Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM Januari 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.084 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
boldie
0
quote:

popie schreef op 11 jan 2019 om 17:37:


Mooi slot,allemaal een mooi weekend.
nou tot aan de cijfer elke week 20 cent omhoog teken ik voor prettig weekend
boldie
0
quote:

OnoMatopee schreef op 11 jan 2019 om 17:47:


short unch 10-1-19
als bezit anders uitpakt dan ze denken zal men toch wel iets moeten lijkt mij maar goed we gaan het zien volgende week.
Jvdpee
0
quote:

boldie schreef op 11 jan 2019 om 17:53:


[...]als bezit anders uitpakt dan ze denken zal men toch wel iets moeten lijkt mij maar goed we gaan het zien volgende week.


Welk bezit????
HenkdeV
0
quote:

Jvdpee schreef op 11 jan 2019 om 18:09:


[...]

Welk bezit????


Dat zien we volgende week:-).
Jvdpee
1
quote:

HenkdeV schreef op 11 jan 2019 om 18:20:


[...]

Dat zien we volgende week:-).


Verboden wapenbezit
Bezit van kinderporno
Drugsbezit

Ik hoor het wel van Boldie

Prettig weekend allen!
Utreg1960
2
quote:

OnoMatopee schreef op 11 jan 2019 om 17:47:


short unch 10-1-19


Als de korte broeken niet aan het coveren zijn dan zijn er andere partijen die aan het instappen zijn of
er zijn nog ettertjes onder de meldingsplicht en die misschien wel aan het coveren zijn?
Volgende week weten we hopelijk meer.

Fijn weekend allemaal en fijn dat we geen last meer hebben van irritante forumleden.
Forum is nu weer goed leesbaar. :-)
boldie
0
OnoMatopee
0
Zwijnash
0
Doemebest
1
quote:

Zwijnash schreef op 11 jan 2019 om 22:45:


Herhaling van de ontwikkeling van de BAM aandelenkoers begin 2015, graag :-)
Moet kunnen, maar vorig jaar om deze tijd had ik 6 wel voor mogelijk gehouden en 2.37 niet, doet toch pijn zo mis zitten, niet alleen financieel.
Maar hoop en geloof dat de ommekeer er nu is, tuurlijk zijn er altijd issues brexit enz. Maar denk dat de aasgieren die de deukjes bijna total loss hebben gekregen nu opvliegen. Goede jaarcijfers en vooral outlook dan kan t snel gaan, ziet er voor zover we weten fundamenteel veel beter uit dan toen, en misschien wel beter dan ooit, maar beetje nederig is gepast, wel met goede moed;)
Putrided
1
Ik begrijp die paniekzaaierij over de zg brexit niet.
Toen er ja gestemd werd kelderde de BAM koers als een speer dus als her doorgaat is dit allang verwerkt in de koers.
Mocht het onverhoopt toch niet doorgaan (wat ik al vanaf het begin vermoedde) dan moet de koers toch weer omhoog speren. Of ben ik nou gek?
Ook een harde exit zou voor BAM toch geen enkelen of weinig invloed moeten hebben?
Hooguit wat koersverschil over de winst?
Zg wisselkoersen hebben een negatieve invloed op sommige kosten maar ook een positieve invloed op andere kosten dus dat streept verder aardig weg toch?
Zwijnash
0
ik geloof dat met BAM de grootste invloed de negatieve verrassingen is die we hebben gehad. ik verwacht met zoveel projecten dat er ergens iets fout gaat, helaas is dit bij grote projecten.
ik neem aan dat dit ertoe heeft geleid dat de grootste aandeelhouder zijn aandelen heeft verkocht (~ 10%).
een ding is zeker, het is nooit saai om een BAM-aandeelhouder te zijn - zou moeten komen met een gezondheidswaarschuwing :-)
HenkdeV
0
Column: Brexit-ramp komt steeds dichterbij
Door JOOST DERKS
10 jan. 2019 in FINANCIEEL

Dinsdag wordt er in het Britse Lagerhuis dan eindelijk gestemd over het Brexit-akkoord. Krijgt premier Theresa May op wonderbaarlijke wijze toch nog groen licht voor haar plannen? En valt de schade te overzien als de afspraken worden weggestemd?

Een Brexit zonder goede afspraken kost de Nederlandse economie volgens de Algemene Rekenkamer € 2,3 miljard aan extra EU-bijdragen, hogere douanekosten en andere zaken. Dat is kinderspel vergeleken bij wat er voor Groot-Brittannië op het spel staat. Volgens de regering komt het prijskaartje op 252 miljard pond, oftewel € 280 miljard. Zijn Britse parlementariërs bereid om hun trots opzij te zetten om een gigantische financiële strop te voorkomen? Komende week dinsdag krijgen we antwoord op deze vraag. Voorlopig wijst alles erop dat dan het akkoord van May met de Europese Unie wordt weggestemd. Iedereen die zaken doet met partijen aan de andere kant van het Kanaal of een stedentrip plant naar Londen, moet zich schrap zetten.

Vernietigende nederlaag
Het is niet de eerste keer dat het Lagerhuis zich opmaakt voor een stemronde over het Brexit-akkoord. Aanvankelijk zou dat op dinsdag 11 december al gebeuren. Op het laatste moment blies May die stemming af, aangezien ze op een vernietigende nederlaag afstevende. In de afgelopen maand is er echter weinig veranderd. De EU weigert nog steeds de bestaande afspraken aan te passen en biedt May weinig zekerheden over de toekomstige handelsrelaties. Aan de andere kant lijken Britse politici niet gevoelig voor de tijdsdruk. Groot-Brittannië vertrekt per slot van rekening op 29 maart al uit de EU.

Enorme belangen
Als een wonder uitblijft en het Lagerhuis het huidige akkoord wegstemt, krijgt het pond ongetwijfeld een nieuwe tik. Sinds half november is de munt al met bijna 4% gedaald. De schade sinds het Brexit-referendum in juni 2016 komt zelfs op meer dan 15%. Bij een enorme nederlaag voor May is het overigens nog niet zeker dat het tot een zogeheten harde Brexit komt. Daarvoor zijn de belangen simpelweg te groot. Behalve enorme financiële bedragen, staat ook de gezondheid van veel Europeanen op het spel. Nederlandse ziekenhuizen waarschuwden dinsdag bijvoorbeeld dat ze bezorgd zijn over een tekort aan geneesmiddelen na Brexit. Nederland importeert jaarlijks meer dan €2 miljard aan medicijnen en medische hulpmiddelen uit Groot-Brittannië, waarvan een deel weer wordt doorgevoerd.

Nieuwe scenario’s
Als het Brexit-akkoord wordt weggestemd, liggen er verschillende scenario’s open. May zou de eer aan zichzelf kunnen houden, waarna een opvolger razendsnel probeert om nieuwe afspraken met de EU te sluiten. Het is waarschijnlijker dat May slim op de Europese zenuwen inspeelt en toch nog enkele wijzigingen in het huidige akkoord erdoor drukt bij de EU. Ten slotte kan een nieuw Brexit-referendum ook niet worden uitgesloten. Volgens Britse wedkantoren is de kans daarop bijna 20%. Voordat er duidelijkheid komt over hoe de route naar Brexit-dag er daadwerkelijk uitziet, moet er natuurlijk dinsdag eerst nog gestemd worden. Riemen vast!

Joost Derks (joost.derks@nbwm.nl) is valuta-expert en algemeen directeur bij de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij (www.nbwm.nl). Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in de valutawereld.Deze column geeft zijn persoonlijke mening weer en is niet bedoeld als professioneel (beleggings)advies.
Zwijnash
0
met betrekking tot de Brexit tot nu toe heb ik nog steeds mijn Britse paspoort, wachtend op meer informatie wat er zal gebeuren, met een plan in het geval van een harde exit.
de meeste bedrijven die ik veronderstel hebben hetzelfde.
Betreffende het pond en de invloed voor BAM, is het pond al laag met 1,11 Euro naar het pond (kan zich 1,45 herinneren) lijkt dus voornamelijk ingeprijsd.
veronderstellen heeft het potentieel om 20% te laten vallen.
~ 25% van de omzet uit het VK en heeft betere winstmarges, dus denk aan 30% van de winst, dus het effect zou rond de 5-10 miljoen euro per jaar kunnen liggen.
tenzij ik een fout maak? ( ie minder vraag )
Broke Even
0
quote:

Zwijnash schreef op 11 jan 2019 om 22:45:


Herhaling van de ontwikkeling van de BAM aandelenkoers begin 2015, graag :-)
Wat ging er in 2015 aan de stijging vanaf de bodem vooraf? Niets? Gewoon herstel? Of iets van cijfers?
Zwijnash
1
quote:

Broke Even schreef op 12 jan 2019 om 09:10:


[...]Wat ging er in 2015 aan de stijging vanaf de bodem vooraf? Niets? Gewoon herstel? Of iets van cijfers?


Ik denk dat dit het herstel was na de beruchte Teun (correct gespeld?) Die zei dat de bouwers min of meer failliet zijn - wat het herstel veroorzaakte - ik vermoed dat BAM niet failliet was.
Corrigeer als bovenstaande inadequaat is!
Jvdpee
0
quote:

Zwijnash schreef op 12 jan 2019 om 09:52:


[...]

Ik denk dat dit het herstel was na de beruchte Teun (correct gespeld?) Die zei dat de bouwers min of meer failliet zijn - wat het herstel veroorzaakte - ik vermoed dat BAM niet failliet was.
Corrigeer als bovenstaande inadequaat is!


Dat klopt Zwijnash, in augustus 2014 kelderde de koers van BAM door dat rapport van TT.
Ik heb toen gelukkig heel wat call- opties BAM gekocht, om zodoende mijn verlies op aandelen BAM te beperken en dat is me toen gelukt, maar het was wel dramatisch die bewuste vrijdag van het rapport van TT.
1.084 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

BAM Groep Koninklijke Meer »

Koers 2,806   Verschil -0,02 (-0,67%)
Laag 2,787   Volume 349.545
Hoog 2,820   Gem. Volume 1.067.931
17-jan-19 12:29