Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ordina - Oktober 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
154 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
analyse_A3CD
0
En nu echt omhoog in Oktober!

Geen spelletjes maar spijkers met koppen a.u.b................
pietje-2005
0
Laatste helft van oktober is zo goed als zeker, omhoog, haha, vlak voor de cijfers in november.
Succes
pietje-2005
0
Wacht "de markt" ergens op?
Lage volumes.
Ctac ook het beste, maar geen volume, ook.
We hebben ook een dood kruisje gefikst; je kunt beter een nat kruisje hebben ;-)
Wordt een lange maand, zo.
Succes
sappas
0
quote:

pietje-2005 schreef op 1 oktober 2018 12:58:


Wacht "de markt" ergens op?
Lage volumes.
Ctac ook het beste, maar geen volume, ook.
We hebben ook een dood kruisje gefikst; je kunt beter een nat kruisje hebben ;-)
Wordt een lange maand, zo.
Succes

Pietje niet ondeugend worden :-)

Groetjes,

Sappas
ToniPantaloni
0
Zit nog steeds aardig groot (voor mijn doen) in Ordina, maar als we nog richting de 1,55 gaan koop ik nog een bult bij. Tot die tijd maar even zien wat er gebeurt. Snap niet helemaal waar deze gestage daling sinds augustus vandaan komt...
muskie
0
teslin, en waarschijnlijk zijn ze nog niet klaar. over een paar weken update met hogere koersen.
ToniPantaloni
0
Teslin? Dan heb ik iets gemist... Ik dacht dat zij juist aan het uitbreiden waren? Gezien het bericht van 5 sept op deze site?
muskie
1
quote:

ToniPantaloni schreef op 2 oktober 2018 12:41:


Teslin? Dan heb ik iets gemist... Ik dacht dat zij juist aan het uitbreiden waren? Gezien het bericht van 5 sept op deze site?

idd, volgende stap/melding is 15%,.....manier van handel in het aandeel is te zien dat zij of een andere "grote" aan het "spelen" zijn.

Mooi initiatief;
Onder de neuzen van Nederlandse hr-managers ligt een potentieel aan arbeidscapaciteit dat nog nauwelijks is aangesproken: de jongeren onder de 12.000 doven en 200.000 slechthorenden die de Nederlandse beroepsbevolking rijk is. De Nederlandse werkgevers blijken ondanks krapte op de arbeidsmarkt deze groep nog nauwelijks te hebben ontdekt.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek staat de werkloosheid op 3,9% van de beroepsbevolking, niet ver van het laagterecord uit 2008. Vooral in de ICT remt het tekort aan personeel nu groei.

Vorig jaar bleek de helft van de circa 53.000 ICT-vacatures moeilijk te vervullen, zo constateert uitkeringsinstantie UWV na een peiling bij personeelsafdelingen. Er is een belangrijke groep binnen de Nederlandse samenleving die in duizenden openstaande vacatures kan voorzien en die over het hoofd wordt gezien.

Ze vormen onderdeel van de groep die volgens cijfers uit 2015 van het CBS 1,7 mln Nederlanders groot is. Het gaat om personen tussen de 15 jaar en 75 jaar die door een langdurige aandoening, ziekte of handicap belemmerd worden bij het krijgen of uitvoeren van werk.

Bijvoorbeeld een dove of slechthorende heeft geluk als hij of zij wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Gaat er niet te veel energie verloren aan vermoeiende miscommunicatie als je een dove of slechthorende collega hebt, zo is de aarzeling bij de werkgever. Zijn er extra kosten, voor bijvoorbeeld een tolk?

Enkele pioniers in het bedrijfsleven, waaronder Ordina die op tijdelijk basis ICT-personeel uitleent in de publieke en private markt, zijn in deze tijd van krapte toch begonnen met het aantrekken van juist mensen uit deze groep. Zo loopt bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een proef waarbij Ordina mensen met een beperking levert die met wat gerichte bijscholing in echte banen aan de slag gaan, dus geen werkverschaffingsprojecten. Ook PWC en Achmea hebben beleid ontwikkeld om bijvoorbeeld doven en slechthorenden aan te nemen. De resultaten zijn bijna altijd positief.

Vaak zijn een aantal aanpassingen nodig voor een dove of slechthorende collega, zoals een speciale headset voor het bellen met een mobiele telefoon of een trilapparaatje dat mensen op een bouwplaats dragen om elkaars aandacht te trekken. Soms moet worden nagedacht over een ruimte waar in stilte kan worden gebeld of is incidenteel een tolk voor een aantal uren per week . vereist.

Daar staat tegenover dat het UWV bijdraagt in de kosten. De belangrijkste aanpassing kost echter niets: er een gewoonte van maken je slechthorende werknemer aan te kijken en duidelijk te spreken.

Ondertussen bezitten veel slechthorende en doven een aantal eigenschappen die hen doen uitblinken.

Veel focus op detail bijvoorbeeld, plus doorgaans een enorm doorzettingsvermogen. Daarnaast hebben ze in de praktijk volledige focus tijdens ieder gesprek. Een slechthorende zal niet snel met een half oor naar je zitten luisteren en ondertussen zijn mobiel checken. Specialisten binnen accountancy en ICT blijken in de praktijk bovengemiddeld vertegenwoordigd onder de groep doven en slechthorenden.

GTLH2
0
Er vormen zich lange rijen voor het loket om aandelen Ordina te kopen! Het volume rijst de pan uit, terwijl het draait als een tierelier!
torro
0
quote:

pietje-2005 schreef op 3 oktober 2018 12:04:


Mensen en daghandel zien betere kansen elders?
Succes
Komen van elders weer terug
muskie
0
weer zo'n moment.......totaal geen handel en dan ineens 70K.
laatste weken al vaker voorbij zien komen.
maak me geen zorgen over ordina
GTLH2
0
Nee, komt goed zei Bredero!

Vanmorgen in mijn posting hier al rekening mee gehouden!
analyse_A3CD
0
TESLIN of Pietje is aan het uitbreiden, of wat pietjes particulier willen de boot niet missen, nu de cijfers er weer aan komen!

Op naar de 1.80 en hoger, want ook de overheid gooit er weer wat kleingeld tegen aan, waar ook Ordina weer van kan profiteren!

En Geldverd. koop nog wat bij voor de verandering zou ik zeggen, wellicht is de overname aanstaande!??
hvasd2
0
ING worstelt met IT-transitie in Belgie - media

(ABM FN-Dow Jones) ING worstelt met de transitie naar een nieuw IT-systeem in België, waardoor transacties vertraging oplopen en er grote achterstanden zijn ontstaan in de afhandeling van hypotheekaanvragen. Dat schrijft persbureau Bloomberg donderdag.

Volgens anonieme bronnen van Bloomberg heeft de bank functies overgeheveld naar nieuwe automatiseringssystemen die nog niet tegen de druk bestand waren.

Dit zou zorgen voor haperende verwerking van kredietaanvragen, waarbij hypotheekaanvragen soms pas na maanden goedgekeurd worden. Ook routineuze transacties zouden uren of dagen in beslag nemen omdat softwareprogramma's of systemen het begeven.

De bank herkent zich niet in de berichtgeving, meldde Bloomberg. Volgens ING is er enige druk is geweest op de interne niveaus van dienstverlening, maar bleven deze binnen acceptabele bandbreedte.

ING zit midden in een grote IT-reorganisatie, die de bank veel kosten moet besparen en klanten in alle landen dezelfde ervaring moet bieden. De samenvoeging van de Belgische en Nederlandse systemen duurt nog tot 2021.

De bank heeft aangekondigd dat in België 3.000 banen verdwijnen. Inmiddels heeft de bank 600.000 klanten overgebracht naar het nieuwe platform en hebben 5.000 medewerkers in België een nieuwe rol gekregen.

In combinatie met de recent bekendgemaakte tekortkomingen in de compliance suggereren de technologische gebreken dat de bank zo veel haast wil maken met de digitalisering dat er te weinig aandacht is besteed aan fundamentele bankzaken, stelden de bronnen van Bloomberg.

- Zou Ordina hier ook zijn bijdrage aan leveren ?-
154 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ordina Meer »

Koers 1,982   Verschil -0,01 (-0,40%)
Laag 1,980   Volume 35.434
Hoog 2,000   Gem. Volume 347.180
28 jan 2020 11:12
label premium

Ordina: Marges spuiten omhoog

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's