Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fugro 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 173 174 175 176 177 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Stephan010
0
Pauper
0
quote:

Stephan010 schreef op 15 apr 2019 om 20:22:


Wauww, koers weer terug onder de 9 euro, en binnenkort weer naar 7 euro ?


Zolang ProfitMaker het startschot nog niet heeft gegeven niet.

Dicall69
0
quote:

Stephan010 schreef op 15 apr 2019 om 20:22:


Wauww, koers weer terug onder de 9 euro, en binnenkort weer naar 7 euro ?


Op 25 februari heeft men gemeld, verbeteringen wijzen op een ommezwaai voor de bodemonderzoeker en men heeft, sindsdien èèn substantiële opdracht en meerdere andere opdrachten binnengehaald, maar de koers gaat naar de € 7,-, nou als we het dan toch over wenselijke gedachtes hebben, lijkt mij dit eentje van de beste en mijns inziens wel extreem opportunistisch, want ik denk dat het eerder kort dag is dat de koers heel hard gaat oplopen !!!
rationeel
0

LEIDSCHENDAM - Fugro begint met een vijfjarige klus voor de inspectie van wegen in Nederland met zijn automatische analysesysteem ARAN. De opdracht van Rijkswaterstaat kan nog met vijf jaar worden verlengd.

Jaarlijks worden met het systeem gegevens over 8600 kilometer aan snelwegen verzameld. Daarbij kan met een normale snelheid over de wegen worden gereden en ziet het systeem wanneer er barstjes en andere beschadigingen zijn die moeten worden hersteld.
bartvde
0
quote:

Pauper schreef op 15 apr 2019 om 19:55:


Jarenlang heb ik hier slechts 3 forumgenoten waargenomen.
SAHR (die is weggepest!),...IQ (die wordt weggepest) en Bartje (? Waar is die gebleven).

Komt me hier ineens een blerkous genaamd SQ binnen, niet te geloven.
Hou jij eens even je gemak!


ik ben er nog hoor, maar geen positie

het wordt qua koers zelfs een beetje saai bij Fugro, tot die convertibles aflopen is er waarschijnlijk geen eer aan te behalen

maar mochten de shorters de koers nog een keer in de 7 zetten dan doe ik weer mee denk ik
Shortsqueezer
0
quote:

ff_relativeren schreef op 15 apr 2019 om 18:42:


2 short wijzigingen. 2x omhoog ;


Marshall Wace gaat van 2,51% naar 2,61%.
WorldQuant gaat van 0,78% naar 0,82%.


@ff_relativeren: AB voor je trouwe service ;)
@wampie: AB voor je optimisme, kunnen we gebruiken op dit forum ;)

Ik kan dit nieuws alleen positief uitleggen: (positivo's onder ons: sanity check graag. Ben ik té optimistisch?)
- Ze zijn weer hard aan het werk geweest om de veer op te winden. Met wederom als resultaat dat de koers nog nauwelijks gedaald is. Ze hebben de koers er vrijdag van 9,027 KUNSTMATIG naar 9,022 kunnen krijgen, een halve cent per aandeel. Eigenlijk zijn ze maar half verkocht, want die 118.440 aandelen (0,14%) MOETEN weer teruggekocht worden. Hadden ze niet flink hun risico uitgebreid, dan was de koers dus BEHOORLIJK OPGELOPEN.

Ik geloof dat (te) weinig mensen op deze wijze naar die shortmeldingen kijken. Die laten zich erdoor bang maken. Jammer, maar dan duurt t alleen iets langer voordat de koers in lijn komt met de marktfactoren. Geen probleem zolang je AANDELEN (geen derivaten) aanhoud.

Vooral jammer voor de mensen die met handelen wachten op "(zeer) zwarte cijfers", maar ja, die hadden nu wel kunnen weten dat ze achter het net zouden vissen.
Shortsqueezer
0
quote:

IQ schreef op 15 apr 2019 om 19:08:


Shortqueezer: Wat een drammer is die man, weet je wat je heb gewoon gelijk, nu ben jij blij denk ik.


:-) Dank je, maar ik zou het wel op prijs stellen als je jouw reactie wel gender-neutraal zou willen houden. Misschien zit ik wel in een squeeze in die kwestie. Ik zou me nog beledigd kunnen gaan voelen ;)

Ik ben wel blij dat je zo oprecht je best doet om mij blij te maken. Ik heb het voor jou ook oprecht geprobeerd en behoorlijke lappen tekst aan je besteed (sorry voor mij & overige forumleden!). Helaas zonder een inhoudelijke, opbouwende reactie van jouw kant, maar enkel FATALISTISCHE (nee, dat is niet hetzelfde als realistische).

Het klimaat op dit forum is idd niet gebaat bij nog meer drammers. Dit milieu zou slechts vervuild worden bij ons geredetwist (of twist zonder rede in jouw geval, althans tot nu toe, maar misschien verras je me nog eens).
Shortsqueezer
0
quote:

IQ schreef op 15 apr 2019 om 20:18:


[...]
Laat mij niet wegpesten hoor,. Heb nog wel een antwoord voor Shortsqueese: BEN IK NOU ZO SLIM OF BEN JIJ NOU ZO DOM.


{IGNORE MODE TEMPORARILY OFF}

Nu hoopte ik je op goede ideeën te brengen met een quote van Einstein (echt, ik bedenk t niet allemaal zelf hoor, ik ben alleen wel bereid te leren van verstandige mensen...).

Maar jij haalt nog een veel groter denker aan, dhr. Van Gaal! Ik begon de dag nog zeer inhoudelijk, opbouwend en vriendelijk door je suggesties te doen en t voor je op te nemen toen je als 'jankert' weggezet werd. Ik eindig m kennelijk met deze mooie quote van jou...

Maar ik denk dat ik t wel aankan hoor. Alles is relatief weet je (als je naar de juiste denkers luistert wel iig).

Ik heb gewoon even tijd teveel en (altijd) geld tekort. Gezien jouw 'bondige' onderbouwingen en vastgeroeste beleggingsbeleid, is t bij jou precies andersom? ;-)

{IGNORE MODE ON}
Shortsqueezer
0
quote:

Pauper schreef op 15 apr 2019 om 19:55:


Jarenlang heb ik hier slechts 3 forumgenoten waargenomen.
SAHR (die is weggepest!),...IQ (die wordt weggepest) en Bartje (? Waar is die gebleven).

Komt me hier ineens een blerkous genaamd SQ binnen, niet te geloven.
Hou jij eens even je gemak!{IGNORE MODE TEMPORARILY OFF}

Ik verdacht je al even van tunnelvisie, maar dat blijkt wel als je in jaren slechts 3 forumleden hebt gezien. Een tunnel is wel een soort onder-bouwing, maar mijn irritatie wordt gewekt door dat pessimisme zonder onderbouwing.

Met slachtoffergedrag gaat de koers niet omhoog, en met mede-forumleden zoals mij kan je je aandelen-verdriet beter kwijt bij een psycholoog. Ik bedoel het niet eens zo rot als t eruit komt (rijmt gewoon lekker), maar get real, doe er iets aan (wijzig uw strategie)! Vandaar die Einstein quote (zoek nog maar eens op als je wil).

{IGNORE MODE ON}
Shortsqueezer
0
quote:

alrob schreef op 15 apr 2019 om 20:16:


Ach op dit koersnivo ben ik vandaag ingestapt; door die shorters laat ik me niet afschrikken [knipknip...] Zonder risico geen winst. En de eerste test zullen de cijfers vormen.


Welcome @alrob, AB! Join the club. Een optimist/realist met zitvlees en ballen kunnen we er wel bij gebruiken;) Hoop dat je niet snel in het 'Web' der pessimisten hier getrokken wordt. Ik geloof nl. dat er in een fonds dat zo onder vuur ligt van shorters, buiten puur geluk maar één winnende strategie is. Zowel voor jou individueel, als voor ons (particulieren) collectief.

Als je m helemaal wil weten zie mn post van 12 april. Korte versie (voor wie t horen/ aanvullen wil):

In een poging u wat meer inzicht te bieden in hoe particulieren hun steentje bij kunnen dragen om dit te bespoedigen, zie onderstaand lijstje (meer tips altijd welkom!):

1) Luister naar uzelf en niemand anders. Kies vol overtuiging voor Fugro (st, mt of lt), of blijf ervan weg. Sta dapper voor uw keuze en zaai geen paniek.
2) Verkoop alléén met winst, hoe klein ook!!! (om evt. lager weer in te stappen. De huidige koers rechtvaardigt dat u daarop kunt wachten, neerwaarts potentieel is niet groot). Het is voor shorters nl zeer irritant als zij dat intradag-ritje niet kunnen maken omdat u het voor ze hebt weggekaapt. Het vergroot hún wanhoop.
3) Koop weinig of géén derivaten maar aandelen! Aangezien shorters op korte termijn in staat zijn de onderliggende waarde (het aandeel) te manipuleren, kunnen ze een route uitstippelen om uw opties/ turbo's 'uit te tikken' en die van henzelf te laten renderen. Daar vangen ze waarschijnlijk nog het meest mee, gezien de hefboom die erop zit. Uiteraard openen en sluiten ze die posities intraday, zodat helemaal niemand dit uit het AFM register kan opmaken! Long aandelen stuwt direct de koers, long derivaten niet (alleen uitgesteld, als t er überhaupt van komt).
Shortsqueezer
0
quote:

Dicall69 schreef op 15 apr 2019 om 19:23:


[...]

We maken ons niet druk, tijd zal het leren en het hele forum wordt overwoekerd door pessimisten als je bedenkt dat er lieden zijn die hun aandelen uitlenen voor schamele 0,6 % compensatie/ vergoeding dan zegt dit heel veel over de meeste speculanten/ beleggers als je niet eens in staat bent om zelf een rendement van 0,6 % te behalen, daarbij teken je eigenlijk ervoor om alle aandelen te manipuleren, dus je graaft je eigen kuilen op de beurs, veelzeggend over de instellingen van velen in Nederland en meteen ook heel triest te noemen !!!


Goed om te zien Dicall69! En ik ben t helemaal met je eens, mensen willen vaak niet zien dat altruïsme wel degelijk meer kan lonen dan I,Me,Mine/ alles voor je eigen! Zeker in het geval van shorten, dat heb je goed door...

Ik heb t eerder zo verwoord: het enige antwoord op 'Verdeel-en-heers' is 'Verenig-en-deel' en daarop is mijn stategie gebaseerd (zie bericht aan 'alrob' hierboven).

Weet je wat wel vervelend is? De financiële wereld is zo vervlochten/verrot, dat veel mensen, zonder het te weten, ook shorten faciliteren. Bij DeGiro bv kan je kiezen uit twee geldfondsen voor je cash geld. Op de één zit een negatief rente-risico, op de ander een (kleine) vergoeding (ik geloof van J.P. Morgan).

Dus iedereen neemt die laatste als je wil dat je geld niet inflateert. In de heeele kleine lettertjes bij dat contract staat dat jouw aandelen uitgeleend kunnen worden voor shorten… Tja...

En om dan nog maar te zwijgen over hun zogenaamde 'Smart Order Routing' systeem (SOR). Beetje off topic, maar niet minder fout. Dat bestaat zogenaamd om jou de beste deal te bieden voor fondsen die op meerdere beurzen genoteerd staan. Zoals ING. Komt erop neer dat er ONDERHANDS gehandeld wordt, waardoor jou trade NIET via Euronext gaat, en dus NIET in de grafieken/statistieken komt.

Ik kwam erachter omdat ik een paar keer een koers wilde zetten die die dag nog niet gezet was. Eerlijk gezegd om anderen te verleiden daarna van mij een grotere partij tegen die koers af te nemen (je probeert s wat;) Kennelijk was die koers buiten de range die 'De Hand' welgevallig was, want ál dat soort trades gaan onderhands, en krijgt dus niemand te zien in de statistieken.

Als je eens wil zien hoe je daarmee genaaid wordt, en het mag een paar euro kosten, bied dan morgen bv eens 0,08 op de FUR C13.00 21juni19. Jij krijgt m wel, maar de rest bij DeGiro (ook niet bij Binck heb ik gecheckt) krijgt m niet te zien!

Oh ja, heb me al erover beklaagd en gevraagd om een opt-out voor dat SOR, maar je bent verplicht er gebruik van te maken... Ik betwijfel of het bestuur van DeGiro dit zelf wel door heeft. Die hebben ook alleen maar een website gemaakt die de API van een Amerikaanse broker implementeerd heb ik uitgevonden... (dat spoor zal wel verder leiden naar 'De Hand')

Tot slot, 'De Hand' is een duiding voor een selecte club met betere toegang tot de markten dan anderen die misbruik maken van die positie, niet ( noodzakelijk) één of andere NWO-conspiracy ofzo. Maar daarom niet minder kwalijk natuurlijk. Dat dit geen fictie is is duidelijk. Recentelijk: plaatsing Mexicaanse Bonds, denk ook aan LIBOR etc., etc.

SAMENVATTEND: REDENEN GENOEG OM SAMEN OP TE TREKKEN GEZIEN DE 3-0 ACHTERSTAND DIE WIJ PARTICULIEREN VANAF HET BEGIN HEBBEN. Mijn aanbevelingen geven zowel jou meer kans op rendement, als ons als collectief (als gezegd: logisch dat dit MOET samenvallen en de énige weg is, buiten geluk dat je synchroon loopt met de agenda van shorters). Amen
IQ
0
Sortsqueezer, gaat weer goed vandaag, blij dat de koers weer een sprong maakt naar boven, denk dat het komst door jou positieve postings, kan niet anders.
Dividenhunter
0
Het is waarschijnlijk nu snel gebeurd met de shorters !
De mega opdracht van Rijkswaterstaat van vandaag zal het tij keren
Fugro zitten de komende 5 jaar in ieder geval gebeiteld. . De koers zal vast weer snel naar de € 13 ,- gaan vermoed ik

IQ
0
Na die grote order gisteren gaat het een stuk beter met de koers van Fugro, de shorters moeten zoeken naar de nooduitgang.
Dividenhunter
0
quote:

IQ schreef op 16 apr 2019 om 09:24:


Na die grote order gisteren gaat het een stuk beter met de koers van Fugro, de shorters moeten zoeken naar de nooduitgang.


Ja en de koers vliegt momenteel om hoog terwijl de nooduitgang hartstikke dicht zit .......

De € 9,60 wordt vandaag wel ff aangetikt......

morgen weer boven de €10,-
IQ
0
Analist van ABN-AMRO zal best wel met een mooi koersdoel komen na die mooie opdracht, wat denk jij Shortsqueezer.
IQ
0
IQ
0
Wel mijn laatste posting over die order, mooi om te volgen dat er zo positief op wordt gereageerd.
Dongen
0
er wordt hier gesproken in termen van "megaopdracht" , maar niemand weet om welk cijfer/bedrag het gaat laat staan hoe "mega"dit is.
3.528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 173 174 175 176 177 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Fugro Meer »

Koers 7,158   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 7,154   Volume 456.485
Hoog 7,240   Gem. Volume 534.273
14-jun-19 17:35
label premium

Winstgevendheid Fugro stelt teleur

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium