Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Post NL November/December 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Beursspeculant
0
quote:

schuinsmarcheerder schreef op 19 dec 2018 om 11:15:


[...]

Wij zullen wel voor de zoveelste keer de gebraden haan uithangen, zeker .....?


In ieder geval haantje de voorste als het gaat om overname Sandd afbranden als je ons met WIJ bedoelt.

Bedoel je postnl, dan zijn wij de kip zonder kop.
[verwijderd]
1
quote:

Eurowin schreef op 19 dec 2018 om 11:13:


Sandd is zelf ook niet gek.

Dat vergeet men wel eens hier.....


Laat ze die hele postmeuk van de PTT maar voor een grijpstuiver bij Sandd in z'n mik duwen ...... En gaan met die pakkies! Paar leuke lijntjes opzetten en poen maken een keer .....
MoneyatWork
0
Ben ook long turbo's gegaan voor korte termijn herstel richting 2,30
Je ziet zowel gisteren als vandaag een bounce vanaf 1,97. We zitten aan de onderkant van een dalend trendkanaal. Handelsoorlog heeft relatieve rust de komende tijd en als de FED na vanavond uit de weg is, komt hier ook wat rust. Zit voldoende speculatieve fantasie in postnl en als ze een tijdelijke bodem neergezet hebben, kan de koers in tijd van een beursweek makkelijk 10% omhoog. Goede risk/reward, stoploss iets onder de recente bodem.
maars
0
Postnl staat op het punt om een kant op te gaan schieten, ik denk up dus ben vanmorgen maar ook eens voor het eerst gaan kopen op 2.014
Hansbeleg
0
quote:

Jeroentje-2018 schreef op 19 dec 2018 om 09:34:


AMSTERDAM (AFN) - De voorgenomen herbenoeming van bestuursvoorzitter Herna Verhagen bij PostNL zorgt voor continuïteit bij het post- en pakketbedrijf. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de aankondiging van PostNL.
PostNL wil bij de volgende aandeelhoudersvergadering de herbenoeming van Verhagen voor vier jaar voorleggen. KBC stelt dat daarmee wordt voorgesorteerd op een nieuwe fase voor PostNL. Verhagen is goed gepositioneerd voor managementsrelaties met alle belanghebbenden bij het bedrijf zoals werknemers, autoriteiten, klanten en politiek.

KBC wijst verder op de mogelijke fusie van PostNL en branchegenoot Sandd. Volgens president-commissaris Jan Nooitgedagt van PostNL worden belangrijke stappen gezet om spoedig tot consolidatie te komen. Het advies voor PostNL staat op buy, met een koersdoel van 4,50 euro. Het aandeel PostNL noteerde woensdag omstreeks 09.20 uur een min van 0,8 procent op 2 euro.


managementsrelaties met alle belanghebbenden bij het bedrijf zoals werknemers, autoriteiten, klanten en politiek.

Kennelijk horen we volgens KBC, net zoals Herna, al niet meer tot de belanghebbenden.

Jaar op jaar jouw eigen ambities neerwaarts bijstellen en dan toch kunnen blijven, wie doet dat haar na?

Ik had Herna liever zien vertrekken na het geblunder sinds eind 2016. Maar op dit moment liggen er zoveel dossiers op tafel dat het nu eigenlijk niet kan. Dus maak de dossiers maar af en vertrek dan binnen 2 jaar zodat een nieuwe CEO daarna ook echt eens aan de aandeelhouder gaat denken en meer open staat voor bijv een verkoop, al dan niet met opsplitsing post-pakket.

Ben wel benieuwd of, nu ze CEO blijft, ze alsnog de belofte van het progressief dividend gaat breken. In mijn ogen is dat alleen maar te rechtvaardigen als je daar dan iets mee gaat doen wat meer oplevert voor de aandeelhouders.
Maar ja, de ambities neerwaarts bijstellen lijkt een 2e natuur te zijn geworden en het blijkt telkens straffeloos te kunnen.

Het zou me namelijk verbazen als ze op de AVA alsnog weggestemd zou worden, ik neem toch aan dat er draagvlak gezocht is, misschien hebben ze wel laten doorschemeren dat een overeenkomst met Sandd voor de AVA komt. Of wordt ook dit draagvlak overschat zoals bij Unilever het geval was?

Eurowin
0
Het zou me namelijk verbazen als ze op de AVA alsnog weggestemd zou worden..

Buiten alles om Hans, dat gaat toch nooit gebeuren, al zou Herna het nog veel slechter doen. Men zegt nooit wat daar, ook De Mol enz.., hoor je NOOIT. Herna kan doen en laten wat deze mevrouw wil. Maar NU lijkt het mij ook beter dat ze blijft, met alle dingen die er spelen, Gr
jadijako
0
quote:

jadijako schreef op 19 dec 2018 om 10:49:


ikke niet begrijpen, waarom? waarom?

KBC Securities buy € 4,50
ING Equity buy € 5,00

kan iedereen toch rijk worden, bij tante Post


ikke kope en kope, en nog niet op 5 eurootjes
Geefgas
1
quote:

Eurowin schreef op 19 dec 2018 om 09:21:


Wellington verkleint belang in PostNL
Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 19 december 2018

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

Wellington Management Group heeft een kleiner belang in PostNL gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 december 2018.

Wellington meldde een kapitaalbelang van 2,98 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 27 juni 2016 meldde Wellington nog een kapitaalbelang van 3,03 procent met een dito stemrecht.


Zie ik het nou goed, of heeft niemand op dit bericht gereageerd?
Wat mij betreft een heel belangrijk bericht.

Ik ben zelf even wat minder aan het posten omdat ik als die gelukzoekers of negatievelingen zonder kennis (maw gewoon gokkers) die allemaal oneliners posten nogal vermoeiend vind. Vanzelf verdwijnen ze weer, dat gaat altijd zo.

Maar terug naar wellington. Op zich natuurlijk heel vervelend, maar ik vind dit ook positief.
Al rond 2,40 had ik het gevoel dat de shorters het welletjes vonden. De klap erna naar 2,08 had ik niet meer verwacht en al helemaal niet onder de 2,00.

Het short sell register lijkt al dagen niet bijgewerkt te zijn, dus daar haal ik geen nieuwe info uit. Maar al langere periode lijken de shorters te stoppen met verder drukken van de koers. Als nu een grootaandeelhouder de reden is geweest van de laatste duw naar beneden, dan bevestigt dat mijn gevoel dat dit niet meer de shorters waren.

Als de shorters met hun rekensommen hebben besloten dat het welletjes is en niet meer uitbreiden dan ben ik er redelijk zeker van dat de bodem is bereikt. Ik zie dan zelfs een rebound naar 2,30 in verschiet en dan consolidatie rond dat niveau.

Op zich zou ik ook heel blij zijn als er paar nederlandse pensioenfondsen zouden instappen, maar dat is volgende stap denk ik.

PS; was er iemand dien niet had verwacht dat Verhagen zou doorgaan? Op dit moment is er toch niemand die in het hele spinnenweb van ontwikkelingen die rol kan overnemen? Lijkt me zo klaar als klontje.

Saibee
1
Ja, wel gezien.
Je weet niet om hoeveel aandelen het gaat en wanneer de verkoop plaats gevonden heeft; alleen dat de grens van 3% overschreden is.

Misschien heeft Wellington de positie van 3.03 naar 2.98 verkleind dan gaat het om weinig aandelen.
Misschien heeft Wellington na 27 juni 2016 de positie eerst verhoogd naar net onder 5% en de afgelopen weken terug gebracht naar 2.98 dan gaat het om veel meer aandelen.
Go Go Go !
0
quote:

Hansbeleg schreef op 19 dec 2018 om 11:24:


[...]
.......

Het zou me namelijk verbazen als ze op de AVA alsnog weggestemd zou worden, ik neem toch aan dat er draagvlak gezocht is, misschien hebben ze wel laten doorschemeren dat een overeenkomst met Sandd voor de AVA komt. Of wordt ook dit draagvlak overschat zoals bij Unilever het geval was?Natuurlijk is daar draagvlak voor gezocht bij de grootaandeelhouders en kennelijk vinden ze ook dit weer prima (gelet op het koersverloop vandaag).

Mogelijke herbenoeming als burgemeester van PostNL city. Ben benieuwd hoeveel (vriendelijke) druk is uitgeoefend vanuit de politiek op dit voorstel tot herbenoeming. HV heeft er blijk van gegeven in het verleden toch redelijk gewillig op de grillen van de politiek te willen acteren. Met HV aan het roer zal dit een gevoel van opluchting geven bij de politici. Ze kunnen er redelijk zeker van zijn dat deze mevrouw geen rare fratsen uit zal halen tijdens het verdere proces. Geen dame, die plotseling roet in het eten gooit door te lonken naar een andere partij of actief mail en parcels zal splitsen. Geen CEO, die de UPD over de schutting zal mikken. Geen CEO, die gebruik zal maken van eventuele lacunes in wetgeving, zodat de politiek tijd krijgt voor reparatiewetgeving. Ze vertoont in de ogen van de politiek voorspelbaar gedrag. De politiek eet waarschijnlijk appelgebak met slagroom.

Consolidatie met Sandd is een stukje dichterbij gekomen. M.i. gaat dat nog altijd gepaard met een hoop maatschappelijke onrust.

Ik lees dat velen een herbenoeming dulden om HV haar werk af te laten maken. Het argument dat het voor HV moeilijker zal worden terug te komen op haar aangekondigde dividendbeleid wordt daarbij aangehaald. Besef dat deze dame met droge ogen ook zo weer anders kan beslissen. Iedereen weet wat ze de afgelopen 2 jaar heeft gepresteerd (of juist niet). Waarschijnlijk is het geuite “positivisme” de uitkomst van een zelf gemaakt optelsommetje ... eventueel koersherstel zal gebruikt worden om uit te kunnen stappen en waarschijnlijk nooit weer terug te keren. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf.

Nu is het wachten op de terugkeer van vanM. Hij zal de voorgestelde herbenoeming misschien wel aangrijpen om aan te tonen dat HV de beste figuur is voor deze positie. Als ze het slecht had gedaan dan had ze toch immers nooit het vertrouwen gehad van iedereen ? HV niet voor burgemeester, maar voor president.

Donkergrijze dag is dit !Hansbeleg
0
quote:

Geefgas schreef op 19 dec 2018 om 11:50:


[...]
Het short sell register lijkt al dagen niet bijgewerkt te zijn, dus daar haal ik geen nieuwe info uit. Maar al langere periode lijken de shorters te stoppen met verder drukken van de koers. Als nu een grootaandeelhouder de reden is geweest van de laatste duw naar beneden, dan bevestigt dat mijn gevoel dat dit niet meer de shorters waren.

Als de shorters met hun rekensommen hebben besloten dat het welletjes is en niet meer uitbreiden dan ben ik er redelijk zeker van dat de bodem is bereikt. Ik zie dan zelfs een rebound naar 2,30 in verschiet en dan consolidatie rond dat niveau.Het short sell register geeft gewoon nog meldingen in fondsen op 17-12-2018 dus dat is gewoon up to date.

www.afm.nl/export.aspx?type=8a46a4ef-...

Johannl
0
Ik zou zeggen, 2 euro... of wat mij betreft 2,05... kom op.
Het is wachten totdat de grote jongens weer mee gaan doen en dan staan we binnen de kortste keer weer op 3 euro.
Geefgas
0
quote:

Saibee schreef op 19 dec 2018 om 11:59:


Ja, wel gezien.
Je weet niet om hoeveel aandelen het gaat en wanneer de verkoop plaats gevonden heeft; alleen dat de grens van 3% overschreden is.

Misschien heeft Wellington de positie van 3.03 naar 2.98 verkleind dan gaat het om weinig aandelen.
Misschien heeft Wellington na 27 juni 2016 de positie eerst verhoogd naar net onder 5% en de afgelopen weken terug gebracht naar 2.98 dan gaat het om veel meer aandelen.

Oh shoot, ik heb verkeerd gelezen. Ik dacht dat ze veel meer hadden afgebouwd dat ze aan het uitstappen waren.
Idd mijn fout. Dan is dit zelfde haasje over als Norges altijd doet. Dat is op LT idd geen enkel verschil. Maw, geen langdurige impact.

Ik wist trouwens niet dat Wellington ook dat soort haasje over speelt.

Anyway, mijn fout. Wellicht was de wens de moeder van de gedachte ... :-). Want ik hoop echt dat de laatste neergang niet door shorters is gekomen.

Dank voor reactie.
Geefgas
0
quote:

Hansbeleg schreef op 19 dec 2018 om 12:10:


[...]

Het short sell register geeft gewoon nog meldingen in fondsen op 17-12-2018 dus dat is gewoon up to date.

www.afm.nl/export.aspx?type=8a46a4ef-...
Oh, ok. Dank. Ik begreep van column op IEX dat er problemen waren, vandaar.
alrob
0
quote:

Jackyl schreef op 19 dec 2018 om 11:19:


[...]Ik ben het 1000% met je eens. Een bod weigeren van € 5,75 en nu staan we €2. Sorry hoor maar dan ben je voor mij als CEO geen knip voor je neus waard en bak je er helemaal niets van. Herna zou haar conclusies moeten trekken en zelf ontslag moeten nemen en zich in een hoekje diep gaan zitten schamen. Herna is gewoon omhoog gevallen en presteert zwaar onder de maat !! Had die tent verkocht toen we € 5,75 stonden, nee we kunnen het zelf ook, ja dat zie ik 70% lagere koers
AMATEURS !!


Helemaal juist!
Liromijo
0
Nou, de gok maar gewaagd. Fors ingestapt op 2,038 en ik verwacht spoedig herstel naar 2,40/2,50. Erna blijft echt niet zitten op een zinkend schip omdat haar profiel echt gewild is en zij dus zomaar overal aan de slag kan. Mooi instapmoment lijkt mij deze huidige koers.
Liromijo
0
quote:

Eurowin schreef op 19 dec 2018 om 12:36:


Suc6 Liromijo, Gr


Thnx! Knallen maar!!!!
Dr. Oogkloot
0
quote:

Liromijo schreef op 19 dec 2018 om 12:35:


Nou, de gok maar gewaagd. Fors ingestapt op 2,038 en ik verwacht spoedig herstel naar 2,40/2,50. Erna blijft echt niet zitten op een zinkend schip omdat haar profiel echt gewild is en zij dus zomaar overal aan de slag kan. Mooi instapmoment lijkt mij deze huidige koers.
Ik ga mijn positie in Post vrijdag ook uitbreiden. Nog 1225 extra stukjes in vaste handen.
williedevil
0
quote:

Dr. Oogkloot schreef op 19 dec 2018 om 12:49:


[...]Ik ga mijn positie in Post vrijdag ook uitbreiden. Nog 1225 extra stukjes in vaste handen.


Komt je loon dan binnen??
10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 2,071   Verschil -0,01 (-0,38%)
Laag 2,050   Volume 3.599.068
Hoog 2,099   Gem. Volume 5.289.577
18-okt-19 17:35
label premium

PostNL kan verder herstellen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium