Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Flow Traders 2019: Go with the Flow!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Digit
0
quote:

Föhn schreef op 8 feb 2019 om 12:38:


[...]

Jouw gewenste scenario.


Ik denk dat de meeste hier praten in de richting van hun gewenste scenario...
stockholder
2
Koersterugval is m.i.overdreven. Gaat wel weer bijtrekken. Vanmorgen een plukje bijgekocht.
Vind de reactie van sommige posters richting AD niet terecht. AD heeft aangegeven dat hij er nu naast zit.Hij heeft in het verleden aangegeven dat het zijn visie is maar ieder moet zijn eigen verantwoordelijk nemen. Het zijn dan ook geen beleggingsadviezen. AD blijft je visie uitdragen. Van mijn kant: waardering.
Eerst doen dan denken
0
quote:

ValueChaser schreef op 8 feb 2019 om 08:29:


[...]
Flauwe reactie.


Is geen toeval
Eerst doen dan denken
0
quote:

Rmk79 schreef op 8 feb 2019 om 09:03:


Wat ben ik blij dat ik gisteren geen turbo's erbij heb gepakt..
Toch short moeten gaan toen Valuechaser instapte! ;)


Ik stond op het punt short te gaan en heb het niet gedaan...stom, stom, stom
Donald de Kwakerd
2
quote:

stockholder schreef op 8 feb 2019 om 13:13:


Koersterugval is m.i.overdreven. Gaat wel weer bijtrekken. Vanmorgen een plukje bijgekocht.
Vind de reactie van sommige posters richting AD niet terecht. AD heeft aangegeven dat hij er nu naast zit.Hij heeft in het verleden aangegeven dat het zijn visie is maar ieder moet zijn eigen verantwoordelijk nemen. Het zijn dan ook geen beleggingsadviezen. AD blijft je visie uitdragen. Van mijn kant: waardering.


Van mijn kant ook waardering voor AD en andere forumleden die hun analyses en visies delen.
bezinteergebelegt
0
Getallen gingen over Q4.

en weet je wie er weer mega verkocht heeft in Q4 tegen koersen van dik 28 en 29 ?
www.trivano.com/aandeel/flow-traders....

Geen voorkennis ?? Dream on

bezinteergebelegt
0
Flikt Hodenius nu al een paar keer. Verkocht vorig jaar tegen prijzen van dik in de 35.

en toen kwamen ook de getalletjes.

en boemmmmmm, zo terug naar < 24.

lucky14
0
Hoog dividend kan afstraffing aandeel Flow Traders niet voorkomen
Flow Traders heeft zoals verwacht een prima einde van 2018 gehad. Het handelshuis profiteerde van de onrust op de financiële markten en wist een handelsresultaat te behalen dat 75% hoger lag dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De handelsvloer van Flow Traders in New York.Foto: Flow Traders
Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf voorbeurs heeft gepubliceerd. Toch hadden beleggers wellicht op meer gehoopt. Op de Amsterdamse beurs wordt Flow Traders FLOW€25,86-6,44% afgestraft. Het helpt bovendien niet dat het bedrijf in het vierde kwartaal zijn marktaandeel zag teruglopen.
'Zowel absoluut als relatief denk ik dat we het heel goed gedaan hebben', zegt co-ceo Dennis Dijkstra in een telefonische toelichting. 'We zitten boven de consensus. Maar de markt verwacht misschien nog meer.'
Hoog dividend
Op het eerste gezicht kwam de Amsterdamse beurshandelaar, die vooral in beursgenoteerde indexproducten ('etp's') actief is, inderdaad met klinkende resultaten. 2018 is een recordjaar geworden, met een handelsresultaat van €383,4 mln. Ook in het vierde kwartaal verdiende Flow iets meer dan verwacht aan de beurshandel, namelijk €74,1 mln.
Hierdoor kunnen beleggers een slotdividend tegemoetzien van €1 per aandeel, oftewel bijna een kwart meer dan de €0,81 die analisten hadden ingetekend. Na een sterk eerste kwartaal had Flow tussentijds al €1,35 per aandeel uitgekeerd. In 2017 kregen beleggers in totaal 'slechts' €0,65, al was de uitbetalingsratio destijds met 76% hoger dan de 68% van dit jaar.
Onstuimige tijden
Beleggers wisten al dat Flow Traders de wind in de zeilen had. Het Amsterdamse handelshuis is sterk afhankelijk van de omstandigheden op de financiële markten. Het bedrijf fungeert als zogenoemde marketmaker op de beurs; een bedrijf dat voortdurend bied- en laatprijzen voor beursgenoteerde effecten afgeeft en verdient aan de verschillen daartussen (de 'spread'). Dat model werkt het best in onstuimige markten, omdat de spread dan groter is en beleggers dan ook meer handelen.
Waarde producten
Het bedrijf zag de waarde van de verhandelde producten met 49% stijgen, terwijl de totale markt met 73% was gegroeid.
Omdat de beurskoersen in het eerste kwartaal van 2018 ook al op en neer stuiterden, lag Flow Traders het hele jaar al op koers om een recordjaar te draaien. Het turbulente einde van 2018 was de kers op de taart, al zei co-ceo Dijkstra dat omstandigheden voor Flow ditmaal minder gunstig waren. 'Tijdens het eerste kwartaal ging het echt los in de VS. Dit kwartaal was dat veel minder het geval.'
Lager marktaandeel
De resultaten over het vierde kwartaal kwamen met een belangrijke kanttekening. Flow heeft namelijk marktaandeel moeten inleveren. Het bedrijf zag de waarde van de verhandelde producten met 49% stijgen, terwijl de totale markt met 73% is gegroeid.
Ook op jaarbasis heeft het bedrijf een beetje terrein moeten prijsgeven. Waar de totale verhandelde marktwaarde 34% hoger uitkwam op €25.412 mrd, wist Flow Traders de waarde van de verhandelde producten maar met 31% op te schroeven, tot €899,4 mrd.
Amerikaanse etp-handel
ING-analist Albert Ploegh was vooral teleurgesteld over het zwakke resultaat dat Flow in de Amerikaanse etp-handel wist te boeken, schrijft hij in een reactie. Dit was 30% lager dan verwacht, onder meer door de hoge handelsvolumes in zeer liquide producten. Dat is een segment van de markt waar de expertise van de Amsterdammers niet ligt.
Het bedrijf is sinds kort ook in andere beleggingscategorieën dan etp's actief. De omzet in dit segment, dat vooral uit valutahandel bestaat, liep op jaarbasis met 21% op.
Flow hield de lippen op elkaar over hoe de januarimaand is verlopen.

Bron: FD.nl
Ik ben zo weer weg
0
Beste IEX'ers, ik ben de auteur van de SA artikel dat jullie op dit forum hebben gedeeld en besproken (dank voor de page views!). Ik bekijk dit forum wel eens ter plezier en vermaak. Omdat ik jullie een sympathiek clubje vind, deel ik wat bevindingen/ideeën.

Ik denk dat niemand van ons echt blij was met de resultaten van vanochtend, maar de verwachtingen op dit forum waren wel extreem. Nog belangrijker is dat aandeelhouders hiernaar uitkeken en ook weten dat de volatiliteit terugloopt en er waarschijnlijk weinig is om naar vooruit te kijken. De koersreactie is m.i. volstrekt begrijpelijk.

Dan even over jullie hoge verwachtingen (wat overigens schering en inslag is op IEX). Dat AD toegeeft dat zijn model de prullenbak in kan en daarmee het boetekleed aantrekt, getuigt van zijn realisme en daarmee verdient hij niet de trappen na die hij krijgt van sommigen.

Ik zie dat veel van jullie nog niet precies begrijpen waarom AD's model niet werkte. Maar dit model er faliekant naast zou zitten was voor mij overigens helemaal geen verassing. Dat komt in de eerste plaats doordat het zo data-gedreven is. Als je een regressie uitvoert op een beperkt aantal (ongerelateerde) datapunten zal je altijd een model krijgen dat betrouwbaar lijkt en in het verleden altijd heeft gewerkt. Echter, het heeft in het verleden gewerkt omdat het model daarop 'ge-fit' is. Daarom moet je bij forecasting modellen extra op je hoede zijn voor hiervoor en een hele rij checks and balances gebruiken.

Wat hij had moeten doen is kwartaaldata gebruiken en een scheiding aanbrengen tussen NTI en de kosten en die laatste apart modelleren. Belangrijke minimale input voor NTI zijn VIX (of iets vergelijkbaars) en volume en dat per regio waar Flow actief is. Daarna moet je het model/regressie nog testen met data sub-sets, en het one-offs in de Flow NTI er uit halen bij het maken van het model.
Ik heb wel 20 regressies gerund voordat ik er een had die me enigszins betrouwbaar leek voor EMEA. Dar model dat ik gebruikte werkte best goed, maar NTI viel in Q4 wat mij betreft ietwat tegen (ik zat trouwens rond 58-59 cent EPS na december data).

Tot slot ben ik van mening dat de huidige macro-economische omgeving veel neerwaarts risico oplevert voor de beurs, en daarom houd ik het aandeel in m'n portefeuille. Ik denk echter niet dat we de komende weken geld aan Flow gaan verdienen. De koersreactie van vandaag is logisch en het aandeel kan volgende week rustig verder naar beneden dwarrelen door de matige vooruitzichten op korte termijn.
Digit
0
quote:

Ik ben zo weer weg schreef op 8 feb 2019 om 13:35:


Beste IEX'ers, ik ben de auteur van de SA artikel dat jullie op dit forum hebben gedeeld en besproken (dank voor de page views!). Ik bekijk dit forum wel eens ter plezier en vermaak. Omdat ik jullie een sympathiek clubje vind, deel ik wat bevindingen/ideeën.
.....

Dat is sympathiek van je...

lucky14
0
quote:

lucky14 schreef op 8 feb 2019 om 11:13:


Zeer teleurstellend. Toch een compliment voor AD. Hij heeft een poging gedaan en deze kan van tafel. FT positioneert zich prima naar de toekomst toe, maar levert wel marges in. Meer FTE,s en produkten en handel, maar relatief minder verdienen/ Tsja, waar doe je het dan voor? Ik acht het neerwaarts risico nu wel vrij groot en het opwaarts potentieel bijna nihil. Ik hou ze echter wel aan. Ik vind de omstandigheden zodanig dat er elk moment wel iets kan losbarsten op de beurs. Trump, Brexit, Italie, Macro economische data, politieke spanningen(Rusland-VS) enz. Voorlopig dood geld vrees ik!


Zo had ik het ook al verwoord.
Eerst doen dan denken
0
quote:

Föhn schreef op 8 feb 2019 om 09:11:


8% er al af. zelfde scenario als bij de vorige cijfers. Teleurstellend aandeel blijkbaar. Vandaag net te laat met verkopen anders had ik nog wat centjes kunnen verdienen. Helaas.. op naar een hogere VIX en dividend.


Ongelooflijk dat dit bedrijf keer op keer beleggers en analisten weet teleur te stellen. 3e kwartaal ook al zo en nu keek ik er al 3 maanden naar uit dat de 4e kwartaalcijfers eindelijk kwamen en ondanks een top volatiliteits periode slagen ze er maar niet in te verrassen. Idd een vreselijk teleurstellend aandeel.
Eerst doen dan denken
0
quote:

Kaybel schreef op 8 feb 2019 om 09:14:


[...]

Wat nu gebeurt, is dus exact wat ik gevreesd had.
Ongefundeerde euforie voor de cijfers (vooral door een aantal mensen die er voor enkele dagen instappen), ongefundeerde afstraffing nu (want let's face it: de cijfers zijn niet barslecht, de cijfers zijn redelijk. veel slechter dan ik had gehoopt, maar nog altijd redelijk).
Voor zij die de voorbije dagen niét al hun kruit al verschoten hebben: bijkoopmoment.


Gisteren even een 'spike' om de mensen op het verkeerde been te zetten en in te laten stappen en vandaag de gewone man alles af pakken. Dit zijn pas echt slimme jongens geweest!
Eerst doen dan denken
0
quote:

money hates me schreef op 8 feb 2019 om 09:46:


Je kan het ook zo zien, gelukkig dat we gisteren nog 3.80% zijn gestegen, beperkt de schade van vandaag een beetje....

Normaal gesproken als je geld boekt naar de DEGIRO staat het meteen op rekening maar ik heb weer de pech dat het niet lukt!! :-(

Wou dit keer turbos met hoge hefboom kopen, geloof niks van deze daling, komt weer goed, ik houd mijn opties, ga ze op dit moment niet verkopen met 30% verlies.


Ik zit al op 45% verlies maar had ze 2.5 maand geleden al gekocht. Ik heb tot juni de tijd dus blijf maar zitten.
Eerst doen dan denken
0
quote:

RT2014 schreef op 8 feb 2019 om 10:05:


Ik had niet zulke hoge verwachtingen als sommigen hier op het forum die het over een kwartaalwinst van 1,5-2 euro hadden, mede omdat ik rekening hield met een lichte daling van de marge, maar ik vind het desondanks behoorlijk tegenvallen. Q4 was zeer volatiel en als je dan maar een halve euro verdient, dan lijkt mij een gemiddelde €2 winst op jaarbasis in een normaal jaar niet meer realistisch. Waar zit de upside?


Klopt gewoon ergens iets niet. Als je in Q4 niet minimaal €1.00-1.25 kunt halen bij deze volatiliteit...
Ayous
0
Ongelooflijk wat een pak slaag. Zal nu toch iets bedacht moeten worden door het mgmt. Amerikaanse business zorgenkindje, evenals te weinig renderende diversificatiestrategie.
LFT
0
Calls 10% up inslaan nu met expiratie na maart.

Afstraffing is te groot. Algehele beurscrash gaat Flow ten goede komen, een algehele beursrun vanaf dit punt zal ook Flow meenemen.
Win-win.
Eerst doen dan denken
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 feb 2019 om 11:05:


[...]
Het enige positieve van deze tegenvaller is dat blaaskaak PM vreselijk op z'n bek gegaan is.


Hahahahaha, ja hoe sommigen van de toren blazen hé
3.616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Flow Traders Meer »

Koers 21,160   Verschil -0,12 (-0,56%)
Laag 20,960   Volume 277.011
Hoog 21,300   Gem. Volume 180.036
17-jan-20 17:36
label premium

Flow Traders: Niet slecht

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium