Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18.658 Posts
Pagina: «« 1 ... 928 929 930 931 932 933 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:20
  Daarin schat de... Britse hoogleraar Richard Betts –... hoofd klimaat... bij het... Britse KNMI (Met Office Hadley Centre)... dat door de... lockdown de concentratie van CO2... in de atmosfeer in... 2020... zal stijgen met... 2,48 ppm (deeltjes per miljoen)... in plaats van 2,80...

  Jazeker, u leest het goed
 2. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:23
  Er is... 0,000032 ...procent minder... CO2-stijging ...door de lockdown...
  De wereld is door het... coronavirus ...(en ons... onvermogen ...om de ...ernst... ervan in te schatten) in een ...***economische crisis***... gestort die zijn weerga niet kent en toch neemt de... CO2-concentratie... in de atmosfeer niet af.... Sterker,... ze ...stabiliseert... zelfs niet, maar ...stijgt gewoon ...door..., zij het in een iets lager tempo.

  Dit geeft aan hoe... ingewikkeld... het is om werkelijk iets te ondernemen tegen de... opwarming ...van de aarde.
 3. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:25
  De lockdown leidde tot 0,000032 procent minder CO2-stijging. Nogmaals, niet minder CO2, maar minder stijging ervan. En nu al begon het in ...veel landen ...– zelfs het toch weinig opstandige Nederland –... te broeien,... waren er demonstraties,... burgerlijk verzet ...en tekenen van geestelijk verval (‘Heb je het gehoord: corona is bedacht door Bill Gates!’).
 4. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:27
  De samenleving zat stevig op slot en toch... daalde de uitstoot van CO2..., ook in landen met een strengere lockdown... dan Nederland,... met slechts 30 procent.... Dat is in de verste verte niet genoeg. Volgens... klimaatactivisten moet de CO2-emissie ...drastischer worden teruggebracht... en wel snel. ...‘Netto nul... in 2025,’ aldus actiegroep Extinction Rebellion.... Ook volgens brave, allesbehalve activistische klimaatwetenschappers moet de uitstoot met meer dan... 50 procent ...worden teruggedrongen...
 5. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:28
  Dat is ...tweemaal zo streng en zwaar... als tijdens de afgelopen lockdown. En dan niet een quarantaine (veertig dagen) lang, maar... gedurende tientallen jaren.... Het is... moeilijk voorstelbaar... dat ...samenlevingen,... nu... of in de toekomst,... daartoe... vrijwillig... bereid zullen zijn...
 6. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:32
  Markus Haneveld

  Klimaatgek heeft vandaag zijn onderzoek gepubliceerd. Rob heeft de verspreiding van CO2 in de atmosfeer meer dan een maand de tijd gegeven om een realistisch beeld te krijgen van de 3 meetstations van NOAA (National Oceanic Atmospheric Administration). Er is geen meetbaar verschil te constateren als gevolg van de dramatische reductie van het gebruik van fossiele grondstoffen en het produceren van cement vanwege Corona.
 7. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:34
  John Schoos

  Tja, een wereld bevolking die maar blijft stijgen.
  Geen Paus of andere geesteleken die daar wat aan willen doen.
  Hout verbranden wat je met grote schepen uit verre landen vandaan haalt.
  Als "oplossing" overal windturbines plaatsen en vervuilende bio centrales bouwen.
  En de schoonste vorm van verbranding (aardgas) uitsluiten,
  Maar niet aan Thorium centrales willen denken.
  Wat een dromers...
 8. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:37
  Henk Albarda

  Erg jammer dat er sinds enkele maanden regelmatig klinklare onzin in de artikelen van deze schrijver staan. Kennellijk werden de bedreigingen en uitsluitingen bij conferenties schrijver teveel.
  Mooi dat schrijver mij mede naar ClimateGate heeft geleid, nu kan ik steeds verifieren dat hij steeds meer onzin uitkraamt.
  Het klimaat verandert. Daar heeft de nietige en domme mens vrijwel geen invloed op. De enige vernietigende invloed die de mens op de aarde heeft, is het feit dat er geen plaats is voor 7 miljard mensen op deze aarde, en dat heeft met het klimaat niets te maken.. De mens is door de bevolking van zijn soort te laten exploderen, zelf bezig met de vernietiging van de aarde.
  Overigens ook schaamteloos dat schrijver kennellijk geen enkele aandacht schenkt aan de reacties die wij op zijn artikelen geven.
  Rozendaal is weggezakt naar het niveau van betaald worden maar geen interesse meer voor zijn vak.

 9. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:39
  Antonie,

  Dit doet de vraag opkomen over de dominante menselijke invloed op de CO2 toename en de daarmee gesuggereerde wereldwijde temperatuurstijging. Geologen die miljoenen jaren terugkijken en andere wetenschappers zoals de Nederlander professor Berkhout hebben andere verklaringen. Naast dat virlogen die altijd de wijsheid in pacht hebben, wordt het tijd ook de ‘waarheid’ van de klimatologen wat genuanceerder tot ons te nemen en niet miljarden in het afvoerputje te kieperen met vermeende duurzame maatregelen zoals windmolens, zonnevelden en biomassa centrales

 10. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:43
  Henk Albarda

  De organisaties die u noemt zijn niet goed bedoelend maar kwaadaardig. De klimaat hysterie is net als zovele zelf verzonnen vraagstukken een verdien model voor de ambtenaren die deze kwaadaardig bedoelende organisaties runnen.
  Over 25 jaar wordt er met verbijstering terug gedacht aan de dictatuur van de klimaat hysterie en concludeert men blij te mogen zijn dat het EU circus net op tijd is gestopt. Hopelijk heeft de burger dan inmiddels zijn (niet meer groen links VVD rutte) nationale regering weer bij de les heeft gehaald en is de klimaat hysterie per land volledig weggestemd.
  Rozendaal had begin 2019 een totaal ander artikel hierover geschreven, maar zal teveel bedreigd zijn door klimaat activisten.
 11. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:44
  M B

  Beetje makkelijk zo'n sneer: "" corona is door Biil Gates bedacht.
  Die software verkoper (en nog eens slechte ook) zit overal in. (WHO, RIVM, universiteiten, vaccinbedrijven etc.)
  Sinds corona is hij miljarden rijker geworden.
  Publiceer eens een lijst en doe eens onderzoek naar hem.
 12. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:45
  Kees Bolle

  Opnieuw wordt de idiote stijging van de wereldbevolking buiten het verhaal gehouden, zo als de wereld bevolking nu groeit kan zelfs een klein kind aan zien komen dat op een gegeven moment de wal het schip zal keren, en er een pandemie komt waar corona kinderspel is. We kunnen zelfs dit niet aan, maar er over praten is al een doodzonde tegenwoordig.
 13. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:46
  Markus Haneveld

  Steeds minder heb ik vertrouwen in wat u schrijft meneer Rozendaal. Er is geen enkel bewijs dat CO2 de temperatuur op aarde substantieel doet stijgen. Het enige wetenschappelijke bewijs wat ik ken laat zien dat een verdubbeling van CO2 een temperatuurverhoging teweeg brengt van 1,1 graden Celsius.
  U kunt ook geen bewijs vinden die op een ander resultaat wijzen.

  Eerder en veel realistischer is aan te nemen dat de temperatuurstijging na het laatste glaciaal, welke ongeveer 10.000 jaar geleden begon als gevolg van een andere positie van de aarde ten opzichte van de zon, en als Holoceen wordt aangeduid nog steeds niet is afgelopen. Als gevolg van het smelten van het ijs komt opgeslagen CO2 welke in het Eemien niet meer opgenomen en omgezet werd door bomen en planten en dus in het ijs was opgeslagen vrij.

  Het vrijkomen van CO2 uit het smeltende ijs maakt het mogelijk dat na een lange ijsperiode, alle leven op aarde wat is samengesteld uit de bouwstenen koolstof (C), waterstof (H), zuurstof (O), stikstof (N), fosfor (P) en zwavel (S) zich kan ontwikkelen. Even voor degene die het allemaal een beetje is ontgaan; of je een mens, een aap, een vis, een boom, een kamerplant, een ui, een walvis of een struik prei bent, alle levensvormen bestaan uit bovengenoemde elementen (CHONPS). Dat een mens een mens is en geen boom komt omdat er naast CHONPS nog kleine aanvullingen zijn is een bepaalde samenstelling, zoals bijvoorbeeld natrium, kalium, magnesium etc.

  Geen mens kon voorkomen dat de laatste ijstijd eindigde, niet in het begin (10.000 jaar geleden) en ook niet op de helft van de periode (5.000 jaar geleden) waarin wij nu leven, toen het even warm was als vandaag.
  Ik ontken de verandering van het klimaat niet. Dat doet geen enkel weldenkend mens. Dus degene die het woord "klimaatontkenner" gebruikt is eigenlijk "niet denkend".
  Ik vind dat we de aarde en de atmosfeer ervan absoluut niet meer mogen vervuilen, grote bossen op aarde niet weg mogen kappen en overbevolking streng moeten reduceren. Maar we moeten stoppen met deze waanzinnige gedachten.

 14. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 00:55
  Nico Silver

  Nee, natuurlijk is niemand daartoe uiteindelijk bereid. De mensheid in verantwoordelijk voor ruim 4,3% uit van de totale jaarlijkse emissie van CO2. Zouden we daarmee stoppen dan zijn we allen dood. We ademen immers 330 kg CO2 per jaar uit en dat is al goed voor 2,3 miljard ton per jaar. Maar dan nog, zou het 100% minder worden, dan zouden externe emissies nog steeds een stijging te zien geven. In de jaren 70 dachten we nog door extra uitstoot van CO2 de aarde te behoeden voor de nieuwe ijstijd. Nu is het tij ineens gekeerd. Geef eens toe dat we zelfs nog geen begin van begrip hebben van de complexiteit van de werking van het klimaat en de invloed en aantal variabelen dat daaraan bijdraagt.

  En intussen zouden wij tegen enorme kosten en gigantische aantasting van onze leefomgeving moeten hopen dat alleen onze afname er dan toe doet. Hou daar eens mee op. Ook u heer Roozendaal. Ik had u hoog zitten, maar helaas, ook bij u is het virus van het idee van een mogelijk werkende wereldthermostaat binnengedrongen.

  Adaptie. De beste manier om om te gaan met de nukken van onze aarde. Mocht het zeewater stijgen zijn wij als dijkenbouwers heus wel in staat om daar wat aan te doen. Maar mocht het toch kouder worden hebben we wel alvast beter geïsoleerde huizen. Is het geld dat daaraan is besteed toch nog ergens goed voor. Nu alleen maar om de idioot hoge belasting op energie te kunnen terugverdienen. En die 1000 miljard voor de transitie kunnen we beter voor uitbreiding van onderzoek inzetten. Als we op termijn kernfusie of gesmolten zout reactoren kunnen ontwikkelen slaan we veel vliegen in een klap.

 15. forum rang 7 gokker 7 juni 2020 01:09
  quote:

  rationeel schreef op 7 juni 2020 00:55:


  Nico Silver
  [...]
  De mensheid in verantwoordelijk voor ruim 4,3% uit van de totale jaarlijkse emissie van CO2. Zouden we daarmee stoppen dan zijn we allen dood. We ademen immers 330 kg CO2 per jaar uit en dat is al goed voor 2,3 miljard ton per jaar.
  [...]

  De simpelste cyclus wordt dus niet begrepen door meneer Silver en ratio kwakt de onzin ongefilterd op ons draadje.
  Dit leert men als kind op school.
 16. forum rang 10 rationeel 7 juni 2020 01:47
  quote:

  gokker schreef op 7 juni 2020 01:09:


  [...]
  De simpelste cyclus wordt dus niet begrepen door meneer Silver en ratio kwakt de onzin ongefilterd op ons draadje.
  Dit leert men als kind op school.  Het is voor jou misschien moeilijk te begrijpen, maar je bent niet alleen op de wereld.

  En wanneer anderen naar jouw mening niet voldoende ontwikkeld zij, geen kennis hebben om goede besluiten te nemen, dan heb jij de verantwoording als burger van dit land om mee te helpen het niveau te verhogen. Dat doe je niet door te beledigen, maar door rustig te onderwijzen.

  Zo maak je een betere wereld.

  En uiteindelijk heet hij meneer Silver en niet meneer Goud;)

18.658 Posts
Pagina: «« 1 ... 928 929 930 931 932 933 | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 572,80 +2,44%
EUR/USD 1,1291 0,00%
Germany30^ 12.773,80 +2,76%
Gold spot 1.685,14 0,00%
LDN100-24h 6.446,94 0,00%
NY-Nasdaq Composite 9.814,08 +2,06%

Stijgers

Air Fr...
+12,48%
Fugro
+11,98%
UNIBAI...
+11,02%
ING
+8,64%
ABN AM...
+8,43%

Dalers

Avantium
-3,33%
ADYEN NV
-2,91%
Flow T...
-1,88%
DSM
-1,75%
Wolter...
-1,57%

Nieuws Forum Meer»

(36)

JM14 op 7 jun 2020 04:41
(20)

Lepre Chaun op 6 jun 2020 23:16
(2)

stef1978 op 6 jun 2020 22:28
(15)

Lepre Chaun op 6 jun 2020 20:03
(4)

MaxR op 6 jun 2020 17:41

Column Forum Meer»

(805)

PietKeizer op 7 jun 2020 05:46
(9)

wiegveld op 6 jun 2020 21:08
(34)

objectief op 6 jun 2020 08:20
(16)

Alexander op 5 jun 2020 21:45
(3)

Trade LaB op 5 jun 2020 21:34
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare