Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbelasting

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
@marique: ja, ik heb het wat aangedikt, maar als deze "omvangrijke fraude" niet op de zenders van NPO en/of commerciele zenders (wijselijk noemt hij deze niet) zou worden uitgezonden, dan zou er met hun berichtgeving veel mis zijn.

NB. ik geloof niet in een Masterplan en/of hoge Europa post; maar feit is dat er massaal belastingambtenaren naar huis gestuurd zijn, zodat de belastinginning in het gedrang is gekomen; daardoor daalt het vertrouwen in de politiek.
ffff
1
Jonas, Marique Fred,


Ook ik heb met stijgende verbazing de capriolen van de in Dubai uitgeweken hedgefund-bestuurder gelezen die voor miljarden….miljarden zoveel Europese landen een poot heeft uitgedraaid.

In geuren en kleuren kun je lezen hoe hij dat geflikt heeft voor Amerikaanse pensioenfondsen waarbij alleen al in Denemarken terugvragingen bestonden die hoger waren dan het totaal van de uitgekeerde dividenden…

Je moet toch maar durven.

Zowel Janas, als Marique en uiteraard ikzelf dachten onmiddellijk: Zie nu weer de zoveelste kostenpost voor de Overheid, zo gauw je begint met veel te zwaar belasten en daarna dan weer met ontzettend moeilijk doen om terug te vragen. Hoeveel ambtenaren zijn daar in Europa niet bij betrokken.
Ik zweer ullie; IN frankrijk ken ik ZEVEN lelastinginspecteurs bij naam, met wie ik te maken heb gehad om enkele en alleen mijn Franse dividend gedeeltelijk terug te krijgen. ZEVEN ambtenaren met e-mail contact en met telefoontjes.

Nu na Macron: Niks meer te doen: Werkelijk Marique; Het verbaast mij toch zo dat Mark Rutte ook niet naar Macron verwezen heeft….


Tenslotte, zelfs van belang voor Fred die zich net als ik ook zo ergert aan de lange duur van behandeling van teruggaven:

NA DEZE FRAUDE VAN MILJARDEN is het begrijpelijk dat ieder formulier om teruggave met nog veel meer aandacht wordt bekeken.

NA DEZE FRAUDE MET MILJARDEN, is het toch zonneklaar dat de aanwezige belastingambtenaren bezig zijn geweest met miljarden rond te strooien, uit te geven aan stelletje oplichters en dat de ECHTE aandeelhouders, die volgens goed uitgewerkte belastingovereenkomsten tussen Europse landen gewoon hun geld moeten terugkrijgen, simpelweg nauwelijks of niet behandeld worden, wegens tekort aan mankracht.

In België, in Duitsland loopt men bijna DRIE jaar, je leest het goed, bijna drie jaar achter.

Wat een geknoei, Wat een geldverspilling en wat een magistrale oplossing van Macron om dat in één beslissing een halt toe te roepen.

NERGENS in Europa teveel betaalde dividendbelasting kunen terugvragen: Ambtenaren ander werk laten doen en dividendbelasting gewoon afschaffen.

Brengt dus miljarden op....


Peter
izdp
1
Als alle landen het doen prima.
Kan ook als alle landen het verhaal van terug te vorderen schrappen.
ffff
1
Als die Europese politic in Brussel zich daar nu eens in zouden verdiepen, keihard aan zouden gaan werken.

Vandaag nog wat meer details over die fraudes in Europa gelezen. Vele miljarden en eigenlijk kan zoiets op een zoveelste aangepaste manier opnieuw plaats vinden.

Overheden moeten belastingen ontzettend doorzichtig maken, voor iedereen precies hetzelfde en niet met talrijke overeenkomsten tussen de vele Europse landen weer allerlei uitzonderingen creëren.

Hoe ingewikkelder, hoe meer fraude. Hoe ingewikkelder, hoe meer ambtenaren om het allemaal te controleren. De huidige praktijk bewijst dat toch ten volle. Jaren wachten op teruggave en ondertussen maken de ambtenaren MILJARDEN over aan fraudeurs. Wat een pracht-uitvinding van Amerikaanse pensioenfondsen, die alles gerestitueerd moeten krijgen. Hoe verzin je het en hoe krijg je van Overheden miljarden uitbetaald.

Op zich verdient zo'n oplichter de NOBEL prijs in de criminaliteit.

En die Europese politici, die moeten zich kapot schamen, dat ze zoveel jaren de Europese burger met zoveel werk opzadelen.


Maar ja, die onnozelaars denken nog steeds dat ze meer binnenrijven van bedrijven dan dat ze gepiepeld worden omdat ZIJ het allemaal veel te ingewikkeld maken en fraudeurs de gaten in de wetgeving vinden.


Peter
rationeel
0
quote:

Slainte schreef op 18 oktober 2018 15:10:


We hebben al een kneiter-links kabinet.

Links heeft al tijden niets meer met socialisme te maken (socialisme is dood, behalve zielenpieten pamperen en met subsidies strooien, dat blijft!).

Links staat tegenwoordig voor: globalisme, pro migratie, pro 'vluchtelingen', klimaathysterie, betutteling, dedain voor burgers, anti democratische neigingen, anti natiestaat, cultuurmarxisme, social justice warriors, gender geneuzel...
Plus een mega belastingdruk om al die onzin te bekostigen.Het is tijd voor een draai naar realiteit.

Aardig stuk in de Groene:

Als reactie op het opkomende socialisme in het Westen zetten de oer-neoliberalen Friedrich Hayek en Milton Friedman na de oorlog een succesvolle conservatieve tegenbeweging in gang. Dit nieuwe rechts vond in Nederland in Frits Bolkestein een hartstochtelijk pleitbezorger.

www.groene.nl/artikel/een-terugkeer-n...
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 20 oktober 2018 20:59:


[...]

Het is tijd voor een draai naar realiteit.Jou stukjes hebben (bijna) nooit iets met dividendbelasting te make ..maar propaganda voor ultra conservatief Nederland...ga met een bord op hte Binnehof staan.
hirshi
1
quote:

fred12345 schreef op 21 oktober 2018 08:09:


[...]

Jou stukjes hebben (bijna) nooit iets met dividendbelasting te make ..maar propaganda voor ultra conservatief Nederland...ga met een bord op hte Binnehof staan.


Jouw stukjes evenmin.
rationeel
0
Dividend belasting is belasting op vermogen. Mijn standpunt is dat belasting op vermogen principieel onjuist is.
rationeel
0
Theo Hiddema van Forum voor Democratie neemt de politieke agenda door. Hij geeft onder andere zijn mening over de kwestie omtrent de dividendbelasting.

Business Class
marique
0
quote:

rationeel schreef op 21 oktober 2018 09:13:


Dividend belasting is belasting op vermogen.
(...)

Nee, dit is belasting op de winstuitkering (dividend) van een onderneming.
Nederlandse ingezetenen die dividend hebben ontvangen mogen de ingehouden dividendbelasting verrekenen met hun vermogensbelasting.

Vermogensbelasting (box 3) is een belasting op forfaitair rendement uit het vermogen.
In een tijd toen hoge rentepercentages op de spaarrekening normaal waren, vond de regering dat een forfaitair rendement van 4% wel schappelijk was. Daarover standaard 30% 'inkomsten'belasting betekende voor de belastingbetaler feitelijk een belastingheffing van 1,2% op het vermogen.

Sinds 2017 is het forfaitaire tarief niet meer standaard 4% maar opgesplitst in 3 schijven. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een spaardeel en een beleggingsdeel en onderscheid tussen klein vermogen en groot vermogen. Met als argument de belastingheffing eerlijker te verdelen.

Overheden slagen er altijd weer in de belastingheffing zo ondoorzichtelijk te maken dat niemand er nog wat van begrijpt.

jonas
1

Problemen blijven er wel met die belastingen en ontwijking of onduiking. Het is net een ballon: duw je aan de ene kant dan komt er aan de andere kant weer en bult uit.

Nu zie voor het bedrijfsleven (en werkgelegenheid etc) vanwege de politieke tegenstand dan maar geen afschaffing dividendbelasting, maar deels dan verlaging winstbelasting (VpB). Echter bij de laatste zie je wereldwijd ook een race to the bottom.

Politiek slaagt wel in grootste klimaatakkoorden waar overigens niets van terecht zal komen, maar het aanpakken van belastingparadijzen en constructies zijn ze nog steeds niet in geslaagd.

Niet het bedrijfsleven moet zich schamen en in de hoek worden gezet. Bedrijven doen immers goeddeels alleen maar wat ze moeten doen namelijk een hoge marge maken tussen opbrengsten en kosten. Bedrijven zijn geen liefdadigheidsinstellingen en moeten en hoeven dat niet te zijn.

Opvallend is ook dat diezelfde politiek en hun maten bij de NPO, RTL, de vakbeweging etc etc nu net doen alsof van die 2 mld van die afschaffing van de dividendbelasting de rijen in de zorg, het slechte onderwijs etc etc afhangt.

Welnu met die 2 mld hebben we het over nog geen 2% van de totale Rijksbegroting en er gaat meer geld naar de zorg en het onderwijs etc etc. Naar mijn mening zijn veel problemen in die hoeken geen kwestie van 2 mld meer of meer minder maar van beter doelmatiger, doeltreffender, doortastender uitgeven van bestaande middelen.

In de politiek is het uiteindelijk altijd de gemakkelijke weg van rupse nooit genoeg. Het gedrag van verwende kinderen dus.

Heel vreemd blijft ook de rol van NPO en RTL met onophoudende aandacht voor die beoogde afschaffing van de dividendbelasting alsof een wereldramp aanstaande was en nu nauwelijks aandacht voor die fraude met dividendbelasting terwijl dat toch ook miljarden betreft.

Gezien de race to the bottom zullen belastingen links of rechtsom de gemoederen nog flink gaan bezig houden. Zo zal bij harde Brexit de UK flink gaan zwaaien met verlagingen.

Groet, Jonas
rationeel
0
quote:

marique schreef op 21 oktober 2018 12:20:


[...]
Nee, dit is belasting op de winstuitkering (dividend) van een onderneming.
Nederlandse ingezetenen die dividend hebben ontvangen mogen de ingehouden dividendbelasting verrekenen met hun vermogensbelasting.

Vermogensbelasting (box 3) is een belasting op forfaitair rendement uit het vermogen.
In een tijd toen hoge rentepercentages op de spaarrekening normaal waren, vond de regering dat een forfaitair rendement van 4% wel schappelijk was. Daarover standaard 30% 'inkomsten'belasting betekende voor de belastingbetaler feitelijk een belastingheffing van 1,2% op het vermogen.

Sinds 2017 is het forfaitaire tarief niet meer standaard 4% maar opgesplitst in 3 schijven. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een spaardeel en een beleggingsdeel en onderscheid tussen klein vermogen en groot vermogen. Met als argument de belastingheffing eerlijker te verdelen.

Overheden slagen er altijd weer in de belastingheffing zo ondoorzichtelijk te maken dat niemand er nog wat van begrijpt.
Wat een vreemde redenering. Voor iedereen is het zelfde geld belasting technisch iets anders.

Voor de spaarzame burger betekent beleggen, het gepaarde geld nuttig maken voor de maatschappij door het in te zetten voor een bedrijf.

Andere burgers geven het uit of vergokken het...schijnt al weer een probleem te worden...en bezorgen dus de maatschappij met het gespaarde geld ellende. Weer anderen kopen er een mooi schilderij voor.

Vrijheid, niet altijd blijheid, maar wel EIGENDOM.

Allemaal dat zelfde verdiende geld waar al ...te...veel belasting op betaald is, meer dan de helft schandalig.

Geen enkele principiele reden om dat gespaarde geld ook nog eens te belasten.

rationeel
0
quote:

jonas schreef op 21 oktober 2018 13:37:Problemen blijven er wel met die belastingen en ontwijking of onduiking. Het is net een ballon: duw je aan de ene kant dan komt er aan de andere kant weer en ballon uit.

Nu zie okee voor het bedrijfsleven (en werkgelegenheid etc) vanwege de politieke tegenstand dan maar geen afschaffing dividendbelasting, maar deels dan verlaging winstbelasting (VpB). Echter bij de laatste zie je wereldwijd ook een race to the bottom.

Politiek slaagt wel in grootste klimaatakkoorden waar overigens niets van terecht zal komen, maar het aanpakken van belastingparadijzen en constructies zijn ze nog steeds niet in geslaagd.

