Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING SEPTEMBER 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
724 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Caniszero 28 september 2018 11:30
  klopt de particulier heeft duur ingekocht en dan met koersverlies weer verkocht want de analisten voorspellen dan weer lagere koersen!.
  Deze algemeenheden gelden voor de meeste beleggingen alleen voor ING geldt dat zij gewoon fundamenteel problemen heeft.
  Graadmeter is of de instituten "in the money go"
 2. forum rang 6 gerrit 69 28 september 2018 12:02
  quote:

  New dawn schreef op 3 september 2018 09:51:


  Italië en ook andere landen houden zich niet aan het Verdrag van Maastricht.

  nl.wikipedia.org/wiki/Europese_begrot...


  Een land mag maximaal 60% schuld hebben vergeleken met zijn BNP. Dat zou nog houdbaar zijn. Ik neem aan dat die verhouding niet door amateurs is berekend. De verhouding nationale schuld versus BNP is van Italië 132.
  Het is dus afwachten dat e.e.a. implodeert.

  Geld lenen aan zo´n land is dus (zeer) risicovol en eigenlijk onverantwoord.

  Binnen de EU worden overigens alle verdragen aan de laars gelapt  Zo lang de rente door de ECB rond de nul blijft en Italie in de EU, ligt dat risico eerder gespreid over de andere 27 lidstaten.
  In principe zou Italie een veel hogere rente moeten betalen over hun staatsschuld.
  Eigenlijk zijn de overheids tekorten alleen maar toegenomen sinds de laatste crisis door de kunstmatige lage rente die de ECB hanteert met als gevolg torenhoge huizenprijzen.
 3. Doemebest 28 september 2018 13:03
  quote:

  Erny schreef op 28 september 2018 12:38:


  De ING heeft, zoals straks uit een persbericht zal blijken, gigantische belangen in Italië uitstaan. Risico's onvoldoende gedekt, helaas. Uiteraard had helemaal niemand dit verwacht. Complete verrassing.
  Nee Erny ING heeft geen grote belangen uitstaan in Italie, zijn met name franse en spaanse banken. Maar hele banken circus is met elkaar verbonden, en witwassen doen ze ook allemaal, sommige landen geven daar alleen n waarschuwing voor...geen paniek, waan vd dag.
 4. Real1 28 september 2018 14:10
  Italie is een veel groter probleem dan Griekenland was. Al zou het korte termijn opgelost worden, het blijft dan nog steeds een probleemgeval op middenlange termijn.

  De Euro is te sterk voor ze en die kunnen ze niet devalueren zoals ze voorheen deden. Het enige voordeel dat ze halen uit de EU is een lage rente...en als die nu hard gaat oplopen omdat ze afgestraft worden voor de begroting die nu voorligt...
  De ECB bouwt de aankopen af, dus die support verdwijnt ook. Is er bereidheid om de schulden af te boeken (en transferunie)...nee

  Alle confidence Indices zijn laatste tijd al omlaag gegaan. Niet echt een gezond economisch klimaat voor banken.

  ING heeft zo'n 15 mld Euro exposure richting Italie, zelfde als naar Turkije dus.

  Het aandelenkapitaal is niet hoog voor ING om klappen op te vangen. Er is margedruk. Fintech concurrentie. etc etc. Als ze aandelenkapitaal verhogen, daalt hun ROE verder.

  Als je het dadelijk met een gezonde discount kan kopen is dat mooi, maar volgens mij moeten we eerst nog wat omlaag.

  De Italiaanse rente zal oplopen totdat Italie wat veranderingen gaat maken.
 5. forum rang 6 Erny 28 september 2018 14:22
  @Caniszero 28 sep 2018
  Bij de ING is het inmiddels een traditie dat er altijd weer verrassingen uit de kast komen, want de bank weigert alle transparantie. Dat bleek recent weer uit een onderzoek naar de feitelijke blootstelling aan o.a. Turkije. ING weigerde hieraan medewerking te verlenen.
 6. @monkeytail 28 september 2018 14:27
  Begroting wordt waarschijnlijk bijgesteld. Het verschil in begrotingstekort is maar een paar tienden van een procent boven een acceptabele 2 procent. Ze kunnen niet zoveel doen, anders dan investeren in hun eigen land. Ik denk dat ze daar niet denken aan de consequenties die een begrotingstekort met zich meebrengt. Maar ze moeten nu wel. Of moet er eerst een bank kapot gaan? Unicredit zou ING of ABNAMRO willen nemen, maar ze kunnen beter zichzelf overnemen nu de koers 7 of 8 procent of zo omlaag duikelt.
 7. forum rang 6 Erny 28 september 2018 14:36
  @monkeytail 28 sep 2018
  Italianen zijn de grote oplichters. De gewone Italiaan is in werkelijkheid namelijk veel welvarender dan op papier. Geldt ook voor de gemiddelde Griek. En onze leiders kijken alleen maar naar dat laatste. Meer hoeft ook niet met allemaal gekke Henkies als slaafse onderdanen.
 8. Caniszero 28 september 2018 14:46
  Explosieve staatsschuld
  Daarmee ligt Rome op ramkoers met de Europese Commissie die juist vindt dat Italië meer moet doen om de schuld terug te dringen, in plaats van die verder te laten oplopen. De schuld ligt nu op 132 procent van het Italiaanse bruto binnenlands product (bbp). De Europese begrotingsregels schrijven voor dat de staatsschuld niet meer dan 60 procent van het bbp mag bedragen, met een begrotingstekort van maximaal 3 procent.

  Eurocommissaris Pierre Moscovici (Economische Zaken) reageerde dan ook kritisch op het nieuws uit Italië. Hij zei dat de Italiaanse regering niet de Europese regels respecteert en niks doet om de ,,explosieve'' staatsschuld aan te pakken. Italië moet in oktober zijn conceptbegroting voor volgend jaar indienen in Brussel. De Europese Commissie kan een begroting van een lidstaat afwijzen, maar dat is nog nooit eerder gebeurd.

  De rente op Italiaanse staatsleningen ging flink omhoog, terwijl de euro onder druk kwam te staan door de Italiaanse onrust. De eenheidsmunt zakte voor het eerst in twee weken tot onder 1,16 dollar.

  En wie gaat allemaal weer betalen, Duitsland en Nederland. Wordt toch tijd voor de Neuro en Zeuro dan blijft de UK er wellicht toch bij....
 9. forum rang 5 New dawn 28 september 2018 14:53
  Italië kan nooit worden geholpen zoals Griekenland. De nationale schuld van ca. 2500 miljard euro is daar te groot voor. De markten kunnen Italië waarderen met een veel hogere rente. Als dan Italië niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen zijn de gevolgen voor de markten enorm. De handel in aandelen van Italiaanse banken is stil gelegd.

  Hou dit voorlopig in de gaten:

  www.bloomberg.com/quote/GBTPGR10:IND
724 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 7,130   Verschil +0,57 (+8,64%)
Laag 6,784   Volume 57.998.363
Hoog 7,164   Gem. Volume 41.653.047
5 jun 2020 17:39
label premium

ING voelt economische pijn al

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over financials

  6 december 2017 16:13 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over ING en ABN Amro

  9 mei 2017 16:52 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over ING

  2 augustus 2016 17:08 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over de banken

  7 april 2016 17:00 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare