Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Greenyard geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
469 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 16 januari 2020 15:22:

Vooruitblik op de eerste maanden (en een omzettaxatie voor week 2) van 2020 door een Nederlandse branchegenoot, die juist niet wil leveren aan riskantere, grotere klanten van Greenyard, FWIW: postuma.nl/actueel/5291/2020-in-het-j...

Voor grotere partijen zoals Greenyard kansen (prijs, specialisatie) en nu nog zeer kleinschalige bedreigingen (modernere voedselketens, verandering van schaal), uit dezelfde Nederlandse regio: hetoversticht.nl/anders-boeren-kijk-v...

Absoluut nog geen zorgen voor morgen, maar de eerste incubator-bewegingen met steun van overheden zijn er.
Leefloon
1
Op jaarbasis doet Greenyard het met +35,12% inmiddels beter dan de best presterende koersindex bij Euronext, de AMX, die met +31,38% steeg. De BEL Mid steeg met +23,47%. Mijn glazen bol beschouwt deze outperformance als een blijk van gezondheid. Het tegenovergestelde van de eerdere underperformance van een vallend Greenyard.

Die +35,12% kan toch weinig zijn, wanneer de subsector het beter deed. Gewogen naar geschatte beursomzet steeg de sector Food Producers echter met +13,00% en de subsector Food Products met +13,80%.

Binnen de subsector versloegen alleen de warranten KKO (+2.600,00%) en NewTree (+60,00%) Greenyard. Een flop 3 van meegenomen aandelen, inclusief het aandeel IEX, van de subsector bestaat uit Glanbia (-38,43%), de vallende engel Ô Sorbet d'Amour (-52,73%) en Sucraf (-53,83%). De Ierse peer Total Produce daalde in dezelfde periode eveneens, met -25,68%.

Merk op dat niet tegenvallende cijfers (KW3 25 februari, jaar 9 juni) overdreven goed kunnen lijken. Want die cijfers kunnen passen bij een véél hogere koers, als men even vergeet om een discount inzake de herstelduur toe te passen. De koersstijging is een blijk van gezondheid, een terug stijgende engel, maar Greenyard is nog niet genezen verklaart. Volledig herstel, op eigen kracht, kan en zal nog jaren gaan duren.
mvhcordoba
0
We zullen zien wat wel en niet in de koers verdisconteerd is bij de cijfers 25 februari. Ik verwacht dat nogmaals goede cijfers de start kunnen zijn van een nieuwe uptrend.
Leefloon
0
Net zo goed als dat tegenvallende cijfers, zonder trend, voor een stevige daling kunnen zorgen. Door de duur van het herstel op eigen kracht.

Een 10% hoger dan verwachte winst weegt al die jaren door, maar een 10% lager dan verwachte winst ook, en bij diepe teleurstellingen moet "op eigen kracht" haalbaar blijven. Het had een reden dat Greenyard opeens met een (daarna nog 2x overtroffen) meevallende prognose voor een tussentijds kwartaal kwam.

De markt lijkt er gelukkig vertrouwen in te hebben, gelet op de an sich gezonde outperformance op jaarbasis, met de AB InBev-achtige herstelduur als rem voor veel hogere koersen.
Benji1978
2

Greenyard heeft enkele nieuwe partnerships met supermarktketens lopen, dat is op zich al veelbelovend. Ik ga ervan uit dat ze inmiddels de know how in huis hebben om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van hun klanten. Analistenkoersdoel was 5,30 euro dacht ik, dat zal bij de cijfers zeker niet lager zijn aangezien zij vooral kijken naar de mogelijke groei.
JdeFL
1
Belgisch bedrijf weg uit Suriname vanwege politieke, financiële en economische toestand
Het Belgisch bedrijf The Fruit Farm Group is per gisteren weg uit Suriname. Het bedrijf dat in Suriname onder de naam Food and Agriculture Industries N.V. (FAI) opereert heeft aangegeven dat de huidige politieke, financiële en economische toestand van Suriname het verder opereren onmogelijk maakt.
“Gelet op de huidige onduidelijke financiële en economische toestand van Suriname, de welke de afgelopen jaren enkel maar achteruit is gegaan, is er geen mogelijkheid meer om verder te opereren” zegt het bedrijf in het persbericht.
Het bedrijf heeft zich per 13 februari noodgedwongen teruggetrokken uit Suriname en de operaties van FAI overgedragen aan het lokale management. De Belgen hebben 90% van de aandelen in het bedrijf en de Surinaamse Staat de overige 10%.
Volgens minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is het management enige tijd geleden zonder enige aankondiging vertrokken uit Suriname en correspondeert alleen per app en mail. Er is aan de Surinaamse regering aangeboden om het bedrijf voor een symbolisch bedrag van 1 USD over te nemen met alle schulden en lasten.
Starnieuws schrijft dat Parmessar niet te spreken is over de wijze waarop het Belgische het land heeft verlaten. De regering overweegt juridische stappen tegen het bedrijf aldus een boze minister in de assemblee. Parmessar zou met name vallen over de passage ‘de politieke, financiële en economische toestand van Suriname maakt het verder opereren onmogelijk‘. (De Waterkant
)
JdeFL
1
De regering van Suriname dreigt met juridische stappen tegen The Fruit Farm Group van de Belg Hein Deprez, die een lokale bananenplantage aan zijn lot overlaat. De Surinaamse regering zou de verlieslatende kwekerij volgens lokale media kunnen overnemen voor 1 dollar, maar er is extra geld nodig om de bananenuitvoer te herstellen.
Aan de krant De Tijd bevestigde Kris Onghena, de financieel directeur van The Fruit Farm Group, dat er gesprekken lopen met de overheid, die een belang van 10 procent heeft in de kwekerij. Over overnamebedragen wil hij niets zeggen. Het Surinaamse bedrijf maakt al jaren verlies en er moesten al bananen vernietigd worden omdat er geen geld was om ze uit te voeren.
De niet-Surinaamse directieleden zouden donderdag het land verlaten hebben. The Fruit Farm Group heeft op zijn website ook alle informatie over de plantage in Suriname weggehaald. Het personeel werd gisteren pas betaald voor hun werk in januari, met steun van de overheid.
De minister van Landbouw van Suriname, Rabin Parmessar, is niet te spreken over een verklaring die The Fruit Farm Group heeft verspreid over het vertrek uit Suriname. Daarin wordt volgens de minister verwezen naar de “onduidelijke financiële en economische toestand van Suriname, welke de afgelopen jaren enkel maar achteruit is gegaan”.
The Fruit Farm Group zit in lastige papieren. Volgens De Tijd slikte het in 2018 een verlies van 25 miljoen euro op een omzet van 105 miljoen euro. Vorig jaar ging al een Nederlandse dochter failliet. (HLN)
Leefloon
0
Elders (bijvoorbeeld op www.oblis.be/fr/node/539321 ) wordt genoemd dat The Fruit Farm Group geen beursnotering heeft, maar het is juist de beursnotering die ervoor zorgt dat een dergelijk kijkje in de keuken mogelijk is. Zoals de verlengde en conform een Notice aangepaste obligatie, dus blijkbaar bevalt de beursnotering The Fruit Farm Group goed. Het blijft een vestzak-broekzak kaartenhuis, met voor het herstelplan op eigen kracht een grote afhankelijkheid van het blijven verkrijgen van de zegen van banken: www.bourse.lu/security/BE6274385374/2...
469 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Greenyard Meer »

Koers 4,400   Verschil -0,02 (-0,45%)
Laag 4,400   Volume 26.369
Hoog 4,485   Gem. Volume 74.210
19 feb 2020 17:35
label premium

Greenyard ziet af van emissie

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium