Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.590 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 ... 276 277 278 279 280 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
Dit zijn we als argument nog niet eerder tegengekomen. De lobby van de kernenergie producenten.
rationeel
0
quote:

Jos2233 schreef op 18 jun 2019 om 12:29:


[...]

Beste Irrationeel,
De opwarming van de aarde verloopt niet gelijkmatig. Vorig jaar was het in Nederland best wel warm, maar als jij de gehele dag rare berichtjes post zal jij daar wel niets van gemerkt hebben. Eigen waarneming is de beste die er is en is beter dan die rare selectief winkelende web sites welke jij aanhaalt. Ga naar buiten man, het is mooi weer!


Je zou best wel wat kunnen opsteken van al die berichtjes:)

Dan zou je ook hebben geweten dat een warm jaar ...mooi weer, volgens sommigen;) niets zegt over het klimaat, dat zgn aan het veranderen is.

Eigen waarneming is geen wetenschap.

En dat buiten beter is dan binnen? Voor sommigen wel voor anderen niet;)
Jos2233
0
quote:

rationeel schreef op 18 jun 2019 om 12:41:


[...]

Je zou best wel wat kunnen opsteken van al die berichtjes:)

Dan zou je ook hebben geweten dat een warm jaar ...mooi weer, volgens sommigen;) niets zegt over het klimaat, dat zgn aan het veranderen is.

Eigen waarneming is geen wetenschap.

En dat buiten beter is dan binnen? Voor sommigen wel voor anderen niet;)

Eigen waarneming is inderdaad geen wetenschap.
1 groeiende gletsjer op Groenland is geen wetenschappelijk bewijs dat de aarde niet opwarmt, maar selectief winkelen en voer voor slecht geïnformeerde populisten.
josti5
0
quote:

Jos2233 schreef op 18 jun 2019 om 18:46:


[...]
Eigen waarneming is inderdaad geen wetenschap.
1 groeiende gletsjer op Groenland is geen wetenschappelijk bewijs dat de aarde niet opwarmt, maar selectief winkelen en voer voor slecht geïnformeerde populisten.


Lees de feiten van Ronald Engels er eens op na.
Jos2233
0
quote:

josti5 schreef op 18 jun 2019 om 18:50:


[...]

Lees de feiten van Ronald Engels er eens op na.

Die heb ik gelezen en deze man is een fantast. Ook voer voor slecht geïnformeerde populisten.
rationeel
1
quote:

Jos2233 schreef op 18 jun 2019 om 18:58:


[...]
Die heb ik gelezen en deze man is een fantast. Ook voer voor slecht geïnformeerde populisten.


Ik ben benieuwd naar je laatste wetenschappelijke publicatie:)
Chiddix
2
Het EU bestuur is niet tevreden met het klimaatplan van Belgie. In 2030 zou men 35% minder CO2 uitstoot moeten hebben, juridisch bindend maar het bestuur komt uit op 13% in hun berekening. Nederland moet 36% minder CO2 uitstoot hebben in 2030.
Je hebt dus zelf niets meer te zeggen. Het wordt je eenvoudig opgelegd omdat men in 2015 het klimaatakkoord Parijs tekende.
Buiten Europa wordt de soep niet zo heet gegeten. Trump stapte zelfs uit het akkoord.
rationeel
1
Het is volomen belachelijk voor een Natiestaat, om zijn vrijheden op deze manier op te geven. Terwijl ook nog de bevolking dat helemaal niet wilde.
Ronald Engels
1
Lieve Jos2233,

Als jij het zo goed wetenschappelijk weet, leg het dan even simpel wetenschappelijk uit?

P.S. ik weet waar ik over praat gebaseerd op echte wetenschap en studies hiervan, waar jij met zekerheid weinig tot geen kennis van hebt.

Overigens ben al het uitleggen op deze vele forums moe geworden, overheerst nog vaak door hysterische Klimaat Gelovigen, zoals b.v. het KNMI, wat slechts een zeer beperkt onderzoek naar alle aspecten van het waarom van klimaat afkoeling en opwarming doet, dit volgens eigen zeggen en recentelijk antwoord KNMI op mijn vragen/schrijven.

Daarom, nogmaals Man-made CO2 Global Warming is gewoon ordinair bedrog ook van helaas sommige wetenschappers (kleine groep slechts 1 %) en ja er is geen Klimaatprobleem, er is slechts een gigantisch wereldwijd vervuilings- en warmte (grootte steden) vervuilings- probleem, door alle wereldburgers.

Meer CO2 en water als broeikasgas in de atmosfeer doet onze planeet aarde veel goeds, veel meer fraai groen (met uitzonderingen bosbranden en ontbossingen bewuste of onbewuste wereldwijd)en een betere voedsel en betere waterverdeling wereldwijd.

Overigens: onze planeet aarde zit met zekerheid in een longterm Global Cooling sinds 8.000 jaar met ook langzaam dalende oceanen en zeeniveaus, waarvan we de effecten de komende 25 jaar meer gaan ondervinden, enzv.

Het waarom kun je uitgebreid lezen in mijn vele op wetenschap verzamelde informaties, hier als commentaren op dit forum.

Doe er je voordeel mee, en laat je niet verder manipuleren door wettelijk beschermde leugenaars, à la Rutte, Jette, Klaver, IPCC, United Nations, Al Gore, enzv.

Trump, is met zekerheid een onaangename politicus en niet politiek correct en "één pain in the as for all worldwide political correct Politicians and World-Elites", maar spreekt meer de waarheid zeker wat het klimaat betreft als onze zo gevierde zeer onbetrouwbare grootmeester manipulator Dhr. Minister-President Mark Rutte.

Wordt wakker!

Met vriendelijke groet,
rationeel
1
www.socialevraagstukken.nl/klimaatbel...

Energietransitie en klimaatbeleid leiden tot een nieuwe tweedeling in de samenleving. Waar>>> Han van de Wiel>>> eerder pleitte voor meer zelforganisatie in de armere wijken om dat te voorkomen, stelt wetenschapsjournalist >>>Simon Rozendaal>>> vragen over de uitgangspunten van het klimaatbeleid. Voortgaan op de ingeslagen koers brengt een>>> herhaling van de Fortuyn-revolte >>>met zich mee.

Het klimaatbeleid heeft alles in zich om een maatschappelijke splijtzwam te worden. Tom-Jan Meeus van NRC Handelsblad komt al jaren in de Woerdense wijk Schilderskwartier om de stemming in het land te peilen. Hij constateerde daar dat jonge mensen de hoge kosten voor het gasvrij maken van woningen - soms wel 60.000 euro - meer billijken dan ouderen. ‘Het leerde me ook hoezeer de klimaatkwestie >>>spanningen tussen leeftijdsgroepen>>> kan aanwakkeren. Waar vooral jongeren bezorgd zijn over de opwarming van de aarde, vrezen ouderen de extra kosten voor het gasvrij maken van hun afbetaalde woning.’

Door Simon Rozendaal

19 juni 2019

Klimaatbeleid is iets voor jongeren

Zijn observatie lijkt op die van de Franse minister die stelde dat er een kloof is tussen de mensen die zich druk maken over het einde van de wereld en degenen die zich druk maken over het einde van de maand. Emeritus-hoogleraar geologie >>>Salomon Kroonenberg,>>> die regelmatig lezingen geeft over het klimaatprobleem, constateert eveneens een leeftijdskloof. ‘Als ik ergens een lezing geef, zijn de oudere mensen meer op mijn hand dan jonge studenten.’
rationeel
0
Weerman >>>Gerrit Hiemstra >>>twitterde: ‘Naar mijn mening zouden alleen jongeren mogen beslissen over de maatregelen die we moeten nemen om klimaatverandering aan te pakken. Leeftijdsgrens bij>>> 30 jaar>>>. De toekomst is voor hen.’ >>>Henri Bontenbal,>>> energiestrateeg bij>>> netbeheerder Stedin:>>> ‘De generatie die nu aan de knoppen zit, is dood als de pleuris echt uitbreekt. Na hen de zondvloed. Deze babyboomgeneratie geniet er liever nog even van.’

Nu schieten op Twitter wel meer mensen uit de heup - mea culpa- maar ook een genuanceerd columniste als>>> Rosanne Hertzberger>>>, gepromoveerd>>> microbiologe,>>> die toch tijd moet hebben gehad om na te denken, nam een soortgelijk standpunt in toen ze in NRC Handelsblad een artikel van>>> twee emeritus-hoogleraren>>> in Elsevier Weekblad aanviel. Over haar argumenten neem ik geen standpunt in, wel wat ze over leeftijd schreef. ‘Ik googel die>>> klimaatsceptici>>> in Elsevier, mannen van bijna >>>80 en bijna 90 >>>jaar oud. Ooit succesvolle academici, nu in de vergetelheid geraakt. Ik vertrouw ze voor geen cent. Zij zijn straks hartstikke dood, terwijl >>>mijn jongens>>> het einde van de eeuw gaan meemaken.’
rationeel
0
Kloof tussen arm en rijk is ernstiger

De kloof tussen jong en oud valt te overbruggen. Per slot van rekening hebben de meeste jonge mensen ouders voor wie ze respect hebben en beseffen ze ook dat hun eigen jeugd niet eeuwig duurt. Ernstiger is de kloof tussen arm en rijk. Die wordt door de energietransitie meer op de proef gesteld dan de kloof tussen jong en oud. Dat heeft te maken met het>>> omgekeerde Robin Hoode?ect.>>>

Robin Hood was de charmante Engelse boef die in het Sherwood-bos bij Nottingham geld van de >>>rijken afpikte>>> om dat onder de armen te verdelen. Welnu, bij de subsidies voor duurzaamheid wordt het geld van de>>> armen afgepikt >>>om dat onder de rijken te verdelen. De mensen die zich zonnepanelen op het dak kunnen veroorloven, zijn huizenbezitters met tienduizenden euro’s op de bank.
rationeel
1
Mensen die in elektrische auto’s rijden, hebben een goede baan, bij een werkgever die aan zijn beste mensen een leaseauto ter beschikking stelt, of ze hebben een >>>dikke>>> bankrekening. Ze krijgen voor die windmolens, zonnecellen en elektrische auto’s veel subsidie. Die wordt opgebracht door de>>> belastingbetaler>>>, dus ook door de mensen zonder leaseauto’s, zonder eigen huizen waarop ze zonnecellen kunnen plaatsen en zonder lappen grond waarop ze een windturbine kunnen neerzetten.

Het CDA vroeg in 2018 hoeveel subsidie de bezitter van een Tesla s P90D - à €129. 200 - krijgt. Het antwoord van de staatssecretaris: ‘De totale subsidie over vijf jaar komt in vergelijking met een auto op benzine, respectievelijk diesel, uit op € 67. 140, respectievelijk>>> € 73. 120.>>>’ In totaal hebben de subsidies voor alleen al de geheel of gedeeltelijk elektrische auto’s ongeveer twee miljard euro gekost, schatte de staatssecretaris. Elke ton co2 die met elektrisch rijden bespaard wordt, kost de staat>>> € 1700,>>> zo meldde de regering op 28 januari 2019 in antwoord op een vervolgvraag.
rationeel
1
Ter vergelijking: op de markt (de emissiemarkt) kost een>>> ton co2 ongeveer € 23.>>> Bij deze rekensom is overigens wel aangenomen dat mensen die een elektrische auto van om en nabij een ton kopen anders een benzineauto voor datzelfde bedrag hadden gekocht. Dat is niet zo waarschijnlijk. Juist de enorme subsidies voor elektrische auto hebben automobilisten verleid om van een tamelijk goedkope benzine- of dieselauto over te stappen naar een elektrische auto die anders voor hen onbetaalbaar was geweest. Feit blijft dat de elektrische auto niet is weggelegd voor Jan met de pet.

Duurzaamheid leidt tot herhaling Fortuyn revolte

Duurzaamheid functioneert zoals>>> Karl Marx>>> het kapitalisme zag: de rijken worden rijker en de armen worden armer. In de tijd van Marx was dat overigens niet zo, zelden zijn de armen zo veel rijker geworden als aan het begin van de twintigste eeuw. Mensen met geld zoeken naar wegen om te investeren, nu de rente zo laag is. Ze komen op subsidie af als wespen op de ranja.
rationeel
1
>>>Rijkman Groenink>>>, de omstreden voormalige topman van ABN-AMRO, was met een aandeel van >>>15 procent >>>een van de investeerders in>>> De Ambtenaar>>>, een bijna 200 meter hoge windmolen nabij Medemblik. Het was de eerste megamolen op het Nederlandse vasteland en de>>> helft van de opbrengst kwam uit subsidies en belastingvoordelen>>>.

Dat het sommige investeerders meer om winst dan om duurzaamheid gaat, bleek in 2014 toen 170 molens, die nog zeker tien tot vijftien jaar meekonden, werden gesloopt en vervangen door nieuwe molens, waarmee dan>>> € 350 miljoen subsidie kon worden geïncasseerd.>>> Overigens zijn in reactie op deze misstand de subsidieregels veranderd, waardoor dit niet meer mogelijk is.
rationeel
0
In de loop van 2018 werd klimaatbeleid opeens een >>>politieke prioriteit>>>. In een interview met Elsevier Weekblad zei - voormalig - CDA-leider>>> Sybrand Buma>>>, wiens partij getekend heeft voor het>>> kabinetsbeleid >>>en dus ook het>>> klimaatbeleid:>>> ‘Dat praten over duurzaamheid is een>>> groot risico>>> aan het worden.’ Hij is bang dat er een tweedeling in de samenleving ontstaat. ‘Ik vrees een herhaling van 2002,>>> de Pim Fortuyn-revolte,>>> maar dan niet rond het thema migratie, maar rond het thema klimaat.’

Simon Rozendaal is wetenschapsjournalist bij Elsevier Weekblad. Dit artikel is gebaseerd op een fragment uit zijn boek ‘Warme Aarde, Koel Hoofd’, een uitgave van Atlas Contact (ISBN 978 90 450 3815 5)
rationeel
1
Het hoofdpunt is natuurlijk het onzinnige van de klimaatplannen. Dat het dan ook nog allerlei eventuele vervelende bijverschijnselen meebrengt is ook vervelend, maar komt mi op de tweede plaats

Het belangrijkste is dat we het onzinnig vinden en niet willen.l
rationeel
1
Dat mensen met mooie ...dure???...huizen graag die foeilelijke zonnepanelen op hun dak leggen, dat zie ik echt niet om me heen. Mensen permitteren zich juist de luxe om hun huis zoveel mogelijk in oorspronkeijke staat te houden, ook al brengt dat kosten met zich mee.
rationeel
0
En dat de rijken er beter van worden dat zie ik ook niet. Alleen misschien de fabrikanten en leveranciers van allerlei bijproducten. Dat iedereen een TESLA wil hebben? Veel mensen willen daar helemaal niet in gezien worden.
rationeel
1
Dat Buma bang is voor een tweedeling? Ik denk eerder dat hij bang is dat er nog meer mensen zich van et CDA afkeren. Het zelfde geldt voor de VVD.
5.590 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 ... 276 277 278 279 280 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Spanning Iran drukt Wall Street omlaag

19 jul De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Het sentiment op de beurs werd gedrukt ... 9

  Indices

  AEX 571,84 +0,05%
  EUR/USD 1,1221 0,00%
  Germany30^ 12.224,40 -0,03%
  Gold spot 1.425,27 0,00%
  LDN100-24h 7.436,10 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.146,49 -0,74%
  US30# 27.088,39 -0,26%

  Stijgers

  Acomo
  +5,80%
  Galapagos
  +5,65%
  Sligro
  +4,00%
  BESI
  +3,39%
  IMCD
  +2,92%

  Dalers

  Kiadis...
  -2,22%
  ING
  -1,52%
  Fugro
  -1,43%
  Heijmans
  -1,40%
  Ordina
  -1,23%

  Nieuws Forum Meer»

  (17)

  dasokwat op 21-jul-19 12:52
  (3)

  Bangizwe op 21-jul-19 12:49
  (20)

  VP 1958 op 21-jul-19 12:39
  (8)

  dasokwat op 21-jul-19 10:41
  (6)

  dasokwat op 21-jul-19 10:34

  Column Forum Meer»

  (9)

  Leefloon op 21-jul-19 13:25
  (15)

  Now U See Me! op 21-jul-19 11:20
  (124)

  Formule1-Fan op 21-jul-19 10:15
  (34)

  Twijfels op 21-jul-19 10:06
  (7)

  Jeroentje-2018 op 20-jul-19 15:19