Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX STOP MET PREMIUM SPAM

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. nobahamas 21 december 2018 21:57
    Vele posters zijn het zat om lastig gevallen te worden met spam vanuit de "premium hoek"
    Niet één keer maar tientallen keren wordt je lastig gevallen met ongewenste email voor premium.
    Een ieder die het zat is raad ik aan de mail te melden als spam.

    En wanneer je het echt zat bent, en de mail niet meer wilt ontvangen wijzig dan het emailadres in je account naar een niet bestaand emailadres (onthoudt het wel om nog te kunnen inloggen)

    Ik ben het zat, Marique is het zat en stopt de competitie voor het komende jaar.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 december 2018 09:23
    quote:

    nobahamas schreef op 21 december 2018 21:57:

    Vele posters zijn het zat om lastig gevallen te worden met spam vanuit de "premium hoek"
    Niet één keer maar tientallen keren wordt je lastig gevallen met ongewenste email voor premium.
    Een ieder die het zat is raad ik aan de mail te melden als spam.

    En wanneer je het echt zat bent, en de mail niet meer wilt ontvangen wijzig dan het emailadres in je account naar een niet bestaand emailadres (onthoudt het wel om nog te kunnen inloggen)

    Ik ben het zat, Marique is het zat en stopt de competitie voor het komende jaar.
    Wat een overdreven gezeur....!!!
  3. forum rang 7 ffff 22 december 2018 17:07
    Beste Nobahamas,

    Zie mijn uitvoerige reactie aan Marique. Ik prakkezeer al maanden over wat IEX bezielt.

    VOOR MIJ is het langzamerhand duidelijk geworden. IEX is een commercieel bedrijf en als je niks betaalt heb je ook niks te zeggen. Begrijpelijk is ook dat ze initiatieven die eigenlijk gewoon concurrentie voor hen zijn, en dat nog wel in hun eigen huis, gaan tegenwerken.

    Die Premium Spam vind ik overigens nog wel om te slikken. Veel vervelender was het dat je gewoonweg niet kon reageren, nauwelijks kon reageren, dan wel reageren na het bekijken van een filmpje over een deugddoend reisje op de Donau....

    Fijne dagen, Nobahamas !

    Peter
  4. forum rang 6 marique 23 december 2018 11:47
    nobahamas,

    Dank voor je morele steun.
    Misschien dat IEX iets van wat in deze draad staat, oppikt.
    Maar ik vrees dat Peter ffff gelijk heeft, dat IEX liever geen kwaliteitsdraden in de KK ziet.
    Want inderdaad is dat concurrentie voor Premium.

    Hieronder ook maar mijn klachtposting die ik eerder in de HG'19 draad plaatste.

    marique 22 dec 2018 om 13:10

    Er zijn forumleden die geen last hebben van Premium spam.
    Goed, dan zal ik mijn bezwaren wat verduidelijken.

    Ik gebruik de browser firefox/mozilla met adblock.

    Bij bezoek van IEX site komt onmiddellijk de "waarschuwing" dat ik een adblocker gebruik en dat ik
    - óf de adblocker moet verwijderen
    - óf een premium abonnement moet nemen.

    Die vriendelijke uitnodiging sla ik af door opnieuw IEX aan te klikken of op return te klikken.
    Dan blijf ik korte tijd gevrijwaard van verdere verzoeken. Maar niet lang, want dan wordt IEX ongeduldig en probeert mij met herhaalde pogingen op andere gedachten te brengen.
    Irritant is vooral dat het schrijven en plaatsen van een posting onderbroken wordt door opnieuw het verleidelijk aanbod om eerst maar even lid te worden van Premium voordat ik verder kan gaan.

    Wat ging er vooraf?
    Ik heb bij aanvang van Premium het aanbod gehad om als 'ambassadeur' deelgenoot te worden van dat exclusieve clubje. Op mijn vraag wat het ambassadeursschap inhield kwam geen helder antwoord. Ik heb de vriendelijke promomotiemedewerker duidelijk gemaakt dat ik geen ambassadeur kan zijn als ik niet weet wat de tegenprestatie inhoudt.
    Tevens heb ik gezegd dat ik IEX vrijwel uitsluitend bezoek voor de forums en daarvan voor 95% alleen de Koffiekamer. Daar valt namelijk veel te leren van de opmerkingen en wederwaardigheden van medeforumleden. Aan professionals en zelfbenoemde experts op andere afdelingen van IEX heb ik eerlijk gezegd niks.
    Ik heb dus vriendelijk en beleefd bedankt voor het ambassadeursschap.
    Dat vindt IEX kennelijk niet leuk en reageert nu als een afgewezen minnaar.

    Mijn voorstel is dat IEX een kleine contributie vraagt, zeg een tientje per jaar o.i.d., voor toegang tot alle forums. Nee, zegt IEX, want de forums moeten laagdrempelig zijn. Oh ja. En laagdrempelig betekent bij IEX een hoge drempel in de vorm van ongevraagde reclame in het algemeen en een blokkerend Premiumdreigement in het bijzonder. De directie van IEX moet nodig naar een herhalingscursus marketing/communicatie.

    Samengevat, ik weiger te betalen voor iets wat ik niet wil hebben.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 december 2018 13:18
    quote:

    marique schreef op 23 december 2018 12:45:

    Dank voor de tip.
    Ben nu aan het experimenteren met Avast Secure Browser en met Brave.
    Beiden werken als browser een beetje traag.
    Maar geen advertenties en ook geen Premium wegversperringen.
    Misschien voor IEX gebruik wel handig.
    En wat ga je doen als de IEX verdwenen is door gebrek aan inkomsten....???
  6. forum rang 6 marique 23 december 2018 15:28
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 december 2018 13:18:

    [...]
    En wat ga je doen als de IEX verdwenen is door gebrek aan inkomsten....???
    Vooraf gesteld, ik heb enorm veel baat gehad bij deze site. Maar vooral dankzij forumgenoten in de koffiekamer. Niet van de IEX-duiventil waar steeds wisselend gevogelte van analisten e.a. experts even uitrusten en een graantje wegpikken.
    Heel lang geleden kwamen die experts ook wel in de Koffiekamer. Maar ja, daar kregen ze tegengas, al of niet terecht en al dan niet in beleefde bewoordingen. De koffiekamer is nou eenmaal geen passend onderdak voor experts met een gevoelig zieltje en lange tenen. Wél voor geharde doe het zelf beleggers die het klappen van de zweep kennen.

    IEX hoeft helemaal niet te verdwijnen door gebrek aan inkomsten. Maar dat gaat wel gebeuren met het huidige marketingbeleid. Die betaalmuur voor een exclusieve Premiumafdeling vind ik geen probleem. Maar IEX graaft het het eigen graf door argeloze en goedwillende forumleden te bruskeren met het aanbod van gedwongen winkelnering.
    Je moet vér teruggaan in vorige eeuw om dat fenomeen nog tegen te komen.

    En als antwoord op jouw vraag, ik blijf gewoon beleggen zoals ik al vele jaren doe. Daar heb ik IEX al lang niet meer bij nodig. Maar het verdwijnen van IEX zou wel heel jammer zijn voor nieuwkomers in beleggingsland. Die kunnen dan voor goede ideeën alleen nog terecht bij premiumexperts e.d. ongerief.

  7. forum rang 7 ffff 23 december 2018 16:26
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 december 2018 13:18:

    [...]
    En wat ga je doen als de IEX verdwenen is door gebrek aan inkomsten....???
    De Zwarte Ridder,

    Ik begrijp echt goed dat IEX als commercieel bedrijf zijn inkomsten nodig heeft. Ik heb daar zelfs een extra zintuig voor. Ieder vermogen wordt opgebouwd en komt niet aanwaaien.

    Maar IEX zou toch best eens met wat trouwe bezoekers van de KK van IEX, met onbetaald en keihard werkend personeel van het type Hans/ Voda een gesprek kunnen voeren hoe zij zien hoe het voor HEN beter kan uitpakken.

    Laten we eerlijk zijn: Nu heb ik voor niets veel informatie , vroeger van Coldplay, momenteel van Hans / Voda en dat allemaal op de websites van IEX, die van mij geen cent krijgen.

    Als ik een grote investering doe, loop ik de draad die Hans steeds zo zorgvuldig bijhoudt langs, keek vroeger naar de cijfertjes van Coldplay en in mijn dikker archieven en ga tot investeren over. Kost mij aan informatie bij IEX NIKS en die mannen moeten toch ook leven.

    Maar, juist als IEX kun je toch met ons in gesprek gaan , zoals dat altijd zo mooi heet. De afgelopen jaren zijn heel wat suggesties gedaan en uiteraard is het IEX dat beslist. Maar, zoals ik al schreef, NU, de afgelopen jaar heb ik sterk het gevoel gekregen, dat ik toch veel te veel problemen van allerlei soort moet overwinnen om mijn postings geplaatst te krijgen. Ik heb ze gemeld en op een gegeven moment vraag je je af: Is er meer aan de hand?

    En natuurlijk is er meer aan de hand! Een 7 procents lening aanbieden aan je lezers is het bod van een organisatie die bijna verzuipt. Ik stel het heel hard. We hebben het allemaal besproken.

    Dat IEX zich véél commerciëler opstelt tegen al die bezoekers van mijn slag begrijp ik ten volle. Ik haal hier toch, gratis en voor niks, ideeën, suggesties, waarschuwingen.

    Ik schreef al dat ik dweep met websites van farmaceutische industrieën als Pfizer, GlaxoSmithKline, Sanofi waar je enkel en alleen als arts kunt komen. Waarom niet een gestructureerd forum bij Premium waar nu eindelijk ook eens echte vermogensbeheerders en echte bankiers en verzekeringsdeskundigen komen en echte makelaars? Daar moet een markt voor zijn. Uiteindelijk bestaat een bedrijf als Elsevier ook bij gratie van dit soort abonnementen.

    Juist als goedbedoelde tegenprestatie stak ik regelmatig veel tijd in IEX, al is dat natuurlijk een schijntje vergeleken met bijvoorbeeld Hans/Voda of Marique met haar competities gedurende jaren en jaren.

    Maar laat IEX open kaart spelen en zeggen dat ze niet gediend zijn van eigenlijk concurrentie op hun eigen websites. DAT SNAP IK.

    Tenslotte geintje DZR..... Geintje: Ik kan heel IEX zomaar overkopen, overnemen. Financieel gesproken, maar als ik dan tandenknarsend afgelopen week in de Nederlandse pers lees dat het bedrijf Draeger meer dan 100.000 Euro moet uitbetalen aan een zuiplap die ze ontslagen hebben, nadat hij door het bedrijf al naar de bedrijfsarts was gestuurd en de werknemer maar dronken op het werk bleef komen….. Dan vraag je je af: Hoe kun je als eigenaar van een bedrijf, als werkgever in godsnaam personeel aan het werk houden als frequente dronkaards niet ontslagen kunnen worden en hoe kun je als overnemer van IEX daar flinke wijzigingen aanbrengen als je het personeel nauwelijks kunt ontslaan?

    In Nederland is het soms bar moeilijk werkgever te zijn met de huidige arbeidswetgeving. Ofwel: Bekijken jullie het daar maar !

    Peter
  8. J.Me 23 december 2018 16:37
    Ik ben lid van IEX Premium, dus ik heb nergens last van. Maar als je van een niet-betalende bezoeker een betalende bezoeker wilt maken, dan is een goede gebruikerservaring van het grootste belang. Als ik mij in een winkel aan iets irriteer, ga ik immers ook op zoek naar een concurrent. Wat dat betreft ben ik benieuwd wat de aandeelhouders van IEX hiervan vinden. Zou het een puntje voor de AV zijn? Voor de goede orde: ik heb geen aandelen IEX.
  9. nobahamas 23 december 2018 22:12
    In mijn visie loopt de IEX op haar achterste poten.
    Niet dat wij er nog iets aan kunnen veranderen, maar vele marktomstandigheden voor IEX verzwakken.
    Marktmanipulatie is er volop; in de dagelijkse handel wordt de markt gemanipuleerd door algorithmes. Logische handelsreacties op publicaties van cijfers en dergelijke zie je veelal niet meer omdat de belangen in een andere richting liggen.
    Hedgefunds manipuleren de markten met shortposities in de kleinere fondsen.
    De IEX is de campagne voor “Premium” begonnen aan het einde van de bull-market.
    Ik heb altijd geleerd dat wanneer je investeert in welke markt dan ook, je eerste focus moet liggen op segmenten van de markt die willen meebewegen in de richting die jij gaat.
    IEX begrijpt dit niet.
    Stel je hebt een aantal goede analisten die een deel van de markt uitdiepen ( lees; zoeken naar kansen voor beleggers),.
    Je gaat hun adviesen verkopen, maar je doet dit in een tijdsbestek waarin de markt niet wil meebewegen.
    Dan kun je best een redelijk tot goed advies geven, maar wanneer de markt in een downtrend zit is het rendement van het advies negatief.

    Goede analisten ken ik eigenlijk niet, en bij alles wat ik bij IEX gelezen heb, heb ik ze ook niet kunnen herkennen.

    Voor mij is dus de investering in “Premium”door IEX een gemiste kans omdat de timing verkeerd is.

    Ik denk dat het bereik van” Premium” ook niet zo breed is.

    Veel potentiële klanten zijn te vinden rond de beleggingssites, en daar is de IEX wel de grootste.
    Posters op het forum van de IEX site worden daarom direct benaderd, en worden een gratis abonnement aangeboden voor één maand.
    Ik laat je raden wat het rendement na één maand is van deze adviezen, en wat het resultaat is van alle spam en pop-ups is van deelneming aan diverse fora van IEX.

    Ken je markt, en bedien je markt op een manier die op het moment gewenst is.
    En daarin faalt IEX al jaren.

    ffff stelt dat hij IEX kan kopen, maar het niet wil.
    Ik stel dat iedereen IEX binnen twee jaar kan kopen, maar niemand het dan wil.
  10. forum rang 7 rene l 30 december 2018 10:38
    quote:

    marique schreef op 23 december 2018 11:47:

    De directie van IEX moet nodig naar een herhalingscursus marketing/communicatie.

    Dat ben ik volledig met je eens marique, je moet voorkomen dat je bedrijfsblind word en een training werkt altijd zeer motiverend en je doet nieuwe ideeen op.

    Persoonlijk zou ik als eerste de grootaandeelhouder van IEX, Peter R. de Vries er uit proberen te werken.
    Van deze man krijg ik een nare indruk, hij heeft niets met beleggen, het is een soort van kruidenier, heeft een zuinig gezicht, een centenweger, het mag allemaal niets kosten.

    Het is allemaal heel lastig, kijk ook maar eens naar de reacties van bijvoorbeeld nobahamas, zelfs Peter wil IEX opkopen, en Hans, hij weet wel hoe ik over hem denk, het geeft de betrokkenheid aan en iederéén is er gewoon van overtuigd dat IEX nooit mag verdwijnen.

    Ze hebben mij het blad ook een paar keer opgestuurd en ik moet gewoon zeggen dat het niet bijzonder is, er staan wat standaard dingen in, het echte nieuws is inmiddels toch achterhaald.
    Het formaat vind ik apart, de inhoud is niet sprankelend, het is niet iets om te bewaren, terwijl ik vroeger complete jaargangen van Beleggingsexpres bewaarde en gewoon veel later weer graag terug las.

    Maar wat dan.
    Kijk eens om je heen.

    Geert weet zijn blad Beursgenoten blijkbaar prima te slijten, het wordt 12 keer per jaar uitgebracht en zijn klanten hebben er bijna 500 Euro per jaar voor over.

    Of kijk eens naar Probeleggen, ze schijnen er daar ook een groot klantenbestand op na te houden.
    Ze harken daar 580 Euro per jaar per klant binnen, maar waarschijnlijk zal er dit jaar niemand op feestjes vertellen dat ze er lid van zijn.

    De site van IEX wordt ook steeds drukker, je word overspoeld met adviezen van velen, advertenties flitsen langs, het begint er gewoon erg druk te worden en velen zullen door de bomen het bos niet meer zien.
    En daarnaast, als je alle adviezen opgevolgd zou hebben dan zou je je dit jaar blauw gekocht hebben aan aandelen en nu geen cent meer overhebben, en dan te bedenken dat alles op dit moment zo'n beetje in de min staat.

    Zelf heb er geen idee van wat ze aan advertentiekosten binnenhalen.
    Voor mij is de site er door het laden van al deze advertenties niet sneller op geworden en regelmatig klik ik onbedoeld een advertentie aan.
    Wat zou dit per klik opbrengen, als het inkomsten verhogend werkt dan ben ik best wel bereid om 10 minuten per dag als een gek alle advertenties snel even aan te klikken die in beeld komen.

    Je ziet het ook in de Koffiekamer, elke dag een nieuwe update van Royce Tostrams.
    Royce moet er haast wel moedeloos van worden als je ziet waarvan hem ze de schuld nu allemaal geven.
    Ik heb Royce heel wat jaren terug een keer ontmoet, het is gewoon een hele vriendelijke man die totaal geen capsones heeft.
    Vorige eeuw schreef hij toen ik begon met beleggen altijd een column in het maandelijkse beleggingsblad van Isnietgoed, de B.O.B. methode, ik las het graag.
    Misschien moet hij dit nu ook weer gaan doen, hij wordt begin volgend jaar 68, je ziet het niet aan hem af, gewoon wekelijks een uitgebreide analyse schrijven en verder niet.

    De Koffiekamer redt zichzelf wel, er zijn er genoeg gegadigden die de dagelijkse dagdraad automatisch weer op zullen starten.

    En wat te doen met het blad.
    Persoonlijk zou ik zeggen, breng het gewoon 1x per maand uit, maak de uitstraling luxer, maak het dikker, en plaats er stukken in die boeiend zijn.

    En ga uit van het volgende, het blad moet zo aantrekkelijk zijn dat de abonnee op zaterdagmiddag op de deurmat ligt om het blad bij de postbode uit de hand te trekken.

    Zelf heb ik mij altijd rot gelachen om Warrum Buffet die altijd een column schreef in het allereerste gratis blad van IEX.
    Hij zat achterste voren kromgebogen in een krijtstreeppak met bolhoed op onder z'n bureau, het was hilarisch.

    Tja, het beursjaar is nagenoeg ten einde, de beurs heeft mij de laatste maanden flink verrast in de negatieve zin, opgeven ken ik echter niet.
    Ik kijk maar eens naar de grafiek van de Aisniks, terugkijken heeft volgens mij niet al te veel zin maar om het eventjes te doen kan nooit geen kwaad.

    De top lag rond de 575, markante niveau's van rond de 545, 517 en 505 werden soepel neerwaarts doorbroken.
    Momenteel lijkt de index bij 478 een beetje tot rust gekomen te zijn.
    Verder naar beneden toe liggen er op 440 nog voldoende steunpunten.
    Nog verder naar beneden ligt er net boven de 392 nog een behoorlijke gap.

    Het zijn gewoon feiten uit het verleden, en wat ik door de jaren heen wel geleerd heb, de beurs is gewoonweg niet te voorspellen en door de computergestuurde handel zal het er alleen maar grilliger op worden.

    Wat ik wel met zekerheid durf te voorspellen is dat de beurs in 2019 op en neer zal gaan.

    Misschien moet IEX eens met John de Mol gaan praten, hij schijnt ook te beleggen, hij weet hoe hij geld moet verdienen, hij doorziet ook de waan van de dag, en heeft een lange termijnvisie.

    Je zou er ook een serieus beleggers programma aan kunnen koppelen op tv met gratis reclame.
    Of bijvoorbeeld een soap met Pieter, Nico, Arend Jan en Madelon in de hoofdrol.

    Zomaar wat ideeen, zelf wil ik alle posters en de vele lezers een voorspoedig nieuwjaar toewensen waarbij gezondheid het allerbelangrijkste is.




41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links