Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14.599 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 ... 726 727 728 729 730 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hirshi
1
rationeel
0
Een reactie op de... Bekentenissen van een boerenzoon...

Na de Tweede Wereld Oorlog was Nederland een totaal vernield en verarmd land. Niet alleen de boeren, maar iedereen moest heel had werken om er weer bovenop te komen. Naar verhouding hadden de boeren het misschien nog iets beter dan de stadsbevolking, van alles was nog op de bon, dus lekker eten was er voor hen ook nog niet bij.

Amerika kwam ons land te hulp, via de Marshall hulp. En Amerika leek de bevolking het paradijs. De mannen allemaal een auto en de vrouwen nylon kousen.

Dat ideaal werd dus inderdaad na verloop van tijd bereikt.

En er volgde een grote technologische vernieuwing. Daarmee werd over de gehele linie in Nederland een verandering ingezet. Alle kleine bedrijvigheid, en vakbekwaamheid werd langzamerhand overtroefd door mechanisering en schaal vergroting.

Voor veel mensen was er nu geen plaats meer. Aangemoedigd door de regering vertrokken velen naar de nog lege landen. Een enorme emigratie kwam op gang.

Opgestaan plaats vergaan. De boeren die bleven kregen meer ruimte.

Niet alleen de boeren werden via geld in de gewenste richting gestuurd. Het sturen in de gewenste richting van de bevolking met geld werd ook elders ingezet.
Mensen moesten een huis kunnen kopen. Dat achtte de regering om verschillende redenen wenselijk, daarom werd dat via subsidie gemakkelijker gemaakt.

Het idee dat er zo anders met de boeren werd omgegaan dan met de stedelingen, of dat zij voorgetrokken werden, deel ik niet.

Er waren allerlei niet voorziene uitkomsten, die gunstig uitpakten voor sommigen.

Dat grond en huizen prijzen, de pan uit zouden rijzen, en dat sommigen dus een onvoorzien kapitaal in handen kregen, was mijns inziens niet in die mate voorzien. Dat een huis in een mensenleeftijd van nog geen 20.000 gulden naar een miljoen euro zou kunnen stijgen niet, en de grondprijzen en daarmee het kapitaal dat sommige boeren in de schoot geworpen kregen, ook niet.

Allebei hebben zij geprofiteerd van dezelfde verandering.
up en down
1
IK heb een hele tijd geleden gewerkt als instalateur van automatisering van legkip farms waar honderdduizenden kippen op een hoop zaten en in een hokje van een vierkante meter van 12 kippen om daarin hun eieren te produceren Als je dan na een tijdje terugkwam dan lagen de kippen opgestapeld voor de loods met soms honderden stuks als oud vuil dat vernietigd moest worden De transportbanden onder de legkooien draaiden dag en nacht door om de uitwerpselen af te voeren
die dan weer bergen mest ophoopten Dat alles was toch niet meer een kippenboer die met liefde en toewijding zijn dieren een fijn bestaan kon bieden en laat dan staan het stof en uitstoot werd gefilterd en niet in de omgeving terecht kwam... Dit om de eieren niet zelf voor de Nederlandse bevolking te gebruiken maar die gingen met vliegtuigen vol naar de emiraten Dus massaproducten maar dan met levende wezens (kippen) waar geen greintje diervriendelijkheid aan te pas kwam
Dat die boeren nu protesteren om terugdring ervan niet te acepteren is niet de schuld van die boeren
maar van de overheid die laks was om dat te voorkomen dat er massaproductie ontstond en nu willen zij die boeren doen stoppen waardoor die boeren tot hun nek in de schulden komen te zitten
Dus niet de boeren moeten inleveren maar de overheid moet betalen aan die boeren vanwege hun laks optreden destijds.. Ps de opwarming van de aarde houdt niet op als nederland het braafste jongetje van de klas wil zijn,,, omdat andere landen gewoon doorgaan met de vernieling vervuiling en ondergang van de mensheid gewoon doorgaan alsof er niets aan de hand is!!!!!!!!!!!!
rationeel
0
Bij Wynia voel ik een soort ambivalentie tussen enerzijds het medelijden hebben, met het voormalige armoedige boeren bestaan en de door hem gevoelde jaloezie over de huidige overdaad van de grote mooie machines en de zelfverzekerdheid van de boeren. die het toch maar mooi voor elkaar hebben.

Terwijl hij pennenlikkertje, het boerenbedrijf verlaten hebbend met een gevoel, de overwinnaar te zijn, uiteindelijk aan het kortste eind getrokken lijkt te hebben. Leven onder een "baas", ipv als zelfstandig...vrij mens. Misschien wel de eindjes aan elkaar moeten knopen ipv rijk.

Het kan verkeren.

Zij minder onder controle, want de Macht in handen, en als vrije mensen lak hebbend aan de bureaucratische regeltjes.

Geconfronteerd met de NATUUR;) waar het recht van de sterkste geldt;)
rationeel
0
De aanbeveling, noem het propaganda van de schijf van 5, kwam de landbouw goed van pas, maar had wel degelijk ook een opvoedende werking op de bevolking. Het ene sluit het andere niet uit. Schoolmelk drinken bestaat trouwens nog steeds, en is voor degenen die er niet van houden of het misschien zelfs niet kunnen verteren geen lolletje, dat geef ik toe, maar het is niet zo negatief als Wynia nu suggereert. De Hollandse pot van Nederlandse waar is niets mis mee.

Ik was toevallig vandaag boodschappen doen en let altijd op wat de verschillende bevolkingsgroepen in hun wagentjes stoppen, de wand met ongezonde waar vindt gretig aftrek evenals de cola voor sommigen en de sterke drank voor anderen. Beide versnaperingen werden in de "goede oude tijd van de schijf van 5" niet gebruikt.
rationeel
1
Waar de boeren tegen protesteren is in de eerste plaats het zwalkende beleid van ONZE regering, die de boeren nog niet zo lang geleden aanzette tot vergroting middels het aangaan van grote schulden en met hun niet erg vooruitziende blik daar nu weer op terugkomt.
En dan ook nog onder gefantaseerde voorwendselen.

Dat geldt dan ook hier weer niet alleen de boeren, maar treft de HELE Nederlandse bevolking, van pensioen wanbeleid tot immigratie wanbeleid en noem het allemaal maar op.
rationeel
0
Wynia noemt het gebrek aan kennis van de stedeling ten opzichte van de plattelandsbevolking iets wat nu opeens is ontstaan.
Er bestaat natuurlijk al honderden jaren een stadsbevolking.
Wel is het zo dat die stadsbevolking juist de laatste jaren steeds meer aangevuld wordt door de plattelandsbevolking die naar de stad trekt.

Een logische conclusie zou dan toch zijn dat die nieuwelingen stadsbewoners juist ...nog...dichter staan bij de plattelandsbevolking, dan de oude stadter, want recent zelf nog bewoner van het platteland.
rationeel
0
Samenvattend zie ik niet het grote verschil met de weerzin van de boeren tegen het huidige beleid en de tegenzin van een grote groep niet boeren Nederlanders.

Nederlanders willen dit beleid niet.

gokker
0
quote:

rationeel schreef op 19 okt 2019 om 21:11:


[...]
Nederlanders willen dit beleid niet.


Waaruit blijkt dat?
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 19 okt 2019 om 23:36:


[...]

Waaruit blijkt dat?


Uit de polls.

Zet je maar over de weerzin heen, en ga toch maar weer eens naar JENSEN:) luisteren en kijken naar de beelden die je daar te zien krijgt

Misschien overtuigen ze je wel, en val je van je linkse denkbeelden af. Zou een zegen voor je zijn. Kennis die op feiten berust.
rationeel
1
Oil and Gas Workers in Canada Counter Greta Thunberg: Don’t Kill Our Jobs, We Power Your Cell Phone

....

But this time there were counter-protesters representing the massive number of men and women who work in the country’s oil and natural gas industry, and whose jobs depend on the infrastructure that powers Canada and countries around the globe.

“We care for the environment, of course we do,” a counter-protester said in a Daily Mail report. “What they need to understand is that we’re hurting and we also need to care about Alberta jobs.”

The Daily Mail report revealed how Thunberg’s and other activist’s ideas to completely transform the world’s energy infrastructure would hurt real people more than it would help the environment:

The honking horns of big rig trucks blared from a nearby thoroughfare, where vehicles emblazoned with ‘We love Canada energy’ signs were driving up and down.

“When they charged their iPhones last night, that power came from this plant,” he said, pointing to the former coal-fired Keephills power plant near Edmonton that was being converted to natural gas.

“Albertans and Canadians are practical people,’ he said. “They like real world solutions. Calling for the end of the modern industrial economy, advocating to put millions of people out of work… is not a real world solution.”

www.breitbart.com/politics/2019/10/19...
rationeel
1
Ablayeyll • 2 hours ago

Shouldn't she be dealing with issues that concern her country? Like the islamisation of Sweden?
rationeel
1
Big Red jimmyslippers • an hour ago

Great is not an activist. She is a truant. Bring her parents before a judge.
rationeel
1
rationeel
0
George 2Bills • an hour ago

Actually, that's a great question. Personally, I think high school should end after 10th grade, and students can either do a years worth of trade school or college prep past that. The business of institutionalizing our young people too long has punitive results: less work experience, which leads to lower lifetime earnings. The delay also damages work ethic in alot of people, which is easy to develop with just a part time job at 16 rather than retard this critical life event to 23 with the typical student loan program. The fact that most get slow walked through h.s. is also a large financial drain. Think back to the 18th century: a young person of that time could have an apprenticeship in hand and perhaps open their own simple business as early as 19. Professional educators have made that impossible.
rationeel
1
mmmm beeer Ablayeyll • an hour ago • edited

have you watched the rebel news undercover interview with her/them?
you should watch it. theyve asked her whos funding her, why is she visiting canada/US during an election cycle etc

shes groomed to be an activist
rationeel
0
TRUMP ????????????????? Ablayeyll • 3 minutes ago

The climate conspiracy keeps snowballing. They control the media so therefore when people hear a lie often enough they start to believe it.

The majority of people will join the climate Hysteria.

Most people used to believe the world was flat.
rationeel
0
Kentuckyhellcat matt hewz • 2 hours ago

I must when kids wanted to be like Steve McQueen,burning fuel on a cool motorcycle.S_0_R_0_S has infiltrated everything including childhood!
rationeel
1
Disqus_R_Cucks Deplorable Charles • 2 hours ago

THE SCIENCE IS SETTLED!!! 100000% OF SCIENTISTS ALL AGREE, WE ARE ALL GOING TO DIE IN 5 WEEKS UNLESS WE HAND OVER CONTROL, CRADLE TO GRAVE, TO OUR WORLD LEADERS!!! IF YOU DISAGREE WITH ME, YOU'RE A NAHTZEE!!!

This is the argument. If only these fools could see how ridiculous the above statement is, but sadly, I hear it everyday. Every. Single. Day.
rationeel
1
14.599 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 ... 726 727 728 729 730 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Kleine uitslagen op Wall Street

23 jan De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met met kleine uitslagen de handel uit gegaan. Beleggers op W...

  Indices

  AEX 605,62 -0,97%
  EUR/USD 1,1052 -0,38%
  Germany30^ 13.437,20 +0,36%
  Gold spot 1.561,14 +0,16%
  LDN100-24h 7.558,12 +0,21%
  NY-Nasdaq Composite 9.402,48 +0,20%
  US30# 29.200,40 +0,10%

  Stijgers

  Sif Ho...
  +4,60%
  VIVORY...
  +4,19%
  Sligro
  +4,11%
  NSI
  +1,56%
  ADYEN NV
  +1,02%

  Dalers

  OCI
  -3,88%
  Alfen ...
  -3,65%
  Pharming
  -3,60%
  IMCD
  -3,54%
  PostNL
  -3,02%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  suske wiet op 24-jan-20 00:34
  (15)

  Evert op 24-jan-20 00:33
  (22)

  arcana56 op 23-jan-20 23:07
  (6)

  Henny92 op 23-jan-20 22:11
  (9)

  lute11 op 23-jan-20 22:07

  Column Forum Meer»

  (6)

  Snugger op 23-jan-20 23:58
  (250)

  Pakka op 23-jan-20 22:59
  (4)

  Henny92 op 23-jan-20 22:07
  (17)

  Antoniii op 23-jan-20 15:40
  (14)

  Pomper op 23-jan-20 14:56