Niet het bedrijfsleven moet zich schamen en in de hoek worden gezet. Bedrijven doen immers goeddeels alleen maar wat ze moeten doen namelijk een hoge marge maken tussen opbrengsten en kosten. Bedrijven zijn geen liefdadigheidsinstellingen en moeten en hoeven dat niet te zijn.

Opvallend is ook dat diezelfde politiek en hun maten bij de NPO, RTL, de vakbeweging etc etc nu net doen alsof van die 2 mld van die afschaffing van de dividendbelasting de rijen in de zorg, het slechte onderwijs etc etc afhangt.

Welnu met die 2 mld hebben we het over nog geen 2% van de totale Rijksbegroting en er gaat meer geld naar de zorg en het onderwijs etc etc. Naar mijn mening zijn veel problemen in die hoeken geen kwestie van 2 mld meer of meer minder maar van beter doelmatiger, doeltreffender, doortastender uitgeven van bestaande middelen.

In de politiek is het uiteindelijk altijd de gemakkelijke weg van rupse nooit genoeg. Het gedrag van verwende kinderen dus.

Heel vreemd blijft ook de rol van NPO en RTL met onophoudende aandacht voor die beoogde afschaffing van dedividendbelasting alsof een wereldramp aanstaande was en nu nauwelijks aandacht voor die fraude met dividendbelasting terwijl dat toch ook miljarden betreft.

Gezien de race to the bottom zullen belastingen links of rechtsom de gemoederen nog flink gaan bezig houden. Zo zal bij harde Brexit de UK flink gaan zwaaien met verlagingen.

Groet, Jonas


Het is gewoon geld van de burger, dus is het niet meer nodig voor een bepaald doel, dan moet het teruggegeven worden aan de burger.
jonas
0

Beetje dooddoener Rationeel. Redeneer je door dan is al het overheidsgeld van de burger. Je wilt toch ook weer niet een overheid zonder enig geld?

"Het is gewoon geld van de burger, dus is het niet meer nodig voor een bepaald doel, dan moet het teruggegeven worden aan de burger"

Groet, Jonas.
rationeel
0
quote:

jonas schreef op 21 oktober 2018 13:49:Beetje dooddoener Rationeel. Redeneer je door dan is al het overheidsgeld van de burger. Je wilt toch ook weer niet een overheid zonder enig geld?

"Het is gewoon geld van de burger, dus is het niet meer nodig voor een bepaald doel, dan moet het teruggegeven worden aan de burger"

Groet, Jonas.


Sowieso wordt het hoog tijd, dat de regering net zo op de centjes gaat passen als de sparende burger dat doet.

De Sjah werd afgerekend op de uitspattingen nu lijkt mij Brussel aan de beurt.

Inderdaad is het overheidsgeld...als je het zo wilt noemen...gewoon afgepakt geld van de burger.

Dat wil zeggen van sommigen afgepakt. Van sommigen veel afgepakt. Eufimistisch spreekt men van bijdragen;)

Bijdragen aan wat? Bijdragen aan wie? Lekker doordenken maar, JONAS:)
jonas
0

Rationeel niet alle overheidsgeld kun je overgepakt geld noemen. Dat kan de overheid alhier alleen met dwang doen omdat ze daartoe machtiging heeft gekregen via verkiezingen van de burgers.

Waarom doen die burgers dat toch zo een machtiging afgeven? Denk dan aan het rechttrekken van al te grote inkomensverschillen, externe effecten van de productie corrigeren, maar verdiep je vooral in de aard van collectieve goederen zoals brugen, wegen die niet tot stand komen zonder vrijwillige dwang of tolheffingen enzo. ( Mancur Olson, Buchanan en ach eigenlijk te vinden in elke inleiding in de economie).

Nu jij weer doordenken!

Groet, Jonas
.

rationeel
0
quote:

jonas schreef op 21 oktober 2018 14:25:Rationeel niet alle overheidsgeld kun je overgepakt geld noemen. Dat kan de overheid alhier alleen met dwang doen omdat ze daartoe machtiging heeft gekregen via verkiezingen van de burgers.

Waarom doen die burgers dat toch zo een machtiging afgeven? Denk dan aan het rechttrekken van al te grote inkomensverschillen, externe effecten van de productie corrigeren, maar verdiep je vooral in de aard van collectieve goederen zoals brugen, wegen die niet tot stand komen zonder vrijwillige dwang of tolheffingen enzo. ( Mancur Olson, Buchanan en ach eigenlijk te vinden in elke inleiding in de economie).

Nu jij weer doordenken!

Groet, Jonas
.
Ik denk wel door hoor JONAS:)

Natuurlijk moet er voor het onderhoud van de bruggen etc een bijdrage geleverd worden. Bij voorkeur door iedereen evenveel.

Waarom zouden inkomensverschillen recht getrokken moeten worden? Dat zijn denkbeelden die bepaald niet voor de hand liggen. Ik zie het als een uitwas van onbegrepen gedachtegoed.

Er moet hoog nodig iets veranderen aan ons kiesstelsel.

Ik heb een paar keer een artikel geplaatst uit de Groene. Interessant leesvoer.

Een terugkeer naar rechts

Als reactie op het opkomende socialisme in het Westen zetten de oer-neoliberalen Friedrich Hayek en Milton Friedman na de oorlog een succesvolle conservatieve tegenbeweging in gang. Dit nieuwe rechts vond in Nederland in Frits Bolkestein een hartstochtelijk pleitbezorger.

www.groene.nl/artikel/een-terugkeer-n...

jonas
0

Rationeel, hoeveel inkomensverschillen er moeten zijn, is geen zaak voor de economische wetenschappen, maar wat de mensen daarvan denken. Het corrigeren daarvan kan moeilijk anders dan buiten de overheid echt kunnen gebeuren.

Het is ook een kwestie van in welk maatschappijtype wil je leven. Neem Nederland versus USA. Heb je talent en ga je voor goud? Go USA, maar accepteer dan ook hire and fire en de diepste goot als het misgaat.

Artikel Groene niet te vinden. Met gesleutel aan kiesstelsel zijn volgens mij beperkte dingen te bereiken zoals districtstelsel met meer regionale vertegenwoordiging hetgeen gekozene dwing tot nauwer contact met de achterban.

Voorts gekozen burgemeester. Mooi maar dan moet die wel meer bevoegdheden hebben zoals bijvoorbeeld een veto bij wethouder benoemingen.Referenda hoogst noodzakelijk, maar het moet natuurlijk ook geen referendumcircus worden. Met internet zou je wel ook een soort 3 mnds opiniepeilingen kunnen houden over bepaalde kwesties met verplicht Kamerdebat en eventuele maatregelen.

Wel afschaffing Eerste Kamer vanwege overbodig. Deze is niet direct gekozen en de wetsvoorsteltoetsing doet de Raad van Staten ook. Leden van de RVS dan wel weer bij Tweede Kamerverkiezingen laten benoemen. Heel simpel te doen.

Groet, Jonas
rationeel
0
Ik zie het ...artikel is er niet meer. Erg jammer, geeft helemaal mijn denkwijze weer.

Was zeker te goed om gratis weg te geven;)
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 593,30 -3,89%
EUR/USD 1,0851 +0,20%
Germany30^ 12.974,70 -0,46%
Gold spot 1.651,57 +0,50%
LDN100-24h 7.149,68 -3,14%
NY-Nasdaq Composite 9.221,28 -3,71%
US30# 28.099,26 +0,46%

Stijgers

Flow T...
+6,57%
Volker...
+0,23%
NSI
-0,19%
GrandV...
-0,29%
KPN
-1,19%

Dalers

Fugro
-13,22%
Pharming
-10,42%
AMG
-8,99%
Galapagos
-8,78%
Air Fr...
-8,68%

Nieuws Forum Meer»

(9)

gokker op 24 feb 2020 23:46
(28)

Nuob op 24 feb 2020 23:31
(1)

P2020 op 24 feb 2020 22:56
(16)

Alexander op 24 feb 2020 22:17
(41)

Knight V op 24 feb 2020 21:42

Column Forum Meer»

(254)

P2020 op 25 feb 2020 00:21
(35)

sfc op 25 feb 2020 00:01
(1)

Martijn Kools op 24 feb 2020 23:36
(22)

netniet op 24 feb 2020 23:18
(3)

geobeo op 24 feb 2020 21:45