Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

wat is de waarde van een adviseur bij IEX

162 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 november 2018 14:50
    Toen IEX Premium startte heb ik, tegen mij gewoonten in, eens vijf serieuze adviezen opgevolgd. Een ervan werd een paar weken laten weer teruggedraaid ("wij adviseren u de speculatieve positie te sluiten"). Het toevoegen dat het oorspronkelijke advies speculatief was, werd pas toegevoegd na terugkomen op het advies. Het oorspronkelijke advies gaf niet aan speculatief te zijn. Geeft niet, ieder probeert zich in te dekken, ook Ingberg (Hecla ging het over geloof ik).
    Waarom dit epistel. Wel, een van de vijf fondsen was IBM. Dat zat er wat slapjes in, maar zou opmars maken (ja, ook door Ingberg). Niet meteen, maar wel middellange termijn. Op roadshow om Premium te promoten (IEX-dag) nog eens herhaald. Tja, inmiddels toch aardig door ijs gezakt.
    En daarmee het laatste fonds wat ik nam op basis van de goeroes van Premium beëindigd.
    Zijstap: jaren geleden meldde een columnist bij IEX iets over een duits bedrijf voor kernenergie. Zou goed gaat want die linkse hobby met duurzame energie zou toch niks worden. Lijkt me leuk om een rubriek te starten met goeroes confronteren met hun uitspraken.
    Natuurlijk dekken alle goeroes zich terecht in dat niemand de toekomst kan voorspellen. Zij zijn niet verantwoordelijk voor veranderende markten.
    En toch...als ook hun visie maar een glazen bol is, waarin verschillen zij dan met technische analyse software, met ruwe fundamentele data zonder toekomstverwachting. Wat is hun meerwaarde, hun bestaansrecht ? anders dan een community waar men informatie uitwisselt.

    Ik zou wel eens willen weten of onderzocht is wat ieders rendement is met en rendement zonder opvolgen van IEX_adviezen ? En dat niet waar iex-goeroe positief adviseert op een positie die je toch al wou (ondersteunend dus), maar een positie louter en alleen op basis van de wijsheid van de IEX-adviseur.
    Die toegevoegde waarde van IEX op mijn portefeuille is negatief.
    Daar waar zij positief waren blijkt dat een open deur danwel ondersteunend te zijn. Daar waar zij positief waren maar andere signalen niet, blijken zij het inderdaad mis te hebben. Wat voegen zij toe ?
    Ik hou het nog even bij (Premium al lang niet meer), maar daarna: het was al die jaren boeiend leesvoer, maar op weg naar ander platform.

  2. forum rang 6 !@#$!@! 2 november 2018 18:50
    Als ik aandelen iex had gehad, had ik ze verkocht. Het is een zinloos en belachelijk concept. Betalen voor adviezen. Achterhaalt.
    Ook nog eens de kwantiteit en snelheid waarmee ze schrijven. Je weet dat het oppervlakkig geneuzel is , alleen al daarom.
    Als ze bij iex echt verstand hadden dan hadden ze kunnen proberen om een gedegen informatie medium te zijn. Mensen werken en hebben niet de contacten en bronnen die iex wel kan hebben. Dat betekent natuurlijk wel echt onderzoek doen en niet dit oppervlakkige stukjes schrijven zo vaak per dag als mogelijk is geneuzel. Daar trappen mensen ook in, maar altijd tijdelijk. Daar bouw je niet een structureel blijvende winstgevende organisatie op. Dat soort concepten zullen er altijd zijn, omdat er altijd vraag naar is. Maar ze zijn altijd tijdelijk, totdat iemand het weer opnieuw probeert.
    Ze halen hun eigen merk onderuit met dit concept.
  3. forum rang 7 ffff 2 november 2018 19:41
    Dolfschie,

    Ik zie dat je niet vaak in de KK komt. Jouw onderwerp is hier al vaker ter sprake gebracht. Jammer genoeg kon ik de meest recente die in de KK besproken is niet meer zo vlot terugvinden.

    Even voorstellen: Ik beleg al veertig jaar intensief en heb een honderdtal ordners waarin alles en nog wat over beleggingen en beleggersadviezen in 40 jaar verzameld.
    Constatering 1: Adviezen hebben slechts een kleine toegevoegde waarde. Het is slechts een verdienmodel voor financieel adviseurs, die pretenderen het wel allemaal te weten. Er is, zolang ik leef, een enorme vraag naar het product: financieel advies geven, beleggersadvies geven. Het publiek schreeuwt erom.

    Ik reageer hier ook omdat je enkele vragen stelt die afgelopen 40 jaar al uit ten treure beantwoord zijn: Er zijn talrijke websites geweest en daarvoor talrijke beleggers die adviezen hebben genoteerd, gecatalogiseerd en na enkele jaren erachter kwamen dat het eigenlijk geen meerwaarde gaf. Voor mijzelf geldt dat dan ook voor TA. Maar je weet dat talloze mensen wel in TA geloven. Moeten ze vooral doen, geeft gemoedsrust.

    In de veertig jaar dat ik intensief beleg heb ik geconstateerd dat de aanbieders van adviezen UITERAARD hun resultaten manipuleren. Soms vrij grof zoals het jarenlang opgeven van fondsen tijdens de dotcom-hype en dan ineens toen de boel in elkaar stortte van de ene dag op de andere er gewoon mee stoppen. Vaak met een flauw kinderachtig excuus/ smoes.

    Je moet Dolfschie dit weekend eens een weekend financieel dagblad kopen en de moeite nemen om het resultaat van..... niet schrikken…. zo'n kleine 2000 fondsen te bekijken die je iedere dag die God geeft bijvoorbeeld in De Tijd kunt lezen.

    DAT is een ervaring: je ziet voor je ogen dat de resultaten variëren van zeer postief tot zwaar negatief en dat is allemaal behaald door beroepsmensen. Als je al wat langer belegt, weet je dat wie ene jaar goed zat het volgende jaar helemaal niet goed hoeft te zitten. Dus heb je aan lijstjes met de best presterende van het jaar ook niet veel. Om over LANDEN maar te zwijgen. Ieder jaar weer een geweldige varrassing in welk land je achteraf gezien je geld had moeten steken. Best presterende landen zitten vaak rond de 40 tot 50 procent, alleen weet je dat niet op 1 januari daaraan voorafgaande.

    Zie die advisering niets meer en niets minder dan een inschatting. En het is werkelijk maar een inschatting, want zo vaak komt er niets van terecht, dan wel de uitkomst is juist gebleken, maar om totaal andere redenen dan men vooraf aangaf. Zo van: Ik stuur jou de verkeerde weg op, maar vanwege wegomleidingen kom je toch op het punt waar je wilde zijn.

    Advisering is een verdienmodel waar veel vraag naar is. En die mensen doen ongetwijfeld hun best, met zeer uiteenlopende resultaten. Zie ook die 2000 fondsen met echt geld beheerd door die beheerders. Die doen ook hun best.

    Vanmiddag bestudeerde ik advisering van beheerder van Truncus Equity Investment Fund gedaan op 7 oktober 2017. Verlies op 1 jaar tijd, nog geen dertien maanden: Minus 37 procent.. En ook daar moet je betalen.

    Toch is ook die analist/beheerder er de hele dag mee bezig, alleen de wereld liep anders dan hij dacht.

    En beleg je zonder IEX-advisering of zonder advisering van al die tientallen anderen die zich op deze markt begeven, dan is het eindresultaat: BETER, HETZELFDE of SLECHTER.

    Probleem is, Dolfschie dat je dat van tevoren niet weet.

    En je erzelf in verdiepen kost natuurlijk heel veel tijd en energie. Dus ook dat is een keuze, maar : De beste adviseur…. dat bestaat niet.

    Peter
  4. [verwijderd] 2 november 2018 20:55
    quote:

    !@#$!@! schreef op 2 november 2018 20:11:

    [...]

    Die waren helemaal gratis te volgen in de KK :-)

    www.iex.nl/Forum/Topic/509284/1/Had-j...
    Intellectuele grootsheid waren gratis te volgen? Je hebt in ieder geval geen talenknobbel.

    De AEX had een jaar later geen rally van 700 punten achter de rug. Nog geen 150 punten. Een jaar na je post ook geen terugval naar 218. AEX bleef nog jaren stijgen. Je zat er compleet naast.

    En daar ben je trots op. Zo trots, dat je het nu, na zoveel jaren, oprakelt. Als voorbeeld van een intellectuele prestatie.

    Bizar, kan er niet meer van maken.

    En wat het nog gekker maakt is dat je de feiten zult ontkennen.

    De groenten en tot sinas.
  5. forum rang 6 !@#$!@! 2 november 2018 22:15
    hahahaha. wtf.

    "hoe de aex na de grootste rally ooit (700 punten) daarna toch nog de 218 aantikte."

    AJK heeft mij mooi nog beloond met het "mooie" (kuch kuch) boek van Middelkoop (die toch nog voor iex schreef) voor die posting. Dat is toch een leuk iets vind ik.

    Jij bent dus ook al een complotgekkie. Als iemand feiten presenteert en keihard bewijst dat hij de bodem van 2003 goed voorspelde, ontken je het gewoon hahaha.
    Er is nog plek voor je in het klimaat discussie draadje. Kan je met de andere complotgekkies lekker feiten ontkennen :-))
  6. [verwijderd] 2 november 2018 22:18
    Jij bent he-le-maal de weg kwijt.

    !@#$!@! 13 mrt 2003 om 22:38

    ''Over een jaar of wat dan kijk je naar de grafiek van de Aex en dan zie je hoe de aex na de grootste rally ooit (700 punten) daarna toch nog de 218 aantikte. Dan denk je, stel dat ik toen vol was ingestapt, dan was ik nu rijk geweest. Ik dacht zeg het nu maar alvast, anders heb je later weer spijt :-)''
  7. forum rang 6 !@#$!@! 2 november 2018 22:58
    Dus op 13 maart 2003 schrijf ik op de dag nadat de AEX de 218 aantikte dat je over een jaar , dus in maart 2004 naar de grafiek van de aex kijkt. Dan zie je hoe de aex na de grootste rally ooit die stopte op de 700 punten zakte naar een stand van 218. Best uniek.
    Dus maart 2004: "Dan denk je, stel dat ik toen(=13 mrt 2003) vol was ingestapt, dan was ik nu rijk geweest. "

    Snap je. In maart 2004 kijk je naar de grafiek en zie je hoe op 13 maart 2003 de bodem is gezet na 3 jaar bearmarket. De beurs stond toen (in mrt 2004) 60% hoger nml.

    Best knap dat iedereen het snapt behalve jij.
    De hele wereld is gek behalve jij toch ? De levensspreuk van de complotgekkies haha

    Het is wel mooi. Je hebt nu zo gereageerd dat het voor jou onmogelijk is om nog je fout toe te geven. Dus dat zal ik dan ook maar niet verwachten. Lastig he zo'n groot ego asti, misschien de volgende keer jezelf niet zo serieus nemen ;-)
  8. forum rang 9 josti5 3 november 2018 09:36
    quote:

    ffff schreef op 2 november 2018 19:41:

    Dolfschie,

    Ik zie dat je niet vaak in de KK komt. Jouw onderwerp is hier al vaker ter sprake gebracht. Jammer genoeg kon ik de meest recente die in de KK besproken is niet meer zo vlot terugvinden.

    Even voorstellen: Ik beleg al veertig jaar intensief en heb een honderdtal ordners waarin alles en nog wat over beleggingen en beleggersadviezen in 40 jaar verzameld.
    Constatering 1: Adviezen hebben slechts een kleine toegevoegde waarde. Het is slechts een verdienmodel voor financieel adviseurs, die pretenderen het wel allemaal te weten. Er is, zolang ik leef, een enorme vraag naar het product: financieel advies geven, beleggersadvies geven. Het publiek schreeuwt erom.

    Ik reageer hier ook omdat je enkele vragen stelt die afgelopen 40 jaar al uit ten treure beantwoord zijn: Er zijn talrijke websites geweest en daarvoor talrijke beleggers die adviezen hebben genoteerd, gecatalogiseerd en na enkele jaren erachter kwamen dat het eigenlijk geen meerwaarde gaf. Voor mijzelf geldt dat dan ook voor TA. Maar je weet dat talloze mensen wel in TA geloven. Moeten ze vooral doen, geeft gemoedsrust.

    In de veertig jaar dat ik intensief beleg heb ik geconstateerd dat de aanbieders van adviezen UITERAARD hun resultaten manipuleren. Soms vrij grof zoals het jarenlang opgeven van fondsen tijdens de dotcom-hype en dan ineens toen de boel in elkaar stortte van de ene dag op de andere er gewoon mee stoppen. Vaak met een flauw kinderachtig excuus/ smoes.

    Je moet Dolfschie dit weekend eens een weekend financieel dagblad kopen en de moeite nemen om het resultaat van..... niet schrikken…. zo'n kleine 2000 fondsen te bekijken die je iedere dag die God geeft bijvoorbeeld in De Tijd kunt lezen.

    DAT is een ervaring: je ziet voor je ogen dat de resultaten variëren van zeer postief tot zwaar negatief en dat is allemaal behaald door beroepsmensen. Als je al wat langer belegt, weet je dat wie ene jaar goed zat het volgende jaar helemaal niet goed hoeft te zitten. Dus heb je aan lijstjes met de best presterende van het jaar ook niet veel. Om over LANDEN maar te zwijgen. Ieder jaar weer een geweldige varrassing in welk land je achteraf gezien je geld had moeten steken. Best presterende landen zitten vaak rond de 40 tot 50 procent, alleen weet je dat niet op 1 januari daaraan voorafgaande.

    Zie die advisering niets meer en niets minder dan een inschatting. En het is werkelijk maar een inschatting, want zo vaak komt er niets van terecht, dan wel de uitkomst is juist gebleken, maar om totaal andere redenen dan men vooraf aangaf. Zo van: Ik stuur jou de verkeerde weg op, maar vanwege wegomleidingen kom je toch op het punt waar je wilde zijn.

    Advisering is een verdienmodel waar veel vraag naar is. En die mensen doen ongetwijfeld hun best, met zeer uiteenlopende resultaten. Zie ook die 2000 fondsen met echt geld beheerd door die beheerders. Die doen ook hun best.

    Vanmiddag bestudeerde ik advisering van beheerder van Truncus Equity Investment Fund gedaan op 7 oktober 2017. Verlies op 1 jaar tijd, nog geen dertien maanden: Minus 37 procent.. En ook daar moet je betalen.

    Toch is ook die analist/beheerder er de hele dag mee bezig, alleen de wereld liep anders dan hij dacht.

    En beleg je zonder IEX-advisering of zonder advisering van al die tientallen anderen die zich op deze markt begeven, dan is het eindresultaat: BETER, HETZELFDE of SLECHTER.

    Probleem is, Dolfschie dat je dat van tevoren niet weet.

    En je erzelf in verdiepen kost natuurlijk heel veel tijd en energie. Dus ook dat is een keuze, maar : De beste adviseur…. dat bestaat niet.

    Peter
    Weer een prachtbijdrage Peter, en dat ondanks de afgenomen 'IEX-motivatie'!
    De beste analist en adviseur: dat ben je uiteindelijk zelf, heb ik in 20 jaar geleerd.
    Letterlijk alle aan derden, allemaal 'professionals' toevertrouwde gelden zijn een min of meer mislukking geworden, met uitzondering van enkele Legio Lease produkten uit de beginperiode.
    Zelf beleggen, dat is de combinatie van analyses en ervaringen van forumgenoten met de eigen analyses/ervaringen, hebben over all, met steeds minder vallen en steeds meer opstaan onder de streep een prachtig resultaat opgeleverd.
    Helaas: waren er begin deze eeuw nog veel positieve bijdragen, en waren gemiddeld 100 lezers per post geen uitzondering: heden ten dage zijn dat er nog maar een twintigtal, met uitzondering van de huizendraad.
    De redenen daarvoor heb je duidelijk opgesomd en maak je bij vrijwel iedere posting weer mee (zuigen, treiteren, op de persoon spelen).
    Gelukkig heb ik in de loop der jaren menig afgehaakt IEX-genoot persoonlijk leren kennen dank zij met name de Versatel- en Crucell'feestjes', en aldus is de positieve uitwisseling gelukkig behouden gebleven...
  9. whammy 3 november 2018 10:47
    quote:

    josti5 schreef op 3 november 2018 09:36:

    [...]

    Weer een prachtbijdrage Peter, en dat ondanks de afgenomen 'IEX-motivatie'!
    De beste analist en adviseur: dat ben je uiteindelijk zelf, heb ik in 20 jaar geleerd.
    Letterlijk alle aan derden, allemaal 'professionals' toevertrouwde gelden zijn een min of meer mislukking geworden, met uitzondering van enkele Legio Lease produkten uit de beginperiode.
    Zelf beleggen, dat is de combinatie van analyses en ervaringen van forumgenoten met de eigen analyses/ervaringen, hebben over all, met steeds minder vallen en steeds meer opstaan onder de streep een prachtig resultaat opgeleverd.
    Helaas: waren er begin deze eeuw nog veel positieve bijdragen, en waren gemiddeld 100 lezers per post geen uitzondering: heden ten dage zijn dat er nog maar een twintigtal, met uitzondering van de huizendraad.
    De redenen daarvoor heb je duidelijk opgesomd en maak je bij vrijwel iedere posting weer mee (zuigen, treiteren, op de persoon spelen).
    Gelukkig heb ik in de loop der jaren menig afgehaakt IEX-genoot persoonlijk leren kennen dank zij met name de Versatel- en Crucell'feestjes', en aldus is de positieve uitwisseling gelukkig behouden gebleven...

    Zo is dat en ga je op je bek dat kun je alleen jezelf de schuld geven. Toch zijn er nog velen die hun geld in vermogensbeheerders steken. Ik snap er geen jota van.
    Van Lanschot Kempen, de bank voor vermogende particulieren annex zakenbank, heeft van klanten netto €1,2 mrd nieuw geld onder zijn hoede gekregen in het derde kwartaal. De toename van het beheerd vermogen (assets under management) vond plaats bij de private banking-tak en bij de afdeling vermogensbeheer.
    Bron:FD
  10. forum rang 6 !@#$!@! 3 november 2018 11:00
    quote:

    josti5 schreef op 3 november 2018 09:36:

    [...]

    Helaas: waren er begin deze eeuw nog veel positieve bijdragen, en waren gemiddeld 100 lezers per post geen uitzondering: heden ten dage zijn dat er nog maar een twintigtal, met uitzondering van de huizendraad.
    De redenen daarvoor heb je duidelijk opgesomd en maak je bij vrijwel iedere posting weer mee (zuigen, treiteren, op de persoon spelen).

    De versatel feestjes, goeie oude tijd haha. (ben er nooit heen gegaan hoor, maar wel heel actief op het forum toen)
    Ik ben heel wat jaartjes niet in de KK geweest en er was vroegr altijd trammelant zoals op elk forum. Maar er zat nog genoeg kwaliteit tussen. Dat is nu echt helemaal weg. Alleen de gekkies zijn nog over. Best bizar.

    Ik vraag mij af, is de rest gestopt met beleggen ? Of alleen gestopt met forums ? Of zijn ze verhuisd naar andere fora ? (die ik dan niet ken) Beurskings is ook gestorven namelijk.
  11. forum rang 9 josti5 3 november 2018 12:04
    Verschillende oorzaken, imo: 'natuurlijk verloop', de grote klap van 2008 die menigeen van de beleggingscentjes heeft beroofd. Zo, weet ik, heeft er onder Crucellbeleggers, met name onder de optiehouders, een ware slachting plaatsgevonden. Van een Alexdirecteur heb ik indertijd vernomen, dat ook Pharming de nodige slachtoffers heeft gemaakt. En, zoals Peter herhaaldelijk al heeft aangegeven, internetpestertjes. Die zijn van alle tijden, maar hebben meer 'gewicht' gekregen door de forse uitdunning van het aantal kwaliteitsposters.
  12. forum rang 6 !@#$!@! 3 november 2018 12:20
    ja, de fan-forums van een aandeel. Dat begon met versatel volgens mij (nog steeds mijn beste belegging ooit). Dat ging erg goed. Maar daarna kozen ze allemaal waardeloze aandelen die vaak failliet gingen. Spijker/Antonov/LCI/ en wat jij noemde. (ook een aandeel met de vreemdste short-squeeze ooit, kan niet meer op de naam komen)
    Dus mensen zijn van een koude kermis thuisgekomen op alle fanfora haha.
    Met TomTom is het ook maar afvragen hoe dat gaat aflopen.
    Wel jammer, vond het vroeger best leuk op deze fora. (ondanks alle trammelant die er altijd was)
162 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0641 -0,02%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.709,70 -0,72%
Gold spot 2.391,34 +0,50%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links