Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ECP 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
257 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JJMM
0
Rente blijft langdurig laag... dus EuroCom kan lekker bijna gratis lenen en vastgoed goed verhuren! Toppie! Alles wat ik vrij hebt gaat in vastgoed. Inflatie gaat ook omhoog dankzij gratis geld, wat prijsverhogingen tot gevolg heeft.
Makita
0
GrindNshiP
0
quote:

Makita schreef op 15 mrt 2019 om 11:25:


E-commerce stijging vlakt ook af ten koste van stenen. Zie cijfers Cool-Blue..


Ter ondersteuning:www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
Marco19
0
De 10k happer was weer actief vanochtend.
Was eerder deze week ook al actief. Die zorgt voor een stijgend lijntje in de grafiek??
JJMM
0
Heerlijk aandeel ECP! Hoog dividend en rente blijft laag en kwaliteit vastgoed. Pareltje !!!
Marco19
0
JJMM
0
Yes! Wie gaat er lobbyen voor een kwartaal dividend of een halfjaar dividend? Goed plan. Aan de andere kant... dit is ook een mooi moment om lekker bij te kopen na het dividend en op de lange termijn maakt het niets uit! Je kan gewoon vastgoed kopen met 40% korting... heerlijk!
Gaston Lagaffe
0
quote:

junkyard schreef op 4 mrt 2019 om 20:28:


Ben bij ECP bang dat het dividend track record wat zwaar weegt op management beslissingen. Onder druk van de Woluwe aankoop met extreem lage yield (+ verkopen van winkelcentra met hogere yields) moest de LTV worden verhoogd (tbv hefboom effect) om het directe resultaat op peil te kunnen houden. Daarmee is er een verhoogd exposure op markt(waarde)ontwikkelingen voor aandeelhouders gecreëerd.
Junkyard, de laatste aankoop van Woluwe (plus extra gronden) in België betreft qua waarde ongeveer 11% van de totale portefeuille (duurste object). Men heeft plannen om het winkelcentrum substantieel te vergroten. De impact op de resultaten zal m.i. echter zeer beperkt zijn. Daar is de uitbreiding niet groot genoeg voor. Ik zie op dit punt dus eigenlijk geen mogelijkheden de inkomsten te vergroten. Het zal er dus op aankomen de huidige huurders, op de huidge huurniveau's te behouden. Lukt dit, om wat voor reden dan ook, niet, dan moet het dividend omlaag. Hier is met ca 8,5% dividend ruimte voor (bv daling tot 7%) maar met welke daling moet je volgens jou rekening gaan houden ?
junkyard
1
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 26 mrt 2019 om 15:04:


[...]Junkyard, de laatste aankoop van Woluwe (plus extra gronden) in België betreft qua waarde ongeveer 11% van de totale portefeuille (duurste object). Men heeft plannen om het winkelcentrum substantieel te vergroten. De impact op de resultaten zal m.i. echter zeer beperkt zijn. Daar is de uitbreiding niet groot genoeg voor. Ik zie op dit punt dus eigenlijk geen mogelijkheden de inkomsten te vergroten. Het zal er dus op aankomen de huidige huurders, op de huidge huurniveau's te behouden. Lukt dit, om wat voor reden dan ook, niet, dan moet het dividend omlaag. Hier is met ca 8,5% dividend ruimte voor (bv daling tot 7%) maar met welke daling moet je volgens jou rekening gaan houden ?


Bij het halfjaarbericht stelde ECP:
Direct investment result increased 3.4% to €58.5 million, or €1.18 per depositary receipt (versus €1.16 for the same period in 2017). The 2018 annual dividend of €2.15 will thus be very easily replicated in 2019.

Dividend handhaving lijkt het meest voor de hand liggend, een verhoging is mij te agressief gezien de hoge payout ratio (en beleggers niet meer voor stock zullen kiezen) en behoefte aan extra kapitaal.

Aandachtspunt blijft dat de LTV te hoog is, en verkocht moet worden. Er wordt weinig vooruitgang geboekt met de in het halfjaarbericht benoemde 'planned property sales', waarschijnlijk vanwege stroeve markten. Voordeel van een hoge LTV is een hoger direct resultaat, maar ook een hoger risico voor aandeelhouders. Het hogere risico doet nu pijn, aangezien de markt een prijsdaling van retail vastgoed inprijst en boekwaarden niet erg serieus neemt.
Marco19
0
Nog een goede maand tot de cijfers. Ben benieuwd of ECP de zaken op orde blijft houden.
Wellicht aankondiging verkoop winkelcentrum...

Rente blijft voorlopig laag dat is in ieder geval heel positief. Ecp vaart scherp aan de wind.
Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind is het management van het bedrijf. Een management team dat al meer dan 20 jaar bij elkaar is. Kent de klappen van de zweep, heeft de contacten bij de banken, etc etc. Daarbij heeft de CEO 2% van de aandelen.
Daarbij prioriteitsaandelen afgeschaft...dividend historie van 20 jaar stijgend...

Beleggers onderschatten (met name particulieren) nog weleens dat het management zeer belangrijk is. Dat is hier top.
JoopVisser1
0
Als het goudgerande Klepierre te duur wordt, komen er misschien weer extra kopers voor ECP??
Marco19
0
Behoorlijk volume reeds. Wie kent de website waar je de aan en verkopen kan zien? Iets met eqn? Live 10-laags orderboek heb je daar ook...dank
Marco19
0
Bijzonder koersverloop vandaag. Aan het einde van de dag kwam er een koper in de markt....
Marco19
0
Teleurstellende laatste 2 dagen. Weer koersdruk op retail aandelen. Ondanks de mooie locaties krijgt Ecp het zwaar voor de kiezen. Aftellen tot de kwartaalupdate. Ben benieuwd ook naar de toelichting van Lewis. Ook zal er binnenkort een winkelcentrum verkocht moeten worden...
junkyard
0
Tekst uit halfjaarverslag:

Based on proportional consolidation, the net debt to adjusted net equity ratio at 31 December 2018 was 89%, and the net loan to property value was 46%, an increase due to payment of the dividend and increased borrowings. These ratios are expected to improve as planned property sales are completed.


Zorgelijk dat ECP nog niets heeft gemeld over deze 'planned property sales', vrees dat weinig voortgang wordt geboekt en investeerders wegblijven van winkelvastgoed. ECP management zal doorhebben hoeveel nadruk momenteel door beleggers wordt gelegd op LTV ratios, URW mikt nu zelfs op een LTV beneden de 35% om beleggers tevreden te houden. Daarmee grote druk om verkopen te realiseren in een moeilijke markt.

Een misrekening van ECP management om eerst over te gaan tot (Woluwe) aankopen met extreem lage yields op de piek van de markt, en pas hierna tot schuldreductie d.m.v. verkopen over te gaan. Dit zal bedacht zijn om het directe resultaat tijdelijk te verhogen (noodzakelijk door lage yield op Woluwe?), maar raakt beleggers bij dalende markten.
Gunther
0
Zolang de rente laag blijft kunnen ze rustig blijven zitten tot de markt weer positiever wordt. En de rente blijft laag, gaan Japan achterna.
junkyard
0
Als rente laag blijft en de waarde van het winkelvastgoed daalt (huidige ontwikkeling), dan kan ECP niet rustig blijven zitten aangezien de risicograad en kosten van (her)financiering teveel oplopen.
Chessplayer1992
0
Waarom lopen de kosten voor herfinanciering op, indien de rente laag blijft? Dat snap ik niet helemaal. Daarnaast, wat triggert op dit moment de wijziging in waarderingen meer: contante waarde van cashflows (leegstand) of verkoopwaarde van winkelcentra? Voor het laatste moeten er in de markt genoeg verkopen zijn, en dat is mogelijk ook maar de vraag? Voor het eerste blijft de bezetting de belangrijkste indicator, en als leegstand niet veel groeit, zal de waardering ook niet veel wijzigen. Of is dit een te simpele gedachte?
257 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Eurocommercial Properties Meer »

Koers 24,920   Verschil -0,10 (-0,40%)
Laag 24,780   Volume 35.700
Hoog 25,380   Gem. Volume 49.192
20-mei-19 17:35
label premium

Prima kwartaal Eurocommercial

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium