Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.908 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 242 243 244 245 246 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Tom Riddle®
1
quote:

maurice73 schreef op 17 okt 2018 om 19:03:


[...]

Kun je het even posten?

Den Haag vermijdt brede discussie CO2
Door LEON DE WINTER 16-10-2018 19:25 in COLUMNS
Hoe vaak is zijn naam op deze plek gevallen? Richard Lindzen. Was hoogleraar aan het MIT, een van ’s werelds beste technische universiteiten. Een echte klimaatdeskundige. En hij wijst het idee af dat CO2-uitstoot het klimaat verandert.
www.telegraaf.nl/nieuws/2690447/den-h...

==========================

CO2 als DE hoofdoorzaak van Global Warming = hoax ;-)

Tom Riddle®
0
quote:

!@#$!@! schreef op 16 okt 2018 om 23:45:


[...]

Bedankt voor het delen van je emoties in deze discussie Tom. Jij mag er ook zijn en jou mening doet er toe. Dit is een veilige omgeving waar je geheel jezelf mag zijn. Gooi het er maar uit :-)

Nog niet gedaan en ook geen behoefte aan.
Emoties eruit gooien laat ik aan mensen als jou over ... die dat dan ook aan de lopende band doen.

Geeft niet hoor ... gooi het er maar uit ....
rationeel
3
Ook in Nederland hebben we mensen als Lindzen. Ze worden niet gehoord. Een serieus debat of dat hele theoretische bouwwerk van klimaatverandering door CO2-uitstoot wel klopt, is door het Binnenhof vermeden.

In een recente lezing veegde Lindzen de vloer aan met het klimaatalarmisme. Nee, hij beweert niet dat het klimaat niet verandert. Het klimaat verandert namelijk altijd. Maar wetenschappers als Lindzen houden vol dat het daarbij met name gaat om geheel andere krachten dan alleen de opwarmingskracht van CO2.

Onze politieke elites hebben zich met milieugroeperingen verbonden op basis van de gedachte dat wij mensen het klimaat kunnen verslechteren en verbeteren. Lindzen noemt dat een vorm van religie.

In onze tijd is geen storm te zwaar of geen regenbui te heftig of het klimaat wordt erbij gesleept. Weer is nooit meer weer als gevolg van complexe interactie tussen oceanen, de atmosfeer, de zon, bewegingen van tektonische platen, en nog heel veel meer factoren, nee, alles wordt aangepakt als het definitieve bewijs van door mensen veroorzaakte klimaatverandering.

Temperatuur
Elk jaar komen klimaatalarmisten aan met de waarschuwing dat zij de laatste waarschuwing uitdelen en dat binnen zo en zoveel jaar de ijskappen gesmolten zijn. Dat had al vele jaren het geval moeten zijn want die vroege waarschuwingen kwamen al in de jaren tachtig voor. Al Gore, de hogepriester van deze nieuwe religie, heeft al zo vaak aangekondigd dat het al bijna te laat is voor de aarde, dat het lachwekkend is geworden. En daarbij: wat is de juiste temperatuur van de aarde? Die bestaat niet. Ook hebben we niet de technische mogelijkheden om de temperatuur van de aarde vast te stellen aangezien op een groot deel van het aardoppervlak geen meetinstrumenten staan. Dus worden op die gigantische lege gebieden bepaalde formules losgelaten en daarmee worden de metingen aangevuld.

Redden

Nogmaals: er heeft op het Binnenhof geen openbare discussie tussen wetenschappers plaatsgevonden. De stemmen van de dissidenten werden gesmoord omdat ze niet passen binnen de communis opinio van milieugroeperingen. Natuurlijk klinkt de betrokkenheid van die groeperingen innemend: zij willen de aarde en de mensheid redden. Maar: wat valt er te redden als het om krachten gaat die niet binnen onze controle vallen, zoals de activiteiten van de zon en de bewegingen van tektonische platen?

Milieugroeperingen en politieke elites beweren dat „de wetenschap” heeft vastgesteld dat CO2-uitstoot de grote boosdoener is die ons leven bedreigt. Ze hameren erop dat ”97 procent” van alle klimaatwetenschappers het daarover eens is. Als je je in dat percentage verdiept, ontdek je dat niemand precies weet waar die claim vandaan komt. Dat ’97 procent” is een ritueel gebed waarmee de alarmisten elke vorm van twijfel onderdrukken. Ondertussen moeten we de energievoorziening in ons hele land aanpassen aan het idee dat CO2-uitstoot ons leven bedreigt. We moeten dus van het gas af.
rationeel
3
Windturbines

Energie-expert ir. Rob Walter legde vorig jaar op de site ’De Groene Rekenkamer” uit wat het effect van het opgeven van gas voor koken en verwarmen inhoudt: „Wind en zon zijn niet altijd aanwezig en als zij er zijn fluctueert de energie daaruit meer dan de leek zou verwachten. De elektrische centrales moeten daarom allen blijven bestaan: zij moeten voortdurend bijregelen tussen de vraag van de gebruikers en het aanbod van vooral de windturbines. Door dat regelen, en af en toe stil staan, en af en toe warm houden tot de vraag weer plotseling toeneemt, daalt het rendement van die centrales. Zij gebruiken dus meer brandstof dan wanneer zij niet hoeven bij te regelen voor de windturbines.” En dus concludeerde Walter: „Meer windturbines betekent meer geld voor de bedrijven die hierin hun geld verdienen en meer macht voor de milieubewegingen. En een overwinning voor de „groene” politici. Zo eenvoudig kan bedrog zijn!”

Als het klopt dat CO2-uitstoot het klimaat aanjaagt, zal volgens berekeningen Nederland door de zogenaamde „energietransitie” voorkomen dat de opwarming van de aarde met 0,0005 graden toeneemt. Dat valt niet te meten. En dat niet te meten getal geldt als de cruciale rechtvaardiging van een transitie die vele honderden miljarden gaat kosten en Nederland op zijn grondvesten zal doen schudden.

De wereld gaat over op gas, wij gaan van het gas af. Zonder brede maatschappelijke discussie. Stel je voor dat wij na een echt debat tussen wetenschappers de gelegenheid hadden gehad om via een referendum hierover te stemmen...

Taboe
Ik ben niet tegen onderzoek naar het afbouwen van fossiele brandstoffen. Maar is het opbouwen van lelijke, onhandige, dure en onbetrouwbare molens het beste alternatief? We zouden moeten inzetten op kernfusie, een schone en grenzeloos beschikbare vorm van energieopwekking, maar daar komt het woord ’kern’ in voor, en dat is taboe in de religie van klimaatalarmisten.

Als je blieft:)
Ronald Engels
4
En niet vergeten zeer veilige Thorium Molten Salt Low Pressure Kernenergie centrales, wereldwijd ook bij TNO Delft in steeds meer onderzoeken, die met zekerheid binnen nu en 20 jaar gaan worden toegepast.

Aangezien Nederland één gemanipuleerd leuter en kleuterland met teveel manipulerende leugenachtige eigenbelang geesten en groeperingen, ziet de toekomst voor de Nederlanders er uitzonderlijk beroerd uit, meer armoede, meer ellende en meer dictatuur van perfect georganiseerde ambtenaren en politici dat is reeds en wordt nog erger de toekomst van de doorsnee Nederlander.

En daarbij nog één belangrijke opmerking: Lang leve Royal Dutch Shell een zeer fijn en uitstekend bedrijf met de hoogste salarissen van heel Nederland. SHELL behandeld zijn hardwerkende innovatieve werknemers meer als perfect, beter als onze zieke eigenbelang nederlandse Overheid.

Shell, wanneer zeg je tot ziens tegen dit Nederland met zijn vele Gekkies.

M.v.g. Ronald Engels,

P.s. heb dit Forum verlaten, Nobamas, Rationeel keep it up, ik zou het liefst Nederland verlaten, heb echter een zeer fijne vrouw, die te afhankelijk is van haar slaafse nooit protesterende happy nederlandse familie, niet mijn bier, mijn vrouw is me echter te belangrijk.
nobahamas
1
Jammer Ronald. Erg jammer.
Ga je goed en ik heb al je postings bijzonder gewaardeerd.
Ik blijf nog even in Nederland, maar Portugal trekt enorm
maurice73
2
quote:

rationeel schreef op 17 okt 2018 om 20:34:In een recente lezing veegde Lindzen de vloer aan met het klimaatalarmisme. Nee, hij beweert niet dat het klimaat niet verandert. Het klimaat verandert namelijk altijd. Maar wetenschappers als Lindzen houden vol dat het daarbij met name gaat om geheel andere krachten dan alleen de opwarmingskracht van CO2.Ik had gedacht, dat je het artikel niet eens had gelezen vanwege de betaalmuur, maar dat was fout gedacht.

www.theguardian.com/environment/2016/...

www.newsweek.com/peabody-energy-coal-...

Samenvatting: Lindzen werd gesponsord door Peabody, een groot kolenmijnbedrijf.

www.huffingtonpost.com/climate-nexus/...

skepticalscience.com/skeptic_Richard_...

Het kost me 5 minuten om die sites te vinden. Veel plezier in jouw universum en blijf opletten voor feiten. Die zijn levensgevaarlijk: daar ga je van nadenken.

izdp
1
Eigenlijk is dit een hele vreemde en ontaarde discussie geworden puur op het gasbesluit van dit kabinet door de stelling van Wiebes.

De intelligente argumentenman is duidelijk overmand door de Groningse problematiek.
Dit moet stoppen en zo bracht die het.
Maar zijn conclusie was en is waanzinnig: van het gas af!
Ok, goed om zo snel mogelijk heel beperkt uit onze eigen gasvelden te halen om verdere schade te voorkomen.
Maar gas stopt niet bij Nederland.
Uit vele landen te verkrijgen, waar het ooit als gevaar zinloos werd afgefakkeld.
Ik heb gas altijd gezien als de beste brandstof van de fossielen op weg naar gebruik van huidige en mogelijk toekomstige aanwezige energie.
Zon, wind, water duidelijk en prima qua ontwikkeling, maar bij lange na niet genoeg voor nu en de nabije toekomst.
Hoop is kernfusie en waterstof, maar is nog ver toekomstmuziek.

Waarom nog bruin- en steenkolen als er gas in overvloed is?
Volstrekt onnodige paniekzaaierij en compleet belachelijk als je tevens opwekking van schoon gaat belasten en zo vertraagt.
De ontwikkeling ging juist prima, omdat mensen kunnen rekenen.
Tenminste dat gold voor huishoudens.
Voor bedrijven was en is eigen schone opwekking door de belastingmaatregelen veel te duur.
Dat doen ze enkel met bakken subsidie itt huishoudens.
Want laten we wel wezen; wie een goed geïsoleerd huis heeft of het makkelijk kan realiseren is een dief van zijn eigen beurs als die niet van gas af gaat.

Helaas ouden van dagen en het zal hun tijd wel duren om al het ongemak en moeilijkdoenerij, ja jullie rekensom eindigt al gauw in het graf.
Daarom is het niet zo, dat de rest naar jullie moet luisteren.
De rest heeft meer toekomst.
Bravehendrik
1
quote:

fred12345 schreef op 17 okt 2018 om 15:01:


[...]

Dat weten we nu juist wel....nooit achter een dieselauto gefietst....wat een rotzooi die uitspuiten..je valt bijna flauw van de stank....laat staan chemische fabrieken/kolencentrales....elke dag slurp je vergif naar binnen en wordt je leven ingekort.

Die Japanners lopen hier niet voor de lol met mondbeschermers; dacht je dat die verstoppertje speelden.

Ik vraag me af of je wel het verschil weet tussen roet en CO2.
Je denkt CO2 tegen te houden met een papiertje voor je mond
Bravehendrik
1
De menselijke invloed op de CO2 huishouding is te vergelijken met een kamer van 4m x 5m x 2.5 m (50 kub), waar iedere 4 jaar 1 lucifer in opbrand
objectief
0
quote:

Bravehendrik schreef op 18 okt 2018 om 08:21:


De menselijke invloed op de CO2 huishouding is te vergelijken met een kamer van 4m x 5m x 2.5 m (50 kub), waar iedere 4 jaar 1 lucifer in opbrand


Hopelijk heb je meer verstand van...........ik kan niks bedenken.
Bravehendrik
1
quote:

Ronald Engels schreef op 17 okt 2018 om 21:22:


En niet vergeten zeer veilige Thorium Molten Salt Low Pressure Kernenergie centrales, wereldwijd ook bij TNO Delft in steeds meer onderzoeken, die met zekerheid binnen nu en 20 jaar gaan worden toegepast.

Aangezien Nederland één gemanipuleerd leuter en kleuterland met teveel manipulerende leugenachtige eigenbelang geesten en groeperingen, ziet de toekomst voor de Nederlanders er uitzonderlijk beroerd uit, meer armoede, meer ellende en meer dictatuur van perfect georganiseerde ambtenaren en politici dat is reeds en wordt nog erger de toekomst van de doorsnee Nederlander.

En daarbij nog één belangrijke opmerking: Lang leve Royal Dutch Shell een zeer fijn en uitstekend bedrijf met de hoogste salarissen van heel Nederland. SHELL behandeld zijn hardwerkende innovatieve werknemers meer als perfect, beter als onze zieke eigenbelang nederlandse Overheid.

Shell, wanneer zeg je tot ziens tegen dit Nederland met zijn vele Gekkies.Eindelijk iets interessants te horen , en dan gaat ie weg, veel geluk Ronald.
Ik blijf wel achter met na pratende meute
Bravehendrik
0
quote:

fred12345 schreef op 18 okt 2018 om 10:22:


[...]

Hopelijk heb je meer verstand van...........ik kan niks bedenken.


Kunnen denken is niet voor iedereen weggelegd
objectief
0
quote:

Bravehendrik schreef op 18 okt 2018 om 11:31:


[...]

Eindelijk iets interessants te horen , en dan gaat ie weg, veel geluk Ronald.
Ik blijf wel achter met na pratende meute


Begrijpelijk...je bent pas vorige maand ingelogd....althans onder deze nieuwe alias????
maurice73
0
quote:

Bravehendrik schreef op 18 okt 2018 om 11:32:


[...]

Kunnen denken is niet voor iedereen weggelegd


Ik vind het goed van je dat je over dat zelfinzicht beschikt.
Bravehendrik
0
quote:

fred12345 schreef op 18 okt 2018 om 10:22:


[...]

Hopelijk heb je meer verstand van...........ik kan niks bedenken.


Hier was iemand die het bij zichzelf ontdekt had. Zodra je het zelf in de gaten hebt is het niet best
4.908 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 242 243 244 245 246 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Ontmoeting Trump en Xi stuwt Wall Street

18 jun De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met stevige winsten gesloten. Het sentiment onder beleggers wer...

  Indices

  AEX 560,21 +1,44%
  EUR/USD 1,1195 -0,23%
  Germany30^ 12.333,80 +0,02%
  Gold spot 1.346,62 +0,53%
  LDN100-24h 7.435,96 +1,02%
  NY-Nasdaq Composite 7.953,88 +1,39%
  US30# 26.472,54 +0,04%

  Stijgers

  Arcelo...
  +6,32%
  B&S Gr...
  +5,72%
  Intert...
  +4,54%
  Aperam
  +3,92%
  Air Fr...
  +3,83%

  Dalers

  Vastned
  -2,74%
  Alfen ...
  -2,41%
  Flow T...
  -1,65%
  Acomo
  -1,47%
  PostNL
  -1,08%

  Nieuws Forum Meer»

  (18)

  Japio_ op 19-jun-19 00:33
  (39)

  howlowdowego op 18-jun-19 23:06
  (6)

  W-0803 op 18-jun-19 22:09
  (3)

  Weert=No.1 op 18-jun-19 21:47
  (2)

  Andy5 op 18-jun-19 21:44

  Column Forum Meer»

  (129)

  Formule1-Fan op 19-jun-19 00:01
  (20)

  BIUSEE op 18-jun-19 23:40
  (14)

  efreddy op 18-jun-19 22:40
  (9)

  Snugger op 18-jun-19 21:27
  (4)

  Snugger op 18-jun-19 18:41