Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fugro 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11.210 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 ... 557 558 559 560 561 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
NickieToTheT
0
quote:

Apae schreef op 23 oktober 2019 18:23:


Groot onderhoud aan de schepen is business as usual voor Fugro. Het kan zijn dat er bijzonder veel in Q2 gevallen is, maar het zijn wel normale operationele kosten.

Schepen die na reparatie nogmaals moeten is niet gebruikelijk. Er waren meer dan gebruikelijke kosten van wat ik heb opgeslagen. Vandaar dat je in q3 relatief weinig kosten hebt t.o.v. h1/q2.
RobS
1
Een Survey moet eenmaal in de 4 jaar gedaan worden. En voor dat groot onderhoud moet men het dok in. Normaal worden voor deze survey bedragen maandelijks gereserveerd. Is men conservatief dan reserveert men meer dan benodigd is om tegenvallers te voorkomen. Dus we hebben normaal gesproken niets te verwachten. Daar ik verwacht dat de nieuwe CEO alle mogelijke kosten al heeft genomen!
RichardK
0
quote:

Geldboertje0205 schreef op 23 oktober 2019 18:42:


[...]

Zijn alias is van 18 oktober, dus ........Geen alias, nooit eerder account gehad en berichten gepost. Wel jarenlang gevolgd.
Ter info, Ik hoop dat aandeel boven 10 euro gaat uitkomen. Geen belang bij daling want heb zelf nog helft van mijn Fugro posities nog niet verzilverd., Edoch ik plaats kanttekeningen bij het optimisme en er nog niet gerust op maar wel reeds zeer content met de huidige stijging
nr36
2
ENERGIE

Fugro’s wonderbaarlijke koerswinst doet smachten naar de kwartaalcijfers
• Koers van Fugro beweegt hevig op en neer
• Aandeel naar laagste punt, laatste tendens is opwaarts
• Kwartaalcijfers moeten tonen hoe bedrijf ervoor staat
Carel Grol
Amsterdam
In een wereld die wordt gedomineerd door het Engels, kijken bestuursvoorzitters van genoteerde bedrijven weleens terug op a hell of a ride. Dat betekent zoveel als onrust, pieken en dalen, forse koersuitslagen. Precies dat is wat afgelopen maand speelde bij Fugro.
Morgen komt het bedrijf, dat bodems in kaart brengt, met derdekwartaalcijfers. Weliswaar heerst er weinig onrust binnen de onderneming zelf, de koers van het aandeel en de belangrijkste converteerbare obligatie bewogen alleszins onorthodox, de afgelopen tijd. Tussen 16 september en 9 oktober verloor het aandeel een kwart van zijn waarde. De koers daalde naar €5,78, het laagste punt in twintig jaar.
Het is evident dat Fugro het lastig heeft. In oktober 2016 gaf het een converteerbare obligatie uit. De looptijd was vijf jaar, de coupon 4%, de omvang van de lening: €190 mln. De convertible verving een duurdere Amerikaanse lening en moet worden afgelost in 2021. Dat hij wordt omgezet in aandelen, gelooft alleen nog de grootste optimist. De conversiekoers staat op €19,44. Om dat te halen, zou de beurskoers in twee jaar ruim moeten verdubbelen. En dus moet de obligatie worden afgelost. Alleen: waar haalt Fugro het geld vandaan? De balans is broos. Het bedrijf uit Leidschendam haalt een groot deel van zijn omzet uit de olie- en gasmarkt en werd keihard geraakt door de neergaande olieprijs. Fugro was verlieslatend, moest honderden mensen ontslaan en de koers belandde in een duikvlucht.
Op dit moment kan het nauwelijks nieuwe schuld aangaan zonder de bankconvenanten te breken. Er dreigt dus een probleem als Fugro over twee jaar €190 mln moet betalen.
Beleggers zitten massaal short in het aandeel. Dat is een beleggingsstrategie die inzet op koersdalingen. De afgelopen jaren was dat lucratief: in de vijf jaar tot oktober 2019 daalde Fugro’s koers met 74%. De Midkap steeg in diezelfde tijd met 40%.
En toen werd het oktober. Tussen 9 oktober en 22 oktober steeg de koers van Fugro van €5,78 naar €7,90, een sprong van 37%. Gevolg: ten opzichte van 1 januari dit jaar staat er weer een klein plusje achter de koers van Fugro.
De koerssprong had geen duidelijke aanleiding. Zeker is wel dat ABN Amro zijn advies wijzigde van ‘verkopen’ naar ‘houden’. Fugro werd geschrapt uit de lijst met minst geliefde aandelen, maar het koersdoel bleef onveranderd op €6.
Dat was op dinsdag 15 oktober. Koers die dag: +11,5%. Een forse sprong, terwijl de advieswijziging allerminst een aardverschuiving betrof. Maar alles bij Fugro ligt onder een vergrootglas. Die dag werden er bijna 3,3 miljoen aandelen verhandeld, goed voor de op twee na drukste dag van 2019.
Alleen op dagen dat het bedrijf cijfers presenteerde, werd er nog meer gehandeld. De piek lag op 31 juli, toen Fugro met halfjaarcijfers kwam. Het was operationeel winstgevend, de omzet was gestegen en probleemonderdeel Seabed Geosolutions werd te koop gezet. Fugro beloofde dat de schuld zou dalen.
Het gevolg was een koersexplosie van +21% op een omzet van 8,6 miljoen stukken, zo’n 10% van wat het heeft uitstaan. Het was de drukste handelsdag in tweeënhalf jaar. Waren beleggers opgelucht? In de markt klonk een andere verklaring: de short squeeze.
Veel hedgefondsen zitten short in Fugro. Ze lenen aandelen van bijvoorbeeld pensioenfondsen en verkopen die dan. De koers daalt, het fonds koopt de aandelen terug voor een lagere prijs en geeft ze terug aan de rechtmatige eigenaar. Het verschil tussen de verkoopprijs van de aandelen en de koers op het moment van terugkopen is voor de shortseller.
Maar stijgt de koers, dan lijdt de shortseller dus verlies. In dat geval moet een hedgefonds uit risico-oogpunt een deel van zijn shortpositie verminderen door aandelen terug te kopen. Als veel partijen short zitten en ze moeten allemaal aandelen terugkopen, dan ontstaat een zichzelf versterkend effect. De short squeeze, in jargon.
Na de explosie daalde de koers weer. Totdat die deze maand ineens weer begon op te lopen. De advieswijziging van ABN Amro en een Braziliaans contract voor Seabed Geosolutions zijn snippers nieuws die een plus van 37% niet kunnen verklaren.
Nog steeds is Fugro het meest geshorte fonds van Amsterdam. Vandaar dat iedereen reikhalzend uitkijkt naar de kwartaalcijfers van morgen.
Daalt de schuld en stijgt de winstgevendheid? De laatste maand was a hell of a ride. En de kans is aanzienlijk dat die achtbaanrit voorlopig nog wel even voortdendert.

Artikel FD
moneymaker_BX
0
richku
0
Next...
0
RobS
0
Er zullen vandaag wel veel mensen zijn die het niet droog kunnen houden! Maar goed van winst is nog nooit iemand armer geworden!
itwm
0
Wat ik altijd zo tendentieus vind aan stukken van journalisten, is dat een daling van 70 procent wordt weerlegt met termen als marktwerking en een stijging wordt aangegeven als vooruit lopen op of hoop. Dat Fugro 13 dagen of meer gedaald is zonder enige reden, hoor je geen enkele analist over maar de stijging is buiten proportioneel. Ook het artikel in het fd weer, dat is toch geen journalist? Dat kan een kind van 12 nog schrijven voor de plaatselijke schoolkrant
moneymaker_BX
0
Ok lieve forumleden wat verwachten we van morgen: gaan ze de concensus verslaan ja of nee?
Komen ze met een verhoging voor de rest van het jaar en hebben ze een koper voor het af te stoten onderdeel?
Mijn mening: morgen alles beter dan verwacht en 9.75 op het bord
E van B
0
quote:

itwm schreef op 24 oktober 2019 09:58:


Wat ik altijd zo tendentieus vind aan stukken van journalisten, is dat een daling van 70 procent wordt weerlegt met termen als marktwerking en een stijging wordt aangegeven als vooruit lopen op of hoop. Dat Fugro 13 dagen of meer gedaald is zonder enige reden, hoor je geen enkele analist over maar de stijging is buiten proportioneel. Ook het artikel in het fd weer, dat is toch geen journalist? Dat kan een kind van 12 nog schrijven voor de plaatselijke schoolkrant


Helemaal mee eens. Ik heb zojuist voor de 400ste keer de vorige update doorgenomen. Ik kan mij niet voorstellen dat de cijfers morgen slecht zullen zijn. Dat zou alleen maar kunnen als Fugro een potje heeft staan liegen.
Maradonna11
0
quote:

Brimily schreef op 24 oktober 2019 10:22:


Shorters terug?

Zijn ze weggeweest dan??
E van B
3
quote:

Maradonna11 schreef op 24 oktober 2019 11:16:


[...]
Zijn ze weggeweest dan??
Hahaha ja ik zat ook al te denken hoe moet ik deze opmerking met alle respect plaatsen. Laten we het er maar op houden dat hij niet zo goed weet wat shorters zijn
IQ
0
Koers morgen flink hoger als de CEO goede cijfers, maar nog belangrijker een positieve outlook kan presenteren. Met name een realistisch oplossing voor de schuldenlast, reden dat de shorters nog steeds niet de uitgang zoeken, shorters zien een blijvend probleem voor de oplossing schuldenlast.

Geen oplossing, geen afbouw shorters.

Handelen in aandelen is altijd risicovol.
objectief
0
De verwachtingen over Fugro zijn momenteel heel hoog; kan men deze verwachtingen nog overschrijden met een bericht dat de koers verder doet stijgen??
Ze moeten natuurlijk niet met een emissie komen, want dan loopt het fout af.
11.210 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 ... 557 558 559 560 561 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Fugro Meer »

Koers 4,220   Verschil +0,19 (+4,66%)
Laag 3,930   Volume 2.340.699
Hoog 4,220   Gem. Volume 1.991.788
8 apr 2020 17:39
label premium

Fugro: Meer problemen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Fugro

  22 februari 2018 17:10 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over oliewaarden

  23 januari 2018 16:28 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Fugro

  31 oktober 2017 16:38 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Boskalis: weer aan boord?

  12 juni 2017 21:59 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare