Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10.729 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 ... 533 534 535 536 537 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
1
quote:

haas schreef op 20 okt 2019 om 09:17:


klimaatdiscusie-opwarming aarde etc:...........even wat praktische tips:)
===========================================
Als iedereen de oude koelkasten ouder dan 10-15 jaren gaat vervangen scheelt dat veul elektrisch:
============================================================
praktisch voorbeeld hier:Liebher 449 euro: na 12 mnd ongeveer -/- 400 KWH(A++)

als iedereen zijn 15 jaren oude gas-CV door het dakraam kiepert voor nw gas-cv scheelt dat ook veul: zowel elektrisch(!) als gas
==============================================================
en dat allemaal zonder subsidie
hosternokke
1
rationeel
0
13 redenen waarom de boeren steun verdienen

De... stedeling... past... terughoudendheid en bescheidenheid... bij het oordeel over de boeren, schrijft...*** Philip van Tijn***.... Overpeinzingen na een woelige week, waarin de... tractor... een uiterlijk... teken werd van macht... en... symbool van wanhoop...

1.... Carola Schouten... (ChristenUnie) is... minister van Landbouw... én... boerendochter.... Geen gelukkige combinatie: de ...boeren... voelen het als ...verraad... als je niet helemaal aan hun kant staat en de... rest ...van Nederland... wantrouwt... je, omdat je vast... niet objectief... bent. Nee, dan ...Jozias van Aartsen (VVD)... en ...Laurens Jan Brinkhorst ...
(D66), beiden ooit ook minister van Landbouw, die bij werkbezoeken aan stallen hun streepjespak aanhielden – zij het met laarzen aan in plaats van de vertrouwde brogues.
rationeel
0
2. Die vaak chaotische besluitvorming inzake... stikstof..., omvang veestapels... en ...andere zaken... heeft alles te maken met de soms merkwaardige... opsplitsing van besluitvorming... tussen... het Rijk... en de... lagere overheden (hier: provincies)...
rationeel
0
3. Nederland stond een week lang op zijn kop en iedereen had een mening. En dat op grond van een ...uitspraak van de Raad van State ...van bijna een... half jaar eerder (29 mei)..., die nauwelijks aandacht trok. De... Raad van State... oordeelde dat het... Programma Aanpak Stikstof (PAS)... niet ...mag worden... gebruikt... als basis voor... toekomstige activiteiten.... En dat... PAS... was ooit juist het ...praktische... resultaat... geweest van het... vaderlandse polderen...
rationeel
0
4. De Raad van State had eerst... (in 2017)... de mening... gevraagd van het... Europese Hof van Justitie... of het ...PAS... wel voldoet aan de... Europese Habitatrichtlijn.... Het antwoord was niet onverwacht... ‘nee’..., want dat... Europese Hof... denkt niet... in... kleine oppervlakten... in Nederland, maar neemt de... Poolse wouden... of de... Duitse laagvlakte... als... richtlijn... Europa ...denkt groot..., althans... letterlijk...We kunnen langzamerhand spreken van... euro-juridisering.... Trouwens, was het... Europese Hof... ervan op de hoogte dat ...30... procent van de... stikstof... die in Nederland neerdaalt, afkomstig is uit het... buitenland...? Moet dat... niet wettelijk... verboden worden?
rationeel
0
5. Als ik... D66’ers... hoor, denk ik wel eens dat zij denken dat... brood van de broodboom... komt. Zouden trouwens de ...D66’ers die van bramen... houden niet weten dat... bramen... juist in een ...stikstofrijke... omgeving goed... gedijen?...
rationeel
0
6. Bij deze en gene heerste enige verbazing dat de ...actievoerende boeren... anders..., aardiger..., werden bejegend dan de ...jeugdige klimaatactivisten..., die kruispunten bezetten. En dat terwijl die laatsten... niet... eens voor ...zichzelf... opkwamen maar voor de... Wereld!... Het ligt natuurlijk juist ...omgekeerd...: de boeren hadden de ...sympathie... (behoudens bij een enkele uitwas) juist omdat zij voor ...zichzelf... en hun... toekomst ...opkwamen, terwijl opkomen voor de Wereld een... abstractie... is.
