Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING SEPTEMBER 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
724 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
xof
0
RABO schikte voor rond 700mln in Libor en 300mln in witwaszaak. Hebben ruim 1mrd overzee betaald.

ING komt goed weg bij SEC.
NELU1952
0
Aan quote :Ik leg de schuld niet bij anderen.
Ik leg de schuld aan ING directie die verantwoordelijk is voor de gang
van zaken.
VIG
0
Nog even van dit aandeel afblijven. Aex is nog niet uitgecorrigeert zal richting 520-530 gaan. Op deze hoge standen zullen er natuurlijk een hoop partijen winst pakken. Vergeet niet dat een hoop mensen/partijen met AEX ETFs werken, deze zullen bij deze hoge beurs standen worden gecasht, hierdoor komen er dus automatisch grootte plukken op de markt waaronder dus ING. Even wachten nog dus bij aex 520-530 zal ing rond de 10eu staan , wellicht dan interessant om optepakken.
Go4profit
0
Ik zie het anders dan het vorige bericht.
De AEX index staat 4 punten hoger dan op 2 januari 2018.
Het aandeel ING is echter vanaf januari met meer dan 27% gedaald mede door onzekerheid over het bedrag over de boete, dat ei is nu gelegd.
Er is dus ruimte naar boven en averechts op de AEX index we zien vandaag een voorproefje.
Het handhaven van het dividend (hoog renderend) is een plus en ergens in 2019 gaan de kosten bij ING naar beneden.
Vidoque
0
quote:

VIG schreef op 5 sep 2018 om 12:15:


Nog even van dit aandeel afblijven. Aex is nog niet uitgecorrigeert zal richting 520-530 gaan. Op deze hoge standen zullen er natuurlijk een hoop partijen winst pakken. Vergeet niet dat een hoop mensen/partijen met AEX ETFs werken, deze zullen bij deze hoge beurs standen worden gecasht, hierdoor komen er dus automatisch grootte plukken op de markt waaronder dus ING. Even wachten nog dus bij aex 520-530 zal ing rond de 10eu staan , wellicht dan interessant om optepakken.ING stijgt met een dalende aex. ‘Experts’ zien het dalen, dus zal het hoogstwaarschijnlijk stijgen. Als dat gebeurt en je staat langs de zijlijn is het hollen om op de rijdende trein te springen.
Go4profit
0
Verbazingwekkend de diverse koersdoelen van de zogenaamde experts (analisten).
De een heeft een koersdoel van 12,80 en de ander een koersdoel van 19,20, een diversiteit van koersdoelen er tussen.
Schaamteloos geven ze hun adviezen door zonder ooit rekenschap te hoeven afleggen.
Daily swing
0
quote:

Penge_miner schreef op 5 sep 2018 om 13:17:


Verbazingwekkend de diverse koersdoelen van de zogenaamde experts (analisten).
De een heeft een koersdoel van 12,80 en de ander een koersdoel van 19,20, een diversiteit van koersdoelen er tussen.
Schaamteloos geven ze hun adviezen door zonder ooit rekenschap te hoeven afleggen.


analisten aanhoren maar nooit naar luisteren...eigen koers varen!
@monkeytail
0
Analisten wegen risico's en dat is een lastige business. Je moet inderdaad een eigen afweging maken. Vaak zijn die koersdoelen achterhaald, dus beter niet teveel op richten.
Mijns inziens zijn de risico's voor ING beperkt, tenzij er gekke dingen gebeuren op het terrein van de financiële wereld, het is tenslotte een bankbedrijf en dan middenin het oog van de mogelijke storm. Dit jaar hopelijk nog een inhaalslag voor het aandeel op basis van de verwachtingen voor de resultaten 3e kwartaal.
VIG
0
Hou je hart maar vast zodra de Dow eens flink zal gaan corrigeren , die zal de aex met daarin ing in diep rood water trekken
RSI
0
En waar gaat dat geld dan heen? Er is nog steeds geen goed alternatief om je geld te laten renderen.
Kuiken
0
bron FD 5 minuten geleden:

De spaarpot van ING
Soms zit er niets anders op dan het tafelzilver verkopen. Zo deed KPN, dat zich had verkeken op de opkomst van Whatsapp, in 2013 zijn Duitse dochterbedrijf E-Plus van de hand. En bouwbedrijf Heijmans, verstrikt in een aantal probleemprojecten, verkocht vorig jaar zijn Belgische activiteiten.
Of neem Rabobank, dat in 2013 een boete van €774 moest betalen vanwege gesjoemel met de Libor-tarieven. Die werd betaald door vermogensbeheerder Robeco te verkopen.
Zullen de aandeelhouders van ING daar deze week aan gedacht hebben? Dinsdag ging de grootse bank van Nederland voor de bijl. ING moet maar liefst €775 mln betalen vanwege falende controle op witwassen.
De schikking met het Openbaar Ministerie is hoog genoeg om een potentieel hoofdpijndossier te worden. ING neemt de last in het derde kwartaal, en dat zou al snel een halvering van de nettowinst kunnen betekenen. Die bedroeg in het derde kwartaal van vorig jaar namelijk €1,4 mrd.

Moeten beleggers zich zorgen maken over hun dividend? ING belooft elk jaar minstens hetzelfde dividend uit te keren als het voorgaande jaar, en het liefst een beetje meer. Dat loopt in de papieren. Vorig jaar bedroeg de winstuitkering in totaal €2,6 mrd.
Maar aan het dividendbeleid verandert de miljoenenboete niets, zei Steven van Rijswijk, de chief risk officer van ING, dinsdag in een analistencall. Natuurlijk is €775 mln veel geld: het kernkapitaal, een belangrijkste maatstaf voor de gezondheid van een bank, daalt door de schikking met 24 basispunten. Eind juni stond deze ratio op 14,1%, dus met aftrek van de boete zou deze uitkomen rond de 13,8%. Dat is ruim boven de ING's eigen doelstelling van 13,5%.
Daar bovenop heeft ING, heel calvinistisch, gespaard. Dat werkt als volgt. In de eerste drie kwartalen van het jaar zet de bank per kwartaal een derde van het vorig jaar uitgekeerde dividend opzij. Dan is eind september het bedrag van het voorgaande jaar bij elkaar gesprokkeld. Vervolgens kan de bank in het vierde kwartaal de beloofde dividendverhoging verdienen, plus een extraatje om het kernkapitaal op te hogen.
Halverwege dit jaar zat er €1,7 mrd in de spaarpot, ongeveer driekwart van de nettowinst over de eerste helft van 2018. Als de winst in het derde kwartaal gelijk is aan die in dezelfde periode vorig jaar, bedraagt deze na betaling van de schikking zo'n €665 mln. Als dit bedrag helemaal in de spaarpot gaat, hoeft de bank in het laatste kwartaal van dit jaar 'nog maar' €667 mln te verdienen om het dividend op peil te houden.
Dat lijkt haalbaar. Vorig jaar was de nettowinst in het laatste kwartaal iets meer dan €1 mrd. En dus kan ING dit hoofdpijndossier oplossen zonder het tafelzilver te moeten verkopen.
duprogres
0
quote:

NELU1952 schreef op 5 sep 2018 om 11:25:


Aan quote :Ik leg de schuld niet bij anderen.
Ik leg de schuld aan ING directie die verantwoordelijk is voor de gang
van zaken.


Zoals VAn Roosem opmerkte bij de vraag in de finale "De Slimste Mens" welke CEO wilde zicht een ongelooflijke bonus laten uitkeren bij de laatste AVA ???
Zie hoe de topmensen van ING en andere banken (Fortis & DSB en RABO en nog andere in verzekering en banksectoren ) zicht GOD wanen en denken boven de wet te staan en er nog mee wegkomen.
ZE rekening zich bonussen aan welke niets in verhouding staan met hun prestaties.
Ik lees buitensporig hoge schikkingsbedragen, kijk eens wat de Rabo heeft betaald in Amerika.
Lees eens wat BNP heeft betaald aan schikkingen, en wat Credit Agricole nog moet betalen aan boetes, want zij wilde niet schikken.
War betekend een boete van een paar honderden miljoenen ?
Niets geleerd van de crisis 2008 en met het mogelijk maken van fondsen te schorten is er nieuwe graaicultuur gecreëerd en dit met medewerking van DSB .
Zilverduit
1
Gaat dhr. Hamers nu ook vertrekken als eindverantwoordelijke voor dit immense debacle. Lijkt me toch bijna wel verplicht inclusief de verantwoordelijke in de raad van bestuur voor deze portefeuille. Net zoals we bij ABN AMRO hebeen gezien dat de verantwoordelijke directeur is vertrokken na het hypotheekschandaal.
s1138421
0
Krijg toch wel het vermoeden (en hoop dat ook) dat we vwb koersdaling het ergste achter de rug hebben, de koers werd gisteren en vandaag behoorlijk gedrukt maar ook weer goed hersteld.
Hele boete verhaal in de US ook achter de rug, blijft eigenlijk alleen Turkije nog over.....maar daar had Jeffries het eea over becijferd... vlgs mij hebben we het ergste gehad! Ik denk dat we per saldo de week positief gaan afsluiten
bartbas
0
quote:

NELU1952 schreef op 5 sep 2018 om 10:33:Beste beleggers,
Volgens me we hebben recht op compensatie over de koers verlies.
ING heeft schuld bekkend en we moeten samen een claim indienen aan ING.
Wacht op jullie reactie.??!!Is kansloos. Bovendien haal je dan de algemene aandeelhouderswaarde om laag. Je kunt hooguit bestuurders persoonlijk of de accountant aanspreken, wanneer ze laakbaar gehandeld hebben. Ik kan me goed voorstellen dat het bestuur te goeder trouw is en er van uit is gegaan, dat de witwassers de wettelijke voorschriften kennen en ze ook toepassen. Niemand praat over de accountant. Het lijkt me logisch dat in het controle protocol ook controles op het zich houden aan ocer ze laakbaar gehandeld hebben. Dat lijkt me hier niet het geval. Boete is ook bedoeld als afschrikking voor andere bedrijven om je aan wettelijke verplichtingen te houden. Boetes vallen in vergelijking van rabo -heeft er meerdere - mee.
Ik schat in dat de accountant wel aansprakelijk gesteld kan worden. Die moet een controleprotocol gehad hebben waarin controle op witwaspraktijken in voorkomt.
De komende tijd zullen we daar ongetwijfeld meer van horen. VEB zal wanneer ze aanleiding zien zeker actie ondernemen. Via de VEB heb ik al een euro per aandeel imtech aan compensatie gekregen en eind dit jaar verwacht ik een einduitkering van meerdere dubbeltjes per aandeel.

Bartbas

Real1
1
quote:

s1138421 schreef op 5 sep 2018 om 21:27:


Krijg toch wel het vermoeden (en hoop dat ook) dat we vwb koersdaling het ergste achter de rug hebben, de koers werd gisteren en vandaag behoorlijk gedrukt maar ook weer goed hersteld.
Hele boete verhaal in de US ook achter de rug, blijft eigenlijk alleen Turkije nog over.....maar daar had Jeffries het eea over becijferd... vlgs mij hebben we het ergste gehad! Ik denk dat we per saldo de week positief gaan afsluiten


Ik denk dat Italie een groter probleem wordt naarmate de maand vordert. De ''headlines'' gaan niet mooier worden.

Er vindt verdere monetaire verkrapping plaats en credit spreads lopen op...Dat recept is normaliter niet goed nieuws voor markten.

En er zijn genoeg verschillende meningen over Turkije, maar als de rente daar niet genoeg omhoog gaat blijft het een probleem. Zeker als de USD sterk blijft.
Data uit China is ook niet positief.

Ik denk niet dat je naar komende dagen moet kijken, maar wat er komende weken gaat gebeuren en wat het nieuws gaat domineren. Tenzij je een daytrader bent natuurlijk. Ik kijk liever naar de langere termijn.

Ik denk dat er nog een beter koopmoment aankomt. Waarom zou het niet 10 procent omlaag kunnen.

Btw ik ben geen bear, denk alleen dat we tot mid-term elections en rondom bekend worden Italiaans budget volatiliteit gaan zien. Dat is interessant om gebruik van te maken.

Des te hoger je koopt, des te lager je toekomstig rendement is.

Teveel beleggers zijn bang dat ze de bodem missen, zijn greedy en stappen zonder hun huiswerk te doen in om vervolgens eerst nog een grote move tegen zich in te krijgen. In plaats daarvan loont het om geduld te hebben en nieuws te verwerken. En als je de bodem daarna met bijvoorbeeld 5% mist is dat geen probleem, omdat je van een veel grotere beweging naar beneden hebt geprofiteerd. En dan koop je waarschijnlijk van mensen die hoger hebben gekocht en daarvan balen.

PS. Des te meer je op het forum zit en de koersen bekijkt, des te minder tijd je hebt om je huiswerk te doen (jaarverslagen doorspitten, data verzamelen, meer over waarderingen te leren). Daardoor heb je minder vertrouwen in je beleggingen, waardoor je emoties je beleggingen gaan beinvloeden en je geleid wordt door de waan van de dag. Dat gaat ten koste van je rendement.

Doemebest
0
We moeten niet hypocriet moraalridders uit gaan hangen, we beleggen in banken, die zoeken grenzen op soms gaan ze er over, dan volgt dikke boete, is van alle tijden en alle banken. Overheid is niks beter, onder het mom van steun, woekerrente en 50% premie vangen, nu vangen ze 775mljn.
Ik keur t niet goed hoor, en natuurlijk moet er toezicht zijn, maar als je in banken belegd, weet je dat dit niet de laatste keer zal zijn, misschien wordt ING nu ff bij de les geroepen, stappen anderen weer in.
Go4profit
0
Wordt er ook rekening gehouden met het feit dat ING na de Staatssteun uit het dal moest kruipen en tegelijkertijd gedwongen werd Nationale Nederlanden af te stoten ?
Dat was op veel gebieden een behoorlijke uitdaging (b.v IT splitsen) en absoluut niet gemakkelijk.
En velen vergeten dat ING voor het omvallen van LB een geweldig product had te weten internetsparen in de USA.
Wat deden de instituten in de USA ook iedereen vergeten ?
Zij dwongen ING 50,5% van het spaargeld te investeren in hypotheken terwijl de ING geen hypotheekwinkels aldaar had en zo verplicht werd niet transparante hypotheekvodjes over te nemen, dat laatste is een te groot risico gebleken.
Vrije markt in de USA vergeet het maar en ING is eigenlijk aan haar succes ten onder gegaan mede door schuld van de USA instituten maar weinigen doorzien de hele materie.

En klompendansers spelen weer het spel van Roomser dan de paus en de linkse media buiten dat alles uit.
ING is beboet en heeft moeten bloeden, maatregelen zijn genomen die eerder nagelaten werden maar weinigen nemen mee dat ING er weer bovenop is en dat heeft veel energie en aandacht gekost.
Waar gehakt wordt vallen spaanders en dat is ook zo bij de ING.
Beowulf1972
0
Ik houd het even in de aten, maar ik zie dit als een mooi moment om in te stappen. De boete kunnen ze volgens mij aan, en imagoschade...wat voor schade? Een bank blijkt mee te werken aan witwassen. De Paus is katholiek, regen is nat, gras is groen.
Go4profit
0
De AEX index zo ongeveer als op 2 januari 2018, nou zo geweldig is het jaar tot nu toe blijkbaar niet verlopen (dividend niet meegerekend), ondanks het inslingeren van elektronisch geld uit het niets door de ECB.
724 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 10,306   Verschil +0,07 (+0,66%)
Laag 10,142   Volume 7.458.728
Hoog 10,324   Gem. Volume 11.364.677
23-jul-19 17:12
label premium

ING laat Commerzbank lopen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium