Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fugro 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8.476 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 420 421 422 423 424 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Shortsqueezer
0
quote:

DiCoFlow schreef op 18 apr 2019 om 20:06:


[...]
@ff_negativeren

Leuk bedacht/gefantaseerd, maar dit kan helemaal niet! (Althans niet legaal)

Als je short zit moet je je NETTO short positie melden. Dus na saldering met je long positie. Zouden shorters de door jou hierboven beschreven methode volgen, dan zijn ze strafbaar. (De boetes/straffen zijn niet gering)LOL. ff_negativeren is een betere alias ja.

En een AB DiCoFlow, scherp van je!

Nog n kleine aanvulling hierop: grens voor verplichte vermelding in het shortregister ligt bij 0,5% en niet bij 0,2% van het aantal uitstaande aandelen.

Het kaf moet nodig eens van het koren gescheiden worden hier. Gelukkig nam je bijna naamgenoot Dicall69 vanochtend de honeurs al waar, en nu jij. En gelukkig zie ik tussen al die fatalistische posters ook weer wat meer forumleden met neutrale of positieve berichtgeving/ mening. Ik hoop dat we samen die onzin 24/7 kunnen bestrijden. Dan kunnen we het misschien eens lekker op INHOUD met elkaar (on)eens zijn.

[...]

Het enige wat lijkt te kloppen zijn de berichtjes over de opbouw %s in het shortregister. Alhoewel, ik ga ook eens even volgen of hij ze net zo trouw publiceert wanneer het áfbouw betreft. Of zou hij dan toevallig net op vakantie zijn?

[Modbreak IEX: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen. Waarschuwing.]
Shortsqueezer
0
quote:

ff_relativeren schreef op 18 apr 2019 om 20:51:


2 short wijzigingen. 2x omhoog ;

WorldQuant gaat van 0,82% naar 0,93%.
Marshall Wace gaat van 2,72% naar 2,86%.@Pauper: Hey, heb je ff_?

In mijn laatste bericht aan jou schreef ik dat het opbouw % 0,33% was sinds afgelopen vrijdag, TERWIJL DE KOERS GELIJK GEBLEVEN IS.

Maar dankzij ff_intimideren weten we nu dat er maar liefst 0,27% bij kan worden opgeteld! Dus 0,60% van ALLE uitstaande aandelen zijn gebruikt om de koers te drukken.

Dat zijn zo'n 507.600 aandelen: méér dan de halve dagomzet van vandaag ALLEEN MAAR KOPERS (en die was al bovengemiddeld)!

En het is nóg niet gelukt om de koers naar beneden te krijgen! Hoezo nix gebeurd? Een vulkaan eruptie zie je ook pas aan de oppervlakte ;-)

Happy Squeezing to y'all! And a Happy Easter too!
ff_relativeren
0
Short posities moeten bij de AFM gemeld worden vanaf 0,20% en bij iedere 0,10% daarboven.
De AFM publiceert alleen short posities vanaf 0,50%.

Maar de meldingsplicht ligt bij 0,20%.


Speciaal voor @ Shortsqueezer de bronvermelding erbij :
www.digitaal.loket.afm.nl/nl-NL/Diens... .


LOL. kijk maar eens terug in de short meldingen op dit draadje en op andere fora. Afbouw en opbouw worden trouw gemeld, ook al probeert @ Shortsqueezer iets anders te suggereren.


Fijne avond verder.
Shortsqueezer
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
Shortsqueezer
2
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
ff_relativeren
1
Oh wat zwak van je @ Shortsqueezer. Kun je echt niet beter dan persoonlijke aanvallen en suggesties die je niet waar kunt maken ?

Ik lach om jou. Misschien moet je je eens bedenken dat IEX fora geen fanclubjes zijn.
Alle voors en tegens van beursgenoteerde aandelen mogen hier besproken worden.

Dat het jou niet bevalt, en dat je via je online gedrag probeert af te dwingen dat er alleen nog fans overblijven, is op een open forum gedoemd te mislukken.

Leer er maar mee leven @ Shortsqueezer.
bartvde
2
tjonge het is er hier niet gezelliger op geworden met die ShortDrammer, ik snap wel dat SAHR wegblijft

ga ik ook maar eens proberen
Pauper
0
Hahaha man man man.

Zijn we al losgerukt van de 9?
Ownee nog steeds niet ondanks de lappen geplaatste positieve verhalen.

Het web danst op en neer, van alle mensen die zich er uit willen ontworstelen.
Wat een weerstand,.... :)
Dicall69
1
quote:

ff_relativeren schreef op 18 apr 2019 om 22:18:


[...]
Wat goed van je. Zelfkennis siert de mens.

;-)


Bij mij is duidelijk, hoe ik in een aandeel zit, bij Fugro behoort inmiddels eerder een oplopende koers, leden die hier niet aangeven wat ze prefereren zijn hier voornamelijk bezig met een bepaalde sfeer te creëren de zogenaamde inhoudelijk behelst niets goeds en zeker niets feitelijks, maar blijf maar lekker bezig uiteindelijk komt het allemaal goed, behalve met de verkeerden !!!
Dicall69
1
quote:

bartvde schreef op 19 apr 2019 om 09:33:


tjonge het is er hier niet gezelliger op geworden met die ShortDrammer, ik snap wel dat SAHR wegblijft

ga ik ook maar eens proberen


En ik kan hem geen ongelijk geven, want hele lappen tekst met zogenaamde inhoudelijkheid tot in de details lijken nergens op en denken dat je geweldig inhoudelijk bezig bent, terwijl het gewoon een kwestie is van ventileren dat je alles weet om anderen te beïnvloeden en te doen volgen.
Bij SBM dit periodes lang moeten zien en nu hier bij Fugro, daarbij het verspreiden van negativiteit en alles bagatelliseren en ook nog forumleden adviseren, omdat bij te veel shortpositie geen langere termijn positie te nemen in Fugro, slaat echt alles.

Wanneer iemand hier benoemt dat Fugro een hele vloot moet vernieuwen/ vervangen door zogenaamd achterstallig onderhoud en dergelijke, vraag ik mij af wat iemand bezielt, Fugro neerzetten als een flutbedrijf, terwijl men alles probeert te optimaliseren, zie ik als kwalijk en bewuste manipulatie richting een eigen positie en meer is het ook niet !!!
Dicall69
1
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Dicall69
1
quote:

Shortsqueezer schreef op 15 apr 2019 om 18:37:


[...]


Niet zo negatief he! 8,98 is zelfs nog mogelijk ;) Toevallig de koers waarop ik eerder vandaag heb uitgebreid.

AB @alblas100 & Dicall69: Phieuwww, er zijn nog positieve leden te vinden hier, tussen al die shorter-aliassen en pessimisten. AB alleen al daarvoor :-)

Sommige leden, die je notabene in bescherming denkt te moeten nemen omdat ze voor 'jankerts' worden uitgemaakt, halen (expres) 'realiteit' en 'negativiteit' door de war. Je biedt ze het beste van wat je kunt bedenken en besteed veel aandacht om het zo te formuleren dat het kwartje zal vallen. Wellicht dat ze met die strategie de gemiddelde aankoopkoers van hun '10 duizenden stukken' omlaag krijgen en het rendement omhoog, waarmee ze ondertussen hun Fugro mede-eigenaren ook van dienst zijn. In plaats daarvan menen ze zichzelf en andere forumleden van dienst te zijn door een bak negativiteit over ons uit te strooien.

Van mij krijgen die voortaan niet meer het voordeel van de twijfel, zo lang het tegendeel niet veel aannemelijker is. Wat mij betreft zijn het 'Shorters in disguise.' Mocht ik er tóch naastzitten, dan heb ik nog een tip van iemand, van wie ik zelden een tip af zou slaan, Einstein: “Insanity is doing the same thing, over and over again, but expecting different results.”

Andere voelen zich kennelijk aangesproken door de metafoor van ''t zielige mannetje van de Black Widow.' Dat mannetje ís toch zielig? Komt alleen voor de liefde en wordt opgevreten!

Kritiek lieve mensen, op Fugro of het bestuur of op falende analisten en marktpartijen, is écht niet verboden wat mij betreft. Maar kritiek, en vooral oneindig gezeur, op een KOERS is zo kansloos dat het alleen gezien kan worden als stemmingmakerij van een shorters-partij!

Zo, na dit gezeik kan ik er ook weer helemaal POSITIEF tegenaan! (Oh s***, de beurs is gesloten...;)

So, let negativity go & let's go squeeeeeze 'm all!!! :-)Laat je niet te veel gaan, want men probeert jou zo te tergen, zodat jij uit jou slof schiet, heb het zelf meegemaakt, men probeert over de draadjes te heersen en zieltjes te winnen voor hun voornamelijk shortposities hun tactiek is eerst veel te informeren en zogenaamd inhoudelijk te zijn en dan door hun tegen te spreken weet je al gauw, hoe de aap in de mouw zit, iedereen die jou verkeerd benadert heeft een reden die voor de hand ligt, dus gewoon laten begaan, want bij SBM zijn ze al flink door de mand gevallen en hier is al nu ook al meer dan duidelijk !!!
Het mooiste bij hun is als zij vermelden geen positie te hebben, maar wel lappen teksten plaatsen, waaruit blijkt, wanneer zelfs de schepen van Fugro opnieuw geverfd moeten worden, kleur en code weten ze jou nog over te informeren, ongelooflijk wat een bezieling, maar hebben geen positie !!!!!!!!!
Dicall69
1
quote:

bartvde schreef op 19 apr 2019 om 09:33:


tjonge het is er hier niet gezelliger op geworden met die ShortDrammer, ik snap wel dat SAHR wegblijft

ga ik ook maar eens proberen


Dat kun je niet maken, jij, ff_rela en SAHR zijn toch de drie musketiers, zoals bij SBM in het verleden !!!
Pauper
1
Opzich is er voor Fugro op deze beursloze dag weinig verschil t.o.v. een normale dag als de beurs wel in volle gang is.

We blijven netjes op de 9 liggen. :)


Dicall69
0
We gaan ons concentreren op de zeer positieve ontwikkelingen die inmiddels een duidelijke draai/ verbetering bij Fugro hebben laten zien, shortposities komen en gaan en hebben alleen invloed bij uitbreidingen op 26 april krijgen we duidelijkheid en hopelijk krijgen we dan dezelfde reactie, zoals bij Arcadis gisteren, bij duidelijk positiviteit kiezen shorters eieren voor hun geld, dus met wat geduld kan het zo weer de goede kant uit, kijk naar VolkerWessels, Arcadis, Signify, ASMI, Besi en noem maar op, degene die de negativiteit hier blijven benadrukken en alles bagatelliseren, zie ik inmiddels als een reflectie van, hoe iemand werkelijkheid is, dus eigenlijk moet je dat gewoon relativeren.
Je laten leiden door negativisme en dit voornamelijk uiten spreekt boekdelen en zal eerder tot helemaal niet leiden, dus laat maar (be)gaan mijn positivisme is eindeloos als daar zeker al duidelijke signalen van zichtbaar worden !!!
Dicall69
0
quote:

Pauper schreef op 19 apr 2019 om 17:47:


Opzich is er voor Fugro op deze beursloze dag weinig verschil t.o.v. een normale dag als de beurs wel in volle gang is.

We blijven netjes op de 9 liggen. :)

En als dat bij meerdere gaat door dringen kunnen wij ook een vuist maken tegen de nu nog velen shorters, hopelijk gaat Fugro dit staven dan komt het vertrouwen ook weer stevig terug in het aandeel en dan kan het ook met sprongen duidelijk weer omhoog gaan, want de huidige koers laat zeker niet de verbeteringen die reeds kenbaar zijn in de koers zien !!!
Shell belegger
0
Offshort op Beursplein 5: de shorties en hun Nederlandse targets

Offshort. Dat is de nieuwe naam die opkomt voor de dienstverleners in de wereld van de fossiele brandstoffen als je kijkt naar het AFM-Register netto shortposities. Nederlandse beursfondsen als SBM Offshore en Boskalis zijn populair bij de shorties. Maar hun onbetwiste favoriet is Fugro.

Tussen 1 en 23 maart j.l.werd maar liefst 10,12% van het aandelenkapitaal van dit wereldwijd opererende ingenieursbureau geshort (zie het lijstje hieronder). Uit conviction, omdat beleggers Fugro een duurzame wanpresteerder vinden? Of als simpele hedge, bijvoorbeeld tegen een positie long Fugro elders in de portefeuille?

De AFM laat weten er geen zicht op te hebben of de posities in het register een neutraal of een wat offensiever karakter hebben. Zelf weet Fugro iets meer. “Naar schatting een derde” van alle shorts “wordt gehouden door beleggers in onze convertible bonds”, schrijft woordvoerder Edward Legierse in een e-mail. “Zo hedgen zij hun potentiële toekomstige longpositie.”
Cowboys

Die 3,34 procentpunt is dus neutraal van aard. Maar het offensieve restant van 6,8 procentpunt noemt Legierse “inderdaad al geruime tijd zeer fors”. Fugro heeft “een zeer langdurige en diepe crisis in de olie- en gasmarkt achter de rug, waardoor onze resultaten enorm onder druk hebben gestaan”, schrijft hij.

“We hebben inmiddels de weg omhoog teruggevonden; de resultaten over 2018 waren beduidend beter. Maar verdere verbetering is noodzakelijk.” Fugro heeft daarvoor een Path to Profitable Growth -strategie uitgezet. “Wij vinden het belangrijk om onze gerealiseerde resultaten en strategie zo goed mogelijk uit te leggen,” aldus Legierse.

“We staan dan ook open voor en onderhouden contact met beleggers in het algemeen. Dus ook met hedgefondsen of beleggers in convertible bonds, hoewel zij zeker niet de meerderheid vormen bij onze investor meetings .” Cowboys evenmin: de meeste actieve shortsellers in Nederland maken een serieuze indruk.
Short Fugro

Marshall Wace bijvoorbeeld (voor 1,5% short Fugro) is een 22 jaar oude “toonaangevende wereld wijde beheerder van alternatieve beleggingen met als specialiteit long/short aandelen”, aldus de website van dit bedrijf met kantoren in New York, Londen en Hongkong.

De firma is vooral trots op zijn in eigen huis ontwikkelde beheers- en handels systemen, met veelzeggende namen als MW TOPS Alpha Capture System. Minstens twee zijn kwantitatieve beleggers: WorldQuant (0,79% short Fugro) en Systematica Investments (1,1% short Fugro).

De oprichter en CEO van Systematica is een vrouw: Leda Braga. De grootste shortie Fugro (2,2%), AHL Partners, behoort tot de Man Group, de Britse familie van hedgefondsen die de Man Booker Prize sponsort, de literaire Oscar van het Engelse taalgebied. Quants en alternative asset managers zijn schaarse, duurbetaalde specialisten. Al deze bedrijven werken dan ook vooral of uitsluitend voor institutionele beleggers.

Die zijn doorgaans veel beter geïnformeerd dan particulieren en dat kan ook slecht nieuws zijn voor beursfondsen als Fugro. Maar het zijn in elk geval geen grillige gokkers. En hoe kritisch ze ook zijn, de dialoog met hen zal hoe dan ook een beschaafd verloop hebben.
Meest geshorte Nederlandse beursfondsen*

Fugro 10,12%
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 19 apr 2019 om 20:23:


shorter AHL Partners gaat van 2,41% naar 2,37%.

En shorter Voleon Capital Management gaat van 0,69% naar 0,59%.
ff_relativeren
0
quote:

Shortsqueezer schreef op 18 apr 2019 om 18:36:


[...]

Vergeef me dat dat ik bij mijn berichtjes aan JOU wat minder aandacht besteed aan de vorm, je "leest die troep toch niet" immers?

JouW berichtjes missen helaas naast vorm ook inhoud, vandaar dat ik dit forum graag een beetje opgeschoond zie. Van posters die hier, zonder enig belang, en zonder vorm noch inhoud, de witruimte komen opvullen met berichten die uitsluitend FATALISTISCH van aard zijn.

En dan heb je ook al geen gevoel voor stijl. De stijlfiguur 'retorische vraag' is ook niet aan jou besteed zie ik. Maar het is je vergeven, jij kunt er niets aan doen...Jammer van je vergissing. @ bartvd heeft juist heel wat inhoudelijke, cijfermatige postings ingebracht.
8.476 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 420 421 422 423 424 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Fugro Meer »

Koers 7,380   Verschil -0,08 (-1,02%)
Laag 7,250   Volume 1.482.460
Hoog 7,572   Gem. Volume 1.738.483
18-okt-19 17:35
label premium

Fugro: ABN draait bij

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium