Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING DECEMBER 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
330 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dagobert1
0
nog steeds een extreem bedroevend koersverloop van ING. Overal staat ING in de top 5 echter de koers wil maar niet omhoog, wat zit hierachter?
ING wordt ook door veel instanties genoemd als één van de top aandelen voor 2019. De tijd zal het leren.
s1138421
0
tjemig.....moeten we ons al weer bijna zorgen gaan maken of de EUR 10 het gaat houden... echt weinig lichtpuntjes.....aandeel wordt massaal gedumpt bij mogelijke handsconflicten, Turkije, maar wordt eigenlijk niet meer opgepikt als het allemaal wel meevald.

Dit gezegd hebbende: de beursen staan hoog icm een mogelijke recessie, wekelijks wel ergens een witwasinval waarop ING meebeweegt, Italie, Brexit.... er is ook geen enkele reden om nu (al) in te stappen
Erny
0
Ach, nu de handelsoorlog even op een laag pitje staat is er meer ruimte voor beleggers om bang te worden voor de gevolgen van de Brexit.
s1138421
0
Kak aandeel, niets meer niets minder.... December herstelmaand? lijkt er meer op dat we dichtbij year low het jaar uit zullen gaan, dit belooft ook gewoon weinig goeds voor de komende maanden, het wil / gaat gewoon niet omhoog!
Erny
0
Ben erg blij sinds gisteren eindelijk van al mijn bankaandelen verlost te zijn. Gewoon maar mijn verlies genomen. Ik geloof er niet meer in en aan de koersontwikkeling te zien, velen met mij.
s1138421
0
Het wekelijkse witwas nieuwsbericht is er inmiddels ook..... een maandje na de cijfers staan waarin we even de 11,70 hebben gezien is er inmiddels weer 10% verdampt in een maand.... we dalen weer 2x zo hard en stijgen nauwelijks mee als het groen is! Vandaag zal het sluiten worden op 10,30 als de US vanmiddag weer rood gaat. Waardeloos....
New dawn
0
Er is een groot verschil met de jaren 70 - 90. Investeerders konden makkelijk na verkoop van hun aandelen het geld op een deposito zetten tegen een 7% of hoger. Nu is er als alternatief cash. Ik denk dat daarom in de USA voorspelbare winst/dividend van bepaalde oproerend goed aandelen relatief goede bescherming bieden tegen de koersdalingen. Dus bv geen blootstelling aan winkelcentra. Dat een aandeel op zich een goed dividend nu biedt is onvoldoende. De winst moet voorspelbaar zijn zoals huur van betrouwbare huurders.

Hoe dan ook investeerders worden de aandelenmarkt opgejaagd als gevolg van monetair beleid. Er blijft dan alleen ¨stockpicking¨ over. In Nederland is momenteel denk ik alleen WDP een onroerend goed bedrijf dat bescherming biedt op de beurs. Maar de beursomzetten zijn niet hoog.
Bescherming van kapitaal is nu belangrijk m.i.

s1138421
0
www.telegraaf.nl/financieel/2882011/e...

Om voor een zachte landing te zorgen, zouden beleidsmakers onder meer hebben voorgesteld om aanvankelijk alleen de depositorente te verhogen. De gesprekken bevinden zich naar verluidt nog in een vroeg stadium en komen daarom waarschijnlijk niet aan bod tijdens de vergadering van ECB-bestuurders volgende week.

Kijk dat zou zeer goed nieuws zijn voor de hele Europese bankensector..... -0,4% over alles wat er bij de ECB gestalt wordt loopt aardig op....dit is een rechtstreekse kostenpost die dan wegvalt
FORT1944
0
De AMERIKANEN willen nu al een EUROPEESE BANK opkopen , dat ze maar een goed bod doen op ING ? Misschien kunnen ze nu al aandelen inslaan aan deze bodemkoers .
cees-10
0
fd.nl/beurs/1280897/nederland-zet-bet...

Nederland zet betaaldata open voor techbedrijven
De Eerste Kamer heeft op de valreep de Europese betaalrichtlijn PSD2, die consumenten de macht over hun betaaldata geeft, in de wet opgenomen. Dit had eigenlijk al in januari van dit jaar gebeurd moeten zijn.

Het proces naar PSD2, de vervanger van PSD1, had veel weg van een soap. Waar Nederland normaal gesproken braaf de wensen van Brussel volgt, lukte dat in het dossier PSD2 keer op keer niet.

De deadline werd meermalen uitgesteld. Toen bleek dat de aanvankelijke implementatiedatum 13 januari niet gehaald kon worden, ging de politiek uit van voorjaar 2018. Aanhoudende discussies over hoe het toezicht op de wet geregeld moest worden, vertraagde het proces verder. Pas in juni ging het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer.

Nederland is een van de laatste lidstaten die PSD2 implementeert. Alleen Portugal en Roemenië moeten nog hun akkoord geven. Ook Spanje was laat. Daar werd de wet op 23 november door het parlement aangenomen.

Innovatie
De Europese Commissie bedacht de nieuwe spelregels voor de betaalmarkt omdat zij van mening is dat Europese banken te weinig innoveren. Door ook niet-banken toegang te geven tot betaaldata van klanten, maar alleen op verzoek van die klant, hoopt zij concurrentie en innovatie te bevorderen en de macht van de banken te breken.

Inmiddels is duidelijk dat vooral grote technologiebedrijven profiteren van de richtlijn. Europese toezichthouders maken zich in toenemende mate zorgen over hoe de richtlijn, die kleine vernieuwers in de markt een steuntje in de rug moest geven, de deur wagenwijd openzet voor grote datapartijen zoals Amazon, Facebook en Google.

Nemen techreuzen het betaalverkeer van de banken over?
Eerder deze maand sprak de Finse centrale bank van 'een levendig debat tussen toezichthouders' over deze 'bigtechs'. De Nederlandsche Bank erkent tegenover het FD dat de grote technologiereuzen onderwerp van gesprek zijn, maar stelt dat er nog geen sprake is van concrete beleidsinitiatieven op Europees niveau.

Het trage handelen van het ministerie van Financiën zorgde afgelopen jaar tot toenemende frustratie bij partijen die zich op de wet voorbereidden. Zij moesten hun zakelijke ambities keer op keer parkeren. Nederlandse fintechs vonden dat ze door de vertraging op achterstand gezet werden ten opzichte van partijen uit lidstaten waar PSD2 al wel in nationale regels was omgezet.

Uit een inventarisatie van Het Financieele Dagblad en fintechplatform Holland Fintech uit het voorjaar van 2018 bleek dat de teleurstelling bij fintechbedrijven hoog was. Twee derde vond dat de vertraging van de wet die PSD2-diensten in Nederland mogelijk moet maken, de ondernemersambities schaadde. 39% van de ondervraagden zag de overheid als een belangrijke belemmering voor vernieuwing. Dat de banken al wel over de benodigde vergunningen beschikten en het afgelopen jaar meerdere PSD2-achtige diensten lanceerden, bevestigde financiële vernieuwers in het idee van een ongelijk speelveld.

Nu de wet aangenomen is, opent dat het vergunningsproces bij De Nederlandsche Bank. Iedere partij die inzicht wil hebben in de betaaldata van de consument moet over een vergunning van de toezichthouder beschikken. Daarna volgt de volgende hobbel, namelijk toegang tot de bankrekening.

De wijze waarop banken deze api's - de zwaarbeveiligde toegangspoortjes tot hun systeem - vormgeven, laat Europa open voor interpretatie. Het gevaar daarvan is een wirwar van standaarden, waardoor het voor fintechbedrijven moeilijk wordt overal toegang toe te krijgen.
Hendrik34
0
quote:

FORT1944 schreef op 5 dec 2018 om 17:46:


De AMERIKANEN willen nu al een EUROPEESE BANK opkopen , dat ze maar een goed bod doen op ING ? Misschien kunnen ze nu al aandelen inslaan aan deze bodemkoers .


Europeeeeeese? Waar is dat!?
s1138421
0
God en dan moet het echt slechte nieuws op 11 December nog komen.....dat wordt dus onder de EUR 10 het jaar uit
Erny
0
Beleggen in vooral banken/ financials is op dit moment, en volgens vele analisten, heel onverstandig. De rentecurve is namelijk ondersteboven gekeerd en dit betekent zware en langdurige onheil, zo lees ik nu overal.
Ik ben blij dat ik geen enkel bankaandeel meer bezit. Zat helaas nog wel in Aegon.
s1138421
0
De stemming over het Brexit akkoord in het Britse parlement.....alles lijkt erop dat die stemming het niet gaat halen en we dus richting harde Brexit gaan....dit zal uiteraard voor ING weer zeer slecht uitpakken.

3 augustus nog op EUR 13..... nauwelijks 4 maanden later is er bijna 25% van de koers af. Als je naar de olieprijzen kijkt zitten we ook al weer op recessie niveau zo ongeveer....
Hoopmazzel
0
quote:

s1138421 schreef op 6 dec 2018 om 15:46:


Bijna 7% dividend rendement.....something is wrong!


Middag S1138,net wat ING gekocht.Hang ik onder een groot vallend mes?
330 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 11,020   Verschil +0,07 (+0,64%)
Laag 10,928   Volume 2.714.875
Hoog 11,028   Gem. Volume 14.951.899
22-feb-19 11:51