rationeel
0
7. De meest... schaamteloze... uitspraak van deze week was dat het... verkeer ...zijn... anti-stikstofsteentje ...al voldoende had bijgedragen met de geplande ...daling... van de maximumsnelheid van... 120 en 130... naar ...100... km per uur. Alsof... 5 minuten... langer van Den Haag naar Zwolle hetzelfde is als het... verlies van je boerenbedrijf...
rationeel
0
8. De... stedeling... kan zich niet voorstellen wat het ...verlies ...van je... erf..., van je ...koeien..., van je dagelijkse, bijna ...erfelijke... arbeid... betekent, zelfs als je wordt... uitgekocht.... De... stedeling ...kan het alleen vergelijken met het... verlies... van een ...vaste baan... (wat ook erg is, daar niet van), als hij al geen zzp’er is.
rationeel
0
9. In de... stikstofmaterie ...– maar het geldt ook elders – strompelen we meer dan... dertig ...jaar van ...incident naar incident..., van... besluit naar besluit..., van ...oekaze naar oekaze..., van ...vergunning naar vergunning.... Van een... langetermijnvisie... is ...nooit ...sprake geweest. De ...boe...r, om wie het uiteindelijk gaat, is daarentegen... gedwongen... om ...wel..l van een ...langetermijnvisie... uit te gaan. Hij verkeert niet in de luxe dat hij van... dag tot dag... zijn ...investeringsbeslissingen... en andere wezenlijke... bedrijfsbesluiten... kan bijstellen, aanpassen en wijzigen. En dat wringt.
rationeel
0
10. Die Friese gedeputeerde,... Johannes Kramer..., is afgeschilderd als dorpsidioot en onbetrouwbare bestuurder, tevens eigenaar van heel slappe knieën. En dat omdat hij, beseffend dat de protesterende boeren niet helemaal ongelijk hadden,... besloot... om de... provinciale besluiten... over ...stikstof... een maand op te schorten, zodat er... tijd... en ...rust... zou zijn om deze te... heroverwegen... Een heel verstandige bestuurder, lijkt me, niet zo’n would be krachtpatser.
rationeel
0
11. Als het gevolg van de stikstofmaatregelen is dat de... veeteelt... voor een belangrijk deel uit Nederland... verdwijnt,... heeft dat heel veel gevolgen. Bijvoorbeeld dat... diezelfde koeien... dan worden gehouden in... landen... die het... allesbehalve... nauw nemen met... milieuregels,... waar het de boeren en de regeerders een zorg zal zijn.
rationeel
0
12. Als... Hoogovens..., pardon... Tata Steel..., uit IJmuiden, uit Nederland, wordt... gepest... met nog ...meer regels... dan nu al, vertrekt Tata naar een land waar het bedrijf vrijwel ...zijn gang ...kan gaan. Houden wij schone handen, maar goed voor de wereld?
rationeel
0
13. Als je ziet wat in...*** Amsterdam***..., ...***Rotterdam***... en ...***Den Haag***... in de afgelopen jaren allemaal is misgegaan – van... mega-budgetoverschrijdingen... tot... vuurzeeën..., van ...burgemeestersproblemen... tot... afgetreden colleges... – past de... stedeling ...enige terughoudendheid... en ...bewondering... voor de... boeren... die hun... eigen bedrijf... runnen en dat ...mondiaal... gezien ...voortreffelijk... doen.

Philip van Tijn

www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
rationeel
1
cheer down

Als boeren over een vergunning beschikken en daar hun bedrijfsvoering (en investeringen) op hebben afgestemd, kun je deze als overheid niet zomaar weer gedeeltelijk intrekken. Dat is in strijd met de rechtstaat en de beginselen van behoorlijk bestuur. En dat is precies wat er gebeurde door de provincies. Terecht dat de boeren hiertegen in opstand kwamen.
rationeel
1
Herta M. de Zorger

eens. Kabinetten Rutte en daarvoor Balkenende, vertoonden in dit dossier al langer onbehoorlijk bestuur. En die PAS regeling is dus OOK heel slecht en had nooit mogen worden aangenomen. Bleeker dus ook ongeschikt gebleken.
josti5
1
quote:

rationeel schreef op 21 okt 2019 om 22:36:


9. In de... stikstofmaterie ...– maar het geldt ook elders – strompelen we meer dan... dertig ...jaar van ...incident naar incident..., van... besluit naar besluit..., van ...oekaze naar oekaze..., van ...vergunning naar vergunning.... Van een... langetermijnvisie... is ...nooit ...sprake geweest. De ...boe...r, om wie het uiteindelijk gaat, is daarentegen... gedwongen... om ...wel..l van een ...langetermijnvisie... uit te gaan. Hij verkeert niet in de luxe dat hij van... dag tot dag... zijn ...investeringsbeslissingen... en andere wezenlijke... bedrijfsbesluiten... kan bijstellen, aanpassen en wijzigen. En dat wringt.


Iedere slimme Nederlander maakt een financieel plan op lange termijn.
Het is altijd weer de onbetrouwbare overheid, die korte termijnroet in dit eten gooit.
Behalve allerlei lastenverhogingen worden op vaak zeer korte termijn allerlei veranderingen doorgevoerd, die de burger niet of nauwelijks kan compenseren: de verhoging van de AOW-leeftijd, de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd, de razendsnelle verhoging van het eigen risico van de ZKW, de afbouw van de hypotheekrente-aftrek, de versnelde afbouw van de hypotheekrente-aftrek, invoering van de Wet-Hillen, en de wet-Hillen al weer heel snel de nek omgedraaid, het achteraf veranderen van de koopsompolisregels, bij het Legio Lease-succes direct de aftrekbaarheid van consumptieve rente afschaffen (de schaamteloze zelfverrijker Kok noemde dat schaamteloze zelfverrijking).
En deze lijst is ongetwijfeld incompleet.
rationeel
2
Hans Doordenker

Het gezonde verstand bij dit kabinet heeft plaats gemaakt voor totale gekte.Zgn groenen en de dood partij 66 , welke van enige inhoud van hun hersenpan nooit hebben blijk gegeven, gaan helemaal los op de boeren, zonder zich te realiseren dat deze wel eens terug kunnen slaan.Nu heeft de bouw ook aangekondigd naar Den Haag af te reizen en daar zal het niet bij blijven, want de maat is vol.Zonder enige visie wordt er in Brussel klakkeloos getekend, waardoor ons land naar de vernieling gaat. Genoeg is genoeg.
rationeel
1
G. Verhoef

Lees ook in de Stentor wat hoogleraar... Rudie Rabbinge... schrijft over de noodzaak voor de ernstige stikstofbeperking. Het is het ene... cultuurlandschap..., heide, inruilen voor ...een ander..., bebossing. En dat gaat ten koste van koeien in de wei en ander prachtig... boeren cultuurlandschap. ...En inderdaad vlees en zuivel worden dan onder veel slechtere omstandigheden, elders geproduceerd.
Ook nu blijkt weer dat EU regels hetzij direct in ons nadeel zijn zoals stroomstootvissen, de transferunie en nu ook stikstof, hetzij niet worden gehandhaafd, zoals de afspraken over max begrotingstekorten.
10.729 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 ... 533 534 535 536 537 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Dow Jones gaat door de 28.000 punten

15 nov De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met nieuwe records gesloten. De toonaangevende Dow-Jonesindex g... 10

  Indices

  AEX 596,99 -0,33%
  EUR/USD 1,1064 +0,11%
  Germany30^ 13.234,50 -0,05%
  Gold spot 1.464,60 -0,13%
  LDN100-24h 7.312,22 +0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.540,83 +0,73%
  US30# 28.002,16 +0,04%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AMX
  -0,52%
  AEX
  -0,33%
  ASCX
  -0,01%
  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Lamacun op 18-nov-19 07:28
  (14)

  Kaviaar op 18-nov-19 05:59
  (14)

  boomer92h2t1yg op 18-nov-19 02:20
  (11)

  High Finance op 18-nov-19 00:15
  (6)

  FlashHenk op 17-nov-19 20:36

  Column Forum Meer»

  (12)

  geobeo op 18-nov-19 07:42
  (106)

  Oboema uit Zimbabwe op 18-nov-19 07:35
  (1)

  Weert=No.1 op 17-nov-19 23:27
  (23)

  bik op 17-nov-19 14:19
  (15)

  Lepre Chaun op 17-nov-19 11:21