Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Post NL November/December 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Toekomstbeeld
0
quote:

prinszicht schreef op 21 december 2018 12:42:


[...]

Constructief. Van mij mag het een tandje harder. In deze trend staan we onder de 1,50 eer dat er besluiten zijn genomen. Het idee van Hans staat mij meer aan. Einde illegale praktijken ACM en Sandd. En graag wat geld mee voor geleden schade.


Laten we zaken die als onderwerp niets met elkaar te maken hebben scheiden, en eventueel in separate mails benadrukken.

Anders wordt het al snel niet meer constructief. Mijn primaire doel is dat de uitvoerder vd UPD meer winst kan maken door enerzijds bescherming aan de opbrengstenkant, en anderzijds minder infrastructuur hoeft te onderhouden. Punten die daar direct van op invloed zijn wil ik benadrukken.

De ACM en Sandd dan beschuldigen in 1 en dezelfde email van illegale praktijken, is misschien wel waar maar ook niet meer dan een mening. Het helpt niet als we degenen die het toestaan gaan bekritiseren. Werkt meestal averechts.
Hansbeleg
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 21 december 2018 12:29:


Goed,
wat ook interessant was aan het telefoongesprek, was dat Dhr Meijer vertelde dat de wijzigingen op de bestaande Postwet waarschijnlijk al in de eerste helft van 2019 zouden voorgesteld aan de kamer.

Het Ministerie van Economische Zaken is de partij die die wijzigingen moet uitwerken (Mona haar club). Het ministerie doet dat obv input van iedereen die maar input wil leveren en vandaar de ACM suggestie om hun aan te schrijven.
Misschien een idee om het volgende emailadres

secretariaatMC@minez.nl

te bestoken met onze goede ideeën:

1. 1 UPD uitvoerder waarbij de opbrengsten beschermd zijn (verbod op drukken&verkoop van zegels door anderen dan de UPD uitvoerder);
2. van 5 naar 2 of 3 bezorgdagen (wie wacht nou nog op een fysieke brief) voor non-prioriteit brieven;
3. rouwkaarten, geboortekaartjes of andere prioriteit post binnen 24 uur bezorgen tegen een meerprijs;
4. om toegang te krijgen tot het landelijk dekkend netwerk vd PostNL moet er een entrance fee betaald worden (drempel opwerpen);
5. om het kostenvoordeel bij concurrerende postvervoerders, agv grootschalig gebruik van "arbeid met afstand tot de arbeidsmarkt" te compenseren, mag de uitvoerder vd UPD de onderlinge tarieven voor het gebruik vh netwerk vaststellen op commerciële basis;


Indien nog andere, meldt ze in de volgende 2 uur aan.... (zonder dat we tot een wildgroei komen van punten die geen zoden aan de dijk zetten :-))

Ik zet ze in een email naar het ministerie.


Prima punten maar misschien kun je nog iets scherper bewoorden dat cherry picken verboden zou moeten worden, nu is het verweven in de diverse punten. Dus misschien de term cherry picken specifiek laten vallen.

Wat betreft jouw andere mail dat de ACM niet aan tafel zit, dan gaat het dus langer duren. Eerst moeten Sandd en PostNL het met elkaar eens worden en dan zien met welke voorwaarden de ACM komt en dan met een beetje pech weer opnieuw met Sandd onderhandelen en dan weer terug naar de ACM en dat misschien wel meerdere malen, dat schiet niet echt op. Het lijkt me verdomd lastig voor PostNL om een prijs te bepalen als de kaders (tarieven, wel of niet AMM) van de ACM niet helder zijn.

Hopelijk zit Mona nu al wel aan tafel (maar dat betwijfel ik dan ook) om de ACM
de weg te wijzen.
Analyse
0
quote:

Hansbeleg schreef op 21 december 2018 12:16:


[...]

Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Als je als PostNL door de ACM gedwongen wordt om Sandd toegang te geven tot jouw netwerk tegen ACM tarieven, die PostNL te laag vond, dan zie ik dat als afgedwongen "subsidie" voor Sandd over de rug van PostNL.

Met die gedwongen "subsidie" van PostNL en de "subsidie" van de ACM op de arbeidsvoorwaarden is Sandd in leven gehouden ten gunste van de grootverbruikers.

Kortom op alle mogelijke manieren diende de liberalisering door te gaan en werkelijk over de rug van alle stakeholders niet alleen de aandeelhouder. Ga eens na wat een veroorzaakte ellende vanwege gedwongen besparingen op loonkosten, contracten onderaannemers, druk op de resultaten en negatieve publiciteit. En vergeet inderdaad de dubieuze rol van de VGP niet welke voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten en daarom maar al te graag met Sandd in zee wilde gaan.
Hansbeleg
0
Als er nog geen procedure is voor schadeclaims/boetes tegen de ACM kunnen we misschien deze leidraad gaan gebruiken na aanpassing ;-)

www.acm.nl/nl/publicaties/richtsnoere...

Origineel
Als een onderneming of een persoon bij een boetezaak bereid is de overtreding te erkennen en daarvoor een boete te accepteren, kan de ACM de behandeling van de zaak vereenvoudigen.


Aangepast
Als de ACM bij een boetezaak bereid is de overtreding te erkennen en daarvoor een boete te accepteren, kan PostNL de behandeling van de zaak vereenvoudigen.
prinszicht
0
ACM zit natuurlijk niet aan tafel. Die staan lijnrecht tegenover deze mogelijke oplossing. Die willen PostNL tervergeefs AMM in de maag splitsen. Een mogelijk overname nu, is alleen maar goed voor hun case. Sandd nog een half jaar laten dobberen, claim indienen (4 maanden geleden al) en je weet waar je aan toe bent. Nu en in de toekomst.

Eerst Sandd hoort bij het corrupte schimmenspel. De rol van de overheid onderschrijven alsmede de afhankelijkheid. Oh oh oh, wat zijn we dankbaar als het mag. De permanente schade is bijzaak. HV loopt keurig binnen de lijntjes. Daarom 4 jaar bonus. Grote jongens blijven afbouwen.

In België bemoeit de overheid zich er mee en dat is volgens menigeen achtergesteld; Rutte kamp en HV. Maar ze betalen ook jaarlijks mee. En voelen nu ook de pijn. In NL kleedt de overheid de boel uit, illegale concurrentie, zelf winkelen bij de concurrent, overname blokkeren zonder 1 centje pijn. Crimineel! VVD hupsakee!
Eurowin
0
quote:

JvH schreef op 21 december 2018 13:31:


expi op 2 euro wellicht?Hoop het voor je, maar denk zelf 1,93, Gr
boxer2
0
quote:

Eurowin schreef op 21 december 2018 13:48:


[...]


Hoop het voor je, maar denk zelf 1,93, Gr


Waarop baseer je dat?
Cerburus
0
"Willen PostNL AMM door de maag splitsen?" Ik snap niet dat hier nog twijfels over zijn dit heeft men al gedaan het moet alleen nog ff verder 'onderbouwd worden :P

De zienswijze is gewoon dat digitale communicatie GEEN onderdeel uitmaakt voor de markt 24-uurs zakelijke partijenpost. Als dit de uitgangspositie is staat alvast dat post (weer) als AMM wordt aangemerkt.

Dit heeft ACM geplaatst na uitspraak. Lijkt mij vrij helder."Naar aanleiding van deze uitspraak heeft de ACM de markt opnieuw geanalyseerd. De conclusie die op basis van deze nieuwe, ook kwantitatieve, analyse kan worden getrokken is dat digitale communicatie geen onderdeel is van de markt voor 24-uurs zakelijke partijenpost. Op deze markt beschikt PostNL over veruit de grootste positie. Zo’n marktpositie kan leiden tot mededingingsproblemen. Gelet hierop is de ACM gestart met de voorbereiding van een nieuw marktanalysebesluit. De uitkomst daarvan staat nog niet vast, omdat aanvullende analyses moeten worden gemaakt en de bijbehorende procedure moet worden doorlopen. Dit kan leiden tot een verplichting voor PostNL om op basis van kostengeoriënteerde tarieven andere postvervoerders toegang te bieden tot het eigen bezorgnetwerk"
Gaston Lagaffe
0
Opmerkelijk ; PostNL zonder enig nieuws in het groen terwijl de beurs in het rood staat. Volume is laag. Als shorter heb je nu je kans de zaak nog verder omlaag te duwen. Zouden ze geen zin meer hebben zich met PostNL te bemoeien of zijn ze langzaam aan het terugkopen ?
Hansbeleg
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 21 december 2018 13:59:


Opmerkelijk ; PostNL zonder enig nieuws in het groen terwijl de beurs in het rood staat. Volume is laag. Als shorter heb je nu je kans de zaak nog verder omlaag te duwen. Zouden ze geen zin meer hebben zich met PostNL te bemoeien of zijn ze langzaam aan het terugkopen ?


De AMX staat toch wel 0.94% in de plus en die heeft ontzettend op zijn donder gehad de afgelopen tijd, dus misschien gaan ze naast eventuele terugkomende shorters ook wel via een AMX tracker mee omhoog.
Eurowin
0
quote:

boxer2 schreef op 21 december 2018 13:57:


[...]

Waarop baseer je dat?


Gewoon een gevoel... vrijdag, wat gaat de DOW doen.. vanavond, voorruitzicht opening DOW nu PLUS 97, dat is mooi... als het zo blijft dan 1,97. Gr
Yes we can
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 21 december 2018 13:59:


Opmerkelijk ; PostNL zonder enig nieuws in het groen terwijl de beurs in het rood staat. Volume is laag. Als shorter heb je nu je kans de zaak nog verder omlaag te duwen. Zouden ze geen zin meer hebben zich met PostNL te bemoeien of zijn ze langzaam aan het terugkopen ?

Een kleine hypothese: stel een aantal grotere IBers willen afbouwen naar einde jaar om hun jaarverslag een beetje op te poetsen. Belegd zitten in een aandeel met zo een zwaar koersverlies oogt niet goed he ? Beter een iets lager rendement dan... ? Vermoedelijk hebben ze dan ook lang gewacht met afbouwen omdat de verwachting is dat de koers omhoog gaat. Dus dan holderdebolder toch afbouwen maar. Shorters hebben meegelift op deze verkoopdruk en hebben de koers nog lager gedrukt. Shorters alleen gaan de koers niet nog lager duwen denk ik en IBers hebben intussen afbouw zowat afgerond want volgende week zijn de meesten gesloten.
Kortom, ik verwacht dat we de bodem hebben gezien. Volgende week een beetje up en down bij gebrek aan volume en vanaf januari up in voorbereiding op jaarresultaten. Moeilijk om gokken hoeveel we up gaan...
bijkomend zoals gepst op het forum: het moet eigenlijk wel up gaanin aanloop naar de AVA, want anders blijft HV geen CEO
Eurowin
0
Futures en beurzen een STUK beter nu.....POST 1,983, mooi

Orders for durable-goods rise 0.8% in November, led by aircraft
prinszicht
0
quote:

Cerburus schreef op 21 december 2018 13:58:


"Willen PostNL AMM door de maag splitsen?" Ik snap niet dat hier nog twijfels over zijn dit heeft men al gedaan het moet alleen nog ff verder 'onderbouwd worden :P

De zienswijze is gewoon dat digitale communicatie GEEN onderdeel uitmaakt voor de markt 24-uurs zakelijke partijenpost. Als dit de uitgangspositie is staat alvast dat post (weer) als AMM wordt aangemerkt.

Dit heeft ACM geplaatst na uitspraak. Lijkt mij vrij helder."Naar aanleiding van deze uitspraak heeft de ACM de markt opnieuw geanalyseerd. De conclusie die op basis van deze nieuwe, ook kwantitatieve, analyse kan worden getrokken is dat digitale communicatie geen onderdeel is van de markt voor 24-uurs zakelijke partijenpost. Op deze markt beschikt PostNL over veruit de grootste positie. Zo’n marktpositie kan leiden tot mededingingsproblemen. Gelet hierop is de ACM gestart met de voorbereiding van een nieuw marktanalysebesluit. De uitkomst daarvan staat nog niet vast, omdat aanvullende analyses moeten worden gemaakt en de bijbehorende procedure moet worden doorlopen. Dit kan leiden tot een verplichting voor PostNL om op basis van kostengeoriënteerde tarieven andere postvervoerders toegang te bieden tot het eigen bezorgnetwerk"


Hi Cerburus, ik lees hier toch ook. Koop Sandd en dan lossen jullie ons probleem op. Er is dan niemand die momenteel gebruik hoeft te maken van dit netwerk. Verder is het een arbitraire discussie. Geen nieuwe info maar zogenaamd nieuwe cijfers. Ik kijk uit naar de volgende uitspraak van een rechter. En dan als volgt.

Eerst EEN CLAIM. Want de rechter zegt dat je gelijk hebt. Dan kan een rechter bepalen wie er nu gelijk heeft. Ook met de nieuwe cijfers ACM. Doet recht aan de uitspraak, de medewerker en de aandeelhouder. Laten voorkomen, winnen, hoger beroep whatever!!!!!!

Sandd laat je in die tijd met rust. Cao per 1 januari en iets over bank convenanten. Win je de claim, koop je Sandd van dat geld of het bestaat niet meer. De rest gebruik je als buffer internationaal, de cao en aandelen inkoop. Groot aandeelhouders zitten op deze koers en drukken door. HV moest misschien wel weg van ze. Wat doe je dan. Uit politiek belang. HV herbenoemen en snel Sandd kopen!
Hansbeleg
0
quote:

prinszicht schreef op 21 december 2018 14:37:


[...]

Hi Cerburus, ik lees hier toch ook. Koop Sandd en dan lossen jullie ons probleem op. Er is dan niemand die momenteel gebruik hoeft te maken van dit netwerk.


Behalve de Bv129 dan.
Eurowin
0
quote:

JvH schreef op 21 december 2018 13:31:


expi op 2 euro wellicht?


Zit er zo maar in, Gr
prinszicht
0
quote:

Hansbeleg schreef op 21 december 2018 14:51:


[...]

Behalve de Bv129 dan.


Wie? En wat stellen ze voor. Sandd en Vsp zijn de grootste. Wachten, wachten en eerst Claimen. IBers zetten HV voor het blok! Een vlucht naar voren niet in het belang van de aandeelhouder.
Weijs
0
En wat voor prijs hebben onze hoge heren vandaag met elkaar afgesproken dat post gaat sluiten? 1.92 of 1.93 doen..?
Hansbeleg
0
quote:

prinszicht schreef op 21 december 2018 15:03:


[...]

Wie? En wat stellen ze voor. Sandd en Vsp zijn de grootste. Wachten, wachten en eerst Claimen. IBers zetten HV voor het blok! Een vlucht naar voren niet in het belang van de aandeelhouder.


Het zijn een heleboel kleintjes die in het gat van Sandd kunnen springen want ze mogen ook gebruik maken van het netwerk van PostNL en kunnen gaan samenwerken. Ook Sandd is klein begonnen en kansloos geacht, maar kijk hoeveel ellende die ons gebracht hebben. PostNL daarentegen onderschat de concurrentie en overschat zijn eigen kunnen/ambitie telkenmale.
10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,203   Verschil +0,05 (+4,25%)
Laag 1,155   Volume 1.693.358
Hoog 1,206   Gem. Volume 6.023.371
2 apr 2020 11:57
label premium

PostNL: Mixed bag

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare