Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming oktober 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
12.923 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 ... 643 644 645 646 647 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
nonkel van grauwel
0
Ron61
0
Mooi persbericht. Pharming op het goede spoor. Nu de cijfers nog en dan verder bouwen. Over de koers ben ik nog niet zo enthousiast. Voorlopig nog 50% stijgen om op een redelijk niveau te komen.
Niknaam
14
Goedemorgen Pharming-volgers,

Voor diegenen die het nieuws gemist hebben, onderstaand nogmaals de tekst van het persbericht mbt de positieve resultaten van de 'Basel-studie' naar de werking van Ruconest in de indicatie 'contrast geïnduceerde nefropathie', dat we we zonet hebben verspreid.

Met vriendelijke groet,

Dr. Sijmen de Vries, CEO Pharming Group NV
----------------------------------------------


Pharming meldt positieve studieresultaten van eerste door onderzoekers geïnitieerde studie met Ruconest in contrast-geïnduceerde nefropathie (nierschade door gebruik van contrastvloeistof)

Primaire eindpunt gehaald met rhC1INH (Ruconest)-behandeling die neutrofiel gelatinase-geassocieerd lipocaline (NGAL) vermindert, een algemeen erkende marker van acute nierschade


Leiden, 17 oktober 2018: Pharming Group N.V. (“Pharming” of “De Onderneming”) (Euronext Amsterdam: PHARM), maakt de resultaten bekend van een door onderzoekers georganiseerde dubbelblind, placebo gecontroleerde fase II studie met RUCONEST® (recombinante C1-esterase-remmer; rhC1-INH) bij nefropathie (nierfalen) als gevolg van onderzoeken met contrastvloeistof.

De studie stond onder leiding van Dr. Michael Osthoff van het Universitair Ziekenhuis in Basel, Zwitserland. Aan in totaal 75 gerecruteerde patiënten met een bekende matige tot ernstige nierfunctiestoornis werden ofwel 50 eenheden per kg (maximaal 4200 eenheden) RUCONEST® (n = 37), dan wel placebo (n = 38) toegediend onmiddellijk voorafgaand aan de behandeling met standaard contrastmiddel als onderdeel van een electieve coronaire angiografie met of zonder een stentbehandeling (percutane coronaire interventie - PCI), gevolgd door een tweede identieke behandeling vier uur na de interventie.

In de algehele studie toonde RUCONEST® een statistisch significant effect (p = 0,038) bij het beperken van de stijging van neutrofiel Gelatinase-geassocieerd lipocaline (NGAL), het primaire eindpunt voor de studie. NGAL is een algemeen erkende vroege marker voor acuut nierletsel bij patiënten met gediagnosticeerde nierfunctiestoornissen die interventies zoals PCI's ondergaan met standaard contrastmiddelen.

De resultaten waren vooral duidelijk in de subgroep van patiënten (n = 30) die een stentbehandeling ondergingen. De intent-to-treat-analyse in deze groep toonde aan dat patiënten op RUCONEST® een mediane toename in piek-urine NGAL-concentratie binnen 48 uur van 1,8 ng /ml hadden, vergeleken met een toename van 26,2 ng/ml in de placebo-arm (p = 0,04) . Dit komt overeen met een duidelijk verschil in de mediane procentuele verandering in het piek-urine NGAL-niveau binnen 48 uur van 11,3% in de RUCONEST®groep en 205,2% in de placebogroep (p = 0,001).

De algehele beoordeling van het onderzoek toonde ook een trend dat patiënten die meer invasieve ingrepen en procedures ondergingen en een hoger volume aan contrastmiddel nodig hadden, ook een groter voordeel van de RUCONEST®-behandeling vertoonden.

De behandeling vertoonde een uitstekend veiligheidsprofiel vergelijkbaar met de placebogroep - een bijzonder opmerkelijke observatie met betrekking tot de hoog-risico patiëntengroep die in het onderzoek was opgenomen (gemiddelde leeftijd ongeveer 77 jaar, met meerdere comorbiditeiten en verminderde nierfunctie).

Deze resultaten ondersteunen daarom aanvullend klinisch onderzoek voor het gebruik van rhC1INH in een nieuwe indicatie waarvoor een aanzienlijke onvervulde medische behoefte bestaat.[3]

Een secundair studie-eindpunt betrof Troponin T, een marker voor cardiovasculaire schade veroorzaakt door het onderzoek of de interventie zelf, maar dit vertoonde geen significant verschil in de totale studiepopulatie: de power van het onderzoek en de verscheidenheid aan toegepaste interventies waren niet geschikt voor het uitvoeren van een passende evaluatie.

Na deze positieve resultaten zal Pharming de besprekingen met Dr. Osthoff en andere deskundigen op dit gebied voortzetten met het doel verdere klinische ontwikkeling uit te voeren om de werkzaamheid en effectiviteit van de RUCONEST®-behandeling vast te stellen in de patiëntengroep die er naar alle waarschijnlijkheid er het grootste voordeel van zal hebben. Dr Osthoff zal te zijner tijd de volledige resultaten van zijn studie publiceren.

Dr Michael Osthoff van het Universitätsspital Basel, Zwitserland en hoofdonderzoeker, zegt:
"We zijn erg verheugd dat we in staat zijn gebleken om een vroege proof-of-concept te verkrijgen dat toediening van RUCONEST® voorafgaand en na afloop van onderzoeken en interventies met contrastvloeistof, met name bij patiënten die een stent-behandeling moeten ondergaan, de daaruit volgende schade aan de nieren van deze patiënten zou kunnen beperken. Wij zijn van mening dat deze positieve resultaten nader klinisch onderzoek en bevestiging verdienen in een grotere studie en we kijken uit naar voortzetting van de samenwerking met Pharming."


Dr Bruno Giannetti, Chief Operations Officer van Pharming, voegt toe:
"Het bereiken van zo’n significant verschil bij een klein aantal patiënten in dit verkennende onderzoek geeft een verrassend duidelijk positief signaal voor wat een grote nieuwe indicatie voor RUCONEST® zou kunnen worden.
Bovendien is het is bekend dat invasieve ingrepen zoals een stent-behandeling waarbij contrastmiddel wordt gebruikt, schade aan organen zoals de nier en de hersenen veroorzaken door kleine trombo-embolische gebeurtenissen die activatie van de complement cascade teweegbrengen.
RUCONEST® is een recombinante vorm van de belangrijkste remmer van het complement- activerings systeem. NGAL is een gevoelige indicator voor het detecteren en beoordelen van deze gecombineerde schade in deze specifieke situatie. Deze resultaten bieden daarom ook belangrijke voorspellende informatie over de potentiële beschermende effecten van RUCONEST® in een aantal andere indicaties, zoals pre-eclampsie of reperfusie-letsels, waarvan wordt aangenomen dat complementactivering een belangrijke rol speelt."

Zoals gepland heeft Pharming goedkeuring aangevraagd in Nederland en binnenkort in Australië om te mogen starten met de eerste klinische studie van RUCONEST® in pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging).

Zie voor volledig persbericht de bijlage in PDF

=== E I N D E P E R S B E R I C H T ===
Bijlage:
BioTics
1
Dekkie
1
Staan er beter voor dan voor de afkeuring.
Zwangerschapsvergiftiging kan dit aandeel in de toekomst naar ongekende hoogte brengen.
Hele grote markt zonder werkend medicijn. Ik zeg actuele waarde Pharming 1,79 haha
Kompas
0
Op een Roemeens papieren vodje halveerde de koers. Eens zien wat we vandaag dan op medisch onderbouwde sterke onderzoeksresultaten kunnen doen!
De koers is van ons
0
BigBoy68
0
@SijmendeVries en uw team, gefeliciteerd! Laat de lawine aan goed nieuws maar komen!
marcko
1
Bedankt Antop, voor al je morele ondersteuning voor de LT-ers. Trust de koers gaat Up! VASTHOUDEN!!!
Nu gaan we knallen.
Jansplace
7
Weet je wat ik zo jammer vind dat eerst jullie Sijmen vergruizen en nu bejubelen.

Ik heb meerdere maken contact het Sijmen gehad en hij heeft echt hart voor de zaak. Degene die hem vergruist hebben zouden maar even een excuus mail moeten sturen wel zo netjes..............
ODN
0
quote:

Kompas schreef op 17 oktober 2018 08:14:


Op een Roemeens papieren votje halveerde de koers. Eens zien wat we vandaag dan op medisch onderbouwde sterke onderzoeksresultaten kunnen doen!


De weg omhoog duurt meestal iets langer dan de weg omlaag.
Stel u eens voor waar de koers zou staan zonder dat waardeloze papieren vodje? Langs de andere kant heeft ons dat een unieke kans gegeven om aan braderieprijs bij te kopen.
BassieNL
1
quote:

Kompas schreef op 17 oktober 2018 08:14:


Op een Roemeens papieren votje halveerde de koers. Eens zien wat we vandaag dan op medisch onderbouwde sterke onderzoeksresultaten kunnen doen!
Kempen was de eerste die slecht nieuws in koersdoel verwerkte. Van 60 naar 40 cent.
Een zien hoe snel ze het goede nieuws verwerken.
12.923 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 ... 643 644 645 646 647 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,019   Verschil +0,04 (+4,17%)
Laag 1,000   Volume 11.186.460
Hoog 1,035   Gem. Volume 15.589.720
7 apr 2020 15:30
label premium

Pharming: Kopen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Outlook Pharming

  7 juni 2018 16:58 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Pharming: Groeiperspectieven

  13 maart 2018 22:16 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Pharming kan verder omhoog

  27 oktober 2017 17:23 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Pharming

  26 oktober 2017 13:24 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare