Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbelasting

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
izdp
0
quote:

ffff schreef op 30 augustus 2018 19:26:


Ik mag trouwens ook niet klagen……

Ik ook niet en over 16 maanden nog eens een bedrag erbij gelijk aan ruim 12 keer mijn AOW uit Nederland.
Ben je eindelijk gepensioneerd, ben je 71 jaar oud en dan betaal je aan de Nederlandse staat nog 12 maal meer dan dat je zelf vangt.

Hoezo slavendrijvers? Hoezo : Erger dan de maffia? Hoe kom je daar toch bij, Peter?


Nivelleren is toch geweldig, vooral als je in het " vangende " kamp zit.
En daar lopen er in de KK heel wat van rond…. Zie al die draadjes afgelopen dagen.


Peter


Voor je uitbouw van je doodskist ffff?
Of voor de gouden nagelen?
izdp
1
Ha, het is geregeld in een vloek en een zucht.
Allemaal blijde gezichten bij de vvd d'66, cda en cu.
Beetje gejammert voor de bühne.
Het MKB mag onder meer het extra benodigde geld gaan betalen voor het cadeautje, wat de baas van het unilevermannetje op zijn verlanglijstje had staan.
Och, het is maar 2 miljard per jaar.
Geld zat.
Deurmat24
0
Het erge is dat die 2000 miljoen elk jaar weer verloren wordt aan buitenlandse aandeelhouders.
Ons eigen zorg en het onderwijs worden elk jaar verder uitgewrongen.
Hoe kan Rutte hier een goed gevoel aan overhouden ?
izdp
0
Nee, niet helemaal waar.
Ik lees dat er nog een cadeautje is, wel 800 miljoen minder, namelijk 1,2 miljard.
Dat moet defensie delen met justitie, met de politie, met de zorg en met het onderwijs.
Het zijn tenslotte veel minder belangrijke doelen dan de baas van het unilevermannetje.
ffff
0
Twee zaken: Afgelopen twee dagen enkele keren opnieuw moeten inloggen bij IEX.... Is dat weer iets nieuws?

AEX herbelegd + 6,45 procent. Ik las dit weekend dat van alle Europese landen alleen Portugal het ietsje beter deed en al die tientallen andere Europese landen het minder goed!

Dus valt er in Amsterdam gewoonweg niks te zeuren met dreigende handelsoorlogen, met de problemen in Turkije, Venezuela en Argentinië, met de super lage rentes.


Gelukkig dat we de multinationals binnen boord houden. EINDELIJK zijn er dan weer wat mensen die hun mond open doen en wijzen op het enorme belang van de multinationals voor BV Nederland.

Het verschil met strompelend België wordt nu wel erg groot. In Nederland en VK straks geen dividendbelasting. In België 30 procent…
Je hoeft toch geen Einstein te zijn om te snappen waar de voorkeuren van beleggers naar uit gaat, bij ongeveer dezelfde prestaties van bedrijven.


Enfin, zo nu en dan komt gezond verstand toch nog boven water.

Peter
ffff
0
Toch best het herlezen waard….DEZE draad en dan al die bekende tegenstanders van een goed beleggende maatschappij.

Toch boeiend om te zien dat hier en in andere draden langskwamen:
De Zwarte Ridder, Senor Acer, izdp, Fred, Ben. BDB Hirshi JZ Agap, Apestaartje……


Je herkent z onmiddellijk omdat ze al jaren in het kamp zitten van zo hoog mogelijke belastingen en zoveel mogelijk nivelleren.


Maar gelukkig zijn er ook verstandige mensen als Macron, als Rutte, als Polman, CEO van Unilever ennuh Peter, die al heel lang begreep dat je als land er scht iets voor moet doen om multinationals binnen boord te houden.

Ze zijn zo vertrokken en daarmee veel werkgelegenheid en het gaat uiteindelijk altijd maar weer om jobs, jobs, jobs en niet om lanterfantende leeflonen, nog hogere minimumuitkeringen, nog meer liefhebbers voor uitkeringen uit Afrika en Azië.


Enfin: Het geoznde verstand heeft het gehaald op de electorale meerderheid. Zo nu en dan moet " democratie" maar eens een stapje terug doen, in hun zoektocht naar torenhoge Nederlandse belastingen, waarbij iemand 12 maal meer Nederlandse belasting betaalt dan hij als zeer schamel AOW'tje uit nederland ontvangt, terwijl hij al 30 jaar uit Nederland weg is...…

De absurditeit ten top, maar dan kijken ze gewoon de andere kant uit…


Net zoals al die CEO's doen die hun bedrijf verplaatsen van West- Europa naar Oost-Europa.


Gelukkig snappen Marc Rutte en Emmanuel Macron het. Wat zal Charles Michel, de Minister President van België, razend jaloers zijn op zo'n regering!


Peter

objectief
0
quote:

ffff schreef op 31 augustus 2018 11:34:Maar gelukkig zijn er ook verstandige mensen als Macron, als Rutte, als Polman, CEO van Unilever ennuh Peter, die al heel lang begreep dat je als land er scht iets voor moet doen om multinationals binnen boord te houden.Beetje naif verhaal van 4f...Polman als CEO preekt voor eigen parochie.
Nederland gaat echt niet voor elke onderneming de wet afschaffen, dan is het hek van de dam. En ja, jij woont in het btl. om nog wat extra mln. te schrapen. een schande voor de mensheid...110 mln. voo 1 persoon.
!@#$!@!
0
quote:

ffff schreef op 31 augustus 2018 11:34:


Apestaartje……


Je herkent z onmiddellijk omdat ze al jaren in het kamp zitten van zo hoog mogelijke belastingen en zoveel mogelijk nivelleren.


Peter
Beetje jammer dat je niet op argumenten ingaat, maar alleen maar jezelf blijft herhalen.

Verder doe je aannamens die absoluut niet kloppen. Je leest duidelijk niet goed. Erg onbeleefd vind ik. Ik heb nml al gezegd dat we in Nederland teveel nivelleren.
Ik ben absoluut veel meer voor eigen verantwoordelijkheid.
ffff
0
Niks naief verhaal , Fred.

Ik ben in mijn lijstje nog jouw superbelangrijke Telegraaf-journalist vergeten die volgens jou wel degelijk het Nederlandse lezerspubliek zo ver zou krijgen dat de afschaffing van de dividendbelasting beslist niet zou doorgaan.

Geef nou gewoon eens toe, dat jullie weliswaar, democratisch in de meerderheid, hetgeen je ook op IEX al jaren merkt, toch het onderspit hebben moeten delven tegen gezond verstand, tegen mensen zoals Macron en ik, die verder nadenken naar toekomstige werkgelegeheid en niet zoals jij voortdurend alleen maar aan nivelleren en uitdelen en mensen met vermogen/ hoge inkomens torenhoog belasten.

Naief dat zijn jullie met de gedachte dat als je democratisch in de meerderheid bent....je wensen wel vervuld zullen worden. DAT is naieviteit.


Dat Polman voor eigen parochie spreekt is volledig waar, maar dat doet iedereen! Dat doen jullie ook die 2 miljard minder te verdelen hebben, hetgeen nu bij de bedrijven EN zijn aandeelhouders terechtkomt.

Eindelijk een beetje DENIVELLERING, zowel in Frankrijk als in Nederland.


En daar waren we hard aan toe, ook al zijn we democratisch zwaar in de minderheid….


Nog 16 maandjes…. ennuh…..

Peter

ffff
0
Apenstaartje,

Fijn dat je het met mij eens bent dat we in Nederland veel te veel nivelleren en daarin echt tever doorgeschoten zijn.
Zie dan ook die afschaffing als een klein stapje in DEnivellering. Die verzorgingsmaatschappij waar jij het over had, krijgt al meer dan genoeg toegeschoven. Uit andere continenten komen ze er met duizenden tegelijk erop af.....

Peter
!@#$!@!
1
Helemaal mee eens. Maar van alle manieren waarop je hier wat aan kan doen is de dividendsbelasting afschaffen echt de allerslechtste. Kijk bv naar de armoedeval (mensen die in een uitkering zitten die weer willen werken) is al decennia een probleem. Wordt WEER niks aan gedaan ! Komen ze met dit aanzetten. Daar zakt mijn broek gewoon vanaf.
Heb je al gelezen dat de rekening weer bij het bedrijfsleven wordt gelegd ?? Het is een grote wassen neus.
ffff
0
Apestaartje:
1: Die armoedeval in in veel landen een probleem. Maar iedere keer komt het op hetzelfde neer: Ga je de uitkeringen korten, dan breekt de hel los. Zie wat ze uiteindelijk in België gepresteerd hebben: Vrijwel niks omdat voortdurend de vakbonden de boel platleggen.
Slechts Macron lukte het in de volle glorie van zijn verkiezingsoverwinning de arbeidsmarkt met moeilijke maatregelen bij te sturen. Dat was hatstikke nodig in Frankrijk, maar ook aartsmoeilijk

2 Heel slimme opmerking die je maakt: Die 2 miljard wordt in de praktijk waarschijnlijk 1 miljard of 0,8 miljard, want bijv. met name andere grote bedrijven, banken krijgen een extra rekening.
Dus de aandeelhouder vangt 15 procent meer dividend, maar... de bedrijven zijn vooraf alweer afgeroomd….

Een wassen neus is het in mijn ogen niet, maar gewoon hoe je het je achterban verkoopt….

Het cadeautje is dus geen 2 miljard, maar pakweg 1 miljard…

Maar toch lekker.... !

Peter
!@#$!@!
0
johjoh
0
Een eenvoudige maatregel om die 2 miljard te financieren zou zijn om de winst/verlies op aandelen belastbaar te maken, ik denk dat wij het enige land zijn waar dat niet zo is
izdp
0
En de kritiek blijft aanzwellen:
nos.nl/artikel/2248375-onbegrip-over-...

Hoe lang blijven de coalitiepartners het unilevermannetje nog steunen?
Ongeveer 0,5% van onze staatsschuld per jaar naar de vaantjes, voor wat nu een irritante maatregel wordt genoemd door hem.

Nee, doveman; het is een bezopen maatregel!

ffff
0
Nog 16 maandjes……


Overigens, best slechte verliezers hè, die Vermeend en Rick van der Ploeg. Nu ze hebben moeten constateren dat de Nederlandse Regering eens een moeilijke beslissing nam, tegengesteld aan de wensen van hun lezerspubliek, aan hun achterban, nu komen ze niet verder dan.…" mokken" en constateren dat deze moedige beslissing de werkgevers eens een steun in de rug te geven, alleen maar averechts zal gaan werken.

En geen woord, maar dan ook geen woord over de beoogde werkhandhaving in Nederland. Want uh....in Frankrijk hebben ze gezien, dat ze ook zo vertrokken zijn. In België gaat het meest vooruitstrevende en succesvolste bedrijf van België uitbreiden en investeren in....Polen…


En zelfs Vermeend geeft aan dat bedrijven wel degelijk zomaar kunne vertrekken…. Hij schrijft:

Daarnaast moet Nederland er rekening mee houden dat het aantal banen bij multinationals nog steeds afneemt. Eind jaren negentig waren het nog banenreuzen, maar door ontslagrondes en verplaatsingen van werk naar het buitenland zijn er bij deze concerns vele tienduizenden banen verloren gegaan. Toen werkte er bij Unilever in Nederland ongeveer 10.000 mensen en nu slechts rond de 3000.


Dus wordt het tijd dat een verstandige regering eens werkgevers wat steun geeft.


Peterizdp….. Dat geld zit veiliger bij de aandeelhouders dan bij de Overheid...
haas
0
als ik het goed begrijp wordt de weggevallen inkomsten uit Div-belasting betaald door tax tarief voor bedrijven niet van 25 naar 21 % gaan maar naar 22 % ?

DUS: alle bedrijven betalen voor die grote beursgenteerde bedrijven ?
===================================================================
vrijdag 31 augustus 2018 | KRO-NCRV | Twan Spierts
Raadselachtig en slecht voor het vertrouwen in de politiek. D66-coryfee Jan Terlouw begrijpt helemaal niks van de afschaffing van de dividendbelasting. “Ik heb nog nooit zo’n impopulaire maatregel gezien”, zegt hij in 1 op 1.

www.nporadio1.nl/homepage/11568-jan-t...
====================================================
PS: de Overheid maakt zich over tax voor grote bedrijven
Maar de ZZP érs laat men in de steek ?
en de burgers,laat ik het daar maar niet over hebben
izdp
1
Hoe verkeerd kan je het zien ffff.
De aandeelhouders die er voordeel aan hebben is maar zeer beperkt.
Zijn ook kleine aandeelhouders zoals jij,
Jij door de -in mijn ogen!- idioot grote spreiding.
Grote aandeelhouders kunnen dat fiscaal optimaliseren.
Dan multi's zorgen helemaal niet voor zoveel banen.
Los daarvan:
Nu wordt het vestigingsklimaat juist verslechtert.
Immers minder verlaging van de VPB en dat tikt echt aan voor een hele grote groep bedrijven.
Voor een beetje productiebedrijf is 2 ton winst helemaal niks.
Je zet immers al gauw aardig wat miljoenen in.
Multi's kunnen kiezen met hun fiscale structuur: lees belasting ontwijken en winsten tevoorschijn laten komen waar het voordelig is.
'Gewone' bedrijven kunnen dat nauwelijks of niet.

Nu lees ik al wat truukjes van dit kabinet om het koopkrachtplaatje gunstiger te laten uitkomen, maar in feite belazeren is.
Met prinsjesdag is dat pas zeker, maar wat uitlekt voorspelt het al.
Dan nog zal dat plaatje zwaar gaan tegenvallen.
Dus gezien de druk op de arbeidsmarkt, komt er dan nog zwaardere druk op de hoogte van de lonen.
Dit gaat de 'gewone' bedrijven echt geld kosten.

Allemaal om 2 miljard per jaar die het water wordt ingesmeten door de coalitie van het unilevermannetje.
Na, de woco-verzelfstandiging, na de nekslag van de lastenverzwaring in 2012 van Rutte, is dit voor mij de derde in de reeks van grootste blunders van een kabinet.
Het geeft helaas niet links, maar ultrarechts vleugels en dat kan ons als maatschappij een veelvoud van de 2 miljard gaan kosten.
izdp
0
Ja, vandaar dat ik die achterlijke partijen, zoals pvv en fvd, hier ook bestrijd.
Aan agressieve regressieve partijen hebben we helemaal niets.
Die staan garant voor nog veel meer armoede.
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beurs Milaan keldert na virusuitbraak, ook AEX onderuit

09:12 De aandelenbeurs in Milaan kelderde maandag bij de opening door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in I... 5

  Indices

  AEX 596,56 -3,36%
  EUR/USD 1,0824 -0,05%
  Germany30^ 13.127,20 -3,33%
  Gold spot 1.680,37 +2,25%
  LDN100-24h 7.190,66 -2,58%
  NY-Nasdaq Composite 9.576,59 -1,79%
  US30# 28.397,88 -2,06%

  Stijgers

  Flow T...
  +2,19%
  Volker...
  0,00%
  GrandV...
  -0,07%
  NSI
  -0,39%
  WDP
  -0,59%

  Dalers

  PostNL
  -8,49%
  Air Fr...
  -8,26%
  Arcelo...
  -7,55%
  AMG
  -7,24%
  ABN AM...
  -6,91%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  De amateur op 24 feb 2020 09:42
  (3)

  Belgica_Brussels op 24 feb 2020 09:38
  (2)

  Jopie1962 op 24 feb 2020 09:38
  (12)

  TraderT123 op 24 feb 2020 09:34
  (17)

  Nicolas vv op 24 feb 2020 09:19

  Column Forum Meer»

  (18)

  Call me Put op 24 feb 2020 09:45
  (556)

  ren-je-dement op 24 feb 2020 09:39
  (38)

  kees5555 op 24 feb 2020 09:36
  (2)

  Jack P op 24 feb 2020 09:28
  (8)

  swiss dutch op 24 feb 2020 09:16