Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING SEPTEMBER 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
724 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dicall69
0
quote:

Costa Invest schreef op 7 sep 2018 om 10:43:


Bedankt oplichters van ING.


En onderstaand gaat ook nog gebeuren bij ING belangen worden / verkleint of helemaal verlaten, dus de koers gaat dit heel lang niet te boven komen, dus druk op de AEX blijft dan ook nog eens aanhouden, ongelooflijk wat èèn corrupt bedrijf voor schade op de beurs aanricht !!!

'Aandeelhouder HNA stapt uit Deutsche Bank'
Gepubliceerd op 7 sep 2018 om 10:39 | Views: 182

FRANKFURT (AFN/DPA) - Het Chinese conglomeraat HNA is van plan zijn gehele belang in Deutsche Bank te verkopen. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

HNA is de grootste aandeelhouder van Deutsche Bank, met een deelneming van bijna 8 procent. Wanneer het belang verkocht zou gaan worden is nog niet duidelijk. Naar verluidt staat het bedrijf onder druk van de Chinese overheid om zijn balans op te schonen en zich te richten op de luchtvaartactiviteiten. De laatste tijd heeft HNA al een reeks desinvesteringen aangekondigd om de hoge schuld terug te dringen.

#AD
Learn more
HNA en Deutsche Bank wilden geen commentaar geven op het bericht. Op de beurs in Frankfurt kwam de koers van Deutsche Bank onder druk te staan. Het aandeel stond halverwege de ochtendhandel 1,2 procent lager.
duprogres
0
quote:

Penge_miner schreef op 7 sep 2018 om 10:53:


[...]

Ik heb zelf in deze materie gewerkt en is zeer complex, zie maar eens bij de belastingdienst of andere overheidsinstanties c.q banken veel IT projecten lopen uit en kosten veel meer dan geraamd.
Het kost te veel schrijftijd om de oorzaak van dat hier te beschrijven maar ontstaat vooral door het management boven deze projecten die er zelf geen kennis van hebben maar wel de projecten onder druk zetten om zelf te scoren.
De RVB staat zelf veel te ver af van deze projecten en daar ontbreekt het ook aan de nodige IT kennis.
De RVB is dus geheel afhankelijk van het onderliggende management en die weer zullen tekortkomingen niet direkt melden zodat de RVB snel kan bijsturen.
Het probleem ligt niet alleen bij de ING maar bijna overal waar software wordt geschreven.
Eigenlijk had ik dit moeten melden bij de vele berichten van de ING IT uitbreidingen en mijn ervaring direct als negatief moeten schrijven, zodat men hier wist dat het totale IT project als vanzelfsprekend zou uitlopen.Het is een illusie te denken dat belastingbetalers voortaan nooit meer hoeven mee te betalen aan de redding van een bank. Bij een volgende financiële bankencrisis zal de samenleving opnieuw opdraaien voor de kosten.

Dat zegt Coen Teulings, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Utrecht en oud-directeur van het CPB in een interview met De Telegraaf. „Het is prettig om te zeggen dat bankiers voortaan op hun eigen blaren moeten zitten. Maar toch zijn het meestal de blaren van de samenleving.” dus u en ik.
Dicall69
0
quote:

duprogres schreef op 7 sep 2018 om 10:59:


[...]


Het is een illusie te denken dat belastingbetalers voortaan nooit meer hoeven mee te betalen aan de redding van een bank. Bij een volgende financiële bankencrisis zal de samenleving opnieuw opdraaien voor de kosten.

Dat zegt Coen Teulings, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Utrecht en oud-directeur van het CPB in een interview met De Telegraaf. „Het is prettig om te zeggen dat bankiers voortaan op hun eigen blaren moeten zitten. Maar toch zijn het meestal de blaren van de samenleving.” dus u en ik.Zover zijn wij al heel lang in Nederland dat dit ons een econoom/ professor niet hoeft te vertellen en hij heeft het ook niet eens helemaal goed wat niemand zal op blaren komen te zitten ze krijgen nog een hele grote zak geld mee !!!
sammie1988
0
quote:

sammie1988 schreef op 7 sep 2018 om 11:01:


narcistisch bankje, niets geleerd van het verleden.

Caniszero
0
spijtig om te constateren dat er frustaties worden geuit richting elkaar. De koersdaling is zeer pijnlijk als we deze afzetten tegenover de AEX van dit jaar.
Helaas is er menigmaal gewaarschuwd voor ING aangaande de koersontwikkeling. Dat deze kritische geluiden door een aantal, met in mijn eigen ogen uitermate onplezierig taalgebruik, worden weggezet als ...... Roept bij mij bedenkingen op over juist hun belangen.
Nogmaals de feiten:
1. Er was al gewaarschuwd voor een significante boete. De oorzaak van deze boete moet absoluut tot denken geven omdat hieruit naar voren komt dat de oude bankersmentaliteit nog steeds aanwezig is.
2. ING loopt wel voorop met IT echter de huidige werkwijze Agile zorgt voor kortstondige oplossingen maar helaas ook voor vaak niet doorgeteste oplossingen. Mede hierdoor lijkt het voor de buhne mooi en snel.
3. Ze groeien in aantal klanten maar hun baten per klant dalen. Dit is helaas te wijten aan een slecht Marketingbeleid.
4. Ruim 450 mensen bij Compliance nu is geen garantie dat de toko compliant is.
5. Uitspraak hamers we moeten een winkel worden waar we ook goederen/diensten van anderen gaan verkopen. Om dit te kunnen doen heb je ook een andere mentaliteit nodig en een goede procurement afdeling icm marketing. Helaas ook hier tonen ze aan dat het allemaal leuk lijkt maar dat ze hun zaken niet op orde hebben. Voorbeeld ze verkopen verzekeringen en hiervoor krijgen ze een provisievergoeding. ING presteert het om een beduidend lagere vergoeding te krijgen voor deze producten dan een reguliere tussenpersoon.
6. Bankierseed en onderzoek tuchtraad. Dit laatste is volkomen terecht dat dit wordt opgestart, handje klap met het openbaar ministerie, is niet in het algemeen belang. Ook dit was te voorzien. Bij de AFM is men nog steeds, terecht ], sceptisch over het zogenaamde zelfreinigende vermogen van banken


Is ING slechter dan een ABN of een RABO?
Nee want ze hebben eigenlijk als enige een groeiscenario terwijl de 2 andere spelers alleen maar met kostenreducties bezig zijn en niet met expansie. Indien ING de zaken intern op orde krijgt, IT/Procurement/Marketingbeleid/Compliance dan zullen ze binnen 3 jaar de 2 andere spelers ver achter laten. Op basis van de huidige rentemarge verdienen ze voldoende om goed te investeren. Alleen ze zullen nu toch echt mensen van buiten de bank moetenn aantrekken en afscheid moeten nemen van het old boys bankersnetwerk.
Go4profit
0
quote:

duprogres schreef op 7 sep 2018 om 10:59:


[...]


Het is een illusie te denken dat belastingbetalers voortaan nooit meer hoeven mee te betalen aan de redding van een bank. Bij een volgende financiële bankencrisis zal de samenleving opnieuw opdraaien voor de kosten.

Dat zegt Coen Teulings, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Utrecht en oud-directeur van het CPB in een interview met De Telegraaf. „Het is prettig om te zeggen dat bankiers voortaan op hun eigen blaren moeten zitten. Maar toch zijn het meestal de blaren van de samenleving.” dus u en ik.Wat een belachelijk bericht van deze domme Coen Teulings.
Er is geen enkele aanleiding te denken dat een van de Nederlandse banken om zal vallen.
De boete en het uitlopen van de ING IT projecten hebben hier niets mee te maken.
Deze gast gelijk de politiek schreeuwen om aandacht maar zien niets van te voren aankomen.

Wel de onbekenden, de instituten die vanaf midden januari 2018 de koers van ING onder druk hebben gezet daarvan waren hun tentakels binnen de ING gevoelig voor de vele tekortkomingen en hebben hun conclusies getrokken.
jaar2018
0
Korte termijn trend

Dalend

Steun 10,99
Weerstand 12,342
Op korte termijn is er een dalende trend. Onder de drempel van de 12,342 EUR, lijkt het voorkeursscenario een voortzetting van de terugval te zijn vooral in de richting van de 10,99 EUR.

Enkel met een opwaartse overschrijding van 12,342 EUR zou het effect uit zijn neerwaartse spiraal kunnen ontsnappen.
Middellange termijn trend

Dalend

Steun 10,61
Weerstand 13,102
Op middellange termijn gaat het effect naar een dalende trend. Onder de 13,102 EUR, kan een koersbodem gevormd worden op 10,61 EUR.

Enkel met een terugkeer van de koers boven de 13,102 EUR zou het effect uit deze negatieve spiraal kunnen ontsnappen.
Lange termijn trend

Dalend

Steun 10,145
Weerstand 13,904
Op lange termijn is de trend van het effect dalend. Onder de 13,904 EUR, kan een koersbodem gevormd worden op 10,145 EUR.

Enkel met een terugkeer van de koers boven de 13,904 EUR zou het effect uit deze negatieve spiraal kunnen geraken.
New dawn
0
Leidend bij ieder aandeel ve bedrijf is de koersontwikkeling. Nieuws naar buiten gebracht is niet relevant. In de koers is alles besloten, ook datgene wat jij niet weet, maar anderen wel. Het is daarom eenvoudig om verliezen te beperken. FA was nietszeggend bij Imtech en nu ING.

Investeren in een bedrijf is makkelijker dan je denkt, vergeet alle ruis en mist maar kijk alleen naar de prijsontwikkeling.
Go4profit
0
Welnu was het niet Pim die schreef alleen idioten stellen hun mening nooit bij ?
Uiteraard de eerste kritiek naar mijzelf te weten dat IT projecten uitlopen en veel meer kosten en hier niet gemeld en niet meegenomen in de ING koersontwikkeling.
De positieve berichten van Ralph H. blijken toch anders te zijn.
Wellicht onwetendheid of verkrachten van de waarheid maakt voor mij niet meer uit, de conclusie is dat de ceo het bedrijf niet onder controle heeft en moet zijn biezen pakken.

Ik ben teleurgesteld in de RVB tegelijkertijd ben ik niet verschoond van eigen fouten door onvoldoende kritisch te zijn.
Erny
0
Koersdoel Kas Bank ligt hoger dan huidige koers ING. Faalbank is nog een veel te groot compliment voor de ING.
BBman
0
Koers gaat volgende week naar de 10.20-10.40 range. Of Hamers komt met een statement/verklaring hoe nu verder of hij moet opstappen.
Erny
0
" ING heeft in een interne presentatie over werkachterstanden in Nederland en België de ernst daarvan overdreven, om managers aan te sporen hun best te doen." Dit is dus het bewust verspreiden van Fake News !
Het moet niet gekker worden met deze rampenbank, inmiddels de risee van de financiële sector.
Caniszero
0
Nieuws over IT problemen zou gelekt zijn.
Jouw reactie is de reactie van de CIO van ING, die bij mijn weten zelf opstapt.

Aangaande IT -issues deze zijn al enige tijd bekend in de markt, een van de oorzakenis de Agile werkmethode. In combinatie met de boete is wellicht de opvatting laten we nu meteen al het slechte nieuws naar buiten brengen(lekken) dan hebben we dit gehad. Dat laatste is speculatief maar vanuit een communicatiestrategie wel gebruikelijk.
@monkeytail
0
Ik verbaas me tegen beter weten in over de hype rond ING.
Er worden allemaal berichten rondgestrooid die niks maar dan ook niks te maken hebben met de werkelijkheid van nu bij ING. Behalve dat ING imagoschade heeft opgelopen. Dat laatste is zuur, maar ING is verder een kwalitatief goede bank evenals de andere banken die in Nederland hun hoofzetel hebben. Zou goed zijn als ING de berichten die in de media verschijnen becommentarieert dan wel ontkracht.
Erny
0
@monkeytail 7 sep 2018 om 12:22
Ja, aan het koersverloop kun je inderdaad zien dat de ING een kwalitatief goede bank is.
Erny
0
Als je wat hoger zou willen uitkomen vandaag, overweeg dan om over te stappen naar de Kas Bank.
douzy
0
quote:

douzy schreef op 7 sep 2018 om 10:23:


deze namiddag nog een slecht banenrapport in de VS en dan sluit ING op - 5%

blijkbaar nog vlugger dan ik dacht !!!
Go4profit
0
quote:

@monkeytail schreef op 7 sep 2018 om 12:22:


Ik verbaas me tegen beter weten in over de hype rond ING.
Er worden allemaal berichten rondgestrooid die niks maar dan ook niks te maken hebben met de werkelijkheid van nu bij ING. Behalve dat ING imagoschade heeft opgelopen. Dat laatste is zuur, maar ING is verder een kwalitatief goede bank evenals de andere banken die in Nederland hun hoofzetel hebben. Zou goed zijn als ING de berichten die in de media verschijnen becommentarieert dan wel ontkracht.

Indien onjuist had de RVB al moeten reageren, helaas wie zwijgt stemt toe.
724 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 10,082   Verschil -0,16 (-1,52%)
Laag 10,022   Volume 16.532.246
Hoog 10,290   Gem. Volume 10.739.192
19-jul-19 17:35
label premium

ING laat Commerzbank lopen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium