Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fugro 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8.480 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 420 421 422 423 424 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Shortsqueezer
1
quote:

IQ schreef op 12 apr 2019 om 17:27:


Shortsuqeezer: Mooi verhaal alleen ver buiten de realiteit gedacht, wachten …(knipknip)……. maar inderdaad wordt er weleens heel erg moe van om te zien hoe die koers van Fugro gemanipuleerd wordt.


@Alblas100: thanks mate, ik deel mijn winst oneindig maal liever met u dan met het shortersgilde ;-)

@IQ: allereerst, ik vind het klasse van u dat u inhoudelijk reageert! Ik nam u toch een beetje de maat als gedesillusioneerde belegger die met die houding juist shorters in de kaart speelt (terwijl uit uw reactie toch anders blijkt). Ik denk dat ik er goed aan deed om u het voordeel van de twijfel te geven en te typeren als type 1 ;)

En ik snap ook volledig dat het soms tot wanhoop drijft. Het is ook precies wat mijn aversie tegen shorten oproept. Koersvorming zou eigenlijk alleen moeten plaatsvinden o.b.v. omstandigheden die door u of mij anders gewaardeerd worden, niet door achterbakse praktijken, die het tot een gokspel reduceren. Zo'n eerlijk wegingsverschil zou nooit tot zulke grote verschillen en contraire bewegingen moeten leiden: als factoren de goede kant op wijzen zou de koers navenant moeten bewegen. De mate waarin, zou veroorzaakt moeten woorden door onze verschillende waardering van die factoren. Vandaar mijn opmerking over de te zwakke intra-dag correlatie met de olieprijs.

Ik zit er zelf nog niet zo lang in, dus met aandelen op een gemiddeld lager koersniveau. Maar mijn derde aanbeveling komt voort uit een dure les: ik zit, naast aandelen, overwogen in Fugro call opties. Nl. door te vaak te middelen. Dat zette mij aan het denken, want de fluctuaties vd onderliggende waarde zijn steeds nét te klein om de premie van mijn opties méér dan 1 cent te laten stijgen (nodig om het transactietarief goed te maken). Daardoor zit ik daar vooralsnog ook vast. En heb ik spijt dat ik dat geld niet in de meer liquide aandelen heb gestopt.

Want, eerlijk is eerlijk, de wens om snel rendement te maken met call opties, komt voort uit hebzucht. En de keuze om te middelen uit de nog veel sterkere emotie 'angst om te verliezen'. Dit bracht mij tot het inzicht dat shorters welvaren bij een weliswaar gedrukte, maar wél fluctuerende koers, binnen een smalle bandbreedte.

Volgens mijn tweede aanbeveling gaat het erom dat wij particulieren ALLEEN GENOEGEN MOETEN NEMEN MET WINST, hoe klein ook. Als je er al lang inzit op een gemiddeld hoge koers kan dat nog wel even duren natuurlijk, althans voor je hele portefeuille. Mijn pleidooi is dan ook om WINNENDE ritjes te maken binnen (of net buiten) de bandbreedte. Dus zit je er al maximaal in, verkoop dan een plukje aan de bovenkant vd bandbreedte, en koop dit (iets) lager weer terug (met geduld en kleine stapjes! Maximaal 10 tot 30% van uw portefeuille, zodat u bij een uitschieter naar boven ook de boot niet mist). Zelfs wanneer u mij voor bent zodat mijn trade niet doorgaat, is uw winst ook goed voor mij en andere particulieren. ZOLANG DIE TRADES MAAR NIET NAAR DE SHORTERS GAAN.

Eigenlijk moeten we dus collectief gaan 'scrapen'. Ik zal toelichten waarom dit m.i. niet alleen de winnende strategie is voor ons particulieren als collectief, maar ook de enige winnende strategie voor u individueel (buiten puur geluk natuurlijk). Eigenlijk ook logisch dat dit moet samenvallen aangezien het enige antwoord op 'verdeel-en-heers' 'verenig-en-deel' is.

Kijk, er is een reden dat de shorts graag binnen de bandbreedte op laag niveau blijven. Pas wanneer ze gedwongen worden zullen ze opschuiven naar een bandbreedte op iets hoger niveau (blijf daarop alert door niet met té grote porties te handelen, BELANGRIJKER IS DAT ZE WINNEND zijn, inclusief transactiekosten uiteraard voor uw bestwil). Uiteraard willen shorters de prijs drukken zolang ze het gevoel hebben dat ze ons daarmee kunnen doen capituleren, zodat ze zelf die ruimte kunnen gebruiken om nóg goedkoper te kunnen coveren. Maar, gaan ze té laag dan nemen ze enorme risico's dat grote partijen gaan instappen. Wat ook snel weer zou particulieren aantrekken waardoor de koers voor hen té snel zou oplopen en een zelfversterkend effect zou optreden dat zelfs door hen niet te stoppen is.

Wanneer wij zo, i.p.v. in één keer te wachten op de grote klapper, alle intraday-winstjes voor hun voeten wegkapen ontnemen we hen de lust om extra risico te nemen en posities uit te breiden (@ff_relativeren: thanks weer voor de cijfers. Zie je hoe hard ze werken om de koers te drukken? En daarmee de veer nóg meer op spanning zetten? Terwijl de koers nauwelijks daalt? Moet allemaal weer teruggekocht worden!).

In dat geval dwingen we ze naar een hogere bandbreedte. Remember: lager is echt te risicovol voor ze, en omhoog zal ie gaan door instappen van (particuliere) partijen, (nog) niet door het coveren van shorters.

Vervolgens zullen ze ons uiteraard weer op de proef gaan stellen. En wel op het moment dat ze inschatten dat wij hoogtevrees gaan krijgen (die is voorlopig echt niet nodig gezien alleen al de koers toen olie > 50% goedkoper was en de pijplijn een stuk minder vol!).
Omdat contrair gaan niet meer blijkt te lonen (wij kapen immers al die intraday ritjes voor hun neus weg) volgt waarschijnlijk een behoorlijk rukje naar het zuiden op gematigd slecht nieuws (olieprijs die 5 a 20% zakt). Om ons de illusie te geven dat dit écht gerechtvaardigd is. Anders dan nu dus, waarbij ze proberen de positieve ontwikkeling vd olieprijs of ander goed nieuws de kop in te drukken.

Gelukkig voor ons (collectief) kunnen we dezelfde strategie blijven hanteren. Je hebt wel pech als je nét voor die short actie hebt aangekocht om weer een ritje te maken. Maar die pech is beperkt tot 10-30% van je porto en als je het goed hebt gedaan heb je natuurlijk alleen aan de ONDERKANT v.d. bandbreedte ingekocht, dus nooit op het hoogste punt. Zaak is dan om deze 10-30% wat langer aan te houden tot je ook die weer met winst kunt verkopen (de rest van je porto is inmiddels misschien alweer positief, dus als je meer liquide wil zijn kun je die wel aanwenden; ZOLANG HET MAAR MET WINST IS*!)

Dat zal het moment zijn waarop bij shorters de twijfel toeslaat: contrair lukt het ze niet meer, maar in lijn met de BEWEGING VAN marktfactoren óók niet... met hoofdletters geschreven want voorlopig is de koers sowieso niet in lijn met de marktfactoren, daar zitten nog wel flink wat euro's tussen. En als ze m knijpen dan gaat het squeezen, gheghe ;)

Shorters zullen misschien zelf ook al wel een datum of ander criterium gesteld hebben waarop de koers mag stijgen. Maar als je geen speelbal van hen wil blijven dan moet je erkennen dat we elkaar nodig hebben en de enige strategie die van 'verenig-en-deel' is!

* Sterretje, want als je al n hele ouwe positie hebt die je ondanks dat ie nog onder water staat, toch (deels) wil sluiten, moet je dat doen. De VERKOOP ALLEEN MET WINST aanbeveling geldt vooral voor ALLE TRADES VANAF DE HUIDIGE KOERS (totdat je met recht kunt stellen dat de fundamentals de koers rechtvaardigen).

So please unite & let's go squeeze 'm all!!!
bekeken
0
Volgens de hoofdeconoom van BP moet er in de komende decennia voor duizenden miljarden dollars geinvesteerd worden in de opsporing van olie en gas, schrijft Het FD afgelopen weekend, anders zal er een groot tekort aan fossiele brandstoffen ontstaan. Lijkt me goed nieuws voor Fugro.
stockholder
0
Vraag aan DICALL69
Ik heb me onlangs verdiept in Fugro. Omdat de vooruitzichten goed zijn en naar mijn mening het ergste leed is geleden, overweeg een positie (eerst klein) op te bouwen in dit fonds.
Gezien jouw input bij het draadje OCI, ben ik erg benieuwd hoe jij tegen Fugro aankijkt. Ik zal dit niet als een beleggingsadvies zien. Jouw onderbouwde inbreng bij OCI geeft mij vertrouwen in jouw visie.
wampie
0
whoeeeeee

elke stijging wordt de kop ingedrukt door de shorters!

ben benieuwd naar de kwartaal cijfers, dan kan het hard gaan!
materetjo
0
quote:

wampie schreef op 15 apr 2019 om 12:45:


whoeeeeee

elke stijging wordt de kop ingedrukt door de shorters!

ben benieuwd naar de kwartaal cijfers, dan kan het hard gaan!


Wanneer worden die kwartaalcijfers gepresenteerd?
wampie
0
Die aandeeltjes van de shorters worden nu denk ik lachend opgepikt!

Lijkt me toch mooi om een dikke vette shortsqueeze mee te maken !
wampie
0
er wordt hier getrokken en geduwd, dat is volgens mij niet normaal meer

de olie prijs is flink gestegen dus dit aandeel zou al vleugels moeten hebben naar mijn mening
wampie
0
wow die beweging van -0,5% gezien??

paniek!!!

artificial aan het shorten volgens mij!

kom op joh met die shortsqueeze beetje ACTIE!!! :) :)
IQ
0
Dromen zijn bedrog, shortsqueeze wordt al meer dan en jaar voorspeld, voorlopig maken en breken zij de koers zoals zij willen, natuurlijk met heel belangrijke hulp, ABN-AMRO.
Pauper
0
quote:

wampie schreef op 15 apr 2019 om 13:09:


hoeveel is olie al gestegen deze maand? 25% ??


Hoe meer je tegenstribbelt, hoe vaster je komt te zitten Wampie.
Shortsqueezer
0
quote:

Pauper schreef op 15 apr 2019 om 12:42:


Anddddd.....its gone!!


@Pauper: Is dit je favoriete quote? Je bent kort van stof, en vooralsnog met weinig inhoud. Ik heb je nog wel mijn begrip getoond in mijn reactie aan 'speelmetvuur'! En je een oplossing aangedragen (gelezen?)!

Je had vandaag ook rendement kunnen maken. Nog steeds. Wel met kleine beetjes, maar let wel: iedere beursdag €10,- winst is €2000,- per jaar, alleen al op Fugro!

Ik zal u een rekenvoorbeeldje geven. In plaats van klagen had je vandaag ( ik houd het conservatief):

100 aandelen Fugro kunnen kopen voor 9,08 en ze weer verkopen op 9,18. Aan- en verkoopkosten samen zijn +/- €4,70. Uw winst dus 5,30. Niet veel, wel winst. EN WAT JE MAAR NIET WILT INZIEN: DUBBEL WINST, WANT DEZE RIT ZOU NIET NAAR DE SHORTERS ZIJN GEGAAN.

De rest van je porto zou er dus ook beter van worden, want shorters zouden (moedeloos) gedwongen worden de koers op te laten lopen. Met je hopeloosheid op dit forum te delen bewijs je hen nóg een dienst! Dat is toch niet je bedoeling hoop ik?

Ik neem aan dat je er flink inzit, tegen hoge koers. Wellicht zonder extra liquide middelen. Jij kiest ervoor om te klagen en volledig stil te blijven zitten. Had dan rond 9,18 (10% van je porto, want kleine stijging) verkocht, je had de rest nu kunnen middelen op 9,-

Het is heel simpel: wie het kleine niet eert... De énige manier om shorts te dwingen hun (verborgen) agenda bij te stellen, en je niet gevangen te laten houden in deze bandbreedte, is zorgen dat je KLEINE MAAR WINSTGEVENDE trades maakt. Ook al moet je nog twee weken wachten op dat tientje winst! Afgelopen week waren er ook dagen waarop je zo 30,- a 50,- per dag had kunnen maken. Met slechts één trade, met slechts 100 aandelen.

Sowieso wordt je gemiddelde aankoopbedrag er steeds iets beter op. Je zult bij een flinke stijging ook niet de boot missen zolang je niet een té groot deel van je porto inzet.

Nóg simpeler gezegd. from now on (ONLY!) sell high, buy low, in small amounts. De huidige bandbreedte is toch wel duidelijk zo'n beetje?

Good luck to y'all & let's go squeeeeeeeeeeeeze 'm all!!!
Shortsqueezer
0
quote:

IQ schreef op 15 apr 2019 om 13:28:


Dromen zijn bedrog, shortsqueeze wordt al meer dan en jaar voorspeld, voorlopig maken en breken zij de koers zoals zij willen, natuurlijk met heel belangrijke hulp, ABN-AMRO.


@IQ
Ik had t wel gewaardeerd als wat tijd had gegeven aan de uitgebreide reactie die ik je gaf, i.p.v. hier weer je moedeloosheid te komen demonstreren! Ben je dan toch type 2!?

Denk je dat het je meer zal helpen dan mijn aanbevelingen? Ik weet één ding zeker: alleen als je zelf short zit!

Come on get your act together, and let's go squeeze 'm all!
Pauper
0
@sq, een tip van u is "verkoop alleen met winst".

Precies daarom zit ik al 2 jaar lang muurvast in het web!!
Ik kan er verder dagelijks 20 A4tjes aan besteden, maar de koers is niet te pruimen, al een aantal jaar niet.

Succes.
Shortsqueezer
0
quote:

Pauper schreef op 15 apr 2019 om 15:24:


@sq, een tip van u is "verkoop alleen met winst".

Precies daarom zit ik al 2 jaar lang muurvast in het web!!
Ik kan er verder dagelijks 20 A4tjes aan besteden, maar de koers is niet te pruimen, al een aantal jaar niet.

Succes.


@Pauper: Wanneer je je opstelt als t zielige mannetje i.p.v. een waarachtige Black Widow, en je denkt niet verder dan je eerst volgende voldoening, dan zal je verslonden worden en nooit meer uit jouw metaforische web komen! Tenzij t vrouwtje heeeeeeeel toevallig al volgevreten was.

Kennelijk is het voor jou wat lastig om 3 aanbevelingen TEGELIJK te volgen, pauper.

Pauper, trouwens ook een goeie dekmantel voor een shorter die een radeloze, redeloze en reddeloze particulier komt imiteren, haha! Volgens mij ben je ontmaskerd:-)

Ik zie je wel weer met je volgende alias; pas dan ook je beeldspraak ff aan, anders wordt t zo saai. Wie zei er dat shorters er niet hard voor moeten werken!?
IQ
0
quote:

Shortsqueezer schreef op 15 apr 2019 om 16:12:


[...]

@Pauper: Wanneer je je opstelt als t zielige mannetje i.p.v. een waarachtige Black Widow, en je denkt niet verder dan je eerst volgende voldoening, dan zal je verslonden worden en nooit meer uit jouw metaforische web komen! Tenzij t vrouwtje heeeeeeeel toevallig al volgevreten was.

Kennelijk is het voor jou wat lastig om 3 aanbevelingen TEGELIJK te volgen, pauper.

Pauper, trouwens ook een goeie dekmantel voor een shorter die een radeloze, redeloze en reddeloze particulier komt imiteren, haha! Volgens mij ben je ontmaskerd:-)

Ik zie je wel weer met je volgende alias; pas dan ook je beeldspraak ff aan, anders wordt t zo saai. Wie zei er dat shorters er niet hard voor moeten werken!?

Fijn dat je zo goed kunt uitdrukken op papier, hou het liever kort en krachtig, maar moet ook wel, alleen lagerschool gevolgd 65 jaar geleden. Dit draadje is er niet om alleen voor positieve postings, ook mag je hier de realiteit weergeven, zal dus ook uw advies lezen en er verder helemaal niets mee doen. Trouwens uw poging mij in een hokje te duwen is mislukt, heb wel degelijk een zeer groot belang in een opwaartse koers, m.a.w. aandeelhouder van paar 10 duizenden stukken.
Pauper
1
SQ, ik vind uw posting jegens mij nogal aanstootgevend en beledigend!
Pas daar mee op.

Succes.


8.480 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 420 421 422 423 424 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Fugro Meer »

Koers 7,380   Verschil -0,08 (-1,02%)
Laag 7,250   Volume 1.482.460
Hoog 7,572   Gem. Volume 1.738.483
18-okt-19 17:35
label premium

Fugro: ABN draait bij

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium