Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Curetis 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 december 2018 12:55
  Biotechbedrijf Curetis reorganiseert ingrijpend

  Het Duitse biotechbedrijf Curetis dat een beursnotering in Amsterdam heeft, gaat ingrijpend reorganiseren. Het bedrijf sluit zijn verkoopkantoren in de meeste Europese landen, inclusief Nederland. De onderneming die diagnostische testen ontwikkelt en verkoopt, gaat zijn kaarten nog meer op de Verenigde Staten zetten.

  Curetis kondigde de reorganisatie, die 30% van de werknemers hun baan gaat kosten, donderdagochtend aan. Het Duitse bedrijf heeft het al langer moeilijk. De verkoop van zijn Unyvero-apparaten en bijbehorende testen die snel de oorzaak van infecties kunnen achterhalen, komt maar moeizaam van de grond.

  Uitgaven gehalveerd

  Het aandeel Curetis CURE steeg donderdagochtend 6% op €1,61. Het bedrijf maakte eind 2015 zijn debuut op het Damrak, toen met een introductieprijs van €10 per aandeel.

  Door de bezuinigingen verwacht Curetis komende jaar zijn uitgaven ongeveer te halveren tot maximaal €15 mln. De uitgaven dit jaar komen naar verwachting op circa €25 mln, wat al €5 mln lager is dan eerder verwacht. De hoge uitgaven in onder meer onderzoek en ontwikkeling, resulteren tot nu toe in grote verliezen.

  Lees ook
  Medische diagnostiek heeft de toekomst, ooit, maar nu is het sappelen

  De onderneming is gedwongen de tering naar de nering te zetten, omdat het lastig is gebleken nieuw kapitaal op te halen. Een emissie van nieuwe aandelen vorige maand leverde veel minder op dan verwacht: €8,9 mln, waar het bedrijf had gerekend op €14 mln tot €18 mln. In de eerste negen maanden van dit jaar boekte Curetis een omzet van €1,2 mln.

  Verkoop uitbesteden aan partner

  De verkoop van zijn testen en zijn Unyvero-apparaat gaat Curetis in Europa onderbrengen bij een partner. Gesprekken daarover met een groot Europees bedrijf zijn al gaande.

  Curetis richt zijn pijlen nog sterker dan in het verleden op de Verenigde Staten. De Amerikaanse markt staat bekend als veel aantrekkelijker voor medische bedrijven dan de Europese, omdat de prijzen er hoger liggen en nieuwe technologie makkelijker ingang vindt.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

OpGen Meer »

Koers 1,990   Verschil -0,11 (-5,24%)
Laag 1,960   Volume 611.729
Hoog 2,122   Gem. Volume 2.531.407
27 mei 2020 22:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare