Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fugro 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.559 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 17 apr 2019 om 19:45:


[...]
@ Dickb,

een poging mijnerzijds, hoewel ik mijzelf geen Fugro-kenner vind ;

ik denk dat enkele antwoorden op jouw vragen tevoorschijn kwamen tijdens het zoeken naar de MH370. Verouderde techniek en onvoldoende ervaring. (2015 - 2016)

Sindsdien is het volgens mij wachten op hele grote uitgaven bij Fugro,
om de vloot en techniek te vernieuwen (en bijbehorende training / scholing).

@ Dickb, je kunt je voorstellen dat Fugro door haar balansposities de afgelopen jaren niet in staat was om die hele grote uitgaven te doen. Ergo, de markt (kopers en verkopers op de beurs) laat de beurskoers dalen, en shorters liften daar dankbaar op mee.


Onderbouwing

De onderzeese zoek-apparatuur met sonar was zo belabberd slecht, dat Fugro een sonar verloor, door ermee tegen een onderzeese vulkaan te botsen. Kun je je zoiets voorstellen met sonar ? Ping-Ping .. sonar ziet niets, personeel ziet niets, .. en PATS er sneuvelt zowaar een dure sonar ..

bron : edition.cnn.com/2016/01/25/asia/mh370... .

Kwaliteitje he ?


Het incident met de sonar stond niet op zichzelf. Concurrenten hadden stevige kritiek op de techniek en op het personeel van Fugro. Uiteraard ontkent Fugro, maar de kritiek haalt wel de internationale pers :

bron : www.theguardian.com/world/2015/may/28... .


Wachten op veel ontbrekend geld om de techniek (en de vloot) te vernieuwen

Fugro heeft de afgelopen jaren heel wat gesaneerd, en heeft de balans netjes opgeschoond. Dit voorjaar haalde Fugro dan ook een positieve draai in de pers. (keerpunt Fugro)

@ Dickb, dat de markt (lees : de beurs) daar nog niet in mee gaat, is begrijpelijk vanuit het oogpunt van bovenstaande voorbeelden. Naar mijn onbescheiden mening gaan de shortende partijen pas afbouwen zodra Fugro daadwerkelijk de vloot en de techniek moderniseert. Met heel veel geld.

Edoch, waar haal je dat geld vandaan ? De spookverhalen, over behoefte aan een emissie, zijn niet geheel onlogisch. En misschien is een emissie (met veel verwatering tot gevolg) helemaal niet zo slecht als je daarmee een grote sprong voorwaarts kunt maken. In techniek, in personeel .. en in herstel van je beurskoers.


Let wel, met een emissie-aankondiging zou de beurskoers eerst flink naar beneden duiken. Vanwege de verwatering en vanwege de uitgiftekoers. Zodra de emissie slaagt, en Fugro de gewenste stappen kan zetten, zal de beurskoers m.i. direkt volgen


Een 2e reactie voor @ Dickb ;

Fugro heeft Nederlandse concurrentie gekregen door een verrassend initiatief van Boskalis. Die kochten een meerderheidsbelang in Fugro-concurrent Horizon :

maritiemnieuws.nl/89534/boskalis-koop... .


Ook kocht Boskalis een groot Offshore Support vaartuig :

www.schuttevaer.nl/nieuws/offshore/ni... .


Tja, met extra concurrentie, en dan ook nog eens binnen de landsgrenzen,
komt er (uiteraard) enige verkoopdruk op de aandelen van Fugro. Besef daarbij, dat door dit initiatief van Boskalis, nu ook de laatste fantasie uit het aandeel (Fugro) weg loopt.

Boskalis heeft nu haar eigen 'Fugro-achtige' business. De laatste hoop bij verstokte Fugro-beleggers op een overname door Boskalis, is daarmee exit.


Al met al @ Dickb, heb je zo enkele argumenten waarom de beurskoers van Fugro maar niet wil opkrabbelen ..
Stephan010
0
Valt al dagen niet op dat Fugro rond de €9,- kleeft. Dit spelletje moet toch een keertje over zijn ?
ff_relativeren
0
Een 3e reactie voor @ Dickb ;

@ Dickb, in de posting hierboven schrijf ik over de (noodzakelijke) behoefte aan vernieuwing van vloot en techniek bij Fugro. Om het iets inzichtelijker te maken, hierbij een linkje naar de moderne(re) techniek zoals die al gebruikt wordt door :

Ocean Infinity - zoekschip Seabed Constructor :

1 zoekschip, dat 8 zelfstandige (remote aangestuurde) onderwater-drones tegelijk gebruikt. Zoeksnelheid : 10 x zo snel. iedere drone houdt via een eigen bootje direkt contact met het zoekschip Seabed Constructor.

bron : nos.nl/op3/artikel/2211256-hypermoder... .
Shortsqueezer
0
quote:

bartvde schreef op 17 apr 2019 om 16:43:


[...]
Deze moeite kan je je besparen, ik lees die troep van jou sowieso niet


Haha, je geeft het best mogelijke antwoord voor iemand die zijn beperkte kwaliteiten kent!

Ingaan op argumenten is zo'n beperking.

Ruiterlijk geef ik toe dat je, binnen je vermogen, wél je best doet om de wanhoop te bevorderen.

Mijn vraag nogmaals: wat is jou belang op dit forum als je niet in Fugro zit!?

(ter geruststelling: je hoeft niet te antwoorden... is meer op anderen op jouw raadselachtige aanwezigheid hier te wijzen ;- )

Mocht je stiekem tot hier hebben doorgelezen: get squeeezed :-)!
Shortsqueezer
0
quote:

IQ schreef op 17 apr 2019 om 16:54:


[...]
Ben te beleeft om niet te reageren, maar de persoon is niet te bevredigen en is respectloos naar een ieder die minder goed met de Nederlandse taal bezigen.


Dit bericht schrijf ik speciaal voor jou IQ, niet omdat ik deze 20 minuten niets beters te doen heb. Ik hoop dat je dat kunt waarderen.

Zonder enig cynisme, deze reactie stelt me hier echt teleur. Hoewel ik je vorige reactie juist van realisme vond getuigen (oprecht).

We mogen soms van mening verschillen, maar heb je mij erop betrapt iemand alléén om een mindere taalvaardigheid de grond in te trappen? Ik dacht het niet. Vind je de reactie(s) van bartvd met z'n 'troep' wel respectvol? Of tref je onderbouwde inhoud aan?

Bovendien, waren mijn allereerste contacten met/ over jou niet juist bedoeld om je in bescherming te nemen tegen forumleden die je voor 'jankert' uitmaakte? Degene die dat deed overigens moet je ook proberen te begrijpen, die wordt ook helemaal gek van dat ongefundeerd negatieve gebral op dit forum.

Dus nee, ik kom hier niet om woordenspelletjes te winnen. Ik ben hier uit overtuiging. Wel leuk dat het vaak lukt natuurlijk. Maar dat is veel minder een kwaliteit van mij, dan gebrek aan argumenten van de 'tegenpartij'. ER IS HIER MAAR ÉÉN TEGENPARTIJ. En dat zijn géén mensen met zuivere motieven waar je inhoudelijk mee van gedachten kunt wisselen. Dat zijn (door) shorters (betaalde) aliassen.

Ik neem bij deze dus toch nog maar één keer de moeite om ook jou hier bewust van te maken. En alléén omdat jij mij (bij nader inzien) een slachtoffer lijkt van het hier (bewust!) gecreëerde negatieve sentiment, en bijbehorende lage aandelenkoers.

Deze aliassen doen zich voor als bezorgde aandelenbezitters, strooien graag met opbouw percentages, en zaaien daarmee paniek. Zij dienen daarmee óf hun eigen shortpositie, óf hun broodheer (shorters).

Juist omdat er nog wat twijfelgevallen zijn, jij was er ook één, en Pauper misschien, kom ik nu nog niet met een lijst met aliassen. Je kunt zelf wel invullen wie ik bedoel. Een paar heb ik er al expliciet op aangesproken.

IK BEN HIER OM HET FORUM SCHOON TE VEGEN VAN DIT SOORT LIEDEN, EN OP ZIJN MINST VAN HUN LEUGENS. DOOR HUN ONGEFUNDEERDE BERICHTEN STUK VOOR STUK DOOR TE PRIKKEN. Gezien de weinig inhoudelijke reacties die ik krijg, kunnen ze er inderdaad geen speld tussenkrijgen.

Dus voordat je mij om de verkeerde redenen weer respectloos noemt, hoop ik dat je door hun geveinsde bezorgdheid heen kunt prikken! Een tip daarbij: vraag je ALTIJD af wat iemand zijn belang is om negatieve feiten STEEDS WEER uit de oude doos te halen. Helemaal al hij zich voordoet als iemand die long in het aandeel zit.

IK BEN DUIDELIJK: IK ZIT LONG, IK PRAAT LONG, INHOUD EN KRITIEK GA IK NIET UIT DE WEG.

Uiteraard ga ik er wel hard in als ik weer zo'n nepper van repliek dien, maar altijd met RESPECT VOOR DE WAARHEID!

Ik ga in de berichten hieronder bijvoorbeeld weer 'ff_relativeren' zie ik...
Shortsqueezer
0
quote:

bartvde schreef op 17 apr 2019 om 17:01:


[...]
die berekening is hier al een paar keer voorbij gekomen. Gebaseerd op het aandeel aandelen wat de 2 convertibles erbij geven bij de verwatering.


Dit is dus de geleverde 'service' en 'inhoud' van bartvd(shorterspartij).

Net genoeg om wat desinformatie bij de snellezende forumbezoeker naar binnen te werken. Niet genoeg voor mij!
Shortsqueezer
0
quote:

ff_relativeren schreef op 17 apr 2019 om 18:56:


2 short meldingen ;

Och-Ziff Management Europe gaat van 1,60% naar 1,59%.
Systematica Investments gaat van 1,10% naar 1,20%.Brrr. Zou er bijna bang van worden ;-)

Maar nu ik zie dat shorters sinds afgelopen vrijdag 0,24 + 0,09 => 0,33% hebben moeten uitbreiden om de koers in toom te houden...

Ben ik VOL VERWACHTING! DE KOERS IS SINDSDIEN NAMELIJK GESTEGEN!

Ze nemen steeds meer risico, en het haalt steeds minder uit. Wat zei ik? VEERTJE (BIJNA) MAXIMAAL GESPANNEN! Thanks ff...
Bakkiekoffie
0
Kunnen we even terug naar de basis van shorters? Waarom breiden ze nu nog uit?
Of snap ik het niet?

Een shorter die zijn positie NU uitbreid, verwacht op termijn toch tegen een lagere prijs aandelen in te kopen en daar mee de shortpositie (voor een gedeelte of geheel) glad te strijken?
Dus als een shorter nu uitbreid bij FUGRO verwacht hij o.b.v de huidige koers van €9,- nog koerswinst te behalen. Dus hij denkt dat de koers richting 8,7, of nog lager gaat. Dat is toch bizar?
Of zijn er nog andere strategieën voor hem?
Shortsqueezer
0
quote:

Bakkiekoffie schreef op 17 apr 2019 om 23:59:


Kunnen we even terug naar de basis van shorters? Waarom breiden ze nu nog uit?
Of snap ik het niet?

Een shorter die zijn positie NU uitbreid, verwacht op termijn toch tegen een lagere prijs aandelen in te kopen en daar mee de shortpositie (voor een gedeelte of geheel) glad te strijken?
Dus als een shorter nu uitbreid bij FUGRO verwacht hij o.b.v de huidige koers van €9,- nog koerswinst te behalen. Dus hij denkt dat de koers richting 8,7, of nog lager gaat. Dat is toch bizar?
Of zijn er nog andere strategieën voor hem?Wilde net naar bed, maar gezien je oprechte interesse maak ik graag nog tijd voor 1 post :-)

Je onderbuikgevoel klopt in ieder geval: ze nemen momenteel enorme risico's om de koers te drukken, gezien de gunstige marktomstandigheden.

Mijn betoog is dat shorten een heimelijk wapen is dat verboden zou moeten zijn (wat het in veel landen ook is, en in NL als eerste ter wereld al in het jaar 1610, je leest het goed ).

En de meldingen in het AFM register een wassen neus ( minimaal een dag later, en alleen verplicht bij > 0,5% van het aantal uitstaande aandelen), want de meeste winst maken ze met korte intradag ritjes

Om niet teveel in herhaling te vallen verwijs ik je naar mijn post van 12 apr 2019 om 16:34 voor een uitgebreider antwoord, én hoe je er zelf mee om zou kunnen gaan (en m.i. mee moet omgaan als je wil kunnen winnen. Tot dusver werkt het bij mij uitstekend).

Good luck & let's squeeze 'm all!

ff_relativeren
0
quote:

Bakkiekoffie schreef op 17 apr 2019 om 23:59:


Kunnen we even terug naar de basis van shorters? Waarom breiden ze nu nog uit?
Of snap ik het niet?

Een shorter die zijn positie NU uitbreid, verwacht op termijn toch tegen een lagere prijs aandelen in te kopen en daar mee de shortpositie (voor een gedeelte of geheel) glad te strijken?
Dus als een shorter nu uitbreid bij FUGRO verwacht hij o.b.v de huidige koers van €9,- nog koerswinst te behalen. Dus hij denkt dat de koers richting 8,7, of nog lager gaat. Dat is toch bizar?
Of zijn er nog andere strategieën voor hem?


@ Bakkiekoffie,

lees even de postings hierboven. 3 postings als antwoord op vragen van @ Dickb.
Hoe langer Fugro wacht met het vernieuwen van vloot en techniek, hoe moeilijker het wordt.

Ja, de shortende partijen hebben daar volgens mij dankbaar op mee gelift.
En ja, je conclusie lijkt me juist. De shorters die nu hun (short)positie nog uitbreiden, rekenen er op dat ze op lagere beurskoersen kunnen terugkopen.

(en nee, dat vind ik niet bizar)


short strategie

Shortposities zijn meestal niet statisch. Je ziet aan de dagelijkse short meldingen, dat er heel veel short activiteit is op het aandeel Fugro.

Al die short aktiviteit doet denken aan day-traden met short posities.
Enkele keren per dag short gaan en weer coveren (terug kopen).

Op die manier stellen de shorters (bijna) iedere dag hun marge veilig.
Als je die tactiek vele maanden kunt blijven herhalen, dan komt er een moment dat de veilig gestelde marge net zo groot is als je hele short positie.

De shorter zit dan volledig veilig door de opgebouwde cash, en zit nog volledig short.


Nu komt de clue :

En dan ? Door gaan. De volgende marges zet je om in aangekochte aandelen.
Je bouwt dus , naast je short positie, ook een Long positie op.
Waarom ? Heel simpel gezegd : Een long-positie hoef je pas na procenten te melden.
(terwijl een short positie al gemeld moet worden vanaf 0,20%)


het grootste venijn van de short strategie

Het duurt dus veel langer voordat je een long positie moet melden.
Een handige shorter zal er voor zorgen dat ze net onder de long-meldingsgrens blijven. Genoeg aandelen long om hun short posities totaal af te dekken, en niemand die het weet.

@ Bakkiekoffie, hier zit het grootste venijn van de short strategie :

iedereen ziet alleen de short posities in de AFM registers. En niemand ziet de afdekkende Long posities. Iedereen ziet (dus) alleen het slechte nieuws (namelijk schreeuwend hoge short posities). En dat .. werkt psychologisch. Het werkt direkt op het gemoed van de Long speler, om bij de minste stijging direkt de (dag)winst te nemen.

Voel je 'm ? De koers komt niet toe aan echte stijgingen doordat long spelers direkt weer verkopen. De psychologie is nog sterker dan de getalsmatige short posities ..

ff_relativeren
1
Een 2e reactie voor @ Bakkiekoffie ;

Even snel en eenvoudig enkele cijfers over onze professionele shorters :

Fugro heeft 84,57 miljoen uitstaande aandelen.
Fugro heeft 00,78 miljoen aandelen als gemiddelde daghandel.


@ Bakkiekoffie, de shorters hoeven (samen of alleen) dus per dag slechts :
0,9% van alle Fugro aandelen te verhandelen om HEEL de daghandel te controleren.

00,9% is dus de daghandel in Fugro aandelen.
21% is het short percentage in Fugro aandelen.


@ Bakkiekoffie ; getalsmatig winnen de shorters dit spel gemakkelijk.
Voor degenen die een long positie hebben -of voor wie een long positie wil starten,
is hier niets te zoeken tot de shorters overtuigend gaan afbouwen.
Dicall69
1
quote:

ff_relativeren schreef op 18 apr 2019 om 00:47:


Een 2e reactie voor @ Bakkiekoffie ;

Even snel en eenvoudig enkele cijfers over onze professionele shorters :

Fugro heeft 84,57 miljoen uitstaande aandelen.
Fugro heeft 00,78 miljoen aandelen als gemiddelde daghandel.


@ Bakkiekoffie, de shorters hoeven (samen of alleen) dus per dag slechts :
0,9% van alle Fugro aandelen te verhandelen om HEEL de daghandel te controleren.

00,9% is dus de daghandel in Fugro aandelen.
21% is het short percentage in Fugro aandelen.


@ Bakkiekoffie ; getalsmatig winnen de shorters dit spel gemakkelijk.
Voor degenen die een long positie hebben -of voor wie een long positie wil starten,
is hier niets te zoeken tot de shorters overtuigend gaan afbouwen.Wat een larie, geen positie nemen, vanwege shorters !!!
Wanneer eenmaal een shortpositie is ingenomen heeft het geen enkel invloed meer op de koers of men moet blijven uitbreiden, hedgen is een ander verhaal.
Ongelooflijk dat iemand hier promoot en adviseert geen positie te nemen, omdat er shorters in een aandeel zitten dan hoef je nergens meer in te stappen, daarbij wordt het weer een herhaling van wat er op het SBM draadje heel lang gaande was, lappen teksten deponeren.
Fugro is op de goede weg, men lijkt het tij te hebben gekeerd, dus het kan ook heel snel de goede kant weer uitgaan ik wens een koers van € 12,- op termijn, want € 7,- is hoe dan ook nergens op gebaseerd !!!
Pauper
1
quote:

Dicall69 schreef op 18 apr 2019 om 07:40:


[...]

Wat een larie, geen positie nemen, vanwege shorters !!!
Wanneer eenmaal een shortpositie is ingenomen heeft het geen enkel invloed meer op de koers of men moet blijven uitbreiden, hedgen is een ander verhaal.
Ongelooflijk dat iemand hier promoot en adviseert geen positie te nemen, omdat er shorters in een aandeel zitten dan hoef je nergens meer in te stappen, daarbij wordt het weer een herhaling van wat er op het SBM draadje heel lang gaande was, lappen teksten deponeren.
Fugro is op de goede weg, men lijkt het tij te hebben gekeerd, dus het kan ook heel snel de goede kant weer uitgaan ik wens een koers van € 12,- op termijn, want € 7,- is hoe dan ook nergens op gebaseerd !!!


Het klopt van die 7, want het gespannen ABN web heeft ook zo zijn voordelen.
Je zal niet snel door het web heenvallen.
Echter eruit loswrikken en opvliegen is ook zeeer lastig.
De 9 zuigt en kleeft als een jekko.
Al maaaaaaanden.

Dicall69
1
quote:

Pauper schreef op 18 apr 2019 om 08:31:


[...]

Het klopt van die 7, want het gespannen ABN web heeft ook zo zijn voordelen.
Je zal niet snel door het web heenvallen.
Echter eruit loswrikken en opvliegen is ook zeeer lastig.
De 9 zuigt alen kleeft als een jekko.
Al maaaaaaanden.
Ik neem 26 april als meetpunt en niet het overtal aan short zittende die tot in den treuren ABN en negativisme in stand houden !!!
Dickb
0
Bedankt ffrelativeren. Een heel uitgebreide verklaring. Veroudering van techniek en vloot en behoefte aan forse investeringen begrijp ik. De kritiek van de Franse specialist in The Guardian minder. Een gezonken deelwrak van een vliegtuig, wellicht weggezakt in de modder is heel moeilijk to lokaliseren. Natuurlijk heeft Fugro geen ervaring met het opsporen van verloren objecten in een oceaan. Ze zijn meer bevoegd op het terrein van bodemonderzoek. Al met al het meest voor de hand liggende scenario is een overname. Eigenlijk had Boskalis dat al kunnen doen. Ben er maar zeker van dat in het verleden er gesprekken zijn geweest maar die zullen wel tot niets geleid hebben. Nogmaals bedankt FF
Dicall69
0
NickieToTheT
0
Dat wordt wel meer dan +10% als je t mij vraagt(maar daar zal het shortersgilde vast anders over denken)
DiCoFlow
0
quote:

NickieToTheT schreef op 18 apr 2019 om 11:26:


Dat wordt wel meer dan +10% als je t mij vraagt(maar daar zal het shortersgilde vast anders over denken)


Ik gok op circa +25% (vanaf nu € 9,- ) dus € 11,25 of hoger na de 2019 Q1 trade update. Ik heb mijn positie al ingenomen.
NickieToTheT
0
Landgenoot
0

Schlumberger is optimistisch

(ABM FN-Dow Jones) Schlumberger verwacht dat de omstandigheden op de oliemarkt in de loop van 2019 verbeteren, gesteund door een solide vraag, het effect van de productie-inperkingen van de OPEC en Rusland en een minder sterke productiegroei van schalieolie in de Verenigde Staten. Dit zei de oliedienstverlener donderdag bij de eerste kwartaalcijfers.

In het kwartaal daalde de nettowinst van 525 miljoen tot 421 miljoen dollar, of 0,30 dollar per aandeel. Dit was meteen ook de aangepaste winst en kwam overeen met de marktverwachting.
De omzet steeg wel, van 7.829 miljoen naar 7.879 miljoen dollar. Dit was beter dan de 7.810 miljoen dollar waar analisten op rekenden.

Ten opzichte van het vierde kwartaal verzwakten de resultaten, hetgeen volgens Schlumberger deels te maken had met dalende licentie-inkomsten en tegenvallers in Noord-Amerika. Daar daalde de omzet met 3 procent door lagere prijzen en een afgenomen booractiviteit.
In de handel voorbeurs daalde het aandeel 1,3 procent.
3.559 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Fugro Meer »

Koers 7,146   Verschil -0,01 (-0,17%)
Laag 7,070   Volume 536.581
Hoog 7,200   Gem. Volume 534.273
17-jun-19 17:35
label premium

Winstgevendheid Fugro stelt teleur

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium