Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10.562 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
1
quote:

rationeel schreef op 7 nov 2019 om 17:25:


www.telegraaf.nl/nieuws/959129013/gee...
...
Twintig jaar na zijn bestseller In Europa (450.000 exemplaren in Nederland, vertaald in twintig talen) schreef Mak een vervolg: Grote Verwachtingen. Voor zijn hypotheek hoeft hij het niet te doen. Maar Mak wordt gedreven door zijn liefde voor Europa.

Het oude continent ligt er slechter bij dan rond de millenniumwisseling, stelt hij somber vast. Ontevredenheid rukt op. Mak merkte dat ook in hemzelf de pessimist terrein won, en ook de euroscepticus. De euro en de Schengenzone ziet hij als ’mooiweerconstructies’, die niet altijd goed werken. Net als de lekke buitengrenzen van de EU. Hij wil zijn ogen er niet voor sluiten.
....
Bang voor de centjes...en terecht(R)


AFSHIN ELLIAN

Ommezwaai van populist Geert Mak is ongeloofwaardig
Geert Mak, die... Theo van Gogh ...en... Ayaan Hirsi Ali ...ooit met de... nazi’s ...vergeleek, is plots zeer kritisch geworden over open grenzen.... Afshin Ellian... is niet onder de indruk van de ommezwaai van de schrijver. De populist Mak is ...excuses... verschuldigd... aan de ...andersdenkenden... over... islam... en.. immigratie... die hij jarenlang... demoniseerde,... schrijft Ellian.
rationeel
1
rationeel
1
www.telegraaf.nl/nieuws/1273331284/oo...

Terwijl de overheid voor biomassa en hei halve bossen laat omzagen, moeten burgers vaak oeverloos procederen voor een... kapvergunning.... Staatsbosbeheer ’ruimt’ jaarlijks 300.000 kubieke meter hout, Joris Duijsters vecht bij de rechter met de gemeente Goirle over één boom. Reportage over de uitersten van bureaucratie.

Op het terras van zijn huis in aanbouw wijst hij naar de vloer. „Hier moet een nieuwe boom worden geplant, als de gemeente Goirle haar zin krijgt.” Zure grijns op het gezicht van Joris Duijsters, belastingadviseur van beroep. „Wij zullen voor die eik een gat in het betonnen terrasdak moeten maken, wanneer ik alle rechtszaken verlies…”

Op het terras van zijn huis in aanbouw wijst hij naar de vloer. „Hier moet een nieuwe boom worden geplant, als de gemeente Goirle haar zin krijgt.” Zure grijns op het gezicht van Joris Duijsters, belastingadviseur van beroep. „Wij zullen voor die eik een gat in het betonnen terrasdak moeten maken, wanneer ik alle rechtszaken verlies…”

Alle rechtszaken?

„Ja, de beroepszaak tegen de afwijzing van een kapvergunning voor de boom waar alles om draait ligt bij de... Raad van State..., de zaak tegen de exacte locatie waar volgens de gemeente een nieuwe boom moet komen – midden op mijn terras dus – is gedeponeerd bij de rechter, er loopt een strafrechtelijke zaak tegen mij vanwege de... beschadiging van de oorspronkelijke... boom en ik heb burgemeester Van... Stappershoef... aangeklaagd wegens laster en smaad.”

Compensatie
Die boom, De Boom, eik nummer vier in de officiële stukken, ligt – zich van geen kwaad bewust – in stukken gezaagd aan de rand van het reepje bos dat Joris en Moniek Duijsters hun tuin mogen noemen. De Boom, brandhout inmiddels, maar nog altijd juridisch ijkpunt in een Kafkaëske klucht die de bouw van Duijsters villa twee jaar heeft vertraagd.
rationeel
1
Ik heb voorgesteld er met fatsoenlijke gesprekken uit te komen, om... tien nieuwe bomen ...te planten ter compensatie voor die ene. Maar de gemeente eist dat er een boom komt op ...precies dezelfde ...plek waar eik nummer vier heeft gestaan. Midden op m’n terras dus.”

Hij zucht. „Aan de ene kant een... rijksoverheid ...die hele bossen laat omzagen voor de opstook van biomassa, aan de andere kant deze soap. Een gemeente die kapitalen uitgeeft aan procedures voor één boom en ...geen subsidiegeld ...meer heeft voor de stichting Gehandicaptensport… Krijg je als burger toch het gevoel dat hier iets niet helemaal klopt.”

Drie jaar geleden kocht de familie Duijsters een... bosperceel aan het mooiste laantje van Goirle, ...waarop – dankzij een aanpassing in het bestemmingsplan – een vlak stond aangegeven voor ...woningbouw.... Joris Duijsters... pakt een vuistdik ...dossier... (’Een van de drie... die volledig zijn gevuld met stukken over De Boom’) en bladert naar een officiële tekening.
rationeel
1
Een derde\

„Je moet met... nieuwbouw... vier... meter afstand houden van de ...kroon... van bomen. Dat betekende in ons geval: van het door de gemeente toegekende bouwvlak zou slechts... een derde... overblijven.”

Er kwam een gesprek met onder anderen een... ambtenaar bomenzaken... en een onafhankelijke ...bomenexper...t, met als uitkomst: om zoveel mogelijk groen te sparen moet de nieuwe woning een paar meter worden opgeschoven en het huis... 2,5 ...meter worden ingekort. „Door die aanpassing konden... twee bomen worden gered..... Om de wortels van één zo’n eik ruimte te geven heb ik zelfs ...een deel van m’n kelder opgeofferd.”...

Van het groen rond het bouwvlak moest alleen De Boom,... eik nummer 4..., plat, dus benoemde Duijsters hem in zijn kapvergunningaanvraag. Reactie van de gemeente: ’We willen dat u eerst een ...boomeffectenanalyse... laat maken’. De belastingadviseur schakelde een bomenexpert in die met een... rapport van dertien A4’tjes kwam.... „Deze keer kreeg ik als reactie: ’Dit is niet wat we bedoelen. We willen een rapport waarin wordt... onderbouwd waarom De Boom moet wijken’.... Mijn ...architect... heeft aan die voorwaarde voldaan en toen dacht ik: nu zullen ze toch wel klaar zijn met deze ...pesterij....” Nee dus. De kapvergunning werd geweigerd. Reden:... eik nummer 4... heeft ....beeldbepalende waarde....

...’Hoezo, beeldbepalend?...’, schreef de eigenaar. ’Vanaf de ...openbare weg ...is hij niet te zien.’

’Dat klopt’, reageerde de gemeente. ’Maar De Boom maakt wel... onderdeel uit van een beeldbepalend bos.’...

...Duijsters tekende protest... aan en toen begon het... lange wachten,... onderbroken door een ...kennismakingsborrel ...met de buurt. „Om de bomen waarvoor een kapvergunning was aangevraagd had ik ...rode linten... gebonden, zodat de buren precies konden zien wat er ging gebeuren.... Niemand maakte bezwaar.”...

Voordat hij op vakantie ging liet Duijsters... bomen ...elders in de tuin – waarvoor wel een kapvergunning was afgegeven –... omzagen....

’Vergeten’

„Ik vroeg een vriend om met een paar mannen tijdens mijn afwezigheid het... gekapte hout weg te halen.... Toen ik vertrok, stond van die bomen alleen ...eik nummer 4 ...nog overeind, met een... rood lint.... ’Die zijn ze nog vergeten om te zagen’, dachten de mannen toen mijn vriend even weg was. Dus begonnen ze te... hakken..., totdat de fout werd ontdekt.”...

De gewaarschuwde Duijsters mailde vanuit Griekenland onmiddellijk naar de gemeente, wetend dat zijn verhaal weinig geloofwaardig overkwam. „Maar... zonder vergunning... kappen zou oliekoekdom zijn geweest. Ik kan een boek vullen met alle tips die ik vanuit het dorp heb gekregen om... De Boom dood... te laten gaan, maar alle ambtelijke ogen waren op mij gericht en als... financieel adviseur... van... grote bedrijven ...kan ik me geen... economisch delict... veroorloven.”

...Eik nummer vier... was niet meer te redden, werd op... gezag van de gemeente gekapt.... Duijsters – inmiddels in het bezit van een bouwvergunning en dus met de woningbouw begonnen – bood aan om het verlies van eik nummer vier ruimschoots met herplant te compenseren. „Ik kreeg als reactie: ...’We eisen dat u op... exact dezelfde... plek een... nieuwe... boom plant, want we... willen niet dat u uw zin krijgt’.... Dus zat ik vorige week bij de... Raad van State ...voor het... beroep tegen de afgewezen... kapvergunning... en ligt de zaak van ...de exacte plek voor herbeplanting ...bij de rechter.... Ondertussen ben ik door de... politie verhoord ...op... beschuldiging van vernieling... en heb ...ik de burgemeester aangeklaagd... wegens... laster en smaad,... omdat hij mij in een ...persberich...t heeft neergezet als... illegale bomenkapper.”...

rationeel
1
Joris Duijsters kijkt naar zijn tuin, waarin je door de bomen het bos niet meer ziet. „Die ene eik heeft mij inmiddels... 50.000... euro gekost.”

’Handhaven na illegale actie’

De gemeente ...Goirle... geeft – ’omdat de zaak ’eik nummer 4’ onder de rechter is’ – geen antwoord op schriftelijk gestelde vragen. Wel komt adviseur communicatie... Sandro Everaers ...met een korte toelichting, ’om een eenzijdig beeld te voorkomen’.

Hoofdpunten daaruit: ...’De herplantplicht (voor eik nr. 4 -red.-)... is in dit geval ...een handhavingsmiddel na een illegale actie...

De gemeente heeft bepaald dat een nieuwe boom op exact dezelfde plek geplant moet worden om de oude toestand zoveel mogelijk te herstellen.... Iedere afzonderlijke boom heeft een beeldbepalende waarde.’...

Dat het door de gemeente goedgekeurde bouwvlak voor de woning van de familie Duijsters zonder bomenkap slechts voor... een derde bebouwd... kon worden, komt in de toelichting niet ter sprake.

De gemeente Goirle laat nog weten dat de... zaak van de ene boom... ’vanwege het ...gecompliceerde karakter...’ behandeld wordt door... drie afdelingen....
rationeel
1
Wij hebben als buurt het omgekeerde gehad. De gemeente wilde een mooie uitgegroeide boom perse kappen.

Ons inziens was de werkelijke reden, waarom al heel wat mooie uitgegroeide bomen het loodje moesten leggen, dat de gemeente geen zin had in grote bomen in verband met het onderhoud.

Misschien werden toen al buurten gedwongen bomen te leveren?

Wij hadden een commissie gevormd van bomen liefhebbers. Het resulteerde na vele gesprekken met allerlei ambtenaren in een samenkomst van buurtbewoners, inmiddels een zaal vol, die het er niet mee eens waren dat HUN boom, inderdaad wel eentje die gezichtsbepalend was, en steeds vol vogels zat, gekapt zou worden.

Maar helaas, hij is gekapt. Het is eenvoudig niet te winnen. Ze halen zoveel uit de kast, daar kun je niet tegenop.

rationeel
1
quote:

rationeel schreef op 8 nov 2019 om 21:27:


Een derde

„Je moet met... nieuwbouw... vier... meter afstand houden van de ...kroon... van bomen. Dat betekende in ons geval: van het door de gemeente toegekende bouwvlak zou slechts... een derde... overblijven.”

Er kwam een gesprek met onder anderen een... ambtenaar bomenzaken... en een onafhankelijke ...bomenexper...t, met als uitkomst: om zoveel mogelijk groen te sparen moet de nieuwe woning een paar meter worden opgeschoven en het huis... 2,5 ...meter worden ingekort. „Door die aanpassing konden... twee bomen worden gered..... Om de wortels van één zo’n eik ruimte te geven heb ik zelfs ...een deel van m’n kelder opgeofferd.”...

Van het groen rond het bouwvlak moest alleen De Boom,... eik nummer 4..., plat, dus benoemde Duijsters hem in zijn kapvergunningaanvraag. Reactie van de gemeente: ’We willen dat u eerst een ...boomeffectenanalyse... laat maken’. De belastingadviseur schakelde een bomenexpert in die met een... rapport van dertien A4’tjes kwam.... „Deze keer kreeg ik als reactie: ’Dit is niet wat we bedoelen. We willen een rapport waarin wordt... onderbouwd waarom De Boom moet wijken’.... Mijn ...architect... heeft aan die voorwaarde voldaan en toen dacht ik: nu zullen ze toch wel klaar zijn met deze ...pesterij....” Nee dus. De kapvergunning werd geweigerd. Reden:... eik nummer 4... heeft ....beeldbepalende waarde....

...’Hoezo, beeldbepalend?...’, schreef de eigenaar. ’Vanaf de ...openbare weg ...is hij niet te zien.’

’Dat klopt’, reageerde de gemeente. ’Maar De Boom maakt wel... onderdeel uit van een beeldbepalend bos.’...

...Duijsters tekende protest... aan en toen begon het... lange wachten,... onderbroken door een ...kennismakingsborrel ...met de buurt. „Om de bomen waarvoor een kapvergunning was aangevraagd had ik ...rode linten... gebonden, zodat de buren precies konden zien wat er ging gebeuren.... Niemand maakte bezwaar.”...

Voordat hij op vakantie ging liet Duijsters... bomen ...elders in de tuin – waarvoor wel een kapvergunning was afgegeven –... omzagen....

’Vergeten’

„Ik vroeg een vriend om met een paar mannen tijdens mijn afwezigheid het... gekapte hout weg te halen.... Toen ik vertrok, stond van die bomen alleen ...eik nummer 4 ...nog overeind, met een... rood lint.... ’Die zijn ze nog vergeten om te zagen’, dachten de mannen toen mijn vriend even weg was. Dus begonnen ze te... hakken..., totdat de fout werd ontdekt.”...

De gewaarschuwde Duijsters mailde vanuit Griekenland onmiddellijk naar de gemeente, wetend dat zijn verhaal weinig geloofwaardig overkwam. „Maar... zonder vergunning... kappen zou oliekoekdom zijn geweest. Ik kan een boek vullen met alle tips die ik vanuit het dorp heb gekregen om... De Boom dood... te laten gaan, maar alle ambtelijke ogen waren op mij gericht en als... financieel adviseur... van... grote bedrijven ...kan ik me geen... economisch delict... veroorloven.”

...Eik nummer vier... was niet meer te redden, werd op... gezag van de gemeente gekapt.... Duijsters – inmiddels in het bezit van een bouwvergunning en dus met de woningbouw begonnen – bood aan om het verlies van eik nummer vier ruimschoots met herplant te compenseren. „Ik kreeg als reactie: ...’We eisen dat u op... exact dezelfde... plek een... nieuwe... boom plant, want we... willen niet dat u uw zin krijgt’.... Dus zat ik vorige week bij de... Raad van State ...voor het... beroep tegen de afgewezen... kapvergunning... en ligt de zaak van ...de exacte plek voor herbeplanting ...bij de rechter.... Ondertussen ben ik door de... politie verhoord ...op... beschuldiging van vernieling... en heb ...ik de burgemeester aangeklaagd... wegens... laster en smaad,... omdat hij mij in een ...persbericht... heeft neergezet als... illegale bomenkapper.”...In hoeverre zijn dit trouwens algemene regels?

Is er niet iemand aansprakelijk voor het niet meedelen van deze regels, wanneer een stuk grond wordt uitgegeven, met de bedoeling om er een huis op te bouwen?
Ronald Engels
1
IEX-Forum, Jilles van den Beukel, PANIEK ROND STIKSTOF EN KLIMAAT.

@Jilles,

Bravo Jilles je zegt het weer zeer goed en dus oprechte Dank voor je schrijven en hoop slechts, dat heel Nederland en dan vooral onze bureaucraten, belastingdienst en alle Groene Dwazen en politici je schrijven zeer grondig lezen en herlezen.

Sorry voor mijn kritiek op Nederland, echter Nederland moet zichzelf de vraag stellen: "IS NEDERLAND GEK GEWORDEN"?

Overigens, ik heb dit reeds vele honderden malen geschreven op b.v. IEX, Seeking Alpha, enzv. "MAN-MADE CO2 GLOBAL WARMING IS BEDROG" en onze planeet Aarde is nu door onze huidige dode niet actieve ZON en daardoor Maximale Kosmische Straling in shortterm Global Cooling voor de komende 35 jaar en longterm op basis van de Milankovitch Cycles zijn we snel op weg naar een nieuwe glaciale periode, die ruwweg 90.000 jaar duurt, met dan sterk dalende oceanen niveaus. De komende 200 jaar dalen onze oceanen met ruwweg min -20 cm, dankzij shortterm Global Cooling.

Overigens nu vandaag 06-11-2019 zijn we reeds "229 dagen in het jaar 2019" zonder magnetische zonneactiviteit, zonder zonnevlekken, zonder zonnewind en daardoor dus maximale kosmische straling nuclei bombardementen met daardoor maximaal wolkendeken op planeet aarde wereldwijd. (ruwweg nu 3 à 4 % meer Wolkendek, dit op basis van bewezen wetenschap van de professoren Jacob en Herik Svensmark en een Italiaanse Collega-Universiteit Stockholm).

Overigens en dit is zeer belangrijke informatie betreffende EXXONMOBIL, de CO2 capture technologie uit rookgassen centrales en plant-fornuizen, enzv., via Molten Carbonate Fuelcells van FuelCell Energie, gaat definitief toegepast worden in hun ExxonMobil plants, om vervolgens via captured circulaire rookgassen CO2/H20 met bovendien H2-productie gerecycled en omgezet te worden terug naar schone duurzame brandstoffen zoals methanol, ethanol, kerosine, enzv.

EXXONMOBIL heeft de patenten gekocht voor 10 miljoen USD en heeft vandaag bekend gemaakt om als test via een 60 miljoen USD contract aan FuelCell Energy Inc. dit te gaan toepassen in hun petrochemische/raffinage en centrales complexen.
Vermoedelijk eerst in Saudi-Arabia, Sabic/Aramco/enzv.

Dus Exxon Mobil wordt de meest Groene Milieuvriendelijke Industrie wereldwijd als dit slaagt over 20 jaar wereldwijd.

Miljarden tonnen CO2 capture en CO2 recycling wereldwijd mogelijk terug naar duurzame schone brandstoffen zoals Ethanol, Kerosine, enzv.
Heb TOTAL hier vaak over geinformeerd ruim 5 jaar geleden, echter TOTAL had geen belangstelling, net als SHELL Global Solutions.

The Winner will be ExxonMobil!

Jilles; Met dank voor je altijd grondige analyses,
Ronald Engels
0
IEX-Forum, Jilles van den Beukel, PANIEK ROND STIKSTOF EN KLIMAAT.

@Jilles,

Belangrijke informatie over Molten Carbonate Fuel Cells,

Bij het afvangen van 90 % van alle CO2 uit de rookgassen van Krachtcentrales via Molten Carbonate Fuelcells wordt tevens veel additionele elektriciteit geproduceerd door de Fuel Cells, dit kan bij 90 % CO2 afvang uit de rookgassen de Capaciteit van b.v. een 500 MWuur krachtcentrale vergroten met 80 % naar 900 MWuur capaciteit, dit alles tegen een zeer lage kostprijs van ruwweg 75 USD per additionele geproduceerde MWuur, één maximale stijging ten opzichte van door een conventionele centrale geproduceerde MWuur met ruwweg 25 %, dit volgens FuelCell Energy Inc, USA-Wisconsin.

Met zekerheid gaat de kostprijs door ExxonMobil Research nog sterk omlaag in de toekomst.

In mijn visie worden schone Krachtcentrales met de volgende rookgas-installaties zoals DENOX, ELECTROSTATIC PRECIPITATOR, DESOX AND DECARBONISATION (Molten Carbonate Fuelcells) dus de toekomst van schone duurzame elektriciteit en schone duurzame chemicaliën en schone duurzame brandstoffen productie wereldwijd voor alle Oil & Gas & Chemicals Majors wereldwijd, enzv.

Ter info: Nederland heeft zeer schone Krachtcentrales met Denox, Electrostatic Precipitators en Desox, dus centrales met alleen schone waterdamp en schone pure stikstof emissies en zonder fijnstof uitstoot via de Schoorsteen de atmosfeer in bij ruwweg 160 graden celcius.

Een enorme kapitaalsvernietiging door onze haagse politici om de aller-schoonste kolen en gascentrales van de wereld, die hoofdzakelijk alleen in Nederland en Zwitserland staan te sluiten.

Dus wederom de te stellen vraag: "IS NEDERLAND GEK GEWORDEN"?

Tevens moeten we er vanuit gaan dat Kernenergie wellicht op basis van Thorium ook voor elektriciteit en energie/warmte in de vorm van Hoge Druk Oververhitte Hoge Temperatuur Stoom zeer belangrijk gaan worden voor de juiste noodzakelijke energie en warmte toevoer aan onze NL. Industrien in b.v. Rotterdam Haven, ook dit geeft sterke verlaging gebruik fossiele brandstoffen net als gebruik van Molten Carbonate Fuel Cells, die de energie efficiency met 40 % verhogen, tegen lage additionele kosten per MWuur.

Het zou dan theoretisch zelfs mogelijk kunnen zijn, dat er gebrek aan CO2 in onze atmosfeer komt, voor 11 miljard mensen rond 2100. Onder de 180 ppm vol. aan CO2 in onze atmosfeer, sterven we langzaam maar zeker gewoon uit!

Met vriendelijke Groet, Ronald
Ronald Engels
0
IEX-Forum, Jilles van den Beukel, PANIEK ROND STIKSTOF EN KLIMAAT.

@Jilles,

Jilles er is geen Klimaatprobleem, Er is altijd iedere seconde van iedere dag Klimaatverandering wereldwijd, Er is slechts een gigantisch wereldwijd vervuilingsprobleem van b.v. SOx, NOx, Ammonia, Methaan, Insecticiden, Pesticiden, Plastics, Zware Metalen, Bosbranden, Ontbossingen, Overbevolking, enzv.

CO2 is een schoon reukloos en kleurloos gas, 53 % zwaarder als lucht en 2.5 X zwaarder als waterdamp en blijft dus in onze lagere atmosfeer hangen tot hooguit 7 km.
CO2 houdt warmte niet vast, slechts gedurende minder als 0.0001 seconde.

Conclusie: als men CO2 (0.41 vol %) als broeikasgas bestudeerd te samen met alle broeikasgassen als H20 waterdamp (97.4 vol % gemiddeld), Methaan (0.018 vol % gemiddeld) en een paar kleine volumes andere broeikasgassen, dan kan CO2 als individueel broeikasgas in de totale 100 vol. % broeikasgassen onze planeet aarde temperatuur onmogelijk opwarmen!

Het tegendeel is het geval eerst warmen onze oceanen oppervlaktewateren op onder invloed van een meer actieve ZON met meer Zonnevlekken, meer Zonnewind, meer Extreme Ultraviolete Stralingswarmte Radiatie en dus tevens door meer zonnewind aanzienlijk minder Kosmische Straling Nucleï bombardementen van onze lagere atmosfeer (3 tot 7 km) planeet aarde wereldwijd, dus wereldwijd ruwweg 3 à 4 % minder wolkendek, dus gewoon simpel meer opwarming Planeet Aarde met ruwweg 1.3 graden celcius per onze laatste 200 jaar opwarmingsperiode sinds 1820, ruwweg het einde van de laatste Mini-ijstijd, men noemt dit tegenwoordig klimaatverandering en 10 jaar geleden sprak men nog van Man-made CO2 Global Warming. "Bedrog zoals reeds eerder gezegd".

Overigens door de huidige Global Cooling zou het iedereen opgevallen moeten zijn en zeker onze Klimaat-Wetenschappers van het KNMI, dat het dit jaar wel heel erg weinig extreem weer was, zoals zware stormen, praktisch geen Hurricanes, enzv. Men hoort hier dus bewust niets over, het is fijner om iedereen angst aan te jagen over een niet bestaand probleem! Overigens met zekerheid worden onze toekomstige winters aanzienlijk kouder, global cooling met minder extreme stormen, enzv!

De onaangename vraag, die blijft is "Is de huidige Klimaat-Terreur in Nederland/EU te Stoppen en Is Nederland Gek Geworden?".

M.v.g. Ronald
boomer92h2t1yg
0
gokker
0
quote:

boomer92h2t1yg schreef op 9 nov 2019 om 01:35:


ga het niet meer allemaal lezen , de waarheid ligt vaak in het midden ..


Heel verstandig.
Deze koffietafel staat in een huis voor ouden van dagen. De meesten zijn ingedut en hebben het verschil tussen nog kunnen horen en kunnen luisteren sowieso vergeten.
En dan is er de koffiejuffrouw die ijverig bezig is de tijdschriftjes te sorteren en met potlood de belangrijke passages te onderstrepen.
Het verdwaalde bezoek dat af en toe langs komt denkt bij zichzelf "Wat doe ik hier? De kleuterschool is veel leuker."
rationeel
0
Asiel en migratie? Nederland mag het niet weten

Asiel: Waar bleef het plan-Buma? En de motie-Dijkhoff?

Ambtenaren van Justitie bedrogen niet alleen de Tweede Kamer, maar ook de eigen staatssecretaris ...Mark Harbers... Het staat niet op zichzelf. De Haagse bureaucratie houdt steevast daadkracht bij immigratie en asiel tegen. Want waar blijft het ...plan-Buma?... En de motie-Dijkhoff?... ‘Het is echt ...Justitiemaffia daar.’...

www.sypwynia.nl/asiel-en-migratie-ned...
rationeel
0
Het ...derde kabinet-Rutte... beloofde twee jaar geleden om uit te zoeken of het asielverdrag van ...Genève uit 1951... niet bij de tijd moet worden gebracht. Dat verdrag was immers bedoeld voor al die ...Europeanen die na de Tweede Wereldoorlog... ronddoolden over het continent. Inmiddels is het vooral een ticket voor... niet-Europeanen... om naar... Europa te komen...

Want ‘Genève’ geldt inmiddels voor... alle wereldburgers... Sterker nog: het geldt voor alle niet Europeanen, die zo... asielrechten ...kunnen krijgen in de... Europese Unie... Want het mag zo zijn dat er... tientallen miljoenen... ontheemden... zijn in de wereld, maar... nergens... hebben ze de rechten die ze in de Europese Unie krijgen.
rationeel
0
Ook een land als ...Turkije..., dat de laatste jaren enkele... miljoenen vluchtelingen... heeft toegelaten, kent... niet... het asielrecht dat... Afrikanen... en ...Aziaten... wel... in de landen van de Europese Unie hebben.

Dat... Geneefse verdrag ...moet dus... bij de tijd... worden gebracht, zei ...Sybrand Buma ...van het CDA. Hij kreeg er naar eigen zeggen zelfs... steun... voor van zijn Europese partijgenote ...Angela Merkel... En zo belandde het... ook... in het... regeerakkoord van RutteDrie... Nederland... zou het ...voortouw... nemen bij de ...herziening van het asielverdrag..., dat het belangrijkste... juridische houvast... is voor allen die hun heil in Europa wensen te zoeken. Maar... Buma is naar Leeuwarden ...vertrokken en ...niemand... heeft het er meer over, ook in zijn eigen CDA kennelijk niet meer.
rationeel
0
Hoe staat het met het plan-Buma?

...Ik... heb dit ...voorjaar... maar eens aan de... ambtenaren van toenmalig... VVD-staatssecretaris ...Mark Harbers ...gevraagd... hoe het er mee stond..., met die... toezegging... uit het... regeerakkoord... Het was in de dagen dat... Harbers... werd... belogen... door zijn... eigen ...ambtenaren en daar uiteindelijk reden in zag om... af te treden...

Hoe dan ook, ik kreeg te horen – anderhalf jaar zat het kabinet er, inmiddels – dat Harbers’ ...ambtenaren... ‘onderzoeken... of... afstemming met... ‘’like minded states’’ opportuun is.’... ‘Door het verrichten van een ...voorstudie ...verkennen we de mogelijkheden.’ Bij het... ministerie van Justitie... zou ‘naar verwachting binnen... enkele maanden... nadere informatie’ volgen...
rationeel
0
Zo’n ministerie doet er dus ...anderhalf jaar... over om voorstudie te doen naar het verkennen van de mogelijkheden om eventueel af te stemmen met andere landen dat Nederland wil onderzoeken dat het Geneefse verdrag moet worden herzien. Als dat al niet riekt naar sabotage dan is het... gewoon sabotage...

Maar jawel hoor, op... 14 oktober zei de nieuwe VVD-staatssecretaris... van... asiel en aanverwanten..., Ankie Broekers-Knol,... dat ‘het voornemen van het kabinet om onafhankelijk onderzoek naar het VN-Vluchtelingenverdrag 1951 te laten doen’ ‘inmiddels uitvoering’ krijgt. Dat is dus ...twee jaar... nadat... het kabinet aantrad.

rationeel
0
Volgens het kabinet kostte het nogal wat tijd om in... binnen- en buitenland ...expertise... ‘op het gebied van... vreemdelingenrecht... en ...Europese regelgeving’... op te doen. Dat is op zich al verbazingwekkend. Als we die kennis in Nederland niet in huis hebben, hoe... functioneert... het ...vreemdelingenrecht... dan überhaupt ...in Nederland?...

Maar daar blijft het niet bij, want het kabinet gaat nu... echt haast maken... Let maar op: ‘Er wordt op dit moment een... voorstudie verricht ter nadere afbakening... van de ...vraagstelling.... Beoogde afronding van het onderzoek is gepland voor... eind 2020.’...

En eind 2020, dan is het kabinet – als het de eindstreep al haalt – met andere dingen bezig. Dat Nederland het ...asielverdrag... onder de loep zou nemen is dan een... papieren tijger... geworden. Precies zoals, zoals te vrezen valt, de ...bedoeling... was van de ambtelijke betrokkenen – en wellicht van... sommige politici... bovendien.
10.562 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Wall Street wacht op toespraak Trump'

14:54 De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag vrijwel vlak te gaan beginnen. Beleggers op Wall Street kijke...

  Indices

  AEX 598,46 +0,35%
  EUR/USD 1,1022 -0,09%
  Germany30^ 13.274,90 +0,58%
  Gold spot 1.455,01 -0,06%
  LDN100-24h 7.367,08 +0,35%
  NY-Nasdaq Composite 8.464,28 -0,13%
  US30# 27.710,23 +0,15%

  Stijgers

  Volker...
  +5,73%
  Heijmans
  +4,35%
  Brunel
  +3,47%
  BAM
  +2,73%
  ASMI
  +1,87%

  Dalers

  Pharming
  -2,48%
  Basic-Fit
  -2,27%
  B&S Gr...
  -1,92%
  Sif Ho...
  -1,84%
  Vastned
  -1,82%

  Nieuws Forum Meer»

  (10)

  TA=verlies op 12-nov-19 14:39
  (5)

  Clowns n Animals op 12-nov-19 14:34
  (2)

  handkerchief op 12-nov-19 14:04
  (3)

  Ronald1978 op 12-nov-19 13:54
  (3)

  Happy One op 12-nov-19 13:33

  Column Forum Meer»

  (3)

  Snugger op 12-nov-19 14:42
  (8)

  GroteSmurf op 12-nov-19 14:38
  (70)

  ren-je-dement op 12-nov-19 14:37
  (2)

  Clowns n Animals op 12-nov-19 14:36
  (20)

  Dead cat bounce op 12-nov-19 13:15