Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING OKTOBER 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
565 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
s1138421
0
Wat weer een drama start van de week...vandaag een nieuwe year low? het lijkt weer nergens op, wederom daalt ING x2 als de markt
Hendrik34
0
Vergeet het maar, ing yearlow en de economie draait lekker. Steun is gebroken, dus het kan naar de € 9,00.
Hoppschwiiz
0
quote:

Caniszero schreef op 2 okt 2018 om 15:14:


Zolang ING geen openheid geeft van zaken en helaas Italie, Spanje en ook Frankrijk hun huidige monetaire beleid blijven continueren zal het aandeel "helaas"eerder uitkomen op 8,50 - 9,50 eur medio 2018 dan op de 15 zoals ook helaas door een aantal was voorspeld/verwacht. Met name de bankanalisten hadden zelfs forecasts van eur 18,-.

Ben het met je eens. ING communiceert verbazingwekkend slecht. Hamers met z’n poging nog wat extra salaris te krijgen. De commissarisen die dat vervolgens op een zeer ouderwetse manier gaan verdedigen (Hamers is poldertalent, waar het buitenland niet op zit te wachten). Het zogenaamde witwassen (dit gebeurt op grote schaal middels elke grote bank, trustkantoor, advocatenkantoor etc, etc). Communiceer! De bank is geen politieagent, maar kan wel signaleren. Aan de andere kant: als Europese politici al om te kopen zijn door Azerbeidzjan, hoe zou het dan met bankmedewerkers gaan, die door grote drugsorganisaties onder druk gezet worden om zaken te fiatteren tegen een riante vergoeding?
Breukink had misschien niet de publiciteit moeten zoeken want zo lijkt de top niet bepaald een eenheid te zijn, maar als je goed leest, heeft de beste man ook wel een beetje gelijk. Punt is alleen dat hij had kunnen weten dat hij op een eenvoudige manier afgemaakt zou worden door de politiek (en alleen maar om het stemvee rustig te houden)
En tot slot het brillante plan om de dealingrooms in Amsterdam en Brussel te verplaatsen naar Londen. Fouten mogen gemaakt worden. Maar communiceer, leg uit en kom terug op plannen die door de tijd ingehaald worden.
En Hamers? Een volstrekt niet competente bestuurder in een overigens wel lastige omgeving. Maar dat is geen excuus.
s1138421
0
en dan moeten de Q3 cijfers nog komen.... maar goed ik ben er vanaf, mijn stoploss is geraakt!
s1138421
0
Over een maandje krijgt iedereen te horen dat het dividend niet gehandhaafd kan worden... dat was namelijk iets wat de oude CFO had beloofd...maar goed die zit er niet meer! Is duidelijk dat de markt dit al weet alleen de particulier nog denkt hier een prach investering te hebben
Real1
1
Drijfveren zijn toch echt Italie, Turkije, balanspositie en ROE. We gaan net zolang omlaag totdat de ratios beter kloppen. Begin dit jaar was ING overgewaardeerd en hoorde je daar niemand over. Dat was normaal.

De markt slingert van overwaardering naar onderwaardering en weer terug. Onze taak is om laag te kopen en evt hoog te verkopen.

Mi kan er nog wat meer van de koers af. Schade uit turkije weten we nog niet. Italie krijgt nog een discussie met de EU mbt budget. Relatief laag aandelenkapitaal van ING met relatief lage ROE (drukkende winstmarges etc) is alleen aantrekkelijk als je het bedrijf op een discount kan kopen.

Er wordt veel geinvesteerd in tech, maar return zien we nog niet. Fintech concureert hard, alsmede globale Amerikaanse en Aziatische banken. Daar kunnen Europese banken niet tegenop. Het is mijns inziens een kwestie of je de assets tegen een discount kan oppikken en dan kijken of ze inlopen in betere tijden, want de economie laat ook geen goede data zien.
Hendrik34
2
s1138421
0
De laatste maanden hebben mij wel duidelijk gemaakt dat ING de Nederlandse versie van Deutsche Bank..... niemand weet nog precies hoe de balans te waarderen, er is sprake van witwassen, vreemde boekhoudkundige aanpassingen, en een zeer laag eigen vermogen op een enorme balans...kortom: er hoeft maar heel weinig te gebeuren of het valt om! Leuk hoor Hamers op zn sneakers die het over digitaliseren heeft, de interne memo over Belgie is veelzeggend...en altijd leuk investeren in automatisering maar bij ING leid het niet tot kostenverlaging...in tegendeel
Harry de harige Aap
0
Vreemd dat er in deze barre tijden niet gesproken wordt om het salaris van dhr. Hamers naar beneden bij te stellen.....
Ritageld
0
quote:

Hendrik34 schreef op 8 okt 2018 om 10:35:


Koers weer bijna op het niveau van 2014, stelletje ambtenaren daar bij de ING.

Alle vergelijkbare banken in Europa gaan weer door het putje vandaag!
s1138421
0
quote:

Ritageld schreef op 8 okt 2018 om 10:52:


[...]
Alle vergelijkbare banken in Europa gaan weer door het putje vandaag!De bankstoxx 600 daalt met 1,15%....ING exact 2x zo hard! Dacht in het begin ook dat de daling van ING meer sector gerelateerd was dan fonds specifiek, echter zie je dat ING toch wel een stuk harder daalt...zie ook de vergelijking met de andere financials in de AEX
Go4profit
0
Vanmiddag een flinke hoeveelheid ING stukken oppakken om prive_redenen telefoon (tancode) helaas nu niet beschikbaar.
Gezien de koersontwikkeling wordt het voor mij interessant de stukken op te pakken rond de 10,75 (aanpassing t.o.v eerder).
Go4profit
0
quote:

Cancel schreef op 8 okt 2018 om 11:28:


Mensen verkoop ING,Italie gaat ten onder!!!


Gaat niet gebeuren.
In euro-zone als in alle euro_landen en daarbuiten veel systeembanken dan in grote problemen.
Italie wordt overeind gehouden in alle gevallen.
Thorgall
0
quote:

Penge_miner schreef op 8 okt 2018 om 11:37:


[...]

Gaat niet gebeuren.
In euro-zone als in alle euro_landen en daarbuiten veel systeembanken dan in grote problemen.
Italie wordt overeind gehouden in alle gevallen.
italie is niet overeind te houden, is veel te groot
Go4profit
0
quote:

Thorgall schreef op 8 okt 2018 om 11:54:


[...]italie is niet overeind te houden, is veel te groot

Angst afweren
De staatsschuldquote van Italië is 133%, hoog volgens wereldwijde standaarden. Maar dit zegt niets over de houdbaarheid. Een betere vraag: Kan Italië haar renteverplichtingen voldoen? Ja. De jaarlijkse rentebetalingen zijn 3,6% van het BBP - lager dan ooit.
Cruciaal is dat het slechts 14% van de belastinginkomsten betreft, historisch laag. In de jaren negentig kwam de rente boven de 40% van de belastingopbrengst uit en toch groeide Italië en steeg de aandelenmarkt.
Waarom maken we ons nu dan zorgen? De schuld van Italië kan een probleem worden. Maar omdat de gemiddelde looptijd zeven jaar is, moet de rente explosief stijgen en jaren hoog blijven. Dat gebeurde niet met de 5% tot 7,5% tarieven in 2011 en 2012. Waarom nu dan wel met 3%?
De angst voor de Italiaanse schuld heerst in de markt. Maar angst voor een onjuiste factor is altijd positief. Italië zal boven de angsten uitstijgen.
[verwijderd]
0
quote:

Thorgall schreef op 8 okt 2018 om 11:54:


[...]italie is niet overeind te houden, is veel te groot


Klopt! daarom krijgen banken klappen....
Go4profit
0
Gaat niet over Italie failliet of niet.
Er is ongerustheid over het begrotingsplan van Italie en dat zij zich niet aan de afspraken houden om het tekort terug te dringen ondanks eedere toezeggingen.

Verder speelt het handelsconflict een belangrijke rol.

Stijgende rente in de USA een tienjarige USA Staatsobligatie brengt al iets meer dan 3,2% jaarlijkse rente op, dat is niet geweldig voor aandelenmarkten, dat laatste komt geleidelijk tot uiting op Nas, DJ en S&P.
Grote jongens wisselen euro's in en trekken uit Europese aandelenmarkten om USA Staatsobligaties te kopen(in dollars).

Na zomer 2019 of iets eerder aantrekkende rente in Euro-zone dat kan M.Dragi niet tegenhouden er wordt al op geanticipeerd.

Real1
0
@Thorgall en @Penge_miner, ik denk dat jullie allebei deels gelijk hebben. Nu zal er alles aangedaan worden om Italie binnenboord te houden. De potentiele kosten zijn veel te hoog. Target 2 balansen, staatschuld, leningen etc...

Echter ik denk dat op de middelange tot lange termijn er een grote kans is dat Italie eruit stapt. Er is niet voor niets een populistische regering gekozen. Italianen zien niet de voordelen van de EU en EURO. Voorheen konden ze de lire devalueren en zo de groei en export aanzwengelen.
Dat kunnen ze niet meer, het enige voordeel dat ze van de Euro hebben is dat ze goedkoop kunnen lenen.
De Italianen hebben een hele lage groei (wat natuurlijk ook voor een groot met hun staatsschuld te maken heeft). De Euro is veel te sterk voor ze. Als er geen fiscale en transfer unie komt dan blijft de groei achter. En wordt de politieke situatie nog onstabieler.
Voor Duitsland en Nederland is de Euro relatief te zwak. Hebben wij voordeel van vanwege de exports. Zonder de Zuidelijke landen zouden we een veel sterkere Euro hebben gehad en zou ons dat aan export hebben gekost.

Die fiscale en politieke integratie gaat er denk ik niet komen. Dat is een fundamentele fout geweest bij het opzetten van de Euro. De langste muntunie zonder politieke integratie duurde volgens mij 60 jaar in de 19e eeuw. Taalbarrieres, politiek, gebrek aan hervormingen in Zuid-Europa zal dat nu ook waarschijnlijk onmogelijk maken. Uiteindelijk zien de meesten zich niet als Europeaan, maar als Nederlander, Italiaan etc. Wij zijn niet zo opgezet als de VS.

Lees dit niet als dat ik pro of anti-Europa ben. Ik kijk sec naar markten om te kijken hoe ik er geld aan kan verdienen. Het hebben van een politieke mening draagt daar niet aan bij. Het zelfde met emoties, daar verdien je niets mee.
565 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 10,050   Verschil +0,01 (+0,14%)
Laag 9,980   Volume 5.185.701
Hoog 10,156   Gem. Volume 18.073.032
16-okt-19 11:12
label premium

ING houdt behoorlijk goed stand

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium