Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ECP 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.379 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 65 66 67 68 69 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
junkyard
0
Vastned heeft veel lagere kwaliteit vastgoed (met hogere yield / huurrendement) verkocht, en heeft hogere kwaliteit (met lagere yield) teruggekocht. Dit kun je verbloemende financial engineering (??) noemen, maar als Vastned dit niet had gedaan dan was het net zover omlaag gedoken als WHV. Lager rendement of lagere kasstromen is niet per definitie negatief, wanneer hier een lager risico tegenover staat. Voor mij is hier niets verbloemend aan.

Hoe financial engineering (??) WHV zou kunnen helpen blijft een raadsel. Het WHV vastgoed is gewoon niet erg veel waard, marktwaarde is veel lager dan boekwaarde. Ok, momenteel hoge kasstromen, maar ook hoge doorlopende investeringen benodigd om ruimtes te kunnen blijven verhuren, een hoog risico door matige lokaties, beperkt herontwikkelingspotentieel en beperkt toekomstperspectief.

Relatie tussen risico en rendement lijkt te worden gemist door NLvalue. Ook de positiviteit over WHV die al maandenlang wordt rondgespreid op WHV forum is op flinterdunne argumenten gebaseerd, de koersdaling lijkt alleen maar tot meer WHV positiviteit te leiden. Vandaar dat ik op WHV forum ben gestopt met reageren op NLvalue (zal dat hier ook doen na dit bericht).
NLvalue
0
Tja - ik meen dat ik in december heb laten weten dat URW de zaken veel te mooi voorstelde.De vastgoed optimist die dat volstrekte onzin vond was u. We zijn ondertussen 3 URW VERKOOP adviezen verder van zeer gerenommeerde analisten.

Ben dan een optimist/pessimist - of kijk ik met een keiharde financiele bril naar de werkelijkheid?

Niemand zal op deze fora uw kennis over vastgoedobjecten betwisten. Erg nuttig overigens.

Maar waar u duidelijk om dun ijs schaatst is de pretentie dat u ook weet hoe investeerders & analisten denken en rekenen, of hoe CFO's de message track (niet) managen over de resultaten. Daar uw mening over ventileren leidt af van datgene waar u wel goed in bent.

junkyard
0
Graag quotes in plaats van vervormde berichtgeving over mogelijke uitspraken van mij. Ik lees al een halfjaar dat NLvalue WHV aanprijst en niet gecharmeerd is andere vastgoedfondsen, met krachtig taalgebruik. Koersontwikkeling ondersteunt de NLvalue beleggingsvisie niet (integendeel). Geen punt, de meeste beleggers zitten er wel eens naast.

Sinds eind december 2018 is het URW totaalrendement (koers + dividend) +10%, WHV bijna 15% omlaag. Dat enkele analisten het URW advies sinds december 2018 neerwaarts hebben bijgesteld maakt weinig uit, er zijn net zoveel (of zelfs meer?) analisten die WHV koersdoel hebben verlaagd.

Ik zal nu ook hier echt stoppen met reageren op NLvalue, en zou het waarderen als NLvalue mij ook met rust laat. Excuus aan de andere forumleden voor het off-topic bericht, zal niet weer gebeuren.
NLvalue
0
Dat krachtig taalgebruik heet 'een tegengeluid'. Zolang er met de meest onzinnige argumenten een fonds in elkaar getrapt wordt voel ik me vrij dat geluid te laten horen.

Onder onzinnige argumenten vallen:
- iedereen als idioot bestempelen die meer opties ziet dan alleen het nachtkaars-gaat-uit scenario
- vHerk afschrijven als een sufferd
- financiering in een ultra lage rente omgeving naar voren schuiven als een issue.
- blijven herhalen dat WHV matig vastgoed heeft (heb je daar al 4x gelijk op gegeven) maar vooral niet ingaan op de argumentatie dat het met die opdrogende cashflow heel erg mee valt
- de beurskoers du-jour aanhalen als bewijs (Lyft up 5%, gaat fantastisch.. yeah right)
- en het tentoon spreiden van confirmation bias, (zoals een rercord aantal retail faillissementen dit jaar in de VS, maar dat niet van toepassing achten op URW)
- inconsequente logica over NAV en marktwaarde, BAR in een markt waar niets gekocht wordt, industry issues alleen bij 1 fonds bespreken, etc.

Forum leden die zowel de vastgoed lens, als de corporate finance blik volgen maken ongetwijfeld betere beleggingsbeslissingen door verschillende inhoudelijke inzichten a) te krijgen, b) te wegen.
NLvalue
0
Zoals u wenst, letterlijke quote:

Een prima voorbeeld van inconsequente logica en daarmee onzinnig argument:

"Dat enkele analisten het URW advies sinds december 2018 neerwaarts hebben bijgesteld maakt weinig uit, er zijn net zoveel (of zelfs meer?) analisten die WHV koersdoel hebben verlaagd"

- "die enkele analisten" zijn bijv Morgan Stanley - die dermate goed zijn dat ze miljoenen betaald krijgen om triljoenen aan institutioneel geld aan te sturen.
- de koers van URW substantieel gedaald is sinds de datum waarop het rapport ter beschikking is gesteld aan diegene die ervoor betaald hebben - dat was niet 8 mei.
-"maakt weinig uit" duidelijk maakt dat u niet weet hoe investment committees van instititioneel geld werken, noch geen enkele versie van eender welk rapport hebt gelezen.

Zoals eerder aangeven - de allerbeste, en meest pessimistische analisten team, JP Morgan, komen met hun cashflow benadering op 26 bij WHV uit. HAD u dat rapport gelezen - dat heeft u overduidelijk niet - dan had u ons de krampachtige argumentatie en de pretentie van allesweter bespaard om een koers van 22.x te justificeren.

Schoenmaker blijf bij je leest is mijn advies. Mijn leest is het beoordelen van investment cases. Met die lens zijn WHV en ECP beide prima opties voor beleggers die op total return sturen en geduld hebben. Maar dat is ten alle tijde een relatieve statement - vandaag is NN op 36 een betere optie voor beleggers met die doelstelling.
Lk-33
1
Ik heb inmiddels een interventie van de Forum-modator gevraagd. Dit gaat niet meer om de feiten en de interpretatie ervan, maar je gelijk willen halen en op de man spelen. Met dit soort bijdragen ontmoedig je mensen om deel te nemen op dit forum en daarmee holt de kwaliteit ervan achteruit.
hjs64
0
Beste Lk-33, ik vind het op dit forum nog wel meevallen, kijk eens op het Aegon forum, daar worden geregeld posts verwijderd door de moderator. Ik lees met interesse de bijdrage van beide heren/dames en ja ze mogen van mening verschillen.
Branco P
0
Heb zojuist nog wat aandelen ECP bijgekocht. Merkwaardig koersverloop vandaag ook weer in vergelijking van een URW of Klepierre
Lk-33
0
quote:

hjs64 schreef op 16 mei 2019 om 15:25:


Beste Lk-33, ik vind het op dit forum nog wel meevallen, kijk eens op het Aegon forum, daar worden geregeld posts verwijderd door de moderator. Ik lees met interesse de bijdrage van beide heren/dames en ja ze mogen van mening verschillen.

Dat forum lees ik dus niet meer en ik lever dus ook geen bijdrage. Ook het Wereldhave forum heb ik achter me gelaten, net zoals gelukkig de aandelen. Zie het als een blijk van ongenoegen, vooral omdat ik alle bijdragen hier enorm waardeer.
Marco19
0
quote:

Branco P schreef op 16 mei 2019 om 15:59:


Heb zojuist nog wat aandelen ECP bijgekocht. Merkwaardig koersverloop vandaag ook weer in vergelijking van een URW of Klepierre


Mooi niveau om bij te kopen. Ben benieuwd hoe lang de trading range 25-26 blijft. Volume extreem laag.
NLvalue
0
quote:

Lk-33 schreef op 16 mei 2019 om 11:22:


Ik heb inmiddels een interventie van de Forum-modator gevraagd. Dit gaat niet meer om de feiten en de interpretatie ervan, maar je gelijk willen halen en op de man spelen. Met dit soort bijdragen ontmoedig je mensen om deel te nemen op dit forum en daarmee holt de kwaliteit ervan achteruit.


LK-33 - altijd de voice of reason, dank daarvoor.

Ik ben eerlijk gezegd verheugd dat er op deze fora een grote diversiteit aan spelers hun perspectief (durven te) delen; beginnende beleggers, ervaren long/short, vastgoedkenners, handelaren etc. Betere leerervaring voor iedereen lijkt me.

De kwaliteit is in mijn optiek met sprongen omhoog gegaan vs 7 maanden geleden waarbij iedereen die een ander perspectief had dan 'dit gaat door het putje' standaard werd uitgemaakt voor "dom, idioot' etc'"


NLvalue
0
Eens een andere blik - uit de BeleggersBelangen van deze week - geen vastgoedkenners, noch de beste analisten:

WINKELCENTRA ECP PRESTEREN GOED
Ondanks groeiende internetconcurrentie blijven de winkel- centra van Eurocommercial Properties in trek bij winkeliers. Dit blijkt uit de lage leegstand en autonome huurgroei.

tekst: Jeroen Boogaard
Een onderscheidend kenmerk van de winkelcentra van ECP zijn de relatief
lage huisvestingskosten. Doordat de huren goed betaalbaar blijven, is de leegstand al jaren nihil. Er zijn ook nauwelijks faillissementen onder de huurders, in weerwil van de opkomst van internetwinkels. Bij nieuwe huurcontracten en huurverlengingen wist ECP in de twaalf maanden tot eind maart gemiddeld 10,3% hogere huursommen te bedingen. Volgens de directie is dat een signaal dat retailers vertrouwen blijven houden in fysieke winkels. Samen met enige indexatie resulteerde dit in een vergelijkbare stijging van de huuropbrengsten met 2,3%. Doordat de inflatie weer wat is aangetrokken, kan de autonome huurgroei de komende kwartalen verder versnellen. De aan- houdende omzetkrimp bij de modewinkels zet op de langere termijn echter een rem op het huurherzieningspotentieel.
De totale netto huuropbrengsten kwamen over de negen maanden tot maart uit op €132,9 mln (+3,2%). De nieuwe aanwinst Woluwe in Brussel droeg daar flink aan bij. Deze grote aankoop werd deels met leningen gefinancierd en dat leidde tot een sterke stijging van de rentelasten. Het direct beleggingsresultaat kwam zodoende slechts 1,2% hoger uit op €89,6 mln. Per aandeel bleef dit stabiel op €1,81.
De portefeuille wordt eind juni weer getaxeerd en de directie verwacht dat de waarderingen van de betere winkelcentra dankzij de lage rente relatief ongewijzigd blijven. De hoge schuldgraad (leningen ten opzichte van de vastgoedwaarde) van 46% wil het bedrijf snel terugbrengen door meer kleinere winkelcentra te verkopen. Hoewel het investeringsklimaat voor dit soort assets is verslechterd,verwacht ECP vooralsnog geen boekverliezen.

Voor het gehele boekjaar, dat eind juni afloopt, rekent ECP op minstens een stabiel direct beleggingsresultaat van €2,36 per aandeel. Ik ga er dan ook van uit dat het dividend gehandhaafd blijft op €2,15 per aandeel. Dit levert op de huidige koers een mooi direct rendement op van 8,4%.
.
EERSTE NEGEN MAANDENIn € mln. Bruto huurinkomsten Direct beleggingsres. IFRS NAV p/a:
‘18/’19: 153,7 89,6 37,92
‘17/’18: 145,9 88,5 39,42


De onzekerheid over de impact van internet op de fysieke retail is voldoende ingeprijsd. Voor inkomstenbeleggers blijft ECP het aanhouden waard. <
Branco P
0
Ik ben wel een retailvastgoedkenner en de analyse van Beleggersbelangen sluit precies aan bij mijn visie. Mooi opgebouwde en volledige analyse bovendien.

Maar dan die koers vandaag... ik heb wederom wat bijgekocht!
Dagelijkse Kost
0
De Amerikanen presteren het toch iedere dag.
Beginnen met rode futures, starten met een rode DJ, tegen het slot van de Europese beurzen richting groen en eindigen om 22.00 uur in het groen.
P_kaas
0
Ik koop elke maand 150 stukjes. Hoe lager de koers hoe beter. Zal wel weer wat oplopen in de nazomer, richting dividend.
Marco19
0
Ging weer vlot naar beneden met de koers. Helaas Heb ik er behoorlijk wat op de plank liggen dus bijkopen laat ik voor wat het is. Wel mooi koersen om in te stappen. Ik verwacht dat van Herk in deze zone ook uitbreid. Voor 5% moet hij 2,5 miljoen aandelen inkopen. Ecp is wel de enige van zijn fondsen waar hij zijn belang recent heeft uitgebreid.
Branco P
0
En dan is de koers toch ineens onder de 25 gedoken en heb ik die 25 euro als bodem toch net niet goed ingeschat...
Marco19
0
Branco, bodem is niet te timen. Als een partij afscheid wil nemen dan gaan de stukken eruit tegen de geldende koers. Positieve is dat van herk nog interesse heeft in de stukken. Onlangs 5% bijgekocht tegen ca 25.50.
Discount begint weer verder op te lopen. Kopen en op de plank leggen. En veel geduld!
Branco P
0
Klopt ook wel, maar de koers lag al zo lang tussen 25 en 26 dat ik mijn positie al volledig heb opgebouwd, tegen gemiddeld 25,30. En nu zitten we op 24 en ik wil eigenlijk niet meer bijkopen :)
1.379 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 65 66 67 68 69 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Eurocommercial Properties Meer »

Koers 25,320   Verschil -0,10 (-0,39%)
Laag 25,260   Volume 15.071
Hoog 25,500   Gem. Volume 106.048
11-dec-19 09:41
label premium

Eurocommercial: Hogere huurinkomsten

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium