Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8.201 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 ... 407 408 409 410 411 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
1
quote:

rationeel schreef op 13 jun 2019 om 11:10:


Gemiddelde persoon krijgt 5 gram plastic per week binnen

Een studie toont aan dat we via voeding en drank wekelijks het gewicht van een bankkaart binnenspelen.

Een gemiddeld persoon kan elke week tot 5 gram plastic binnenkrijgen, het gewicht van een bankkaart. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Australische Universiteit van Newcastle in opdracht van het Wereldnatuurfonds (WWF).

Volgens het rapport, dat een compilatie is van 50 studies over de menselijke inname van plastic, zou elk persoon ongeveer 2.000 deeltjes microplastic per week inslikken, of ongeveer 250 gram per jaar. Die kleine deeltjes kunnen onder meer van kunstmatige kledingvezels komen, van microbolletjes in sommige >>>tandpasta's>>>, of van grotere stukken plastic die geleidelijk in kleinere stukken breken als ze worden weggegooid en aan de elementen worden blootgesteld.

Waterflessen

We krijgen plastic voornamelijk binnen via ons water, vooral als het gebotteld is. Ook veel andere doordeweekse voedingsmiddelen als zeevruchten, bier en zout bevatten de kunststof.

Eerdere studies toonden al aan dat mensen deze deeltjes inslikken en inademen, maar de Australische onderzoekers bepaalden ook de hoeveelheid. 'Terwijl het bewustzijn groeit over het bestaan van microplastics en hun impact op het milieu, biedt deze studie voor het eerst een nauwkeurige berekening van de inname snelheden', zei Thava Palanisami, professor aan de Universiteit van Newcastle. De berekening zal volgens hem helpen de mogelijke toxicologische risico's voor mensen te identificeren.

www.tijd.be/ondernemen/milieu-energie...

Mensen eten veel meer zand dan plastic, maar daar hoor je niemand over klagen.
Chiddix
0
Chiddix
1
Nederland heeft de meest ambitieuze klimaatwet ter wereld. Waar een klein land groot in kan zijn.
Jos2233
0
quote:

Chiddix schreef op 13 jun 2019 om 11:50:


Nederland heeft de meest ambitieuze klimaatwet ter wereld. Waar een klein land groot in kan zijn.

Het geen resulteert in de beste economie van de wereld met de laagste werkeloosheid. TOP!
Kees2
1
quote:

Jos2233 schreef op 13 jun 2019 om 11:55:


[...]
Het geen resulteert in de beste economie van de wereld met de laagste werkeloosheid. TOP!


Zal wel eens tot grote werkloosheid en economische neergang kunnen leiden als de overheid geen geld meer heeft om uit te delen.
voda
0
Wiebes waarschuwt voor risico's van snelle sluiting extra kolencentrales

Klimaatminister Eric Wiebes waarschuwt voor de gevolgen van het versneld sluiten van nog eens drie kolencentrales. Volgens de minister van VVD-huize brengt dit mogelijk de leveringszekerheid van stroom in gevaar, schrijft hij woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Ook waakt Wiebes voor al te veel optimisme over de verwachte besparing van het broeikasgas CO2.

De minister van Economische Zaken en Klimaat reageert met zijn brief op een rapport van CE Delft van vorige maand, opgesteld op verzoek van de natuur- en milieuorganisaties. Onderzoekers concludeerden daarin dat het sluiten per 1 januari 2020 van nog eens drie kolencentrales, boven op de al aangekondigde sluiting van de Hemwegcentrale, geen risico's zou opleveren voor de leveringszekerheid. Gascentrales die nu nog 'in de mottenballen staan', zouden vervangende stroomcapaciteit kunnen leveren.

Urgenda

Wiebes noemt dit een 'zeer optimistische aanname'. Het is volgens de hem maar de vraag of de gascentrales op zo'n korte termijn weer in bedrijf kunnen zijn, en dan ook direct weer economisch rendabel zijn. Er ontstaan volgens Wiebes dus wel degelijk risico's voor de leveringszekerheid.

