Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 ... 278 279 280 281 282 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
quote:

alexnr75 schreef op 6 apr 2019 om 11:36:


[...]

Jij doet jouw naam geen eer aan;

- Al het nieuws / informatie wat je tot je neemt is gekleurd.
- dat rendement, is dat per dag/ maand / jaar?

Eigenlijk ben jij helemaal niet objectief :)We hebben het over rendement YTD (ik mag toch verwachten dat elke belegger dit weet of zitten er hier posters die enkel over de klimaatvoordelen hun mening willen delen)
rationeel
0
quote:

leek2018 schreef op 6 apr 2019 om 11:19:


[...]
50% of meer van uit te voeren onontwikkelde werkzaamheden blijft bestaan. Het is meer een grotere zorg dat die werkzaamheden niet door Nederlanders wordt uitgevoerd, maar door andere EU bewoners.


In een toekomstig stadium zal vrijwel alles uitgevoerd worden door robotachtige oplossingen.

Bij eigen broek ophouden zal misschien ook gaan horen, minder menselijke hulp van buiten nodig hebben, omdat kant en klaar producten, vanuit de gerobotiseerde fabriek, geen onderhoud meer nodig hebben.

Vergelijk dat bijvoorbeeld met de vroegere auto, waar je lekker aan knutselen kon, en waar nu hele systemen tegelijk vernieuwd worden. Of waar alles bij voorkeur meteen wordt afgedankt omdat vervangen duurder is dan nieuw kopen.

Haast niets zit nu al zo meer in elkaar dat het uit elkaar te schroeven is.

De arbeid die nu nog allemaal gedaan moet worden door mensen, en waar geen mensen meer voor te vinden zijn, zoals een straat behoorlijk bestraten, daar zullen andere oplossingen voor gevonden worden.

Nederland is in feite nog ...gelukkig maar...een hele primitieve wereld in vergelijking met de technische mogelijkheden die er zijn..

Bowski
0
quote:

rationeel schreef op 6 apr 2019 om 11:24:


Deze drijvende stad is opgewassen tegen tsunami’s en een stijgende zeespiegel – althans, dat belooft het futuristische ontwerp:

Ooit leek het een onbereikbaar ideaal van een aantal techmiljardairs en idealistische architecten. Maar het zou wel eens snel een concrete oplossing kunnen vormen voor een van de grootste uitdagingen waar de wereld voor staat: toenemende woningtekorten en het stijgen van de zeespiegel.

Een groep door de Verenigde Naties bijeen gebrachte aannemers, ingenieurs en architecten heeft woensdag een concept gepresenteerd voor een betaalbare drijvende stad.

Futuristische ontwerpen uit het verleden stuitten vrijwel altijd op de nodige scepsis, maar directeur Maimunah Mohd Sharif van het United Nations Human Settlement Programme (UN-Habitat) zegt dat de Verenigde Naties dit project zullen ondersteunen.

“Iedereen in het team wil echt dat dit gebouwd gaat worden”, zegt CEO Marc Collins van Oceanix, een bedrijf dat drijvende structuren ontwikkelt. “We zijn niet alleen maar aan het theoretiseren”.

Het bedrijf is ervan overtuigd dat de drijvende stad woningtekorten kan oplossen en tegelijkertijd een antwoord is op de dreiging van een stijgende zeespiegel.

De structuur waarop de stad wordt gebouwd moet alle soorten natuurrampen kunnen weerstaan, zoals overstromingen, tsunami’s en orkanen uit de allerkrachtigste categorie 5.

Het concept staat bekend als Oceanix City en is ontworpen door de bekende architect Bjarke Ingels in nauwe samenwerking met Oceanix. De presentatie die deze week plaatsvond, moet investeerders enthousiast maken om geld in het ambitieuze project te steken.

Zo kan de stad eruit komen te zien als hij daadwerkelijk gebouwd gaat worden.

De stad zal bestaan uit een reeks zeshoekige platforms die elk plaats bieden aan zo’n 300 inwoners. Zeshoeken behoren tot de meest efficiënte vormen in de architectuur.

De ontwerpers noemen een groep van zes platforms een ‘dorp’. De hele stad bestaat uit zes dorpen voor in totaal zo’n 10.000 inwoners. Daarmee kan het eiland helemaal autonoom zijn eigen elektriciteit, water en warmte produceren.

In de dorpen zijn auto’s en vrachtwagens die veel uitlaatgassen uitstoten, niet welkom. Wel wordt er geëxperimenteerd met zelfrijdende auto’s en drones.

In het concept wordt uitgegaan van ‘ocean farming’, waarbij onder het wateroppervlak zeewier groeit en ook coquilles en andere zeevruchten worden gekweekt.

Hoewel het een ‘drijvende stad’ heet, wordt de gemeenschap eigenlijk vastgekoppeld aan de bodem van de zee. De dorpen komen binnen anderhalve kilometer van grote kuststeden te liggen, maar kunnen bij dreigende rampen naar een veiliger plek worden gesleept.

De stad krijgt ook een systeem om zichzelf van drinkwater te voorzien. Generatoren condenseren water uit de lucht en filteren daar dan metalen en bacteriën uit.

De stad kent geen hoogbouw. Om een laag zwaartepunt te houden, hebben gebouwen maximaal zeven verdiepingen. Alle huizen en gebouwen worden gemaakt van duurzame materialen, zoals bamboe en hout.

De ontwerpers houden er wel rekening dat het gros van de bewoners het vasteland niet inruilt voor de drijvende stad, want goedkoop zal dit ‘utopische pragmatisme’ niet worden.

Het is een hele uitdaging om daadwerkelijk een drijvende stad te bouwen, maar het is wel mogelijk. In die zin is het volgens UN-Habitat te vergelijken met landen op de maan.

www.businessinsider.nl/deze-drijvende...

Leuke fantasie...leuke plaatjes;)


Niks nieuws, hebben we al: www.royalcaribbean.com/cruise-ships
alexnr75
0
@objectief,

Dus, net als zovelen, vergeet jij gemakshalve de resultaten van 2018??

Als iemand in 2018 bijv. een rendement had van -15% dan heeft deze persoon zelfs met een rendement van YTD +15% nog steeds een negatief rendement :)

Om het met jouw, aangepaste, woorden te zeggen:

quote:Elk artikel over +15% rendement moet je wel lezen met de gedachte ze schrijven dit om hun lezers te plezieren; dit betekent info verschaffen die de lezer niks in zijn portemonnee kost.
Chiddix
1
quote:

Tom Riddle® schreef op 6 apr 2019 om 11:24:


@alexnr75 -> AB

Wellicht geschrokken van de verkiezingsuitslag, benadrukken politici nu vooral dat we nog heel veel tijd hebben om de CO2-uitstoot te verminderen tot bijna nul. Van Hoek vindt dat politici dat onderschatten: „Het ambitieniveau is torenhoog. Ze willen wat in meerdere generaties is opgebouwd, in één generatie weer volledig omvormen.”

Is de groene operatie wel betaalbaar?Zonder de klimaathysterie had FVD nooit de grootste partij geworden in de EK. Rutte is zich nu aan het wringen in allerlei bochten. Met groot bombarie roepen voor de verkiezingen, er komt een klimaatheffing voor bedrijven en nu weer afzwakken. Klaver dacht , dat er een platte CO2 heffing kwam voor bedrijven maar dat blijkt niet het geval. En hoe het ingevuld moet worden, is nog geen besluit over genomen. Verkiezingsbedrog roept Klaver.
rationeel
0
quote:

objectief schreef op 6 apr 2019 om 11:41:


[...]


We hebben het over rendement YTD (ik mag toch verwachten dat elke belegger dit weet of zitten er hier posters die enkel over de klimaatvoordelen hun mening willen delen)Wij weten heel veel, 77777777777777777.

Maar jij verveelt ons met je eindeloze prietpraat.
rationeel
0
quote:

Bowski schreef op 6 apr 2019 om 11:47:


[...]
Niks nieuws, hebben we al: www.royalcaribbean.com/cruise-ships


Interessant. Technisch geweldig toch!

De een zoekt de stilte van een onbewoond eiland, en de ander kan niet met genoeg mensen boven op elkaar zitten;)
rationeel
0
quote:

Chiddix schreef op 6 apr 2019 om 11:53:


[...]

Zonder de klimaathysterie had FVD nooit de grootste partij geworden in de EK. Rutte is zich nu aan het wringen in allerlei bochten. Met groot bombarie roepen voor de verkiezingen, er komt een klimaatheffing voor bedrijven en nu weer afzwakken. Klaver dacht , dat er een platte CO2 heffing kwam voor bedrijven maar dat blijkt niet het geval. En hoe het ingevuld moet worden, is nog geen besluit over genomen. Verkiezingsbedrog roept Klaver.


Dat zie je in een te eng perspectief.
De maatschappij heeft een ander stelsel van regeren nodig.

Er moeten heel veel problemen aangepakt ipv onder tafel geschoven.

Dat vraagt om andere mensen die daar oog voor hebben, en de kennis om het over het voetlicht te brengen, en de burger mee te krijgen in de veranderingen waar de huidige wereld om vraagt.

Klimaat is een fopspeen voor wat er werkelijk aan de hand is.
Chiddix
1
Klimaatpartij GL heeft veel stemmen gekregen bij de laatste verkiezing door burgers die tegen zichzelf zeiden, ik ben voor het klimaat. Zonder even verder na te denken wat de gevolgen zijn voor Neerlands economie en welvaart met het GL klimaatprogramma, dat Nederland naar de afgrond brengt.
objectief
0
quote:

Chiddix schreef op 6 apr 2019 om 12:13:


Klimaatpartij GL heeft veel stemmen gekregen bij de laatste verkiezing door burgers die tegen zichzelf zeiden, ik ben voor het klimaat. Zonder even verder na te denken wat de gevolgen zijn voor Neerlands economie en welvaart met het GL klimaatprogramma dat Nederland naar de afgrond brengt.Van een goed klimaat kan ieder enkel beter worden. GL heeft de toekomst.
De klimaatkosten zijn peanuts in het gehele kostenplaatsje van Nederland.
Chiddix
0
quote:

rationeel schreef op 6 apr 2019 om 12:04:


[...]

Dat zie je in een te eng perspectief.
De maatschappij heeft een ander stelsel van regeren nodig.

Er moeten heel veel problemen aangepakt ipv onder tafel geschoven.


Klimaat is een fopspeen voor wat er werkelijk aan de hand is.


Ook zonder het klimaatonderwerp zouden bepaalde urgente zaken onder het tapijt blijven omdat men er geen weg mee weet of het EU program moet uitvoeren.
Realisten zeggen, dat de klimaatmaatregelen van Nederland vrijwel niets bijdragen aan het klimaat omdat India,China en VS de plannen van Nederland niet volgen.
Señor Acero
0
quote:

Chiddix schreef op 6 apr 2019 om 11:53:


[...]

Zonder de klimaathysterie had FVD nooit de grootste partij geworden in de EK. Rutte is zich nu aan het wringen in allerlei bochten. Met groot bombarie roepen voor de verkiezingen, er komt een klimaatheffing voor bedrijven en nu weer afzwakken. Klaver dacht , dat er een platte CO2 heffing kwam voor bedrijven maar dat blijkt niet het geval. En hoe het ingevuld moet worden, is nog geen besluit over genomen. Verkiezingsbedrog roept Klaver.


Het klopt wat Klaver zegt, dat is kiezersbedrog.

Misschien valt uiteindelijk t kabinet hierdoor en kan rutte meteen door naar Europa.
Maar ik kan me niet voorstellen dat GL onder klaver nog veel groter zal worden. ( kan ook n wensgedachte zijn....)
rationeel
1
www.sypwynia.nl/laat-rutte-het-gasver...

Het gasverbod van Samsom is nergens goed voor
door Syp Wynia

Het van het gas halen van woningen en kantoren wordt de grootste en... duurste... overheidsoperatie uit de Nederlandse geschiedenis. Dertig jaar lang moeten iedere werkdag duizend huizen van het gas af, geïsoleerd worden en van nieuwe warmte- en kookapparatuur worden voorzien. Ook moet het elektriciteitsnet worden verzwaard en andere leidingnetten worden aangelegd.
Verbazingwekkend genoeg hebben het kabinet en de Tweede Kamer nooit uitgezocht of het gasverbod voor huizen en andere gebouwen wel werkt, wat het kost….

…en wie het moet betalen, wat de gevolgen voor de economie zijn en waarom andere landen juist aan het gas gaan. Het gasverbod is dus een schot in het duister.
Ook de planbureaus die de opdracht hadden om het klimaatbeleid door te rekenen gaven niet thuis. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) zegt wel dat er veel te weinig geld is voor de... 1,5 ...miljoen woningen die om te beginnen tot.... 2030... van het gas af moeten, maar laat het verder bij een ondoorzichtige cijferbrij.
Het Centraal Planbureau heeft de kosten maar helemaal niet ‘doorgerekend’, omdat er nog geen juridische verplichting zou zijn om woningen van het gas te halen. Dat is overigens kletspraat. Het kabinetsbeleid bevat zeer dwingende maatregelen,... inclusief het ‘binnentredingsrecht’... voor gemeenten om huizen tegen de wil van de bewoners van het gas te halen. Vanaf eind... volgend jaar... is het al zover.
rationeel
1
Den Haag kijkt weg

Dat Den Haag de effecten van het eigen gasverbod niet kan of wil berekenen, wil natuurlijk niet zeggen dat die effecten er niet zijn. Volgens het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid gaat het om een ‘investering’ van... 500 miljard... euro. Ter vergelijking: dat is... meer... dan de volledige staatsschuld en niet veel minder dan de... totale ....hypotheekschuld. Mogelijk levert die ‘investering’ van 500 miljard lagere energierekeningen op, maar dat moet nog maar blijken. Om te beginnen moet de ‘investering’ wel alvast door... eigenaren... – of door... collega-belastingbetalers ...– worden opgehoest.
Minstens zo erg: het afsluiten van de Nederlandse woningen en gebouwen van het gas helpt het klimaat helemaal niet, of hooguit een klein beetje... Aardgas is immers de schoonste... en ...klimaatvriendelijkste... van alle brandstoffen. En ook Nederland zal het nog heel lang niet zonder brandstoffen kunnen stellen, bijvoorbeeld in elektriciteitscentrales.
Sterker nog:... twee hoogleraren... van de Groningse universiteit berekenden een jaar geleden al dat het gasverbod niet tot minder, maar – zeker de eerste decennia – juist tot ...meer... gasconsumptie in Nederland zou leiden. Als er immers ook... geen kolen ...meer gestookt mogen worden in elektriciteitscentrales, is ...gas... het enige alternatief. En de... vraag... naar stroom zal spectaculair toenemen omdat het gas in woningen en kantoren niet meer mag. En hoe wordt die stroom ...gemaakt?... Juist – door... gas te verstoken...

www.sypwynia.nl/laat-rutte-het-gasver...
rationeel
1
www.sypwynia.nl/laat-rutte-het-gasver...

Twintig keer zo duur als landbouwmaatregelen.

Zelfs op basis van lage schattingen van het PBL levert een euro die in het gasverbod wordt gestoken aan... broeikasreductie....veel ...minder... op dan de euro die bijvoorbeeld in het duurzaam maken van de... landbouw... wordt gestoken. Geen wonder dat de rest van de wereld aan het relatief schone aardgas gaat, terwijl gasland Nederland zijn burgers juist met dwang en tegen hoge kosten van het gas af wil halen.
In ...CDV..., het blad van het wetenschappelijk bureau van het... CDA..., stond daarover eind vorig jaar een interessant staatje in een artikel van de economen... Gerard van der Meijden... (van de VU) en... Arjen Siegmann... (van de VU en het CDA-WI). Op basis van de door het PBL doorgerekende eerste versie van het Klimaatakkoord, van juli 2018, becijferden zij dat het klimaatprogramma voor de door... Diederik Samsom... geleide ‘tafel’ Gebouwde Omgeving – voornamelijk het gasverbod – ...135... euro per ...minder ...uitgestoten... ton CO2... kostte. De voorziene klimaatmaatregelen voor de... landbouw.... waren meer dan... zes keer zo effectief... (namelijk ‘slechts’... 22 euro per ton ...CO2).
Op mijn... verzoek... hebben ...Van der Meijden en Siegmann... hun berekeningen geactualiseerd, aan de hand van de doorrekening van het PBL van de tweede versie van het Klimaatakkoord, van december 2018. Die... nieuwste versie... pakt nog... veel... spectaculairder uit.
De voorziene maatregelen voor de landbouw kosten nu ...slechts... 9 euro per ton CO2, die voor ...mobiliteit 29 euro..., die voor de... industrie 31 euro..., die voor de ...elektriciteit 57 euro ...en die voor de... ‘Gebouwde Omgeving’... niet ...minder... dan... 169 euro... per minder uitgestoten ton CO2. Het gasverbod voor woningen en gebouwen is dus... extreem ineffectief....Als je het klimaat wilt helpen met geld, kun je je geld dus stukken beter zetten op de landbouw of desnoods op de industrie. Maar in ieder geval... niet... op het gasverbod van... Diederik Samsom... en het... kabinet RutteDrie....
Het gasverbod... kost dus een hoop... en... helpt maar een beetje.... Het hele peperdure en nagenoeg nutteloze... gasverbod... draagt namelijk ook... slechts 7 procent ...bij aan het beoogde terugdringen van de CO2-uitstoot. Woningen en kantoren zijn immers niet van die CO2-uitstoters (en ook al geen grote gasconsumenten).... Fabrieken, centrales en ook het verkeer... produceren een ...veelvoud... van de CO2 van... huishoudens...
rationeel
1
Weg er mee!

Het gasverbod van het kabinet RutteDrie dus is alleen te verklaren als een... emotioneel besluit... Het... gasverbod... is gebaseerd op een... levensgroot misverstand..., te weten het idee dat er een ...relatie... bestaat tussen... klimaatverandering... en de ...aardbevingen in Groningen... Politici ...hebben zich in de... luren... laten leggen door... actiegroepen... die die de indruk wekken dat ...aardga...s niet alleen voor ...aardbevingen... zorgt, maar ook bij uitstek... slecht... is voor het klimaat.
Binnenkort moet het... kabinet-Rutte... knopen... doorhakken... over het... klimaatbeleid... Het ...duurste... en ...minst... effectieve onderdeel van dat beleid is het... gasverbod..., dat terecht veel ...boosheid ...veroorzaakt. Het is een mooi moment om er een ...streep door te halen... Het gasverbod is peperduur, werkt niet en is nog ...dictatoriaal ...ook. ...Weg er mee!..

www.sypwynia.nl/laat-rutte-het-gasver...
rationeel
1
Weer een uitstekend artikel van Wynia:)

Het laatste stukje van de poten van de klimaattafel afgezaagd?
rationeel
1
Filmpje! Wynia’s Week op YouTube: Stop met miljarden weggooien aan het gasverbod
Wie het nog eens verteld wil zien: Wynia’s Week op YouTube is deze keer ook geheel gewijd aan de gigantische kosten waarmee Nederland wordt opgezadeld door een gasverbod waar niemand beter van wordt. Stop er mee!

www.sypwynia.nl/laat-rutte-het-gasver...

leek2018
0
quote:

objectief schreef op 6 apr 2019 om 11:49:


In de berichten mis ik de grote voordelen van de klimaatverbetering.

Klimaatverbetering; wat is dan een beter klimaat? Wat voor de een een voordeel is, is voor de ander een nadeel.
5.640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 ... 278 279 280 281 282 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Randstad daalt op groen Damrak

09:11 De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het g... 2

  Indices

  AEX 579,96 +1,47%
  EUR/USD 1,1188 -0,30%
  Germany30^ 12.397,40 +0,88%
  Gold spot 1.417,30 -0,56%
  LDN100-24h 7.490,51 +0,73%
  NY-Nasdaq Composite 8.204,14 -0,04%
  US30# 27.225,85 +0,19%

  Stijgers

  Galapagos
  +10,88%
  BESI
  +10,67%
  TomTom
  +7,34%
  Arcadis
  +6,23%
  Sif Ho...
  +6,11%

  Dalers

  Kiadis...
  -4,69%
  ABN AM...
  -4,52%
  KPN
  -1,97%
  Euroco...
  -1,91%
  Ordina
  -1,79%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  frankvl op 23-jul-19 09:22
  (3)

  Peak op 23-jul-19 09:21
  (9)

  Japio_ op 23-jul-19 07:46
  (2)

  bergen333 op 23-jul-19 00:59
  (1)

  lj;.k;lkhu8 op 22-jul-19 22:57

  Column Forum Meer»

  (12)

  fred optie op 23-jul-19 09:23
  (1)

  Brievenbus op 23-jul-19 09:17
  (8)

  moaventtog op 23-jul-19 09:12
  (224)

  retsok op 23-jul-19 09:12
  (1)

  toontjeavanti op 23-jul-19 09:01