Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.659 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 ... 479 480 481 482 483 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
Johan van O:

Prijs van Rode diesel zal in Belgie wel afnemen nu ook onze zuiderburen op aardgas overstappen.
rationeel
1
Peter Wetzels:

Zolang de EU iedere maand met hun hele hebben en houden van Brussel naar Straatsburg rijden en weer terug, kunnen ze beter de hand in eigen boezem steken i.p.v. anderen te kapittelen.
Chiddix
0
Op het late Journaal kreeg het volk beelden te zien van de ijskap met commentaar uiteraard van een bezorgde klimaatactivist. Oei, oei, begin bang te worden.
Rutte kan geen kant meer op en moet mee met de gekte. Hij heeft getekend het klimaatakkoord Parijs en een klimaatwet opgesteld.
We krijgen dit jaar en de jaren erna nog veel over ons heen van klimaatguru s.
De media m.n NOS staat in dienst van onze regering, om het volk de rampen voor te spiegelen die er komen als we niets doen.
Helaas, wat Nederland gaat doen is een druppel op een gloeiende plaat met extreme hoge kosten. Met duurzame energie is evenwel niets mis mee. Maar je gaat niet de burgers opzadelen met kostenplaatjes van 30000-60000 euro voor isolatie en ...(Diederik Samson). We hebben ook nog een Ed Nijpels met de klimaatbijbel.
josti5
0
Het valt mij inderdaad op, dat de weermannen en -vrouwen de laatste tijd nóg meer dan voorheen stevig hun best doen, ons brein van klimaatgekte te voorzien - niet alleen de NOS: ook RTL4 kan er wat van.
fin®
0
quote:

Chiddix schreef op 9 apr 2019 om 08:06:


We hebben ook nog een Ed Nijpels met de klimaatbijbel.


Als je DIT (5 regeltjes geologische tijdrekening) leest, weet je genoeg -> garbage in- garbage out:
pbs.twimg.com/media/Dt__m-JXQAIr_cq.jpg
fin®
0
quote:

josti5 schreef op 9 apr 2019 om 09:09:


Het valt mij inderdaad op, dat de weermannen en -vrouwen de laatste tijd nóg meer dan voorheen stevig hun best doen, ons brein van klimaatgekte te voorzien - niet alleen de NOS: ook RTL4 kan er wat van.

Doet me denken aan de tijd van de flippo rage.
Als je niet meedeed (gold destijds ook voor kranten- en fabrikanten) lag je eruit ;-)
fin®
0
quote:

Kees2 schreef op 9 apr 2019 om 09:39:


IEX kan er ook wat van door deze column te plaatsen:

www.iex.nl/Column/477052/Klimaatakkoo...

Duidelijk een preek voor de linkse kerk.

Uit je artikel:

Woningen van het gas af

Van gas los in onze huizen? Voor nieuwe huizen is dat zinvol en kost het minder dan later aanpassen. Maar zet niet te veel druk op de ketel bij het van gas af halen van bestaande bouw. Als er iets is wat mensen tegen de energietransitie in het harnas jaagt is het wanneer ze bang worden gemaakt dat ze op korte termijn van het gas af moeten.

Per eenheid gereduceerde emissie zijn de kosten bij het aanpassen van bestaande bouw ook relatief hoog. Leg wat meer nadruk op hybride systemen en wat minder op all electric systemen. Dat vermindert de kosten enorm.

Laten we ons geen illusie maken over het tempo waarin de rest van de wereld klimaatverandering gaat aanpakken. In landen als China krijgt het tegengaan van milieuvervuiling in grote steden meer prioriteit dan het tegengaan van klimaatverandering.

Landen als Rusland en Saoedi-Arabië zullen hun verdienmodel van olie- en gasproductie, het enige verdienmodel dat zij hebben, echt niet zomaar opgeven.


=====================

DAT zegt genoeg ;-)
Chiddix
0
quote:

josti5 schreef op 9 apr 2019 om 09:09:


Het valt mij inderdaad op, dat de weermannen en -vrouwen de laatste tijd nóg meer dan voorheen stevig hun best doen, ons brein van klimaatgekte te voorzien - niet alleen de NOS: ook RTL4 kan er wat van.


Goed gezegd. RTL4 nieuws. Allemaal besmet met het groenvirus. Papegaaien die linkse wetenschappers en klimaatkenners napraten en het groene kabinetsbeleid vertolken. Kort samengevat, de staatszenders. Tegenstanders van nationalisten, Trump,Baudet .....
hirshi
0
JENSEN - vanavond 21.30 uur op RTL5 is een rechts populistisch programma.

Wel wat schreeuwerig, maar vol humor.
Chiddix
0
quote:

hirshi schreef op 9 apr 2019 om 14:14:


JENSEN - vanavond 21.30 uur op RTL5 is een rechts populistisch programma.

Wel wat schreeuwerig, maar vol humor.


Een oase(Jensen) vergeleken met Jinek. Mooi vrouwtje maar te politiek correct. Haar praatprogramma ligt mij niet zo.
rationeel
0
Ronaldo Haasnoot 5 april 2019 at 09:01
@HaSt,
Er ontstaat zelfs ‘windmolenterreur’ in Nederland (zie link). Niet verwonderlijk in Groningen en Drente waar de bevolking wel weet wat ze uit ‘Den Haag’ kunnen verwachten. Aardbevingen en beschadigde huizen en… gestresste levens. ??????
De politiek denkt ongenuanceerd nu daar enorme windmolens in het vlakke landschap ‘neer te pluren’ (vergeef mij mijn woorden) maar de burgers pikken het gesol met hun leefomgeving niet meer. Alles moet wijken voor de Haagse idealen en ‘centen’. Eerst was er het gas ondergronds en nu dus energiemolens bovengronds: monsters van wel 200 meter hoog.
Een landschap vol euromasten….
Het zal hun leven niet verrijken maar verpesten.
De Don Quichot’s van het Noorden pikken het niet meer. De politiek spreekt van schande, ja labelt het zelfs als burgerterreur. Maar wat is de politiek dan zelf, als je ziet wat er met Groningen is gebeurd?? Een liefdadige instelling?
Wat rest je DAAR nog als burger, behalve stemmen op het FvD…
Het is voorwaar klimaatoorlog geworden, dat is de teneur! Overheid en politiek, tel uw knopen. Wellicht gaat u hier echt te ver! ???
www.ravage-webzine.nl/2018/09/12/noor...

frontbencher.nl/na-baudet-komt-er-wee...
rationeel
0
Het verzet tegen twee grote windmolenparken in het noorden van het land heeft ‘buitenwettelijke vormen’ aangenomen, zegt de veiligheidsdienst NCTV.

De acties tegen de komst van windmolens zijn het laatste jaar ‘geradicaliseerd’. Dat stelt Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in het nieuwste rapport Dreigingsbeeld terrorisme Nederland. Volgens woordvoerder Hekking van de NCTV gaat het om ‘buitenwettelijke acties’. Het rapport spreekt over bedreiging, intimidatie en vernieling. Met name de provincies Groningen en Drenthe worden genoemd.

‘Hoewel een klassieke ideologie bij het Nederlandse buitenwettelijke verzet tegen windmolens ontbreekt, is het gelet op de politieke doelen, wel degelijk als extremisme te omschrijven’, aldus het NCTV. ‘Op lokaal niveau ageren burgers op democratische wijze tegen de komst van windmolenparken, maar in vooral Drenthe (Drentse Monden) en Groningen (Windpark N33) neemt het protest in sommige gevallen buitenwettelijke vormen aan.’

De acties richten zich tegen ‘pro-windmolen bestuurders’, boeren op wiens land turbines komen, maar ook tegen bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de installatie en bouw van de windmolens. Bedreiging, intimidatie en vernieling worden hierbij toegepast. Het extremistische verzet tegen windmolens is in meer Europese landen zichtbaar. In Frankrijk werden dit jaar al diverse windmolens in brand gestoken, wat leidde tot miljoenen euro’s schade.

In juli ontvingen bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van windparken in het Noorden een dreigbrief. In 2016 ging een schuur van een van de voorstanders van een windpark in vlammen op door brandstichting. Ook werd schrikdraad rond weilanden los geknipt waardoor vee wegliep. Betrokkenen suggereerden in de media een verband met het windmolendebat.

Jan Nieboer, woordvoerder van de actiegroepen Platform Storm en Tegenwind Veenkoloniën, verbaast zich niet over het NCTV-rapport. Het zou Nieboer niet verbazen als de bom in Drenthe barst als de windmolens komen. „Het zijn nu nog papieren uitingen, maar ik ken meerdere mensen die zeggen: ‘Als ze niet om ons willen denken, dan gaan ze eraan’. Ik heb gehoord dat er mensen zijn die al handgranaten en andere explosieven hebben gekocht”, zegt hij bij RTV Drenthe.

In de Veenkoloniën is al jaren ruzie tussen voor- en tegenstanders van de windparken. Tegenstanders zijn bang voor permanente verpesting van het landschap en geluidsoverlast die dag en nacht aanhoudt. Nieboer vreest net als de NCTV voor escalatie in de Veenkoloniën. „Burgemeester Seton van Borger-Odoorn vroeg mij om de achterban in toom te houden, maar ik heb geen Openbare Orde en Veiligheid in mijn portefeuille.”

Nieboer verwacht bij het plaatsen van windmolens extremere acties, zoals in Frankrijk. In de departementen Drôme en Ain in het zuidoosten van Frankrijk werden afgelopen maand nog windmolens in brand gestoken door activisten. „Mochten die windmolens er komen, dan heb ik al meerdere keren gehoord dat ‘de fik erin gaat’. Men accepteert het hier gewoon niet”, zegt Nieboer.

Rob Rietveld, directeur van de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windmolens, heeft zich mateloos gestoord aan de NCTV die in het rapport rept over ‘windmolenterreur’ en ‘windmolen terrorisme’. ‘Hoe diep zijn we in dit land gezonken dat we een reactie vanuit de burgers die zich zeer onredelijk behandeld voelen gaan afdoen als terrorisme? […] Durf ook eens aan zelfreflectie te doen.’

www.ravage-webzine.nl/2018/09/12/noor...
rationeel
0
Is dit al in het nieuws geweest?

...In Frankrijk werden dit jaar al diverse windmolens in brand gestoken, wat leidde tot miljoenen euro’s schade...

... zoals in Frankrijk. In de departementen Drôme en Ain in het zuidoosten van Frankrijk werden afgelopen maand nog windmolens in brand gestoken door activisten...Treasury Bond
0
quote:

rationeel schreef op 8 apr 2019 om 19:56:


Hans Doordenker:

Wist u overigens, dat ook de biocentrales zwaar worden gesubsidieerd en dat er voor een groot deel versplinterde bomen uit onze bossen in worden verstookt. U zou eens een rondje Veluwe moeten maken, dan kunt u de kap met eigen ogen zien. Wij wonen er en hebben de laatste jaren nog nooit zo’n omvangrijke kap c.q uitdunning gezien. Overigens staat er echt geen herplant/ aanplant tegenover. We worden om de tuin c.q het bos geleid. De bomenplantdag maakt dit echt niet goed.
WIEBES heeft natuurlijk weer een oplossing. Hij gaat zonne-energie importeren uit Duitsland en we voldoen aan de Europese norm. Een kennis van mij in Duitsland lacht zich een deuk. Hij heeft er met subsidie nog een groot aantal zonnepanelen bijgelegd en is inmiddels energieleverancier i.p.v. gebruiker. Hij krijgt maandelijks enige honderden euro’s gestort. Wiebes, door ons geen subsidie te geven, betalen we indirect mee aan de subsidie van de Duitse panelen. Wiebes en Klavertje, goed rekenwerk!


Klopt, je wilt niet weten wat je ziet als je richting Duitsland rijdt, complete kaalslag langs de snelwegen.
Combi biomassa en 5G volgens mij

zembla.bnnvara.nl/nieuws/bos-als-bran...
rationeel
0
Davy Kroket:

Bedankt Groenlinks, bedankt voor de honderdduizend vogellijken.
Met je veganistische macrobiotische zemelcakekop?
josti5
0
quote:

rationeel schreef op 9 apr 2019 om 14:46:


Ronaldo Haasnoot 5 april 2019 at 09:01
@HaSt,
Er ontstaat zelfs ‘windmolenterreur’ in Nederland (zie link). Niet verwonderlijk in Groningen en Drente waar de bevolking wel weet wat ze uit ‘Den Haag’ kunnen verwachten. Aardbevingen en beschadigde huizen en… gestresste levens. ??????
De politiek denkt ongenuanceerd nu daar enorme windmolens in het vlakke landschap ‘neer te pluren’ (vergeef mij mijn woorden) maar de burgers pikken het gesol met hun leefomgeving niet meer. Alles moet wijken voor de Haagse idealen en ‘centen’. Eerst was er het gas ondergronds en nu dus energiemolens bovengronds: monsters van wel 200 meter hoog.
Een landschap vol euromasten….
Het zal hun leven niet verrijken maar verpesten.
De Don Quichot’s van het Noorden pikken het niet meer. De politiek spreekt van schande, ja labelt het zelfs als burgerterreur. Maar wat is de politiek dan zelf, als je ziet wat er met Groningen is gebeurd?? Een liefdadige instelling?
Wat rest je DAAR nog als burger, behalve stemmen op het FvD…
Het is voorwaar klimaatoorlog geworden, dat is de teneur! Overheid en politiek, tel uw knopen. Wellicht gaat u hier echt te ver! ???
www.ravage-webzine.nl/2018/09/12/noor...

frontbencher.nl/na-baudet-komt-er-wee...


Om Nieuw-Vennep loopt nu een afschuwelijke 380KV-leiding langs de 205 en 207.
Een woud aan kabels, die in de zon óók nog eens extra oplichten.
Enorme horizonvervuiling, en volgens het RIVM wel degelijk gevaarlijk, met name voor kinderen (kanker).

Straks nog 5G: dat wordt gezellig...

Een samenleving op haar laatste benen.
Mooi wandelgebied platgewalst door Tennet.
Daar kom je niet meer voor je lol...

rationeel
0

thatsmethistime:

Windmolens draaien niet op de wind, maar op subsidie......................?

9.659 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 ... 479 480 481 482 483 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Randstad in schijnwerpers op Damrak'

08:12 De aandelenbeurs in Amsterdam zal dinsdag naar verwachting iets hoger openen. Ook elders in Europa lijken d...

  Indices

  AEX 575,92 0,00%
  EUR/USD 1,1150 +0,02%
  Germany30^ 12.770,40 +0,18%
  Gold spot 1.485,36 +0,06%
  LDN100-24h 7.182,74 +0,10%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.861,71 +0,15%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (8)

  Saibee op 22-okt-19 08:52
  (3)

  Kogovus op 22-okt-19 08:50
  (17)

  MacVersie op 22-okt-19 07:46
  (5)

  Wereldbelegger op 22-okt-19 07:30
  (47)

  Jetje1 op 22-okt-19 06:55

  Column Forum Meer»

  (10)

  Now U See Me! op 22-okt-19 08:46
  (1)

  Bertpeer op 22-okt-19 08:48
  (208)

  JoostVLS op 22-okt-19 08:38
  (3)

  GrandmasterC op 21-okt-19 16:59
  (8)

  LFT op 21-okt-19 15:09