Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

November 2018 Op weg naar €51?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
branderig
0
Gemalto breidt aantal datacenters in Europa uit
20 november 2018 Nieuws
Gemalto breidt het aantal datacenters in Europa uit. Hiermee speelt Gemalto in op de toenemende vraag naar cloudgebaseerde authenticatie- en toegangsbeheeroplossingen die binnen de Europese Unie (EU) beheerd worden. Het werken met meerdere cloudplatformen die worden geleverd vanuit datacenters van over de hele wereld, zorgt ervoor dat het veiligstellen van gegevens en het voldoen aan lokale wettelijke mandaten een steeds grotere uitdaging wordt. De uitbreiding van het aantal datacenters zorgt ervoor dat Gemalto haar services vanuit de EU kan verlenen, waardoor klanten ondersteund worden bij het voldoen aan General Data Protection Regulation (GDPR) en andere wetten.
Wereldwijde uitbreiding van datacenters
De nieuwe datacenters in de EU zijn onderdeel van de uitbreiding van Gemalto’s wereldwijde cloudgebaseerde beveiligingsdiensten. Later dit jaar komen er ook extra datacenters in Noord-Amerika, waardoor internationale organisaties kunnen kiezen vanuit welke locatie ze clouddiensten afnemen. Zo worden ze nog beter ondersteund bij het voldoen aan lokale wettelijke en compliance vereisten.
De uitdaging van meerdere cloudplatformen
“Nu GDPR en andere wetten meer eisen stellen aan gegevensbeveiliging, zien we een toenemende behoefte aan controle over de locaties van waaruit cloudservices worden geleverd”, aldus Francois Lasnier, Senior Vice President Identity en Access Management bij Gemalto. “Naarmate het aantal diensten toeneemt, is het belangrijk dat we onze klanten de beste middelen blijven bieden om de toegang tot meerdere cloudservices te beheren en ze zo te laten profiteren van de flexibiliteit en snelheid om te schalen wanneer dat nodig is.”
Voordelen voor klanten van de extra datacenters zijn:
Datacenters en services zijn ISO 27001 en SOC2 gecertificeerd;
De toegangsbeheerdiensten zijn multi-tier en multi-tenancy waardoor organisaties de cloudgebaseerde authenticatie- en toegangsbeheerdiensten kunnen delen met verschillende businessunits en afdelingen;
Service Level Agreements (SLA’s) waarin vastligt dat de diensten van alle datacenters 99,99 procent van de tijd beschikbaar zijn.
“De uitbreiding van het aantal datacenters weerspiegelt de filosofie achter onze cloudstrategie. Wij geloven dat we onze footprint uit moeten breiden om onze klanten te laten profiteren van de nieuwste innovaties op het gebied van cloudservices”, voegt Lasnier toe. “Bovendien stelt de cloudservice-architectuur managed service-partners en resellers in staat om samen met ons te werken aan eigen cloudgebaseerde toegangsbeheer-diensten zonder te investeren in de infrastructuur.”
branderig
0
Gemalto krijgt opdracht van Frans ministerie van Binnenlandse Zaken
dinsdag 27 november 2018 07:46
Digitale beveiliger maakt geen financiële details bekend.
(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft van het Franse ministerie van binnenlandse zaken de opdracht gekregen kritieke mobiele communicatienetwerken te faciliteren en te beveiligen. Dit maakte de digitale beveiliger dinsdag voorbeurs bekend, zonder financiële details bij te sluiten.
Gemalto gaat aan de slag met de netwerken van het nationale politie-apparaat en de Gendarmerie die in Frankrijk en de territoriale regio's wereldwijd door deze organisaties worden gebruikt.
Het aandeel Gemalto sloot maandag op een groen Damrak fractioneel hoger op 50,60 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 27, 2018 01:46 ET (06:46 GMT)
Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.
branderig
0
Gemalto test biometrisch boarden in LA
Gepubliceerd op 6 dec 2018 om 08:17 |


Gemalto (09:36)
50,580 -0,020 (-0,04%)

AMSTERDAM (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto gaat samen met American Airlines een test uitvoeren voor het boarden van passagiers door middel van het scannen van biometrische gegevens. Het systeem met gezichtsherkenning wordt op Los Angeles International Airport (LAX) ingezet. Financiële details zijn niet verstrekt.
Uit de test moet blijken of het systeem aan de verwachtingen aan passagiers voldoet. Ook moet aan de eisen van de Amerikaanse douanedienst CBP worden voldaan.
Advertentie

volume is 80%volume is gedemptvolume is 80%volume is gedempt


Overigens noemt Gemalto de naam van American Airlines niet. Het is echter de enige luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van de genoemde Terminal 4 op LAX.
branderig
0
Wat een bloeiend bedrijf, dat voor een prikkie verkocht is(?)


Ze zijn overigens nog maar op de helft van het aantal goedkeuringen wat nodig is.
voda
1
Brussel akkoord met overname Gemalto

Gepubliceerd op 11 dec 2018 om 16:33 | Views: 27

Gemalto 16:24
50,62 +0,10 (+0,20%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie geeft goedkeuring aan de overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto door het Franse technologieconcern Thales. Thales moet dan wel zijn divisie hardware-beveiligingsmodules voor algemeen gebruik afstoten, aldus Brussel.

Het besluit volgt op een diepgaand onderzoek naar de overname. ,,Het besluit van vandaag brengt een sterke Europese speler op de markt en zorgt er tegelijk voor dat klanten ondanks de concentratie blijven profiteren van eerlijke prijzen en innovatieve producten. Dat is omdat we aan de goedkeuring de voorwaarde hebben gekoppeld dat Thales corrigerende maatregelen aanbiedt die de mededinging op deze belangrijke markt volledig vrijwaren'', aldus eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging).

Overigens hadden bronnen aan persbureau Reuters in november al gemeld dat er groen licht uit Brussel zou komen voor de deal. Thales lanceerde zijn bod op de digitaal beveiliger eind maart officieel. Het bedrijf betaalt in totaal circa 4,6 miljard euro voor Gemalto.
branderig
0
Nieuws van 20 min oud en voda plaatst het al op het forum.
Hoe krijg je dat toch voor elkaar?
branderig
0
Nieuw-Zeeland akkoord met overname Gemalto
Gepubliceerd op 13 dec 2018 om 07:09 | Views: 388 | Onderwerpen: Nieuw-Zeeland
Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten
07:09 - Nieuw-Zeeland akkoord met overname Gemalto
Gemalto 12 dec
50,78 0,00 (0,00%)

WELLINGTON (AFN) - De toezichthouder in Nieuw-Zeeland heeft goedkeuring gegeven aan de overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto door het Franse technologieconcern Thales. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Thales moet van de Commerce Commission wel zijn divisie hardware-beveiligingsmodules voor algemeen gebruik afstoten.
Onlangs gaf Brussel al groen licht aan de deal, ook met de voorwaarde dat de divisie wordt afgestoten. Er moet nog goedkeuring komen van autoriteiten in onder meer Australië, Rusland en de Verenigde Staten.
Thales lanceerde zijn bod op de digitaal beveiliger eind maart officieel. Het bedrijf betaalt in totaal circa 4,6 miljard euro voor Gemalto. Thales verwacht de overname van Gemalto in het eerste kwartaal van 2019 af te kunnen ronden.
branderig
0
13-12-2018 17:35:03


Gemalto werkt samen met Traction GuestFACEBOOK

EMAIL

AFDRUKKEN

PARIJS (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto gaat een samenwerking aan met het Canadese bedrijf Traction Guest. De twee ondernemingen gaan samenwerken aan een bezoekersbeheersysteem. Financiële details van het partnerschap zijn niet bekendgemaakt.
Traction Guest maakt software voor bezoekersbeheersystemen. Die gaat het bedrijf nu combineren met ID-scanners van Gemalto. Daarmee moet een veiliger en efficiënter systeem ontstaan.
branderig
0
home nieuws nieuws binnenland Italiaanse Intesa Sanpaolo kiest voor Gemalto
Nieuws Binnenland
BinnenlandBuitenlandArchief
Italiaanse Intesa Sanpaolo kiest voor Gemalto
woensdag 19 december 2018 07:17
Geen financiële details gemeld.

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto gaat de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo voorzien van de eerste biometrische contactloze betaalkaarten van Mastercard. Dit maakte de Franse digitale beveiliger met een notering aan het Damrak woensdag voorbeurs bekend.

Het betreft een pilot, waarin de eerste biometrische EMV-kaart voor contactloze betalingen in Europa wordt getest.

Financiële details over de deal werden niet gegeven.

Het aandeel Gemalto, waarop een bod ligt, sloot dinsdag op 50,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 19, 2018 01:17 ET (06:17 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Gemalto Meer »

Koers 51,200   Verschil -0,05 (-0,10%)
Laag 51,150   Volume 2.276
Hoog 51,250   Gem. Volume 11.364
27-mei-19 10:31
label premium

Gemalto: Een luxeprobleem

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium