Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING SEPTEMBER 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
724 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Financiator
0
quote:

nemide schreef op 4 september 2018 14:27:


Vrees nog veel meer lijken in de kast. Meestal staan dit soort zaken niet alleen; het is de cultuur van het bedrijf die het mogelijk maakt en die moet dus veranderen. De vraag is of het zittend management daartoe in staat is. De SEC zal dit zeker niet over zijn kant laten gaan en ook de aandeelhouders (VEB) ruiken bloed. Gevoegd bij de Turkse problemen zal ING nog jaren last houden van dit ongerief,


Ik vrees dat die amerikanen bloed ruiken, vermoedelijk is er veel meer mis, en die amerikaanse boetes, dat is geen kattepis...
Go4profit
0
quote:

Financiator schreef op 4 september 2018 14:34:


[...]

En vervolgens ook nog niet kunnen schatten hoe hoog de boete is die ze krijgen voor het gigantische falen....

Je bent toch van de pot gerukt als je een boete gaat inschatten waardoor de ING financieel zeer kwetsbaar staat t.o.v het OM.
Te hoog kan het OM daar mee instemmen.
Te laag krijgt de ING iedereen over zich heen.

Nee juist dat de ING geen inschatting naar buiten toe heeft gemaakt.

Aanzienlijk was geschreven en klopt.

Erny
0
@ Pbm schreef op 4 sep 2018 om 13:27
Dank voor je uitgebreide reactie ! Een flink aantal van jou redenen zijn niet toekomstig en hebben tot op heden geen positief effect op de koers van het aandeel gehad, dus waarom in de toekomst dan wel?
Het achtergebleven zijn t.o.v. rest van de financiele aandelen/markt en een evt. toekomstige algemene daling van de aandelenmarkt vormen op zichzelf uiteraard geen redenen voor een toekomstige stijging van de koers. En waarom zou een focus op groeiaandelen indirect niet gunstig kunnen zijn voor de ING?
Er is geen enkele analist die koersdoel heeft dat lager is dan huidige koers, maar koersdoel wordt wel steeds weer naar beneden bijgesteld :
ING: naar neutral van overweight en naar €14,40 van €17,40 - JPMorgan Chase
ING: naar €15 van €17 (buy) - Independent Research
Verder zou ik niet weten waarom, indien een negatieve trend omslaat, het dan ineens hard zou gaan met de koersstijging. Belangrijker is m.i. dat de trend omslaat en daar is dus geen zicht op. En waarom zou het aandeel ING stijgen als US in een recessie raakt?
Verder is ING minder gevoelig voor stijgende rentes dan andere banken, dus daarvan valt ook niet heel veel te verwachten. Dat schijnt samen te hangen met het verdienmodel van ING, zo heb ik mij laten vertellen.
Daarnaast is het boeteverhaal nog lang niet afgelopen, al verwacht de ING zelf van wel. Maar aan verwachtingen uitgesproken door de ING zelf hebben we helemaal niks. Dat laatste, verwachtingen ten aanzien van dit soort kwesties die niet uitkomen, is bij de ING eigenlijk de enige garantie uit het verleden die ook voor het heden en de toekomst geldt.
Kortom, ING blijkt helemaal geen solide bank te zijn, zoals in het verleden meermaals en ook vandaag weer eens duidelijk is gebleken, met daarbij een onbekende indirecte blootstelling aan probleemlanden en een weggemoffelde agenda vol met subprime leningen.
ING zit nog in alle internationale index mandjes. Nog wel, maar dat kan zomaar veranderen. Kijk maar naar de Deutsche Bank , deze is net uit de Euro Stoxx 50 gedonderd.
Financiator
0
quote:

s1138421 schreef op 4 september 2018 14:27:


Zeg de q3 winst gaat op aan boete en voorziening Turkije? Mocht Basel geen problemen verder opleveren en dividend blijft idd gehandhaafd lijkt me nu toch wel het koop moment aangebroken. Vandaag verkopen zou Ik niet doen, deze onzekerheid is nu bekend, afbouwbeleid ECB komende maanden, Ik denk niet dat het heel veel meer zakt, daarvoor is de winst simpelweg te hoog


ik hoop dat je gelijk hebt, maar, boete vanuit amerika kan nog komen, turkije staat euro 15 miljard aan exposure, niets is zeker maar als het tegenvalt kan dat een gehele jaarwinst of meer kosten
Gedonder met italie gaat nu pas beginnen, de oplopende italiaanse yields zorgen eigenlijk altijd voor een daling van de ankaandelen in de eu
En dan nog het vertrouwen in de organisatie, als dit al zo slecht geregeld was, en dit was bewust zo gedaan, wat is er dan verder nog mis?
Misschien beter om even aan de zijlijn te staan...

Financiator
0
quote:

Penge_miner schreef op 4 september 2018 14:37:


[...]
Je bent toch van de pot gerukt als je een boete gaat inschatten waardoor de ING financieel zeer kwetsbaar staat t.o.v het OM.
Te hoog kan het OM daar mee instemmen.
Te laag krijgt de ING iedereen over zich heen.

Nee juist dat de ING geen inschatting naar buiten toe heeft gemaakt.

Aanzienlijk was geschreven en klopt.
Onzin,

Ieder bedrijf hoort hier een voorziening voor te nemen, kijk maar naar SBM offshore bijvoorbeeld,
Go4profit
0
quote:

Financiator schreef op 4 september 2018 14:59:


[...]

Onzin,

Ieder bedrijf hoort hier een voorziening voor te nemen, kijk maar naar SBM offshore bijvoorbeeld,


Ben het gewoon oneens met jou !!!
ING heeft gewaarschuwd door te schrijven : aanzienlijke boete.
SBM heeft aan corruptie gedaan en haar voorziening klopte ook niet met de werkelijke totale boete.
Petex
0
(ABM FN-Dow Jones) Jefferies blijft positief over het aandeel ING, dat het dit jaar slecht doet op de beurs, omdat de resultaten vanaf het vierde kwartaal zouden moeten verbeteren door de integratie in België. Dat stelde het analistenhuis dinsdag in een rapport.
Jefferies verwacht dat de winst van de bankgroep dit jaar door de dinsdag bekendgemaakte juridische schikking 12 procent lager uitvalt dan aanvankelijk voorzien, en is daarmee iets somberder dan de consensus. Voor 2019 en 2020 is Jefferies echter aanzienlijk positiever gestemd dan de consensusverwachting. De analist ziet de bank nog steeds voorop lopen in Europa dankzij de vroege investeringen in digitaal bankieren.
Het aandeel ING werd sinds het begin van het jaar 25 procent minder waard, door een reeks factoren: de vruchten van de kostenbesparingen bij de retailbank in de thuismarkt laten langer op zich wachten, ING heeft een relatief grote blootstelling aan de economische problemen in Turkije en tot slot dreigde een boete voor het slecht monitoren van klanten op criminele activiteiten. Alle drie zijn volgens de analist inmiddels ingeprijsd.
Daarbij zou het zicht op de winstontwikkeling bij ING moeten opklaren nu het schikkingsbedrag rond de klantenmonitoring bekend is. Het bedrag van 775 miljoen euro is weliswaar hoger dan verwacht, maar brengt volgens ING het dividendbeleid niet in gevaar. Jefferies ziet een kans dat het dividend op 0,67 euro per aandeel kan worden gehandhaafd, waar de markt nu gemiddeld nog op 0,68 euro rekent.
Als ING zich gedwongen moet terugtrekken uit Turkije, loopt 951 miljoen euro aan eigen vermogen en 9 procent van de boekwaarde van ING gevaar en kan de kapitaalbuffer met 110 basispunten dalen, becijferde Jefferies.
Analist Maxence Gouvello du Timat handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 19,20 euro. Dit biedt inmiddels een opwaarts potentieel van 66 procent.
Het aandeel ING stond dinsdag op een rode beurs 2,3 procent lager op 11,41 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Financiator
0
Laat ik het dan anders zeggen, of het verstandig is om wel of geen voorziening is genomen laat ik even in het midden. Ik vind het kwalijk dat de CEO niet had verwacht dat de boete zo hoog zou worden, het geeft naar mijn mening aan dat hij niet goed genoeg weet wat er in zijn organisatie speelt en geen controle over de tent heeft.....
s1138421
0
En dat is Jeffries vrijwel altijd de meest negatieve adviezen..... Je moet instappen als iedereen negatief is terwijl het best weleens kan meevallen! Max risico Turkije 1mld? Ook een groot bedrag maar de onzekerheid krijgt zo wel een classificatie....
Go4profit
0
quote:

Financiator schreef op 4 september 2018 15:28:


Ik vind het kwalijk dat de CEO niet had verwacht dat de boete zo hoog zou worden, het geeft naar mijn mening aan dat hij niet goed genoeg weet wat er in zijn organisatie speelt en geen controle over de tent heeft.....Daar ben ik het mee eens !
Ralph Hamers zit al een tijd in de RVB en had eerder de grootte van de compliance_afdeling en de IT hulpmiddelen moeten afstemmen op de totale business_structuur.
Maar dat is vaak te wijten aan het feit dat een flinke uitbreiding van de complaince_afdeling(van 150 naar 400) en IT hulpmiddelen flink in de papieren lopen, dus wordt dat vaak uitgesteld, uiteraard niet goed te praten.
Mogelijk dat Ralph het veld moet ruimen en helaas weer negatieve stemmingen tijdens dat proces.
Go4profit
0
quote:

s1138421 schreef op 4 september 2018 15:32:


Max risico Turkije 1mld? Ook een groot bedrag maar de onzekerheid krijgt zo wel een classificatie....


Juist geschreven, stap zelf nog niet in om uit te breiden (koop eerder 12,024) dus middelen begin ik nog niet aan.
Teveel onzekerheden op macro-economisch vlak.
Real1
0
quote:

s1138421 schreef op 4 september 2018 15:32:


En dat is Jeffries vrijwel altijd de meest negatieve adviezen..... Je moet instappen als iedereen negatief is terwijl het best weleens kan meevallen! Max risico Turkije 1mld? Ook een groot bedrag maar de onzekerheid krijgt zo wel een classificatie....


Analisten volgen de prijs, als de markt naar beneden gaat, gaan koersdoelen mee naar beneden en vice versa. Adviezen zeggen niets, je kan beter de balans ontleden.

Je moet niet instappen als iedereen negatief is. Je moet instappen als je denkt dat de negatieve triggers gaan draaien of als aandelen worden gedumpt. Wbt de eerste, Turkse problemen zijn nog maar net gestart en Italie staat nog op de agenda, renteverhoging komt pas volgend jaar. Trade discussie is nog gaande. Het nieuws gaat denk ik komende maand niet door positieve berichten beheerst worden.
Wat betreft het tweede, er kan nog wel wat meer gedumpt worden. eerste tekenen al aan de wand doordat ik ING believers hier negatief zie worden en verkopen. Terwijl ze vorige maand niet mee wilde gaan in de risico's.

Wellicht gaan we richting de trendline van 2009 op 9.90. Er doorheen zie ik niet snel gebeuren. Daarvoor is meer nodig. Een recessie gebeurt niet op korte termijn dat kan nog wel 1-1.5 jaar duren. Een P/B van zo'n 0.75 met de assets die ze hebben is niet oninteressant.

Hoezo max bedrag 1 mld voor Turkije. Er staat 15 mld uit. Er zou wel meer afgeboekt kunnen worden. Als dat zo is wordt het dividend minder houdbaar.
cees-10
0
Tja, wat mij in deze met name schrik aanjaagt, is 'de black box', die ING blijkt te zijn.

Wellicht hebben we het allemaal niet willen zien, maar door de verwevenheid van de financiele sector met ongeveer alles om ons heen, is 'een bankaandeel' tegenwoordig, verre van veilig. Mijn god, hoe anders was dat in de tijd van onze vaders....

Ik had overigens van Hamers 'wat meer' verwacht. Zwak, schatte hem hoger in.

Real1
0
quote:

cees-10 schreef op 4 september 2018 15:45:


Tja, wat mij in deze met name schrik aanjaagt, is 'de black box', die ING blijkt te zijn.

Wellicht hebben we het allemaal niet willen zien, maar door de verwevenheid van de financiele sector met ongeveer alles om ons heen, is 'een bankaandeel' tegenwoordig, verre van veilig. Mijn god, hoe anders was dat in de tijd van onze vaders....

Ik had overigens van Hamers 'wat meer' verwacht. Zwak, schatte hem hoger in.
Oneens bankaandelen zijn een stuk aantrekkelijker. We zitten niet meer in 2008. Echter denk ik dat Amerikaanse banken veel interessanter zijn. Balansen zijn een stuk gezonder dan die in Europa. Regelgeving in de EU is ook niet goed voor markten, banken en klanten. Bankbelasting in NL helpt ook niet. Basel 4 en de modellen voor hypotheken zijn ook te zwaar.
En in ieder bedrijf kan iets fout gaan, we hebben in iedere bedrijfstak schandalen gezien, zoals bij woningbouwcorporaties (Vestia), Ahold (boekhoudschandaal), Shell (reserves).

Dadelijk zal iedereen op exposure naar Italie letten. EU zit niet sterk in elkaar. Het is te socialistisch en over de Euro is niet nagedacht. VS is een stuk sterker en flexibeler wbt economie. De Fed was de eerste met QE en de eerste die de rentes heeft verhoogd en de bankaandelen doen het dus goed daar. De ECB is te traag geweest en heeft wellicht volgend jaar nog steeds een probleem on de rente te normaliseren.

Dit is overigens geen pleidooi om op huidige koersen te kopen. Wel dat je jouw comment 10 jaar geleden had moeten plaatsen en niet nu.

PS. Het is maar goed dat we nog cash geld hebben, anders was de rente nog negatiever geweest.
Go4profit
0
Rond 16.15 uur nog maar +/- 2 % in de min.
Geen twijfel mogelijk, de markt had de boete al voor het grootste deel in de koers verwerkt.
cees-10
0
quote:

Real1 schreef op 4 september 2018 15:58:


[...]

Oneens bankaandelen zijn een stuk aantrekkelijker. We zitten niet meer in 2008. Echter denk ik dat Amerikaanse banken veel interessanter zijn. Balansen zijn een stuk gezonder dan die in Europa. Regelgeving in de EU is ook niet goed voor markten, banken en klanten. Bankbelasting in NL helpt ook niet. Basel 4 en de modellen voor hypotheken zijn ook te zwaar.
En in ieder bedrijf kan iets fout gaan, we hebben in iedere bedrijfstak schandalen gezien, zoals bij woningbouwcorporaties (Vestia), Ahold (boekhoudschandaal), Shell (reserves).

Dadelijk zal iedereen op exposure naar Italie letten. EU zit niet sterk in elkaar. Het is te socialistisch en over de Euro is niet nagedacht. VS is een stuk sterker en flexibeler wbt economie. De Fed was de eerste met QE en de eerste die de rentes heeft verhoogd en de bankaandelen doen het dus goed daar. De ECB is te traag geweest en heeft wellicht volgend jaar nog steeds een probleem on de rente te normaliseren.

Dit is overigens geen pleidooi om op huidige koersen te kopen. Wel dat je jouw comment 10 jaar geleden had moeten plaatsen en niet nu.

PS. Het is maar goed dat we nog cash geld hebben, anders was de rente nog negatiever geweest.Huh? Ik had mijn commentaar 10 jaar geleden moeten plaatsen?:)

Ik geef 3 zaken aan die mij opvallen en lees in jouw reactie niets waarom dat anno 2018 niet zou gelden.

2e poging?
Go4profit
0
Een signaal dat de grote jongens/meiden/instituten het aandeel oppakken en waarschijnlijk het fonds koopwaardig vinden op 11,40-11,50 en is te zien aan het grote handelsvolume t.o.v het gemiddelde dagvolume.
Real1
0
quote:

cees-10 schreef op 4 september 2018 16:27:


[...]

Huh? Ik had mijn commentaar 10 jaar geleden moeten plaatsen?:)

Ik geef 3 zaken aan die mij opvallen en lees in jouw reactie niets waarom dat anno 2018 niet zou gelden.

2e poging?


Je hebt het over de mate van verwevenheid. Ik denk dat dat het veel verbeterd is de laatste 10 jaar. Zeker omdat nu meer via de exchange wordt gehandeld en niet meer OTC.

Je hebt het over je vaders tijd. In je over grootvaders tijd in de jaren 30 was het weer een stuk slechter. Ik denk dat je de situatie nu moet bekijken en hoe die zich gaat ontwikkelen.
Go4profit
0
Goed ik heb een ING koers_richtpunt en dat is +/- 11,55-11,60 euro p/a, dat is waar de grote instituten naar toe klimmen.
724 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 4,620   Verschil -0,19 (-4,04%)
Laag 4,610   Volume 27.472.107
Hoog 4,798   Gem. Volume 30.519.085
3 apr 2020 17:39
label premium

Verlaging taxatie ING Groep

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over financials 6 december 2017 16:13
Arend Jan Kamp over ING 2 augustus 2016 17:08
Arend Jan Kamp over de banken 7 april 2016 17:00
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare