Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.627 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 278 279 280 281 282 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
quote:

leek2018 schreef op 6 apr 2019 om 13:54:


[...]
Klimaatverbetering; wat is dan een beter klimaat? Wat voor de een een voordeel is, is voor de ander een nadeel.Je woont dan zeker niet in de buurt van Schiphol of rijdt nooit me de auto door Antwerpen!!
Tom Riddle®
1
quote:

rationeel schreef op 6 apr 2019 om 12:47:


Den Haag kijkt weg

Dat Den Haag de effecten van het eigen gasverbod niet kan of wil berekenen, wil natuurlijk niet zeggen dat die effecten er niet zijn. Volgens het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid gaat het om een ‘investering’ van... 500 miljard... euro. Ter vergelijking: dat is... meer... dan de volledige staatsschuld en niet veel minder dan de... totale ....hypotheekschuld. Mogelijk levert die ‘investering’ van 500 miljard lagere energierekeningen op, maar dat moet nog maar blijken. Om te beginnen moet de ‘investering’ wel alvast door... eigenaren... – of door... collega-belastingbetalers ...– worden opgehoest.
Minstens zo erg: het afsluiten van de Nederlandse woningen en gebouwen van het gas helpt het klimaat helemaal niet, of hooguit een klein beetje... Aardgas is immers de schoonste... en ...klimaatvriendelijkste... van alle brandstoffen. En ook Nederland zal het nog heel lang niet zonder brandstoffen kunnen stellen, bijvoorbeeld in elektriciteitscentrales.
Sterker nog:... twee hoogleraren... van de Groningse universiteit berekenden een jaar geleden al dat het gasverbod niet tot minder, maar – zeker de eerste decennia – juist tot ...meer... gasconsumptie in Nederland zou leiden. Als er immers ook... geen kolen ...meer gestookt mogen worden in elektriciteitscentrales, is ...gas... het enige alternatief. En de... vraag... naar stroom zal spectaculair toenemen omdat het gas in woningen en kantoren niet meer mag. En hoe wordt die stroom ...gemaakt?... Juist – door... gas te verstoken...

www.sypwynia.nl/laat-rutte-het-gasver...

In delen van Groningen, Drenthe en Overijssel moeten netbeheerders Enexis en Tennet 'nee' verkopen aan initiatiefnemers van nieuwe grootschalige projecten. Dat raakt investeerders die zonneparken willen aanleggen op boerenland, maar ook de groene dromen van voetbalclubs spatten uiteen.
Uitbreiding van de netcapaciteit, om ruimte te maken voor zonnestroom, zal jaren duren en miljarden euro’s gaan kosten.
radar.avrotros.nl/nieuws/item/stroomn...

en dan hebben we het nog niet over de 'allemaal zo snel mogelijk van het gas' transitie ... want dat kan het net helemaal niet aan.

Dus wat wil GrL ?
De huidige gasinfrastructuur zo snel mogelijk afbreken (desinvestering van vele 10-tallen miljarden en zo snel mogelijk op stroom (kost vele 10-tallen miljarden voor netbeheerders en nog een veelvoud daarvan voor woningeigenaren).

Piramidespel dus !

Waarom we niet kunnen starten met goede duurzaam! gesubsidieerde isolatie en pas daarna kijken hoe heel NLD van het gas kan ... ach, onbespreekbaar voor GrL
alexnr75
2
www.telegraaf.nl/nieuws/3403637/verze...

Toch wel interessant. Nu heeft Nederland eerst het gas uit Groningen gehaald als zijnde een wingewest. Nu krijgen ze er zonnepanelen en windmolens voor terug.

Dus nog steeds wingewest!

Dat allemaal door die klimaatdrammers en stadse wensen :)

edit; Er is alleen een klimaatverbetering in het westen van het land.

Voor het noorden zal het een woon - klimaat verslechtering zijn!!
Tom Riddle®
1
Daarnaast is het interessant om te zien hoe het overzicht van de electorale concurrentie nu is, nadat FVD de grootste is geworden:
www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&...

2e kamer
FVD thans 2 ... prognose 31/03/2019 27
GrL thans 14 ... prognose 31/03/2019 18
VVD thans 33 ... prognose 31/03/2019 23
CDA thans 19 ... prognose 31/03/2019 14
PvdA thans 9 ... prognose 31/03/2019 13
D66 thans 19 ... prognose 31/03/2019 11

Zouden deze verhoudingen aanblijven tot de volgende 2e kamer verkiezingen, dan zijn het VVD met FvD die de lead moeten nemen en 2-3 kleinere partijen (excl. GrL) aan kunnen schuiven ... maar moet de huidige coalitie het gasbesluit wél loslaten, anders wordt NLD over 2 jaar onregeerbaar ;-)
DeZwarteRidder
1
Zweden steunt Nederlands plan Europese vliegtaks
1 uur geleden in FINANCIEEL

BOEKAREST (ANP) - - Het Nederlandse voorstel voor de invoering van een Europese vliegtaks moet snel officieel op de Europese agenda komen. Dat zei de Zweedse minister Magdalena Andersson na afloop van een bijeenkomst van de EU-ministers van Financiën in Boekarest. „Ik hoop dat we de discussie over dit interessante initiatief gauw kunnen starten.”

Staatssecretaris Menno Snel (Belastingen) wilde een Europese vliegbelasting in Boekarest voor het eerst echt bespreken met zijn collega’s, nadat hij zijn voorstel in februari in Brussel kort had kunnen presenteren.

Er was volgens hem „brede belangstelling” voor. Maar „ondanks onze inspanningen”, aldus zijn woordvoerder, zette de Roemeense voorzitter het onderwerp niet op de agenda van zaterdag. Daarop besloot Snel de bijeenkomst te laten schieten.

Reikhalzend

Ook België, Luxemburg en Frankrijk staan achter een Europese vliegbelasting. Een Belgische diplomaat zei eerder er „reikhalzend” naar uit te kijken om „er in Boekarest dieper op in te gaan.” Volgens de

Roemeense betrokkenen ontkennen dat er geen ruimte voor een discussie over het plan was. Volgens Andersson is het echter niet besproken.

Vliegtaks

Zweden heeft in april vorig jaar een vliegtaks ingevoerd voor vertrekkende passagiers die afhankelijk van de bestemming tussen bijna 6 en 38 euro betalen. In Nederland is in het regeerakkoord afgesproken per 2021 een vliegtaks van 7 euro per ticket voor alle bestemmingen in te voeren. Snel heeft gezegd daar mee door te gaan maar het zou „beter zijn het samen te doen” in de EU.

In juni organiseert Nederland een internationale CO2-conferentie waar de vliegtaks ook aan de orde komt. Minister Andersson zei daar bij te zijn.
alexnr75
0
fd.nl/opinie/1296114/een-effectieve-c...

Wat is er mis met belastingvrije voeten en heffingskortingen? Niets lijkt me. Zo’n gedeeltelijke vrijstelling van belastingen is vaak een prima idee. We hebben een arbeidskorting bij de inkomstenbelasting, voor MKB-ers is er de winstvrijstelling en zzp-ers krijgen zelfstandigenaftrek. Erfgenamen betalen over het eerste deel van hun erfenis meestal geen belasting. In ons belastingstelsel wemelt het van dit soort kortingen.

Zeker bij belastingen waarvan het doel niet zo zeer is om geld op te halen, maar om gedrag te veranderen, is een heffingsvrije voet logisch. Beïnvloeding gaat meestal over het gedrag aan de marge. We willen dat mensen korter douchen, niet dat ze nooit meer douchen. De thermostaat moet een graadje omlaag, maar de kachel hoeft niet helemaal uit. Vandaar dat de eerste €257 euro van de energieheffing automatisch wordt kwijtgescholden. Zo beïnvloed je wel het gedrag aan de marge, zonder onnodige schade voor de koopkracht

Overigens is dat een principe waar de overheid vaak de hand mee licht. Zo heeft de belasting op leidingwater geen vrijstelling aan de onderkant, maar juist aan de bovenkant. Over het watergebruik boven 330 kuub hoeft de langdouchende zwembadeigenaar dus juist niets te betalen. Ook het feit dat het kabinet de belastingvermindering op de energieheffing verlaagde van €308 naar de eerdergenoemde €257, is in tegenspraak met de logica. Ik ken in elk geval geen econoom die er de logica van in ziet.

Dus misschien is het principe in Den Haag nog niet helemaal overgekomen. Daarom nogmaals: gedragsverandering doe je via marginale tarieven, dus door de prijs van de laatste (wel of niet) gekochte eenheid te verhogen. Daarbij kun je via heffingskortingen en andere vrijstellingen zorgen dat de gemiddelde prijs niet te veel stijgt.
Ik vat het speciaal voor Jesse Klaver van GroenLinks en Lodewijk Asscher van de PvdA graag nog een keer samen: het gaat om de marginale prijs, niet om de gemiddelde prijs! Juist deze twee politici maken zich hard voor een ‘platte’ CO2-belasting, die grote vervuilers in de industrie vanaf de eerste ton CO2-uitstoot zouden moeten betalen. Ze willen dus een hoge gemiddelde prijs voor CO2, terwijl een hoge marginale prijs veel meer effect heeft.
De afgelopen maanden heb ik op deze plaats met enthousiasme geschreven over invoering van een CO2-heffing. Dat is volgens mij een efficiënte vorm van klimaatbeleid. Maar ik schreef ook: het gaat bij deze invoering om de detail. De heffingsvrije voet is zo’n belangrijk detail, en het is bijzonder jammer dat er nu een politiek punt van wordt gemaakt.

Wie een platte CO2-heffing invoert, moet kiezen uit twee kwaden. Maak de heffing hoog (bijvoorbeeld €50 per ton CO2) en het gedragseffect (aan de marge) zal groot zijn. Dat wil zeggen: veel CO2-reductie. Maar het negatieve economische effect (via de hoge gemiddelde heffing) ook. De kans dat bedrijven of bedrijvigheid naar het buitenland verplaatst is aanzienlijk, met medeneming van CO2-uitstoot en banen. Een lage, platte heffing dan, van bijvoorbeeld €10? Dan is het economische effect ongetwijfeld gering. Maar er is ook geen grote prikkel voor CO2-reductie.

De oplossing voor dit dilemma is simpel: maak een hoog marginaal tarief, bij een laag gemiddeld tarief. Geef een grote financiële prikkel om uitstoot te reduceren, maar zorg via een forse vrijstelling dat het gemiddelde tarief niet te hoog wordt. De belastingvrije grens kan het beste gelegd worden bij het uitstootniveau van de schoonst mogelijke technologie, zodat bedrijven die meer vervuilen dan strikt noodzakelijk voor de productie, dat het hardst voelen. Of misschien nog beter: zorg dat de grens ieder jaar wat daalt, zodat er ook een continue prikkel voor het ontwikkelen van nog schonere technologie ontstaat.

Wie echt wil dat de industrie de uitstoot verminderd, gaat dus voor een hoge CO2-heffing met een op de schoonste technologie gebaseerde heffingsvrije voet die in de tijd stapsgewijs afneemt. Wie liever pleit voor een hoge, platte heffing wil niet zo efficiënt mogelijk de klimaatdoelen halen, maar is simpelweg uit op het straffen van de industrie. De emotie regeert dan, in plaats van de ratio.
Tom Riddle®
1
Een Gronings bedrijf heeft zich teruggetrokken uit een bouwproject bij Meeden, na bedreigingen door anti-windmolenactivisten. 'U krijgt 48 uur om uw onderneming veilig te stellen', staat in een brief die dinsdag is afgeleverd.
DONDERDAG 4 APRIL 2019
www.rtvnoord.nl/nieuws/206906/Opnieuw...
Tom Riddle®
2
Resumerend:
- niet gewenst
- te duur
- geen regie
- geen realistische planning
- er wordt maar wat geroepen
- desinvesterend
- geen integraal internationaal plan
- geen integraal Europees plan
- te weinig draagvlak bij de burgers
- kost coalitie zetels !
DeZwarteRidder
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 apr 2019 om 14:57:


www.telegraaf.nl

Binnenland
Verzet plattelanders tegen zee aan zonnepanelen

Mensen worden platgemaaid door de procedures en komen in opstand; ik vind dat prima.
Naar mijn mening moeten ze iedereen die last of schade heeft van windmolens of zonnecellen een flinke vergoeding betalen.
DeZwarteRidder
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 apr 2019 om 15:16:


[...]
Mensen worden platgemaaid door de procedures en komen in opstand; ik vind dat prima.
Naar mijn mening moeten ze iedereen die last of schade heeft van windmolens of zonnecellen een flinke vergoeding betalen.

Of mede-eigenaar maken.
Want iemand die verdient aan windmolens of zonnecellen, zal er niet over gaan klagen........
En ergernis zal als sneeuw voor de zon verdwijnen...!!!

Op sommige plaatsen in het buitenland gebeurt dit al.

Tom Riddle®
1
Of mede-eigenaar maken.?

Worden ze nooit, forget it !
Parken (met molens- of panelen) worden opgekocht cq ingericht door privaat investeringsgeld. Die streven hun eigen rendement na, willen geen gezeik .. al helemaal niet van burgers.

Blijft over: boeren die een windmolen of wat panelen op eigen erf neerleggen .. maar dat is sprokkelwerk.

Overheid blijft werken met ongefundeerde prognoses, aannames etc. om het hele gasloos maar te onderbouwen.

Zo is er ook voldoende bewijs dat er in ons universum minstens 5000 planeten met leven moeten zijn en misschien wel meer. Op papier en- obv observaties, zouden daar dezelfde omstandigheden moeten zijn als op aarde.
Maar .... geen enkele wetenschapper hoor je beweren dat daar inderdaad ook leven is, simpelweg omdat het niet te bewijzen valt.

Overheden gaan daar anders mee om:'het staat op papier, dus het is zo'

boehahahahaha ...
Chiddix
1
quote:

Tom Riddle® schreef op 6 apr 2019 om 14:19:


Daarnaast is het interessant om te zien hoe het overzicht van de electorale concurrentie nu is, nadat FVD de grootste is geworden:
www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&...

2e kamer
FVD thans 2 ... prognose 31/03/2019 27
GrL thans 14 ... prognose 31/03/2019 18
VVD thans 33 ... prognose 31/03/2019 23
CDA thans 19 ... prognose 31/03/2019 14
PvdA thans 9 ... prognose 31/03/2019 13
D66 thans 19 ... prognose 31/03/2019 11

Zouden deze verhoudingen aanblijven tot de volgende 2e kamer verkiezingen, dan zijn het VVD met FvD die de lead moeten nemen en 2-3 kleinere partijen (excl. GrL) aan kunnen schuiven ... maar moet de huidige coalitie het gasbesluit wél loslaten, anders wordt NLD over 2 jaar onregeerbaar ;-)


De poppen zijn nu al aan het dansen terwijl de burger nog niet belast is met klimaatmaatregelen uitgezonderd in 2019 een hogere energierekening. Wat moet dat worden bij isolatie en warmtepomp? excl bijkomende kosten plus de transitie bij bedrijven.
Rutte kennende zal hij tot 2021 de burger en bedrijven niet zwaar belasten i.v.m TK verkiezingen. Volgend jaar de energierekening weer omlaag wat in strijd is met het klimaatakkoord. Man denkt vooruit(TK verkiezingen 2021).
Treasury Bond
0
quote:

alexnr75 schreef op 6 apr 2019 om 11:36:


[...]

Jij doet jouw naam geen eer aan;

- Al het nieuws / informatie wat je tot je neemt is gekleurd.
- dat rendement, is dat per dag/ maand / jaar?

Eigenlijk ben jij helemaal niet objectief :)


Klopt, fredje kan zichzelf beter reactief noemen
Treasury Bond
1
quote:

objectief schreef op 6 apr 2019 om 11:49:


In de berichten mis ik de grote voordelen van de klimaatverbetering.


Kom vertel eens die enorme voordelen!
Ik zou ze niet weten namelijk!
Treasury Bond
1
quote:

objectief schreef op 6 apr 2019 om 14:08:


[...]


Je woont dan zeker niet in de buurt van Schiphol of rijdt nooit me de auto door Antwerpen!!


En weer geen antwoord geven he!
Bij Schiphol of Antwerpen wonen heeft niets te maken met klimaat.
Als die twee morgen verdwijnen wordt jouw klimaat niet anders. Je begrijpt de term niet volgens mij.
Jan70 de kleine belegger
1
wat mij het meest stoort in de hele klimaatdiscussie e.d.:
Onze politiek doet voorkomen dat wij met 17 miljoen mensen dat de wereld vergaat.
Daarbij verlies de politiek zijn draagvlak.: Politici zegen "geef ons uw geld en wij zorgen dat het goed komt". Gelukkig vertrouwt iedereen de politici en hoeven we gelukkig geen geld te geven, het wordt wel gepakt.
Chiddix
2
quote:

Jan70 de kleine belegger schreef op 6 apr 2019 om 18:38:


wat mij het meest stoort in de hele klimaatdiscussie e.d.:
Onze politiek doet voorkomen dat wij met 17 miljoen mensen dat de wereld vergaat.
Daarbij verlies de politiek zijn draagvlak.: Politici zegen "geef ons uw geld en wij zorgen dat het goed komt". Gelukkig vertrouwt iedereen de politici en hoeven we gelukkig geen geld te geven, het wordt wel gepakt.


Nederland maakt zichzelf wijs de opwarming van de aarde te kunnen stoppen(0,00007) terwijl China,India en de VS het niet zo nauw nemen. Heel de klimaatgekte voor z on klein land is water naar de zee dragen. Schadelijk voor economie en welvaart.
Maar Nederland moet mee doordat hogere machten(links) hun wil opleggen via VN en EU. Hetzelfde zie je bij migratie. We zijn op weg naar een wereldregering. Een eenheidsworst.
Tom Riddle®
1
quote:

Chiddix schreef op 6 apr 2019 om 17:10:


[...]Rutte kennende zal hij tot 2021 de burger en bedrijven niet zwaar belasten i.v.m TK verkiezingen. Volgend jaar de energierekening weer omlaag wat in strijd is met het klimaatakkoord. Man denkt vooruit(TK verkiezingen 2021).


Het erge @chiddix ... is dat niet alleen Rutte zo denkt, maar alle partijleiders in de 2e kamer. Thierry Baudet is een relatief nieuwe, dus heeft voor mij vooralsnog! het voordeel van de twijfel.

Het gaat ze niet om het volk, het gaat ze allemaal -vroeg of laat- om het partijbelang + wat de partij henzelf in de toekomst (d.m.v. connecties) aan goeds kan brengen -> = dus persoonlijk belang ... en DAT zit dus scheef in de 2e + 1e kamer.

Juist daarom- en daardoor wordt er zo enorm uitgeruild, geschoffeld in achterkamertjes ... zogenaamd! in het belang van de burgers, maar in werkelijkheid! geïnitieerd door bedrijven lobby.

DAT zou dus de grote les voor FvD moeten zijn .... DAAROM hebben ze zichzelf Forum voor Democratie genoemd.
Nu eerst nog maar eens afwachten of ze die belofte volhouden, danwel in een 'self-fulfilling-prophecy' stranden zoals ook de anderen partijen gedaan hebben.


We gaan zien .....
grtz Tom
Chiddix
1
De contouren van een wereldregering worden zichtbaar. Klimaattop Parijs(akkoorden) in 2015 en het Marrakesh Pact j.l Als je daarvoor tekent moet je meedoen. Anderen vullen voor je in wat je moet doen en waaraan je moet houden.
5.627 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 278 279 280 281 282 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Kleine plussen op Europese beurzen

11:48 De Europese beurzen lieten maandag kleine plussen zien. Naast de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten ...

  Indices

  AEX 574,25 +0,47%
  EUR/USD 1,1214 -0,06%
  Germany30^ 12.291,50 +0,52%
  Gold spot 1.425,72 +0,03%
  LDN100-24h 7.464,38 +0,38%
  NY-Nasdaq Composite 8.146,49 -0,74%
  US30# 27.170,75 +0,04%

  Stijgers

  Galapagos
  +10,52%
  Acomo
  +6,93%
  TomTom
  +5,73%
  Arcadis
  +5,63%
  BESI
  +5,56%

  Dalers

  Kiadis...
  -6,46%
  Fugro
  -1,90%
  Euroco...
  -1,83%
  ABN AM...
  -1,76%
  WDP
  -1,51%

  Nieuws Forum Meer»

  (22)

  dasokwat op 22-jul-19 13:47
  (3)

  dasokwat op 22-jul-19 13:37
  (5)

  dasokwat op 22-jul-19 13:36
  (3)

  ooievaar49 op 22-jul-19 12:52
  (16)

  closer op 22-jul-19 12:42

  Column Forum Meer»

  (11)

  Apekool op 22-jul-19 13:54
  (53)

  fred optie op 22-jul-19 13:39
  (40)

  Pomper op 22-jul-19 13:19
  (5)

  jhm 28 op 22-jul-19 13:01
  (12)

  Snugger op 22-jul-19 12:35