Ook op het punt van de verwachte CO2-besparing levert de minister kritiek op het onderzoek. CE Delft stelt in het rapport dat de sluiting van drie kolencentrales in 2020 leidt tot een nationale CO2-reductie van 9 megaton. Precies genoeg om volgend jaar de klimaatdoelen te halen die de rechter Nederland heeft opgelegd in het geruchtmakende Urgenda-vonnis.

Klimaatakkoord

Wiebes wijst er echter op dat ongeveer de helft van deze reductie teniet wordt gedaan door een hogere uitstoot in het buitenland. Ook zijn er rapporten, stelt de minister, die concluderen dat bij een sluiting in 2020 de gehele verwachte CO2-reductie weglekt naar het buitenland. Bij latere sluiting, in 2025 of 2030, zijn deze risico's volgens Wiebes kleiner.

Naar verwachting presenteert het kabinet op 21 juni zijn uitwerking van het nationale Klimaatakkoord. Hierin zijn maatregelen verwerkt die de CO2-uitstoot in 2030 met bijna de helft moet verminderen ten opzichte van 1990.

fd.nl/economie-politiek/1304714/wiebe...
Jos2233
0
quote:

Kees2 schreef op 13 jun 2019 om 12:04:


[...]

Zal wel eens tot grote werkloosheid en economische neergang kunnen leiden als de overheid geen geld meer heeft om uit te delen.

Beste Kees,
Er wordt op dit forum nogal geklaagd over de zeer hoge kosten van de energie transitie en wie dat gaat betalen. Deze hoge kosten zijn betreffen voornamelijk arbeidsloon van de bouwvakkers, en installateurs die deze transitie uitvoeren. Het zijn geen gratis kabouters die het werk doen. De klimaat transitie resulteert in enorm veel banen en extra economische groei. Wij hebben allemaal op school geleerd dat geld moet rollen. De negativiteit t.a.v. de klimaat transitie is mede gebaseerd op onzin verspreid door politici welke nooit mee durven regeren en alleen maar negativiteit vanaf de zijlijn communiceren. Beperk je tot de feiten Kees!
voda
0
Liander wil rem op zonneparken vanwege tekort aan capaciteit

Regionaal netbeheerder Liander wil de aanleg van zonneparken in Nederland ontmoedigen omdat het stroomnet de hoeveelheid geproduceerde elektriciteit in sommige delen nauwelijks meer aankan. Het nutsbedrijf pleit ervoor om alleen nog subsidie te verlenen aan zonneparken op plaatsen waar het elektriciteitsnet sterk genoeg is.

Liander wijt de krapte op het net vooral aan het ruimhartige subsidiebeleid voor zonneparken.Foto: Getty

Dat schrijft Alliander, de moedermaatschappij van Liander, woensdag op zijn website. De netbeheerder kan de aanvraag voor zonneparken niet meer verwerken, terwijl het wel wettelijk verplicht is een park aan te sluiten op het elektriciteitsnet. 'Zo kan het niet langer', waarschuwt ceo Ingrid Thijssen.

Ruimhartig subsidiebeleid

Liander wijt de krapte op het elektriciteitsnet vooral aan het ruimhartige subsidiebeleid voor zonneparken. Aangezet door het huidige kabinet is in Nederland voor duizenden hectare vergunningen aangevraagd voor zonneparken. Alleen al de afgelopen jaren werden er miljarden aan subsidies toegezegd voor zonne-energie.

Vooral boeren verhuren hun grond maar al te graag aan projectontwikkelaars en beleggers die met de aanleg van zonneparken rendement willen maken. Volgens Thijssen zou er überhaupt minder subsidie moeten worden verstrekt voor zonneparken.

Wachtlijst voor aansluiting

'Nu al liggen twintig grote zonneparken te wachten op een aansluiting, terwijl er nog zo'n vijfhonderd plannen zijn ingediend', zegt Thijssen. Het probleem doet zich vooral voor in de landelijke gebieden waar de kabels het dunst zijn. Voor Liander zijn dat Friesland en Flevoland. In de andere provincies waar het actief is, Noord-Holland en Gelderland, zijn de problemen minder urgent.

Lees ook
Hoe Rijsenhout vocht tegen het transformatorstation

De vraag naar de zwaarste aansluitingen, die nodig zijn voor zonneparken, is in twee jaar tijd meer dan verzevenvoudigd. Liander kan die vraag alleen verwerken als nieuwe elektriciteitsstations worden gebouwd en bestaande elektriciteitsstations worden uitgebreid met extra transformatoren. 'Daar gaat algauw tien jaar overheen', zegt Thijssen.

Opslag via waterstof

Liander ziet geen mogelijkheid om het probleem in korte tijd te verhelpen. Door jarenlange vergunningsprocedures zijn netbeheerders niet in staat snel meer en dikkere kabels neer te leggen. Bovendien kampen ze met een tekort aan technisch personeel. De capaciteit van een gemiddeld zonnepark dat nu zou moeten worden aangelegd, is goed voor wat een stad als Hengelo met circa 80.000 inwoners nodig heeft voor zijn energieconsumptie.

Zolang de capaciteitsproblemen aanhouden, pleit Liander ervoor om duurzaam opgewekte stroom lokaal om te zetten in waterstof en dat op te slaan. Alleen verkeert die technologie nog in een experimenteel stadium. Nergens wordt stroom op grote schaal omgezet in waterstof. Thijssen pleit voor proefprojecten. Daar zou de volgens haar de subsidie heen moeten.

Spoedprocedures

Eerder al waarschuwden branchegenoot Enexis en hoofdnetbeheerder Tennet voor capaciteitsproblemen in landelijke gebieden. Volgens Enexis zijn de netten in delen van Groningen en Drenthe vol. Gevolg is dat ook daar zonneweides niet kunnen worden aangesloten. Dat frustreert de omslag naar groene energie, juist terwijl Nederland van het gas af wil en het moet voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

Lees ook
Energiebedrijven willen sneller stroomkabels kunnen aanleggen

Daarop drong de branchevereniging van energiebedrijven, Energie-Nederland, er bij de overheid op aan om met 'spoedprocedures' te komen om het tekort aan stroomkabels in landelijke gebieden weg te werken. Volgens de organisatie moeten de benodigde vergunningen versneld worden afgegeven.

fd.nl/ondernemen/1304620/liander-wil-...
rationeel
0
Het geeft misschien meer inzicht, om de problematiek op wereldschaal te bekijken.
Waarom worden wij wijsgemaakt dat het "KLIMAAT" aanpak behoeft.

Is het wel zo dat de regeringen van de westelijke landen geloven in de ernst van het KLIMAAT?

Of wordt het ons maar wijsgemaakt?

Welk doel wordt er beoogt?

Iets wat de bevolkingen van landen samenbindt? Een gemeenschappelijk streven.

Geen oorlog maar klimaat?
rationeel
0
Zijn de machthebbers , ook in een zgn democratie, degenen die het goed voorhebben met de bevolking?
rationeel
1
Jos2233
0
quote:

rationeel schreef op 13 jun 2019 om 12:47:


Zijn de machthebbers , ook in een zgn democratie, degenen die het goed voorhebben met de bevolking?

Ja, dat heb jij goed gezien! Compliment.
Het klimaat akkoord van Parijs is door vrijwel de gehele wereld ondertekend, dus waarom jij denkt dat dit alleen in de westerse wereld er sprake is van een klimaat transitie begrijp ik niet. Beperk je tot de feiten en laat de complot theorieën achter je. Complot theorieën komen het meest voor in het Midden Oosten, in de Islamitische landen. Daar zeggen zij bij alles wat tegen zit dat het de schuld is van Israël.
Bent u een moslim?
Jos2233
0
quote:

rationeel schreef op 13 jun 2019 om 12:50:


Waar komt de onvrede vandaan?

Die zit helaas nogal diep in jouw hoofd. De gemiddelde Nederlander voelt zich gelukkig en is zeer tevreden met zijn eigen leven. De misdaadcijfers dalen reeds vele jaren op rij. Het gaat in Nederland zeer goed.
NewKidInTown
2
quote:

Jos2233 schreef op 13 jun 2019 om 12:53:


....Bent u een moslim?


Dat te denken, is een complottheorie op zich ;-)
Jos2233
0
quote:

NewKidInTown schreef op 13 jun 2019 om 12:57:


[...]

Dat te denken, is een complottheorie op zich ;-)

Ik heb je een duim gegeven. Humor is op dit forum schaars
DeZwarteRidder
1
quote:

Chiddix schreef op 13 jun 2019 om 11:27:


Veel vis eten is gezond. Dat was het voordat kunststof werd uitgevonden.

Plastic is niet het probleem bij vis eten: kwik, zware metalen, DDT, dioxines, etc. vormen een veel groter probleem.

Paling uit de grote rivieren mag daarom niet gegeten of gevangen worden.
Jos2233
0
Op de lijstjes van meest gelukkige landen ter wereld scoort Nederland ongekend goed. Net als landen als Zweden, Finland, Denemarken. Laten dit nu ook landen zijn waar het onderwijs systeem als zeer goed staat aangeschreven. (Goed geïnformeerde / opgeleide burgers). Laten deze landen nu ook voorop lopen met de klimaat transitie.
Is dit toeval?
strtbn
1
quote:

Jos2233 schreef op 13 jun 2019 om 12:55:


[...]
Die zit helaas nogal diep in jouw hoofd. De gemiddelde Nederlander voelt zich gelukkig en is zeer tevreden met zijn eigen leven. De misdaadcijfers dalen reeds vele jaren op rij. Het gaat in Nederland zeer goed.
Vreemd.... Iedereen wordt bijna dagelijks geconfronteerd met berichten in de media over de nijpende tekorten aan politie en recherchemedewerkers, en toch zouden de misdaadcijfers reeds vele jaren op rij dalen.

Iets klopt hier volgens mij niet.
NewKidInTown
0
quote:

Jos2233 schreef op 13 jun 2019 om 13:00:


Ik heb je een duim gegeven. Humor is op dit forum schaars


Dank je Jos. Op sommige draadjes lijkt er inderdaad meer chagrijn dan humor.
8.201 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 ... 407 408 409 410 411 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street lager voor rentebesluit Fed

19:49 De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag in de min. Beleggers op Wall Stree...

  Indices

  AEX 576,69 +0,31%
  EUR/USD 1,1037 -0,31%
  Germany30^ 12.372,10 0,00%
  Gold spot 1.498,28 -0,32%
  LDN100-24h 7.278,77 -0,71%
  NY-Nasdaq Composite 8.186,02 +0,40%
  US30# 26.942,48 -0,55%

  Stijgers

  Pharming
  +5,22%
  SIGNIF...
  +2,15%
  WDP
  +1,92%
  OCI
  +1,91%
  Acomo
  +1,85%

  Dalers

  BAM
  -3,39%
  Fugro
  -2,48%
  Boskalis
  -1,60%
  Aperam
  -1,47%
  Sif Ho...
  -1,19%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Jopie1962 op 18-sep-19 19:49
  (4)

  Erny op 18-sep-19 19:29
  (12)

  Chris 'belegt' op 18-sep-19 18:09
  (2)

  subtropical op 18-sep-19 17:48
  (7)

  het zwaard op 18-sep-19 17:18

  Column Forum Meer»

  (52)

  Call me Put op 18-sep-19 20:24
  (4)

  Matthijs1975 op 18-sep-19 20:16
  (35)

  Superteam op 18-sep-19 20:15
  (5)

  Snugger op 18-sep-19 19:30
  (6)

  Snugger op 18-sep-19 19:20