Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De BODEMMARKT van 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
462 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
nobahamas
2
Annus horribilis of -mirabilis,
short versus long,
is het glas nu half leeg of halfvol?
Het is wel duidelijk dat de handelsmarkten niet langer meer gestuurd worden door een zuiver ratio en een portie eerlijk sentiment.
Een groot deel van de handelsmarkt is in deze tijd gestuurd en gemanipuleerd.

Amerika nu weer hard omhoog tegen de marktverwachting in onder sturing van?
Laten we hopen dat het doel is om de short-manipulanten tijdelijk uit de markt te jagen.
Gelukkig is er niemand meer die het werkelijk nog weet.
Wat ik wel weet is dat de kleine- en middelgrote fondsen prooi zijn van de wil van speculanten, en dat er van een reële waardering van dit soort fondsen totaal geen sprake meer is.

Allen veel succes annus 2019
plof®
0
Present. Wordt vast weer geen saai jaar. Om te beginnen starten we al met een shutdown voorlopig tenminste..
[verwijderd]
0
@nobahamas, is nooit anders geweest. sterker nog, als ik verhalen van traders lees van vroeger speelde dat toen nog veel meer. markt is een stuk efficiënter geworden.

vette bounce van vandaag past trouwens heel goed in het plaatje van een bearmarkt. en niet perse het einde ervan.
[verwijderd]
0
Mijn glazen bol zegt het volgende: bij het bereiken van de 52 wk MA krijgen longs de deksel op de neus. Feyenoord wint de beker en Theo Hiddema scheert zijn snor in een succesvolle poging om publiciteit te genereren.
bearishbull
0
quote:

izdp schreef op 26 dec 2018 om 01:58:


Met idioten als Brexiteers en Trump is het totaal onvoorspelbaar.


Dan is er iig een ding te voorspellen. Onvoorspelbaarheid. Lijkt wel 'gewoon'. :).

Bodem jaar of bear-jaar. Ik weet iig dat de komende dagen/weken interessant zijn. Ik als liefhebber van financiele markten hou hier wel van, al kost het (op korte termijn) wat geld.


bearishbull
0
quote:

nobahamas schreef op 26 dec 2018 om 23:15:Amerika nu weer hard omhoog tegen de marktverwachting in
Is toch heel normaal in een hard dalende markt dat er ook harde bounces omhoog zijn. Dit zag je in 2001 en 2008/2009 ook zovaak.

Volgens mij kom ik al ongeveer 18 jaar op iex (bestaat het al zo lang?). Dat mensen roepen dat de markten gemanipuleerd worden etc hoor je elke keer als het daalt of als een specifiek aandeel niet de kant op gaat waar de belanghebbende op heeft gespeculeerd.

Maar klopt als je op micro niveau kijkt elke 5 minuten. Dat zijn idd grotendeels de snellere speculanten die de boel in beweging zet. Zoom je wat verder uit dan zie je wss waar het grote langere termijn geld op inzet.

en over waarderingen. Zijn zoveel manieren dat uit te rekenen en als je 1000 experts de juiste koers laat berekenen voor een bepaald stabiel aandeel krijg je als nog een verschil van ongeveer 30% tussen laggste en hoogste schatting. Toekomstige winstgroei en alle randfactoren is nou eenmaal geen exacte wetenschap. Een daling van 20% vanaf een top is daarom zo gebeurd zonder dat er echt iets zou moeten veranderen. Niet voor niets zijn aandelen risico producten.

Ik ben vanaf october ook een stuk armer geworden. Ik zie het als 'normaal' en volgens de verwachtingen die ik al had. Geef niemand de schuld. Ook mezelf niet, want ik weet dat dit gebeurt. Beetje onzinnig om allerlij excuses te verzinnen zoals speculanten. Verkeerde waarderingen etc.. Het is gewoon de markt de net als 18 jaar geleden onvoorspelbaar is. Als je voor de lange termijn belegt verlies je af en toe meer dan 20%. Kun je weinig aan veranderen en gebeurt zonder waarschuwing. Zodra je dit van tevoren weet en je er op instelt doet het je ook niks. Je weet dat je dit meemaakt.
nobahamas
0
Het lijkt erop dat de grote hedgefunds nog meer dan normaal het risico van een dalende markt afdekken in shortposities in de kleinere fondsen in Europa. zie Furgro Arcadis Besi AMG PostNl.
Niet een enkel hedgefund, maar gezamenlijk optreden van meerdere hedgefunds.
Koersen worden zodoende volledig gedirigeerd
shortsell.nl/short/
Tom Riddle®
0
2019 ... iets dat hier nog niet benoemd is:

ECB: rente tot zeker na zomer 2019 onveranderd
www.ad.nl/economie/ecb-rente-tot-zeke...

+

31 okt 2019 loopt de termijn van Mario Draghi af

en de som = renteverhoging(en) vanaf eind 2019 ook in de EU ?

bearishbull
0
quote:

nobahamas schreef op 27 dec 2018 om 11:35:


Het lijkt erop dat de grote hedgefunds nog meer dan normaal het risico van een dalende markt afdekken in shortposities in de kleinere fondsen in Europa. zie Furgro Arcadis Besi AMG PostNl.
Niet een enkel hedgefund, maar gezamenlijk optreden van meerdere hedgefunds.
Koersen worden zodoende volledig gedirigeerd
shortsell.nl/short/


Stel je hebt gelijk. Dan is dat toch alleen maar mooi dat die aandelen verder dalen dan 'het zou moeten dalen'. Easy verdienen voor jou dan. Lekker goedkoop bijkopen.
[verwijderd]
0
Het zou best kunnen dat meer HF hun werkterrein hebben uitgebreid naar Europese midcaps.

Dat meerdere HF een zelfde positie hebben komt denk ik niet omdat ze gezamenlijk optreden, maar omdat ze naar dezelfde dingen kijken.

Dat HF koersen kunnen dirigeren lijkt me onzin. Kijk maar eens naar hun magere resultaten. De afgelopen 10 jaar zijn die niet om over naar huis te schrijven. Juist omdat markten efficiënter zijn geworden.
New dawn
1
Alle sectoren raken geïnfecteerd. Ik denk dat cash het beste is. Maar goud klimt gestaag. Er wordt geanticipeerd op een recessie lijkt het.
ffff
2
quote:

BEN RisQuant schreef op 26 dec 2018 om 15:54:


Prima. Draad is dan ook niet voor jou bedoeld.

Zebra maakte dit jaar winst en stapte op tijd (of te vroeg) uit. Daar gaat het om.

De vraag voor dit jaar is of de Zebra verliezen bij een verdere daling kan vermijden maar belangrijker nog, ook weer op tijd weet in te stappen als de bodem is bereikt.IK kan natuurlijk beter zwijgen, maar doe het toch niet.

Uiteindelijk Ben, was jij ook een felle aanvaller van de oveleden beursgoeroe Willem Okkerse. Volkomen terecht postte je vaak dat Willem niet te controleren viel.

Maar....hetzelfde gold en geldt vandaag nog voor jou. Met jouw hele resem dierentuinportefeuilles van Zebra, tot Aap, van konijn tot haas…. Ze werden allemaal op een gegeven moment opgeheven en we konden totaal niks meer controleren en eens inzien.

Weet je Ben: Je schrijft nu vol trots dat de ZEBRA portefeuille, dus één van de diverse portefeuilles met een positief resultaat afsluit. Alsof zoiets zo geweldig is: Als ik mijn Ahold en Unileveraandelen ter waarde van heel wat miljoenen uit mijn portefeuille haal en ze zebra noemt, dan hebben mijn Zebra's ook winst gemaakt.

Hetgeen natuurlijke slappe kletspraat is, want het gaat om het beheer van het gehele vermogen.

Dat gehele vermogen, dat is mij bij jou allang heel duidelijk geworden stelt totaal geen reet voor bij jou, zolang je hier beweert geen vermogensrendementsheffing te moeten betalen.

Mijn God, dan heeft ie één portefeuille die van 5000 Euro naar 6000 Euro is geklommen en zwijgt slim over al die andere dierentuinportefeuilles.

Terecht merk je op Ben, dat jouw draden niet voor mij bestemd zijn. Want je zult wellicht op tijd bij één van je portefeuilles de goede wisseling gemaakt hebben, maar bij vermogensbeheerders gaat het wel om het geheel. En DAT GEHEEL schuw je als de pest om dat te tonen.


Kortom, Ben, precies zoals jij altijd ( terecht) Willem Okkerse aanpakte: Die postings van jou moet je ook met kilo's reserve nemen.


Weet je wat ook leuk is Ben...Toen ik vorig jaar precies 1 jaar geleden vertelde dat het zo'n fantastisch jaar was geweest las ik allemaal ongeloof en nu ik gewoon vertel dat het een klote jaar is geweest komt men achteraf met de verlichtende opmerking: Je moet niet buy -and- hold zitten.


Opvallend ook Ben, dat je trouwe luitenanten toch ook investeerders in bijv. DSM en Belgische aandelen…...niets laten horen…. Maarruh, die moeten ook op dik verlies zitten. Denk je ook niet?

Peter
[verwijderd]
0
Disclaimer:

Dit draadje bevat geen advies om op te volgen noch voorspellingen, maar slechts een kijkje in de keuken. Als er voor mij niet voldoende zinvolle reacties komen behoud ik me het recht voor de keukendeur te sluiten.
Belegde boterham
0
De deur niet dicht doen Ben, heb er zelf ook 'last' van - commentaar, maar ach het hoort er bij ;)

Succes met wederom een hopelijk succesvol draadje en voor enkele lezers; "What's in a name?"

Succesvol 2019 allen, maar op de laatste plaats succes met de financiën;
gezondheid en welzijn komt op plek 1 en 2 imo :-)
[verwijderd]
0
Deur zal niet zo snel dicht gaan bij jaardraadjes. Vervelende poster blokkeer ik. Ging meer om andere draadjes waarde de aandacht op een gegeven moment wegebt.
bearishbull
0
Ik voorspel dat veel zogenaamde experts voorspellen dat 2019 een vlak jaar wordt.

We zitten namelijk nu echt op zo een punt dat we of op het begin van een bearmarket zitten of het einde van een diepe correctie. Een daling voorspellen en het jaar hoger afsluiten is gezichtsverlies. Een stijging voorspellen en achteraf was dit het begin van een bearmarkt is ook gezichtsverlies.

Ik ga me iig niet wagen aan een voorspelling. I don't care. Stijgen is prima om huidige porto in waarde toe te zien nemen. Dalen is ook prima om goedkoper bij te kunnen kopen. Ik heb het toch niet in de hand en mijn plan is om aan te houden. Bull of bearmarkt.
[verwijderd]
0
Tsja, wat moet je met een jaarvoorspelling. Wie neemt er nu een positie in op 31 december en kijkt er het hele jaar niet meer naar om? Of juist geen positie (in het geval je een daling voorspelt)?
462 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur door handelszorgen

20 sep De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Handelsspanningen tussen China en de VS... 5

  Indices

  AEX 577,44 -0,28%
  EUR/USD 1,1018 0,00%
  Germany30^ 12.393,50 -0,52%
  Gold spot 1.516,75 0,00%
  LDN100-24h 7.289,71 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.117,67 -0,80%
  US30# 26.912,28 -0,06%

  Stijgers

  ALTICE...
  +6,10%
  Vopak
  +4,63%
  UNIBAI...
  +1,89%
  Alfen ...
  +1,83%
  Euroco...
  +1,79%

  Dalers

  SIGNIF...
  -5,36%
  Sligro
  -3,04%
  Fugro
  -2,34%
  IMCD
  -2,24%
  Accell
  -2,22%

  Nieuws Forum Meer»

  (13)

  rekeozsejtlerap ed op 22-sep-19 14:00
  (8)

  gbakl op 22-sep-19 12:50
  (6)

  bdj op 22-sep-19 12:06
  (4)

  Parel van het zuiden op 22-sep-19 10:20
  (34)

  DerksVisie op 21-sep-19 14:35

  Column Forum Meer»

  (74)

  Oktober2019! op 22-sep-19 13:35
  (2)

  pietje01puk op 21-sep-19 16:10
  (5)

  snotneuzeke op 21-sep-19 09:29
  (40)

  eurob op 21-sep-19 04:15
  (85)

  Maan Arkenbosch op 20-sep-19 21:10