Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.658 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... 479 480 481 482 483 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
Laubereau and Iglev, 2018 Using a simple 1-dimensional model the global warming of the surface is computed that is generated by the increase of GHG and the albedo change. A modest effect by the GHG of 0.08 K is calculated for the period 1880 to 1955 with a further increase by 0.18 K for 1955 to 2015. A larger contribution of 0.55 ± 0.05 K is estimated for the melting of polar sea ice (MSI) in the latter period, i.e. it notably exceeds that of the GHG and may be compared with the observed global temperature rise of 1.0 ± 0.1 K during the past 60 years. … In conclusion we wish to say that we have performed a study of the infrared properties of carbon dioxide, methane, dinitrogen-oxide and water to estimate their contribution to the global warming in 1880 – 2015. Our results suggest that the IR properties of the CO2 are responsible for ~ 20% of the mean temperature increase of the surface and notably less for CH4 and N2O.

Share this...

notrickszone.com/2018/10/15/missed-a-...
Kees2
1
Alle feiten staan op:

www.climategate.nl/
groene-rekenkamer.nl/

Verder niet druk maken om klimaatdrammers. Zij geloven alleen in hun eigen gelijk en zijn niet meer te redden. Helemaal als ze zich als klimaatdominee's gaan gedragen.

!@#$!@!
0
Alle feiten staan op:

skepticalscience.com/

Verder niet druk maken om broeikaseffect ontkenners. Zij geloven alleen in hun eigen gelijk en zijn niet meer te redden. Helemaal als ze zich als alu-hoedjes gaan gedragen.
maurice73
1
Uit een enquete door de conservatieve Duitse krant Die Welt blijkt dat Duitsers het klimaatprobleem als de grootste uitdaging beschouwen, net boven migratie. Daarbij heeft Duitsland veel meer vluchtelingen opgenomen dan NL. Het kan verkeren.

www.welt.de/politik/ausland/article19...

!@#$!@!
0
Ik zeg al vele jaren dat een echt groen rechtse partij zo een absolute meerderheid kan behalen. Om een of andere reden gebeurt dat maar niet. Zo zie je maar weer hoe beperkt het individu in staat is om te ontsnappen uit het hokjes denken binnen de politiek. Helaas is Baudet daar nu ook slachtoffer van. Jammer dat hij niet zijn eigen weg bleef wandelen en zich in het hokje van alt-rechts (en dus anti-milieu/natuur/broeikaseffect) heeft laten duwen. Al snap ik het op zich wel als je constant wordt aangevallen. Als iedereen constant zegt dat je een bepaald iemand bent, moet je heel sterk in je schoenen staan om dat niet te geloven. En ook heel sterk om niet hetzelfde terug te doen. Zoals links alles wat hij deed slecht vind, zo doet hij nu hetzelfde bij links. Zo verword je dus precies waar je tegen vecht en heeft links zijn eigen vijand gecreëerd waar het zo bang voor is. M.a.w. mensen en politici in het bijzonder creëren vaak hun eigen problemen en vijanden. Handig, want dat geeft ze hun bestaansrecht.
rationeel
1
Je fantasie gaat met je op de loop, Apestaartje:

Baudet:) is inmiddels een volwassen man, die niet van vandaag op morgen op een rijtje heeft, welke richting het met Nederland op moet.

Hij kent de geschiedenis van de tegenwerking. Het demoniseren als je het met discussieren niet kunt winnen.

Elk zwaktebod is bekend.

Dus maak je geen zorgen. De weg is duidelijk en die wordt gegaan. Samen met de oplettende burgers zonder oogkleppen.
rationeel
0
Als je je verlaagd tot klimaatkleuters om je punt te maken, verlies je wel aan geloofwaardigheid.

Baudet:) beperkt zich tot wetenschappers. En die lopen niet in een rijtje achter elkaar, maar publiceren en worden bekeken door andere wetenschappers, niet op mooie verhaaltjes, maar op de feiten waar de theorieen op gebaseerd zijn.

Eerst feiten en dan theorie;)
!@#$!@!
0
rationeel
0
quote:

!@#$!@! schreef op 13 mei 2019 om 20:58:


je moet de politiek in ratio, veel bla bla, maar eigenlijk zeg je helemaal niks.


Diagnose gesteld:::Oren zitten potdicht;)
voda
1
Weer het braafste jongetje van de klas. Eigenlijk om te gieren....

Wetsvoorstel voor vliegbelasting ingediend

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
8,248 0,02 0,24 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
8,248 0,02 0,24 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Het ministerie van Financiën heeft een wetsvoorstel ingediend voor de invoering van een vliegbelasting van 7,00 euro per vertrekkende passagier vanaf 2021. Dat maakte de regering dinsdag bekend.

Het kabinet heeft een voorkeur voor een Europese vliegbelasting, maar als die te lang op zich laat wachten is nu een wetsvoorstel voor een nationale heffing ingediend.

Het tarief wordt bij het Belastingplan 2021 nog precies vastgesteld omdat het wordt gecorrigeerd voor de inflatie. Naar verwachting zal het tarief als gevolg hiervan onder de 7,5 euro blijven.

Ook komt er een vliegbelasting voor vrachtverkeer, waarbij vliegtuigen die minder geluid produceren minder worden belast. Het tarief wordt 3,85 euro per ton vracht voor de meest lawaaiige vliegtuigen en 1,925 euro per ton vracht voor de lagere geluidsklassen. Dit tarief wordt geheven op basis van het gewicht van het vliegtuig.

Het wetsvoorstel vliegbelasting treedt na de behandeling in de Tweede en Eerste Kamer in werking op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip. Dit geeft de nodige flexibiliteit. Als in 2019 of 2020 blijkt dat er Europese afspraken komen, is het mogelijk om het wetsvoorstel voor een nationale vliegbelasting niet in werking te laten treden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Record aan CO2 in de atmosfeer: ‘Dit is geen flauwekul, er is werk aan de winkel’

Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid was er wereldwijd zo'n hoge CO2-concentratie in de atmosfeer als nu. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het gezaghebbende Mauna Loa Observatorium op Hawaii. „Ik schrik hier niet van. Ieder jaar vullen wij de atmosfeer met een beetje meer CO2 door onze uitstoot.’’

Lex de Bruijn 14-05-19, 18:09


Volgens het observatorium is de CO2-concentratie 415,26 ppm (deeltjes per miljoen). Dat is veel meer dan er in de afgelopen 800.000 jaar in de atmosfeer te vinden was.

Dit negatieve wereldrecord is te wijten aan de mens, zegt klimaatwetenschapper Leo Meyer. „Sinds de industriële revolutie, toen de CO2-concentratie nog ongeveer 280 ppm was, zien we het elk jaar erger worden door bijvoorbeeld het gebruik van fossiele brandstoffen en ontbossing. Het is als een bad dat steeds sneller volloopt, terwijl wij de kraan steeds verder opendraaien.’’

De gevolgen zijn al merkbaar, stelt Meyer. „In Nederland zijn er drogere zomers en nattere winters, maar wereldwijd zijn de gevolgen nog zichtbaarder. Heftige regen, hittegolven en misoogsten zien we steeds vaker. En dat wordt alleen maar heftiger als het zo doorgaat.’’

Lees ook
‘Sluiten nog drie kolencentrales haalbaar’
Lees meer

Het is als een bad dat steeds sneller volloopt, terwijl wij de kraan steeds verder opendraai­en.

Leo Meyer, klimaatwetenschapper
Oplossingen
Dat de CO2-concentratie een recordhoogte heeft bereikt, verbaast Meyer geenszins. „Er wordt hier al tientallen jaren voor gewaarschuwd, maar bij de politiek lijkt het nu pas door te gaan dringen.’’

Dat besef komt naar voren in het omstreden ontwerp van het klimaatakkoord dat sinds eind 2018 klaarligt, waarin veelomvattende plannen staan rondom zaken als energiebesparing en het overschakelen op duurzame energie. Concreet wil de Nederlandse overheid 49 procent minder uitstoot van broeikasgassen in 2030 dan in 1990.

Daar is veel verdeeldheid over, want niet iedereen wil even ver gaan qua maatregelen. Sommige politieke partijen scharen zich achter het bestaande ontwerp, maar andere zetten hun vraagtekens bij de uitvoerbaarheid en de kosten van dit akkoord.

Meyer is er niet gerust op, hoewel het hem goed doet dat de politiek ambitieuze plannen heeft. „Dit onderwerp roept politieke weerstand op, want er komen veel kosten bij kijken. Dat zijn reële bezwaren, dus moet er goed gekeken worden naar de juiste oplossingen.’’

Dit onderwerp roept politieke weerstand op, want er komen veel kosten bij kijken.

Leo Meyer, klimaatwetenschapper
Toch zal de politiek volgens Meyer snel in actie moeten komen. „Dit is geen flauwekul, er is echt werk aan de winkel. Er moeten bijvoorbeeld kolencentrales dicht en we kunnen meer doen met zonne-energie.’’

En ook als individu kun je een steentje bijdragen. „Pak wat vaker de fiets en eet wat minder rood vlees. We kunnen het helaas niet makkelijker maken, hoogstens wat leuker.’’

Klaar met alle meningen over klimaatverandering? Dit zijn de feiten

(zie link)

www.ad.nl/buitenland/record-aan-co2-i...
pietje-2005
0
Vanaf welke jaar hebben ze echt betrouwbare metingen hiervan, dat CO2, buiten het doen van inschattingen ?
Ze hebben het niet over kernenergie ?
josti5
0
quote:

rationeel schreef op 14 mei 2019 om 15:55:


Weer een belastingheffing er bij. Graaiertje met een gat in de hand:(


En die vliegbelasting is vervolgens weer niet 'eerlijk' ten opzichte van de auto, dus wordt de auto navenant extra belast...
Het is allemaal onderdeel van het Grote Plan, om de vrije besteding van het inkomen zo veel mogelijk te minimaliseren: ' Vadertje Financiele Staat doet, wat goed voor U is!'
Energieheffing, hogere BTW, meer en meer belasting op belasting, ZKV-politiek, pensioen-uitholling etc.: allemaal onderdelen van het Grote Plan.
'Conspiracy'.
Lees ' die grosse Enteignung' van Janne Jorg Kipp er maar eens op na: daarin wordt een en ander glashelder met elkaar in verband gebracht!
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 15 mei 2019 om 08:23:


[...]

En die vliegbelasting is vervolgens weer niet 'eerlijk' ten opzichte van de auto, dus wordt de auto navenant extra belast...
Het is allemaal onderdeel van het Grote Plan, om de vrije besteding van het inkomen zo veel mogelijk te minimaliseren: ' Vadertje Financiele Staat doet, wat goed voor U is!'


De Nederlandse burger zwemt in het geld en het vermogen neemt elk jaar toe.
Die belastingen weten we voor een deel te ontwijken, waardoor het gemiddelde tarief laag is. Conclusie: 9 van de 10 burgers is tevreden.
josti5
0
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 15 mei 2019 om 09:21:


Ja hoor fred, blijf jij maar braaf de ' correcte' politieke propaganda nakakelen!


Ja, wij zijn er allemaal rijk door geworden.
Wellicht ook jij die maar op een blauwe maandag gewerkt heeft (tot 52e?); je hebt dus ook niks te klagen, meer ontvangen dan betalen.
josti5
0
quote:

objectief schreef op 15 mei 2019 om 10:40:


[...]

Ja, wij zijn er allemaal rijk door geworden.
Wellicht ook jij die maar op een blauwe maandag gewerkt heeft (tot 52e?); je hebt dus ook niks te klagen, meer ontvangen dan betalen.


Dit soort smaad zou verwijderd moeten worden, maar het mag allemaal, hier.
jecebe
0
quote:

objectief schreef op 15 mei 2019 om 10:40:


[...]

Ja, wij zijn er allemaal rijk door geworden.
Wellicht ook jij die maar op een blauwe maandag gewerkt heeft (tot 52e?); je hebt dus ook niks te klagen, meer ontvangen dan betalen.


Jij hebt tot je 65e uitkeringen getrokken, dus nooit iets bijgedragen.

Logisch dat je zo positief bent over Nederland.
rationeel
0
groene-rekenkamer.nl/8047/titel/

Climate Intelligence toelichting

Guus Berkhout is samen met Marcel Crok de Clintel foundation begonnen. Op de Derde Ontgroeningsdag was hij graag bereid om dit nader toe te lichten voor de nieuwsgierige deelnemers. Door een verschuiving in het programma kon hij dit meteen in het Engels doen en daarvan zei Guus achteraf dat hij daar wel blij mee was: het is immers ook een boodschap van internationaal belang!

Filmpje.
9.658 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... 479 480 481 482 483 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit met kleine winst

21 okt De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine winsten gesloten. Het sentiment werd gestuwd door be... 1

  Indices

  AEX 575,92 +0,56%
  EUR/USD 1,1151 +0,03%
  Germany30^ 12.759,70 +0,09%
  Gold spot 1.484,25 -0,02%
  LDN100-24h 7.186,26 +0,15%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.870,90 +0,19%

  Stijgers

  Fugro
  +4,34%
  Accsys
  +3,95%
  Air Fr...
  +3,33%
  ASMI
  +2,78%
  Brunel
  +2,72%

  Dalers

  Kiadis...
  -7,68%
  Takeaw...
  -3,34%
  Akzo N...
  -1,54%
  ALTICE...
  -1,28%
  Acomo
  -1,12%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  Ronald Engels op 22-okt-19 01:43
  (12)

  Sorong op 22-okt-19 00:59
  (1)

  bergen333 op 22-okt-19 00:50
  (3)

  sanderwerf op 21-okt-19 22:11
  (7)

  Hemdi op 21-okt-19 20:41

  Column Forum Meer»

  (205)

  Oboema uit Zimbabwe op 21-okt-19 23:43
  (3)

  GrandmasterC op 21-okt-19 16:59
  (8)

  LFT op 21-okt-19 15:09
  (7)

  LosTerros op 21-okt-19 13:59
  (2)

  P_kaas op 21-okt-19 09:08