Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De BODEMMARKT van 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
563 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ffff
0
Bij mij werd er wel dividendbelasting ingehouden, Marique.
En dit keer 12,8 procent, vorig jaar nog 30 procent. Maar voor die 12,8 procent moest ik wel weer een gestempelde en ondertekende verklaring gaan halen bij de...Luxemburgse fiscale autoriteiten….

Het is hem dat ze hier in Luxemburg zoveel geduld met mij hebben en al die klote formulieren dan toch braaf ondertekenen en afstempelen en dan mag ik ze een week later komen ophalen….

Pas dan houden ze in Frankrijk 12,8 procent af in plaats van 30 procent…

Het voordeel voor mij is, dat ik niet eerst 30 procent betaal en dan pas in het volgende jaar na 1 januari een verzoek om terugbetaling kan insturen en dan weer een jaar wachten op die teruggave….

Maar Marique, belastingen houden ze altijd in.... ! Of 30 procent of 12,8 procent.

Peter

marique
0
quote:

ffff schreef op 31 okt 2019 om 14:15:


(...)
Overigens vond mijn bankier het dan weer niet leuk dat de L ' Oréal aandelen van hun bank naar een Frans depot gingen…

Dan heb je ze dus aangemeld? In 2019 of al eerder?
Dan moet je in 2022 dat extra dividend toebedeeld krijgen.
haas
0
quote:

haas schreef op 6 mei 2019 om 21:51:


KHC
32,80 USD +0,21 (0,66%)
6 mei 15:49 EDT · Disclaimer

PS: ingestapt voor 2 jaren:kww:)

na de dip van 25...........
weer even boven jan :)
32,33 USD +3,83 (+13,44%)
ffff
0
Marique,
In 2018 reeds, maar heb ondertussen ook ervaren dat het toch wat lastiger is om de L ' Oréal aandelen die daar in depot liggen weer te kunnen verkopen. Eigenlijk eenzelfde ervaring die ik had toen ik mijn DSM-aandelen, pakweg 10, 12 jaar geleden uit mijn aandelenportefeuille liet overschrijven op een depot van DSM in Heerlen of Geleen. Daar kon je toen ook lastiger bij als je ze acuut zou willen verkopen.

Ik heb tot nu toe nog niet die tien procent extra gekregen en overweeg toch om ze weer terug te halen naar mijn eigenlijke aandelenportefeuille. Dat scheelt mij dan ook de jaarlijkse bezoek aan de Luxemburgse fiscus om de formulieren te willen tekenen en afstempelen ( !!!) en die daarna AANGETEKEND op te sturen naar Frankrijk.

( Dat zo'n klier toch maar diverse draadjes in de KK van IEX waar een mens iets van kan opsteken, blijft vervuilen)

Peter
marique
0
Peter,

Als je in 2018 hebt aangemeld, kom je pas in 2021 voor die extra 10% in aanmerking:

FR0013374436 Les actions L’Oréal qui ont été inscrites au nominatif en 2018 et qui bénéficieront de la prime de fidélité en 2021 sont identifiées par ce code.

www.loreal-finance.com/fr/nominatif-p...

Maar daarna wél elk jaar.

Het lijkt heel wat, maar eigenlijk stelt het niet zoveel voor. Stel normaal dividend 4 euro per aandeel dan wordt het dividend met die opslag 4,40 euro.
Ik heb toch de indruk dat het voordeel vooral zit in een belastingvoordeel:
"... tout en conservant les avantages notamment fiscaux du PEA"
haas
0
quote:

haas schreef op 29 mei 2019 om 03:42:


Umicore-/-50% onder de top laatste 52 weken: 28
Open 27,66
Hoog 28,21
Laag 27,31
Beurswaarde 6,75 mld.
Koers/winst 20,91
Div.rend. 1,91%
Vorig slot 27,25
52-wk max. 53,96
52-wk min. 26,55

zeer sterke beweging in 6 mnd bij vele grote fondsen: NU 39 euro
haas
0
quote:

haas schreef op 31 mei 2019 om 09:07:


Tesla -/- 50% on de de top van laatste 52 weken: 188

Open 188,75
Hoog 192,26
Laag 187,02
Beurswaarde 33,27 mld.
Koers/winst -
Div.rend. -
Vorig slot 189,86
52-wk max. 387,46
52-wk min. 185,04

zeer sterke bewegingen in 6 mnd bij relatief grote fondsen: nu 313 dollar
(nog even afgezien van de turbos)
ffff
0
Haas,

Umicore is echt een heel interessant aandeel. Om diverse redenen. Ten eerste natuurlijk om hun activiteiten, maar het laatse 8 maanden om voor je ogen te zien hoe " de markt", hoe het " Marktsentiment" ENORM op die koersen inwerken.

Na een teleurstellend persbericht met winstwaarschuwing ging er zomaar eventjes 60 procent van de koers af. Dat zijn dus wel degelijk miljarden. En dan komen er toch weer opbeurende contracten met Aziaten waarbij ze voor jaren materiaal kunnen leveren en dan zie je weer een echt spectaculair herstel van die koers.

Daar is geen touw aan vast te knopen, maar natuurlijk wel geweldig voor traders met stalen zenuwen. Je moet dat koersverloop van de afgelopen 9 maanden eens bekijken…

En ondertussen Hans/Voda maar blijven lezen om te weten wat er gaande is...

Peter
Ed Verbeek
0
quote:

ffff schreef op 30 okt 2019 om 17:18:


Ed,
Gewoon bedoeld als gedachte-oefening: Je kunt natuurlijk ook redeneren dat als leningen minder aantrekkelijk worden, er geld overschiet voor iets anders…. Aandelen bv?

Ha, dat is creatief gedacht inderdaad.
Alleen kun je ook redeneren dat het verstrekken van leningen juist aantrekkelijker worden als de rente daarop omhoog gaat.

Het downgraden van bedrijfsleningen/obligatie is zorgwekkend omdat bedrijven zo diep in de schulden zitten (m.n. door buy backs en ongewijzigde dividenduitkeringen in geval dat de earnings omlaag gaan) dat zij de hogere rentelasten (die het gevolg is van een downgrade) niet meer kunnen opbrengen.
Bovendien zijn het de leverage loans waar een credietcrisis het eerst zichtbaar wordt bij bedrijven. Daarna komen de High Yield obligaties en daarna de rest...
Ed Verbeek
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 30 okt 2019 om 17:06:


Dat ziet er niet goed uit nr 23:

Downgrade van leningen is begonnen:

Dat ziet er niet goed uit nr 24:

USA GDP forecast voor Q4 naar beneden bijgesteld door FED New York tot 0,8% op jaarbasis: www.newyorkfed.org/research/policy/no...

Kan iemand mij een eerdere periode aanwijzen waarin de beurzen bleven doorgaan met ATH's bij een GDP groei van < 1% in Q4?
Ed Verbeek
0
ffff, heb je gelezen dat De Grote Buffet op dit moment een record cash positie aanhoudt van 128 miljard USD in zijn Berkshire H? Dat is meer de helft van zijn total revenues over 2018.
Misschien ook een ideetje voor jou?
bearishbull
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 4 nov 2019 om 16:29:


ffff, heb je gelezen dat De Grote Buffet op dit moment een record cash positie aanhoudt van 128 miljard USD in zijn Berkshire H? Dat is meer de helft van zijn total revenues over 2018.
Misschien ook een ideetje voor jou?


Ook even een andere kijk erop. 128 miljard in cash. Dat rendeert niet. Als iemand dat begrijpt is het Buffet wel. Stel als hij echt totaal geen interesse zou hebben aandelen te kopen. Zou hij die cash dan pilen? Nee, want dan betaal je het liever in dividenden uit aan de aandeelhouders (wat apple tijdje terug deed). Als je het geld niet wilt gebruiken om uit te geven aan groei laat je het niet je relatieve resultaten verpesten.

Ik denk dat hij een grotere overname van plan is. Of hij is van plan het elders aan te besteden, maar 128 miljard hou je als bedrijf die niet zulke grote buffers nodig hebt nooit lang aan. Daar win je niks mee.

Ik zou er niet teveel in lezen. Teveel variabelen en redenen te bedenken. En de reden die jij insinueert zou ik pas gaan geloven als hij het geld liever uitkeert aan aandeelhouders dan er zelf iets mee te doen.
Ed Verbeek
0
Buffet heeft zelf gezegd dat hij geen koopwaardige bedrijven meer ziet.
Dus wil hij wat anders gaan doen met het geld.
Hij keert het geld niet uit en koopt ern nog meer eigen aandelen voor in. Enige andere mogelijkheid: hij wacht tot er weer koopjes zijn.
Goed idee! En logisch.
'Belegger'
0
Cijfers of harde uitspraken heb ik niet dus schiet gerust. Maar ik heb bij Buffet altijd het idee dat hij terughoudend is met investeren in bedrijven die buiten de USA zijn gevestigd. Dan kun je dit ook interpreteren als dat hij momenteel geen kansen ziet in Amerika en zegt dat nog niet direct iets over andere delen van de wereld.
bearishbull
1
En Buffet is Buffet. Net als ons een mens van vlees en bloed die ook fouten maakt. Niet iedere beslissing die hij maakt is/was goed. Neem een IBM, neem een Kraft.

Het mooie aan deze man is wel dat hij niemand anders de schuld geeft in een verkeerde beslissing dan zichzelf. Ook aangeeft dat hij ervan leert, zelfs op zijn leeftijd. Hier op IEX ligt de schuld al snel bij manupilatie, flits traders, de centrale banken etc...Mooie aan dit soort personen die de schuld overal leggen precies weten wat deze 'manipulators' doen. als dat zo was zou het toch JUIST makkelijk zijn geld te verdienen?

Maar......Bovenstaande is zeker niet hoe ik over Ed denk. Ik zie Ed als iemand met een visie (die ik deels deel) die op een objectieve manier bewijzen zoekt in data. Dat respecteer ik.

Ik denk alleen dat je iets over het hoofd ziet. Dat zijn de wereldwijde belangen. Problemen zijn er altijd en er zijn vele krachten die alles geven om de groei erin te houden, om het systeem in tact te houden. Ieder systeem faalt ooit. Ook ons huidige monetaire systeem zal ooit falen. Die overtuiging deel ik. Ik deel alleen niet de mening dat shorten van aandelen (die uitbetalen in fiats) zal helpen als het moment van falen ooit komt. Hat kan nog eeuwen duren. Decenia of korter. Ik ben van mening dat het best zinloos is erop te speculeren en de grote krachten en belangen volgen beter is. niks mis met een andere mening visie :). Ik wens je wel het beste.

Ed Verbeek
0
Dank voor je sympathieke reactie bb.
quote:

bearishbull schreef op 6 nov 2019 om 11:51:


Ik denk alleen dat je iets over het hoofd ziet. Dat zijn de wereldwijde belangen. Problemen zijn er altijd en er zijn vele krachten die alles geven om de groei erin te houden, om het systeem in tact te houden.

Niet over het hoofd gezien, maar heb ik inderdaad wel enorm onderschat.

Ieder systeem faalt ooit. Ook ons huidige monetaire systeem zal ooit falen. Ik deel alleen niet de mening dat shorten van aandelen (die uitbetalen in fiats) zal helpen als het moment van falen ooit komt.”
De beurzen kunnen makkelijk opnieuw halveren zonder dat het hele systeem meteen faalt. Sterker nog, er zal m.i. altijd wel een oplossing gevonden, bijv. grootschalige schuldsaneringen gesteund door uitgifte van bijv. SDR’s,
Van mij hoeft het systeem ook niet te falen, als de beurzen maar halveren (liefst iets verder). Dan heb ik verreweg het grootste deel van mijn winst al genomen want dat doe ik in stapjes en tot dat moment zal er nog wel met fiats uitbetaald worden.

de grote krachten en belangen volgen beter is.”
Ja, dat is misschien wel waar, maar de grote krachten en belangen kunnen m.i. een recessie op dit moment niet tegenhouden.
asti
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 6 nov 2019 om 10:23:


Buffet heeft zelf gezegd dat hij geen koopwaardige bedrijven meer ziet.
Dus wil hij wat anders gaan doen met het geld.
Hij keert het geld niet uit en koopt ern nog meer eigen aandelen voor in. Enige andere mogelijkheid: hij wacht tot er weer koopjes zijn.
Goed idee! En logisch.

Het is alleen niet logisch om Peter of jezelf op dit punt met Buffett te vergelijken.

Als Buffett namelijk met een kleiner bedrag werkte dan zou hij wellicht genoeg koopwaardige bedrijven zien.
Ed Verbeek
0
quote:

asti schreef op 6 nov 2019 om 14:11:


Als Buffett namelijk met een kleiner bedrag werkte dan zou hij wellicht genoeg koopwaardige bedrijven zien.

??? Genoeg grote jongen inde SP500. Allemaal niet koopwaardig voor Buffet.
En de smallcaps lijkt me ook moeilijk: Russell2000 heeft een p/e van meer dan 200 (ja echt) en een p/b van 2.
bearishbull
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 6 nov 2019 om 14:19:


[...]
??? Genoeg grote jongen inde SP500. Allemaal niet koopwaardig voor Buffet.
En de smallcaps lijkt me ook moeilijk: Russell2000 heeft een p/e van meer dan 200 (ja echt) en een p/b van 2.


Hoe berekenen ze P/E van indices met constituents zonder enige winst?

Verder zijn er ook veel bedrijven in de russel de nog maar net uit het verlies kruipen en hoge double diggets groei hebben. Is natuurlijk niet te vergelijken met de meer matured S&P 500 bedrijven.
563 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street gaat flink hoger weekeinde in

06 dec De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met mooie koerswinsten het weekeinde ingegaan. Beleggers op Wal...

  Indices

  AEX 602,30 +1,84%
  EUR/USD 1,1059 -0,41%
  Germany30^ 13.209,40 +1,18%
  Gold spot 1.460,20 0,00%
  LDN100-24h 7.229,71 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.656,53 +1,00%
  US30# 28.026,49 +0,09%

  Stijgers

  Boskalis
  +6,20%
  Arcelo...
  +3,51%
  ASML
  +3,38%
  Aperam
  +2,89%
  OCI
  +2,74%

  Dalers

  Kiadis...
  -3,74%
  ForFar...
  -1,73%
  Air Fr...
  -1,06%
  Accsys
  -0,89%
  ICT Group
  -0,88%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Smaaltie op 07-dec-19 22:14
  (13)

  Maan Arkenbosch op 07-dec-19 21:16
  (14)

  Maan Arkenbosch op 07-dec-19 21:04
  (25)

  Alalalonglong op 07-dec-19 19:23
  (2)

  Lepre Chaun op 07-dec-19 11:32

  Column Forum Meer»

  (298)

  Burpy.. op 07-dec-19 23:16
  (20)

  efreddy op 07-dec-19 21:12
  (3)

  ramp 2017 op 07-dec-19 18:33
  (21)

  Wilbar op 07-dec-19 17:30
  (9)

  rene66 op 07-dec-19 00:27