Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.371 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 ... 215 216 217 218 219 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 2 mrt 2019 om 19:10:


Ik las laatst een artikeltje over de smerige rivieren in Noorwegen. En daar zou dan de zalm in gekweekt worden. Ik had altijd een nogal idyllisch beeld van Noorwegen.

Zalm wordt niet gekweekt in rivieren.
haas
0
quote:

leek2018 schreef op 2 mrt 2019 om 14:46:


[...]
De grote vervuilers zijn wij zelf. De zogenaamde grote vervuilers produceren producten, die wij als individueel maar al te graag afnemen. We moeten altijd maar het nieuwste van het nieuwste hebben.

In EU verband zullen aan producenten eisen moeten stellen
BIjv: alleen zuinigste koelkasten produceren etc.
Iedereen kan dit voorbeeld wel aanvullen met andere produkten:)
rationeel
0
Er wordt wel het nodige door elkaar gehaald.
Klimaat, temperatuur, vervuiling, verspilling, enz.
rationeel
1
Nog wat kritiek op de optimistische vooruitzichten van geld... verdienen... maar eerst even wat... subsidie... kosten. Lees belastinggeld van de betalende burgers.

www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/kl...

‘Klimaatkoploper-ambitie’ is wassen neus! Vooroplopen met ‘duurzame innovatie’ naait de eigen burger!

...Syp Wynia ...zette een aantal optimistische uitspraken van Nederlandse politici over klimaatmaatregelen op een rijtje. Het lijkt wel of er een soort nieuwe ...‘VOC van Duurzame Innovatie’... wordt opgericht, waar... Nederlanders... nu bij aan de wieg staan. Klinkklare onzin natuurlijk!

De apocalyptische verhalen over hoe we, als we niets doen,... Amsterdam... verliezen aan de... zee... en ...zomervakantie kunnen houden in januari..., blijken het toch niet zo goed te doen bij de Nederlander. Diverse politici zetten daarom in op een andere koers, die van... ‘geloof en vertrouwen in kansen’...

Hierdoor zie je... linkse... politici met een... geveinsd... optimisme praten over hoe klimaatmaatregelen zorgt voor... innovaties..., die leiden tot concrete duurzame producten die ‘we’ straks aan heel de wereld kunnen... verkopen... Klink natuurlijk geweldig maar er zitten flink wat addertjes onder het gras, nog los van de huidige voorstellen die sowieso... niet... tot innovatie gaan leiden... (zoals CO2 in de zeebodem proppen en het aardgasverbod)...

Een Nederland dat voorop loopt in noem eens wat..., warmtepompen..., betekent concreet dat Warmtepomp B.V. z’n producten met... overheidssteun... kon slijten aan het... Nederlandse volk... Gewoon door de... overheid... de alternatieven ...(zoals gas-gerelateerd)... ...uit... de markt te prijzen, want ‘slecht voor het milieu’. Toppie! Nu kan... Warmtepomp B.V. ...binnen de kortste keren met een flink kapitaal op zak,... groeien... naar de ...Europese markt... en zelfs vervuilende landen als... China en de... VS.... Gefeliciteerd, nu is er een ...multinational... die z’n hoofdkantoor in... Amsterdam... heeft ingeruild voor een... brievenbusfirma..., want wat houdt ze tegen? Inderdaad, niets! Wat bent u een bofkont dat u daar aan mee heeft mogen werken door zo’n... pomp ...aan te schaffen!

En dat is nog in het meest optimistische scenario waar ‘Nederland’ voorop loopt en blijft lopen in deze ‘klimaat wapenwedloop’. Want waar diezelfde... linkse... klimaatdrammers zo lijp doen met een ...halfbakken nationalistisch... sentiment gericht op... economisch optimisme..., schreeuwen ze ...moord en brand... als een land als... China ...de markt... bespeelt... door via... staat gefinancierde bedrijven ...marktleider te willen worden... Denk aan... Ali Baba... of... Huawei... Hoe groot schatten dit soort figuren de... kans... dat ...Nederlandse innovatie... niet direct... gekopieerd...,... verbeterd... en... massa... geproduceerd gaat worden?

Ja, ‘da’s dan wel weer... goed... voor het klimaat’, zullen ze dan zeggen met hun zelfvoldane kop, terwijl... u... nog met een... lening voor een verouderde kut warmtepomp ...zit en... Chinezen... hier inmiddels... scholen... komen bouwen voor... missiewerk...

Een grappenmaker als... Rob Jetten... ‘gelooft’ zelfs in... ‘groene banen...’, maar specificeert deze natuurlijk niet. Dat komt gewoon neer op... windmolen- en warmtepomp-reparateur... namelijk. Het lijkt wel een ...Chinese ambtenaa...r die de arbeiders van... Foxconn... probeert te inspireren, vlak voor de komst van... Apple... Die kregen ook allemaal een... baan..., maakten... Apple groot... en ontvingen een ...sociaal vangnet... in de vorm van een... letterlijk vangnet..., zodat ze niet zouden overlijden bij hun ...zelfmoordpoging...

Nu zal dat laatste niet gebeuren, laten we niet overdrijven. Maar al waren die condities wel oké, dan nog zal het... geen... fatsoenlijk werk zijn, want... innovatie... betekent ook ...betere... kwaliteit. Als een auto... eindeloos... meegaat... zonder... kuren, neemt het aantal monteurs ook gewoon af. Al dat ...optimisme ...is niets anders dan een... wassen... neus.

rationeel
1
quote:

morgen1 schreef op 3 mrt 2019 om 14:17:


Bijna lachwekkend: zo links is ons onderwijs

www.youtube.com/watch?v=U6RSCdVR8vM


Er is veel "lachwekkend"

Lees bovenstaand artikel. De onderkant van de maatschappij wordt wijsgemaakt, dat er door het handelen van de regering voorspoed voor alle geledingen te wachten staat door hun handelen. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.

De werkelijkheid is, dat zoals het er nu naar uitziet, de onderkant helemaal niets te verwachten heeft van de zich ontwikkelende maatschappij. De eisen die gesteld worden aan kennis en vaardigheden liggen op een steeds hoger niveau, wil men mee kunnen draaien in die zich ontwikkelende maatschappij.

Het enige wat de regering kan bijdragen aan het mee kunen draaien van juist die onderkant, is zorgen voor optimaal onderwijs.
En precies daar laat ze het af weten.

Pamperen en naar de mond praten, daar schieten zij juist niets mee op.
Bereikt wordt dat kinderen het idee krijgen het helemaal te kunnen gaan maken, terwijl ze van de koude kermis thuis komen, omdat hun kennis en vaardigheden onvoldoende zijn.

Dan kan de vakbeweging wel ach en wee schreeuwen, dat is hun verdien model, maar de werkelijkheid verander je er niet mee.

Het is schandalig hoe juist die groep, van onwetenden in de kou wordt gezet, door al die zgn wereld verbeteraars.
rationeel
1
Alleen de aanhang van de PvdA (9 zetels in de Tweede Kamer) is in meerderheid voor het #gasverbod voor woningen. Toch werd er een jaar geleden in een vloek toe besloten om daar meteen mee te beginnen. Lees hier hoe dat ging.

U denkt waarschijnlijk dat deze bijeenkomst gaat over gas. Maar in wezen gaat dit debat over democratie. Of, misschien beter gezegd: over hoe lobbycratie in de praktijk uitpakt.
De aanleiding voor deze bijeenkomst is immers het besluit van het kabinet Rutte Drie om met ingang van komend weekend het aansluiten van nieuwbouwhuizen en andere gebouwen op het gasnet te verbieden.
Nou nou, zal een enkeling van u zeggen, dat is geen verbod, want alleen de verplichting voor nutsbedrijven als Liander en Stedin om nieuwe huizen op het gasnet aan te sluiten vervalt. Maar de werkelijkheid, zo erkent het kabinet ook zelf, luidt dat het afschaffen van de verplichting feitelijk een verbod is.
Zelfs daar is al geen enkel serieus debat over gevoerd. Over het opheffen van een verplichting hoef je je misschien niet al te druk te maken. Maar als het opheffen van een verplichting feitelijk een verbod is, dan zou het mooi zijn als het daar ook over zou gaan. En dat is dus nooit gebeurd.

Op 25 januari van dit jaar diende het D66-Kamerlid Rob Jetten een amendement in op een Gaswet die toen in de Tweede Kamer werd besproken. In dat amendement werd het afschaffen van de verplichte gasaansluiting vastgelegd, maar zonder dat het voor iedereen duidelijk was dat het hier een verbod betrof. Ik sluit niet eens uit dat er Kamerleden voor dat amendement van Jetten hebben gestemd zonder dat te weten.
Dat amendement van Jetten werd overigens mede ondertekend door de Kamerleden Dilan Yesilgöz van de VVD, Agnes Mulder van het CDA, Carla Dik-Faber van de ChristenUnie, Liesbeth van Tongeren van GroenLinks, Sandra Beckerman van de SP, William Moorlag van de PvdA, Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren en Roelof Bisschop van de SGP. Al deze partijen hebben dus niet alleen voor het gasverbod gestemd, ze hebben er zelfs om gevraagd.

www.sypwynia.nl/archief/het-gasverbod...
rationeel
1
www.sypwynia.nl/archief/het-gasverbod...

Ik heb begrepen dat de organisatie van deze bijeenkomst al deze Kamerleden heeft uitgenodigd, voor deze avond die gaat over dat gasverbod dat zij wilden. En, zoals u kunt zien, is er niemand op komen draven. Het is een kleine illustratie van hoe het gasbeleid van de kabinetten-Rutte, gesteund door grote Kamermeerderheden, aan de burgers van Nederland wordt getrakteerd.
Die Kamerleden waren trouwens niet de enige politici die hier hadden moeten zijn. Waar is vanavond Kajsa Ollongren, de minister van Binnenlandse Zaken die eerstverantwoordelijk is voor het in grote haasten invoeren van het gasverbod in de nieuwbouw. Ze heeft bijkans nog meer haast met het opleggen van het gasverbod dan met het afschaffen van het referendum.
Waarbij aangetekend dat het gasverbod, nu voor nieuwbouw en straks ook voor bestaande bouw, zich uitstekend geleend zou hebben voor een nationaal referendum. Als het er straks nog van mocht komen, als er in de toekomst misschien toch een beslissend referendum wordt ingevoerd zoals de staatscommissie-Remkes wil, dan is het te laat. Dan is de infrastructuur voor gas in Nederland, nu nog de beste van heel de wereld, al zodanig afgebroken dat er geen weg terug is.
Maar ook minister Ollongren meldde dat ze vanavond verhinderd was. Net zoals minister Eric Wiebes, minister van gasdeals. Evenals VVD’er Ed Nijpels, al sinds jaar en dag behalve lobbyist voor bedrijven en organisaties die belang hebben bij de energietransitie ook in dienst van de kabinetten-Rutte als procesbewaker, in dit geval ook van het gasverbod. Al is dat dan meer specifiek de verantwoordelijkheid van PvdA’er Diederik Samsom, inmiddels ook lobbycraat en zowel in dienst van diverse belanghebbende bedrijven als van het klimaatprogramma van het derde kabinet-Rutte.

Zo wordt in Nederland klimaatbeleid gemaakt, energiebeleid gemaakt, gasbeleid in elkaar gezet. Alle belanghebbenden zitten aan tafel, allemaal zijn ze in woorden toegewijd aan het Klimaatakkoord van Parijs en menigeen is gaandeweg ook begaan met de aardbevingsslachtoffers in Groningen.
De enigen die niet aan tafel zitten zijn de burgers van Nederland, de consumenten van Nederland. Zij zijn dan ook steevast degenen die er voor opdraaien, voor al dat bordpapieren idealisme van Nijpels, Samsom en al die bedrijven die best hun bijdrage willen leveren aan CO2-reductie, als ze het maar niet zelf hoeven te betalen. Plus al die bedrijven en organisaties die handenwrijvend klaar zitten om een graantje mee te pikken van al dat idealisme.
Maar het eind van het liedje is dat de burgers van Nederland geen keus meer hebben: zij worden van het gas af gedwongen en moeten grote veranderingen doorvoeren aan hun huis.
En dat gaat het wat mij betreft niet alleen over de gemiddeld tienduizenden euro’s die dat gaat kosten, maar evenzeer over het dictatoriale karakter van die maatregelen. Omdat de Tweede Kamer achter de gasverbodlobby aanloopt moeten de burgers van Nederland zonder dat het enig zinnig doel dient niet alleen hoge kosten maken, maar ook hun favoriete manier van wonen opgeven. En zich in de schulden steken. Waarop Diederik Samsom dan doodgemoedereerd zegt dat de mensen dat dan maar moeten lenen.
Weet u, als we alle binnenkort 8 miljoen woningen van Nederland voor gemiddeld minstens 25.000 euro om moeten bouwen dan kost dat 200 miljard euro. Dat is in dezelfde orde van grootte als wat het aardgas de Nederlandse staat de afgelopen halve eeuw heeft opgeleverd. Dat is ook ongeveer een derde van de hypotheekschuld die rust op de Nederlandse koopwoningen. En we weten dat Nederland niet te weinig, maar veel teveel hypotheekschuld heeft. Dat fluit Diederik Samsom zo even weg. ‘Dan lenen de mensen dat toch?’

Dat soort bedragen, dat soort verregaande ingrepen worden dus achter u en mijn rug om genomen in de lobbycratie die Nederland blijkt te zijn. En steevast tegen het belang van de burgers, die al steevast opdraaien voor de gevolgen. Zij zijn dan ook de enigen die niet aan tafel zitten. En al diegenen die wel verantwoordelijk zijn, omdat ze het als politici mogelijk maken – die duiken weg als ze gevraagd wordt een toelichting te geven.
Alle kans dat die volksvertegenwoordigers, ministers en klimaatonderhandelaars liever wegduiken voor het gasverbod, omdat er geen enkele deugdelijk reden voor is. Ga maar na.
Gas mag dan fossiel zijn, maar het is van alle fossiele brandstoffen het schoonst en doet het klimaat naar het schijnt ook minder kwaad dan steenkool, bruinkool, olie of hout. Wist u overigens dat de houtstook gesubsidieerd wordt in Nederland, zowel bij u thuis als in elektriciteitscentrales? Goed, we subsidiëren houtstook en verbieden gas, zo stupide is het.
Er wordt voortdurend een verband gelegd met de Groningse aardbevingen. Ik hoop dat het gaandeweg stoppen met de gaswinning in Groningen ook helpt tegen de aardbevingen, want dat is immers nog helemaal niet zo zeker.
rationeel
5
Maar waarom zou de gasconsumptie in Nederland beëindigd moeten worden, te beginnen met woningen en al meteen met nieuwbouwwoningen? Er is nauwelijks één goede reden voor te bedenken.
Er is immers gas genoeg in de wereld, meer dan ooit. Gas is ook nog nooit zo populair geweest als nu, omdat het zoveel schoner is dan de alternatieven. Of het nou China is of vrijwel alle landen van de Europese Unie: overal gaan ze aan het gas, behalve in Gasland Nederland, dat gaat van het gas af. Althans: hier dwingt de overheid om te beginnen zijn burgers van het gas af.
De meeste partijen die het gasverbod steunen of er zelfs om hebben gevraagd zijn ook voorstander van meer Europese eenwording, of althans meer Europese samenwerking. Maar heel Europa gaat in toenemende mate aan het gas. De Europese Commissie probeert de gastoevoer naar Europa zelfs te bevorderen en te coördineren, juist omdat het de voordelen van het gas ziet. Maar Gasland Nederland, dat dwingt zijn burgers van het gas af.
Diezelfde overheid dwingt zichzelf dan weer niet van het gas af, integendeel. Want de Nederlandse staat is via zijn dochter Gasunie en halfdochter Gasterra een gastransporteur en gashandelaar van jewelste. Dezelfde overheid die zijn burgers van het gas af dwingt is grootaandeelhouder in Poetins gaspijp naar Duitsland en trouwens ook eigenaar van Noord-Duitse gasnet. En Poetins gas, dat transporteren we dan weer door naar Engeland. Maar onze burgers, die moeten zich in de schulden steken omdat diezelfde staat hen van het gas afdwingt.
Waar ik me misschien nog wel het meest aan erger, is het aanmatigende, neerbuigende toontje dat lobbyisten, inclusief ex-politici als Samsom en Nijpels inzetten om zaken als het gasverbod te verdedigen. Ja, wordt dan gezegd: de mensen weten het misschien nog niet, maar het is beter voor ze, als ze niet meer op gas koken. Waar bemoeien ze zich mee?
Of: gas is niet meer van deze tijd. Nou, daar denken ze in de rest van de wereld heel anders over. Gas was nog nooit zo van deze tijd als nu. En als het al niet van deze tijd zou zijn, waarom zou je dan het gasnet moeten afbreken om te zorgen dat gas echt niet meer van deze tijd is?
Want dat is de crux natuurlijk: er is een handjeklap gaande van belanghebbenden die bevangen zijn door gashaat en van bedrijven die het als een prachtkans zien als ze heel Nederland van het gas af kunnen krijgen. Beiden hebben er belang bij om de voorbeeldige gasinfrastructuur af te breken, zo de burgers van dit land hun keuzemogelijkheden af te dwingen en daar ook nog eens fors voor te laten betalen.
Het kan haast niet anders, of dit gasverbod en het gasverbod van Samsom dat er achteraan zit te komen – en misschien wel het hele Klimaatakkoord van Nijpels en Wiebes – dat wordt een van de grote politieke thema’s van de komende tijd, misschien vergelijkbaar met het immigratiedebat dat de laatste jaren bepalend was. Het gasverbod, dat gaat nog een staartje krijgen.
En later zullen we misschien zeggen: daar in De Balie in Amsterdam, daar begon de victorie.
En dan niet alleen omdat het gasverbod stupide is, maar ook omdat het functioneren van de democratie ter discussie staat.


www.sypwynia.nl/archief/het-gasverbod...

rationeel
0
Zorgen over klimaatkosten niet de schuld van ‘schreeuwende’ media.

Veel Nederlanders zijn terecht bezorgd over de kosten van de Groene Revolutie, constateert ...Afshin Ellian... Het verbaast hem hoe aanvoerder... Diederik Samsom... de schuld legt bij ‘schreeuwende’ media, in plaats van bij de draconische en... onverantwoorde klimaatplannen...

Men klaagt over... populisme... en feitenvrije uitlatingen van populisten. Niemand zal ontkennen dat er een politici en oud-politici zijn die feitenvrij praten. Is dat zorgwekkend? Nee, niet zolang er in Nederland... pluriforme media ...bestaan. Een opdeling van de media langs... ideologische grenzen ...is helemaal niet slecht voor de... democratie... Bovendien moeten de journalisten zich aan de... feiten... houden. Dat verzacht de ideologische opdeling.... Linkse en rechtse feiten... bestaan niet. Althans,... nog niet...

www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
rationeel
1
www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

Ideologische verdeling media zorgt voor selectieve interesse in feiten.

Een ideologische verdeling van de media zorgt ervoor dat er altijd belangstelling voor... bepaalde ...feiten bestaat. Zo zijn er feiten waarin... links... niet is geïnteresseerd. En dat geldt ook voor... rechts.... Toch heb ik... slecht... nieuws. De... mainstream-media zijn voornamelijk links....Dagblad De ...Telegraaf en Elsevier Weekblad... vormen daarop een uitzondering. Wat de Nederlandse Publieke Omroep... (NPO)... betreft, is het verhaal nog eenvoudiger: slechts... 1 procent... van de NPO is rechts te bestempelen, en dat is de omroep... WNL...

Toch klaagt... Diederik Samsom... als kersverse columnist van de... Volkskrant... over berichten in Elsevier Weekblad en De Telegraaf. Vooropgesteld, ik ben heel blij met Samsom als columnist van de Volkskrant. Hij is een voormalige politieke leider (PvdA) met een... echte mening..., die er ook nog toe doet. Deze blijdschap ontslaat mij niet van... kritiek op zijn ideeën...... In zijn column van 22 januari 2019 stelde Samsom de vraag ‘Hoe groots, revolutionair, onhaalbaar en onbetaalbaar zijn die ...klimaatdoelen... nu eigenlijk?’ Een ...mooie... vraag, een... indringende... vraag ook. Toen ik deze vraag las, zei iets in mij dat het antwoord van Samsom ...diepgeworteld... is in zijn... ideologie..., en niet in... feiten...

www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
rationeel
1
www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

...Samsom... schrijft als een vlotte... verkoper... Zie hier zijn mooie... verkooppraatje...: ‘Maar hoe groots, revolutionair, onhaalbaar en onbetaalbaar zijn de voorstellen nu eigenlijk? Het verduurzamen van álle zeven miljoen woningen voor 2050 lijkt zo’n onhaalbaar grote opdracht. Het ­betekent echter concreet dat iedere woning de komende dertig jaar één keer verbouwd moet worden. Toch niet bepaald een... revolutie... Bovendien hoeft niemand daarbij verplicht hysterische maatregelen te nemen. Het gaat in de meeste gevallen om isolatie-ingrepen, die zich dankzij een... gedaalde... energierekening en... subsidie... nog terugverdienen ook. Kom daar maar eens om bij uw nieuwe keuken.’

De conclusie: al die bezorgde mensen zijn niet goed wijs!

Alle bezorgdheid over klimaatkosten is de schuld van... twee media...
...Samsom... schrijft niet... wie... die verbouwingen gaan betalen en uit... welk potje... dat geld moet komen. Ik denk dat de burgers zelf dat bedrag moeten gaan opbrengen. Voor de middenklasse wordt het heel moeilijk om dat bedrag op te brengen. En dit is een immens grote operatie: ...zeven miljoen... woningen verbouwen!

Maar volgens Samsom is al die bezorgdheid de schuld van... twee media...: ‘Inmiddels is het ronkend... klimaatidioom... naar de burelen van... De Telegraaf en Elsevier Weekblad... overgeslagen en daar ...opgepookt... tot een uitslaande brand. Voorpagina’s met... “Klimaatkassa!”...,... “Groendrift!”... en... “Onhaalbaar... en... Onbetaalbaar...”’ schreeuwen ons al enkele maanden toe. Zozeer dat diverse... coalitie-... en ook... oppositiepartijen... er inmiddels flink... nerveus... van worden.’

Wat Samsom hier schrijft, is... echt stout... Ik zal ...uitleggen... waarom.
rationeel
1
In... 2012..., bij de vorming van... kabinet-Rutte II (VVD en PvdA)..., werd besloten om de ...ziektekostenpremie inkomensafhankelijk... te maken en dat besluit werd opgenomen in het ...Regeerakkoord.... De ...VVD’ers... hadden even niet... goed opgelet..., terwijl ...Samsom..., destijds fractievoorzitter van de... PvdA..., tijdens onderhandelingen altijd op zijn... hoede... is. Kort na de presentatie van het Regeerakkoord bleek, in tegenstelling tot de optimistische berekeningen waarover de onderhandelaars spraken, dat de... zorgpremiekosten... voor een grote groep ...werkende ...mensen te... hoog, zelfs onbetaalbaar..., zouden worden. En ...Diederik..., zo werkt het ...eerlijke... verhaal niet, om even in... jouw terminologie... te blijven.

Kort na column Samsom bleek dat... energierekening... veel ...hoger... wordt
Gelukkig kon de... VVD ...de invoering van deze absurde maatregel uiteindelijk... tegenhouden... Maar ik vrees dat Samsom nog steeds op... dezelfde wijze... met... toekomstvoorspellingen... omgaat om ons zo gerust te stellen met betrekking tot de... invoering... van... revolutionaire... maatregelen. Terwijl hij in zijn... Volkskrant-column... nog schreef dat het allemaal zou ...meevallen... met de kosten van de... Groene Revolutie..., bleek later dat de... energiekosten... voor... 2019... verkeerd ...waren ...berekend..., en dat de energierekening per huishouden minstens... 300 euro ...per jaar ...hoger... zal uitvallen. Over de... klimaatmaatregelen... beweerde ...Thierry Baudet... (Forum voor Democratie) ...dat die bijna ...1.000 miljard euro ...zouden kosten. De Volkskrant rekende dat na en kwam zelf met een ...evenmin... geruststellend bedrag: ...700 miljard euro....

www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...
rationeel
1
www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

En dan te bedenken dat... Samsom... in zijn...column... van 22 januari ons wat betreft de kosten van de verduurzaming een geruststellende boodschap meegeeft: ‘Allemaal toch geen reden om meteen een ...geel hesje... aan te doen.’ Later zal bekend worden dat niet alleen de ...energiekosten... aanzienlijk ...hoger... uitvallen, maar ook... andere lasten... door... belastingverhogingen ...omhooggaan.

We moeten elkaar geen... fantasieën... verkopen, deze extra lasten vallen voor een ...grote groep... mensen niet mee. Dat was precies de reden waarom de politieke partij van... Diederik Samsom... na de Tweede Kamerverkiezingen in maart... 2017... werd... gedecimeerd...

Niet populisten maar ...klimaatmaatregelen... maken... democratieën... instabiel....Maar ...Samsom... heeft geen last van de... realiteit...: ‘De andere steen des aanstoots is de... auto...,’ vervolgt hij in zijn column. ‘Vanaf ...2030... mogen er alleen nog maar ...elektrische... auto’s worden verkocht, volgens het... Klimaat­akkoord.... Schuimbekkende brievenrubrieken. De ...burge...r gaat... opdraaien... voor deze “gekte”....is dat zo?’

...Ja..., dat is zo. Die elektrische auto’s zijn... waardeloos...: ze moeten continu worden... opgeladen ...en dat duurt heel ...lang... Als we van fossiele brandstoffen af willen, wat ik heel goed zou vinden, dan moeten we een echt... alternatieve... energiebron aanwenden. Dan praten we over... waterstof... (voor auto’s en bedrijven), maar ook over ...kernenergie... Die laatste valt... buiten... de ...fantasierijke wereld... van ...Samsom.... Daar begint het... politieke... probleem.

Niet de ...populisten..., maar de... klimaatmaatregelen... zouden de... democratieën... instabiel ...kunnen maken.

...Klimaatpraatjes... verkopen goed, maar ze zijn... duur...!
rationeel
1
Bij... BIJ1... hebben ze een probleem: dachten ze dat ze met racisme hét SJW-thema van de aankomende paar jaren in handen hadden, worden ze nu toch weer uit de kijker gespeeld door andere linkse bewegingen die met succes het thema ‘klimaat’ weten te agenderen.

Dus wat doe je dan als partij van... Sylvana Simons?... Heel simpel: klagen dat de aandacht die momenteel aan het... klimaat... wordt gegeven eigenlijk.. “te wit”... is en er niet genoeg aandacht voor... “gender”... is. En daarom wordt het hoogste tijd voor een ...intersectionele klimaatmars... om maar eens aan te geven dat de huidige generatie... klimaatactivisten te weinig kleur... hebben. Aanstaande ...zondag... vertrekt men, om... 13:00u ...vanaf de Dam in Amsterdam om het thema ...klimaat... voor eens en altijd vast te klinken aan ...racisme... en het zo weer in het... BIJ1-gareel... te krijgen. De partij schrijft op Facebook:

“We lopen mee met het Blok voor Radicale Klimaatrechtvaardigheid. BIJ1 zet zich in voor een radicaal klimaatbeleid, met een eerlijke verdeling van de lasten. Wij nemen afstand van het neoliberale klimaatakkoord, waarbij het individu slachtoffer wordt van grootverbruikende multinationals die hun aandeel niet betalen. De kosten van de energietransitie horen bij de vervuiler te liggen. Ook dient er gekeken te worden naar wie het eerst en het hardst wordt getroffen door klimaatverandering: juist de mensen die het minst aan klimaatverandering bijdragen, worder het meest geraakt door de gevolgen ervan.

www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/bw...

Het kan altijd weer nog gekker.

Klimaat racisme;)

josti5
1
Hoogste tijd, de activiteiten en geldstromen van mijnheer Soros eens goed in kaart te brengen.
De linkse terreur heeft alarmerend wanstaltige vormen aangenomen.
De what's app van mijnheer Samsom lijkt mij eveneens interessante kost.
rationeel
1
quote:

josti5 schreef op 6 mrt 2019 om 15:19:


Hoogste tijd, de activiteiten en geldstromen van mijnheer Soros eens goed in kaart te brengen.
De linkse terreur heeft alarmerend wanstaltige vormen aangenomen.
De what's app van mijnheer Samsom lijkt mij eveneens interessante kost.


Hij geeft met ruime hand aan de kiezers... keuze... hulp...

Ik zou het ook wel eens willen weten wat hem nu eigenlijk drijft.
rationeel
1
Wat is waterstof en hoe wordt het gebruikt?

Waterstof is een brandbaar gas met de scheikundige formule... H2... Waterstof kun je met behulp van... elektriciteit... maken uit water... (H2O)... Dat heet... elektrolyse... Als je... waterstofgas... verbrandt, ontstaat... warmte... en ...water... Je kunt de... energie... van ...elektriciteit ...dus met ...elektrolyse... ‘opslaan’ ...in... waterstof ...en de ...energie... weer vrij laten komen uit de... waterstof... door het te....verbranden.... Elektrolyse... kos...t natuurlijk energie. Bij de omzetting gaat ...20 tot 25%... van de energie... verloren...

Bestaande techniek

...“Waterstof ...is een... energiedrager..., geen... energiebron...,” legt... Ad van Wijk... uit. “Waterstof wordt ...nu... al veel gebruikt, maar dan is het... grijze of blauwe... waterstof.” De... elektriciteit... voor ...elektrolyse... komt bij het maken van... ‘grijze’ en ‘blauwe’ waterstof... uit... fossiele brandstoffen..., voor... ‘groene’ waterstof... wordt... duurzaam... opgewekte ...elektriciteit... gebruikt....“Waterstof ...wordt veel gebruikt in de... industrie..., bijvoorbeeld voor het maken van... kunstmest... en in de ...olieraffinage... om... aardoliebestanddelen ...uit ...aardolie... te halen. De... techniek... is er dus al lang, maar nu moeten we het gaan... toepassen... voor energie uit duurzame bronnen zoals... wind en zon.”...

Duurzaam waterstofgas uit Groningen

“De inzet van... waterstof... is interessant voor... goedkope... vormen van... duurzame elektriciteit,"... stelt Van... Wijk.... "In Nederland is dat elektriciteit opgewerkt met grote... windmolenparken... op de Noordzee. Het probleem dat zich nu voordoet, is dat de capaciteit van het... elektriciteitsnetwerk... te klein is daar waar de... elektriciteitskabels... aan land komen, namelijk in de... Eemshaven... (in Groningen). Maar Nederland heeft al een uitgebreid gasnetwerk vanuit... Groningen ...naar de rest van Nederland. Het ...omzetten... van de duurzaam opgewekte elektriciteit naar waterstof en het ombouwen van het ...gasnet... naar een... waterstofnet... is een uitgelezen kans.”

www.klimaatakkoord.nl/actueel/nieuws/...

Gas ergens kopen waar het goedkoop is, lijkt toch een stuk doelmatiger.
4.371 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 ... 215 216 217 218 219 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Handelszorgen ebben weg op de beurs

11:48 De Europese beurzen veerden dinsdag weer wat op na de flinke verliezen een dag eerder. Beleggers schoven de... 1

  Indices

  AEX 554,62 +0,59%
  EUR/USD 1,1151 -0,15%
  Germany30^ 12.167,50 +1,05%
  Gold spot 1.276,16 -0,12%
  LDN100-24h 7.365,68 +0,74%
  NY-Nasdaq Composite 7.702,38 -1,46%
  US30# 25.826,07 +0,61%

  Stijgers

  WDP
  +3,82%
  AMG
  +3,11%
  Galapagos
  +2,65%
  ADYEN NV
  +2,61%
  Arcelo...
  +2,19%

  Dalers

  SBM Of...
  -1,02%
  Wessanen
  -0,96%
  Kendrion
  -0,76%
  NSI
  -0,68%
  DSM
  -0,68%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  martinmartin op 21-mei-19 12:30
  (9)

  pietje-2005 op 21-mei-19 12:24
  (1)

  Arbitrageur op 21-mei-19 12:14
  (1)

  Himalaya ! op 21-mei-19 10:50
  (1)

  De beurscrash komt eraan op 21-mei-19 10:48

  Column Forum Meer»

  (36)

  geen_optie op 21-mei-19 12:29
  (1)

  Bonus aanbieding op 21-mei-19 12:19
  (18)

  theo1 op 21-mei-19 11:35
  (7)

  theo1 op 21-mei-19 11:28
  (5)

  knax63 op 21-mei-19 10:31