Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbelasting

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 7 okt 2018 om 18:51:


Ben,

Ik moet zeggen: Het blijft toch wel genieten met jou! Nou heeft hij de afgelopen jaren honderden publicaties over de Panama Papers, de Paradise Papers, de Lux leaks, de Swiss Leaks, de trustfondsen in Liechtenstein kunnen lezen en dan kom jij af met klinkklare nonsens als:

Landen met hogere belastingdruk hebben niet meer zwart geld en niet meer belastingontwijking.


Ja, er wordt belasting ontweken. Duh. Maar niet meer in landen met een hogere belastingdruk. Zelfs minder.

Wat jij niet wil snappen is dat de wereld niet bestaat uit allemaal Peters en ook niet uit allemaal Bennen. Iedereen is verschillend en reageert verschillend op diverse prikkels. Om te weten het per saldo het effect is boeien n=1 verhalen dus niet, maar moet je kijken naar het daadwerkelijke effectieve gedrag.
rationeel
2
quote:

jonas schreef op 7 okt 2018 om 20:35:



Fred alweer persoonlijk?

Denk dat er inderdaad wel veel inzit als Ben over "Vertrouwen" begint. Nobelprijswinnaar economie Kenneth Arrow schreef ooit ook zoiets in een essay over zijn behoorlijk ingewikkelde werk.

Ergens is dit common sense. Je betaalt natuurlijk, met minder meer plezier belasting aan zaken die je onzinnig vindt. Je moet wel het idee hebben is dat het geld goed besteed wordt aan de juiste zaken.

"Wat wel een factor is het vertrouwen in een maatschappij. In elkaar, en in de overheid.

In samenlevingen met weinig vertrouwen wordt veel gesjoemeld. In samenlevingen met veel vertrouwen wordt minder gesjoemeld en ontdoken".

Voor zwart geld moet je dan toch vooral in de minder ontwikkelde landen zijn en Nederland mag met zijn hoge toon over verbetering wereld weleens beter mogen kijken in dat opzicht naar haar eigen koninkrijksdelen waar belastingontduiking de dagelijkse praktijk is.

Ironisch we roepen hoe de hele wereld te verbeteren, maar slagen er niet eens in daar in eigen achtertuin zaken op orde te.

Groet, Jonas



Vertrouwen is een belangrijk punt. Maar waar wij mee worstelen , dat is denk ik dat de doelen die de overheid stelt, niet de doelen zijn die een meerderheid van de bevolking als doel ziet.
Als Trump zegt: Amerika voor alle andere landen. We zijn gefocused op ons eigen land. Dat stellen we op de eerste plaats, dan denk ik dat veel Nederlanders die bevolking benijden, dat ze zo'n uitgesproken president hebben, die hun belangen voorop stelt.

Wij zijn verzeild in een moralistisch, dwingend ethos, alsof anderen net zo belangrijk zijn als wij zelf. Zo niet beangrijker. Waarbij het wel zo is dat wij de gevende partij zijn. Ik vind dat behoorlijk ongezond.
jonas
0

Dit is iets wat je niet mag zeggen, maar het is zo. Het is keihard egoïstisch en het zal wel zo zijn: maar als mijn dochters iets overkomt, vind ik dat toch iets meer pijnlijk dan wanneer het een ander overkomt. Dat laatste is natuurlijk ook erg heel erg, maar zo werkt het wel.

Ook heb ik geleerd: eerst goed voor jezelf zorgen en dan de andere want dan kan het beste.

Ben ik daarmee asociaal? Ik denk zo maar dat 99.99 % van de mensen er zo overdenkt. En GroenLinks dan? Maak mij niets wijs die denken ondanks modepraat er in kern net zo over.

Wij zijn verzeild in een moralistisch, dwingend ethos, alsof anderen net zo belangrijk zijn als wij zelf. Zo niet beangrijker. Waarbij het wel zo is dat wij de gevende partij zijn. Ik vind dat behoorlijk ongezond"

Groet, Jonas
jonas
1

Bovenstaand van mij met wie je dichtbij staat daar geef je het meeste om omdat je meer verwantschap hebt, is ook in sociologische studies beschreven, maar vraag me niet meer precies waar. Moet ik naar mijn berghok met nog wat boekenkasten.

Bijna iedereen moet dat gevoelsmatig hebben. We staan bij Nederland-Duitsland niet te juichen voor de Duitsers en knalt een vliegtuig naar beneden en er zit een ver nichtje in dan is dat qua gevoel net even wat erger dan wanneer het een nichtje van een ander was. Is er iets mis met dat gevoel?

Zal wel zijn tegen de officiële leer van D'66, GroenLinksers e.d. Deze nieuwe wereldburgers zijn met iedereen even solidair en moeten dan ook wel veel elke dag elk uur huilen om verlies wereldnichtjes.

Doen ze dat? Welnee! Beetje zwetsen in hipsterbarretjes over vegetarische voedsel voor katten en gendertoestanden, meer asielkinderen (en de ouders) en zgn artistiek doen en meer is het niet. Arbeidersomroep VARA meent ook dat de arbeider zich erg druk maakt over dat soort zaken.

Zegt de juf: Boe tegen hun prinsenkindje dan staan ze in actie tegen de juf die natuurlijk hun kindje niet begreep. Nogal logisch overigens want met half waanzinnige ouders is de kans op compleet waanzinnige kinderen groot.

Groet, Jonas
josti5
1
'Wij zijn verzeild in een moralistisch, dwingend ethos, alsof anderen net zo belangrijk zijn als wij zelf. Zo niet belangrijker. Waarbij het wel zo is dat wij de gevende partij zijn. Ik vind dat behoorlijk ongezond"'

'Goed doen' zit de (West) Europeaan diep in de genen, wellicht als reactie op de koloniale tijd: slecht geweten?

Dat maakt de 'vluchteling' in de ruimste zin van het woord 'zielig', terwijl 'wij' het zo goed hebben'.
Dat er keihard gesappeld moet worden om het zo goed te kúnnen hebben', dat alle staatsgoedheid uit anderman's portemonee wordt bekostigd, en dat inmiddels een geweldige welzijnsindustrie/lobby zich meester heeft gemaakt van de (portemonee van) de burger, dat bewust beleid is om 60 - 70 miljoen van buiten Europa te importeren met als doel een nieuwe Europeaan te scheppen: dit alles is stuk voor stuk een bedreiging voor en uitholling van de kwaliteit van leven van het individu, dat met de negatieve gevolgen van alle staatsgoedheid te maken heeft, zowel qua besteedbaar inkomen, beschikbaarheid van woning, beschikbaarheid van verzorging ingeval van ziekte/ouderdom, veiligheid, terugloop van kwaliteit van onderwijs door de toeloop van 'achterstandskinderen' en wat dies méér zij: alles grijpt in elkaar, tot in de diepste vezels van het dagelijks leven.

Wie PVV, 50+ en FvD verkettert, verkettert de leveranciers van al het 'moois', dat de staatsgoedheid aan de wereld schenkt.

Dit éénrichtingsverkeer, met daar bovenop nog eens de verkettering als hij opkomt voor zijn eigen belang, is dodelijk voor werk- en sociale motivatie.
objectief
1
quote:

josti5 schreef op 8 okt 2018 om 08:52:


Dat er keihard gesappeld moet worden om het zo goed te kúnnen hebben', dat alle staatsgoedheid uit anderman's portemonee wordt bekostigd, en dat inmiddels een geweldige welzijnsindustrie/lobby zich meester heeft gemaakt van de (portemonee van) de burger.



Wat versta je onder "keihard gesappeld"...op 52 jarige leeftijd met pensioen gaan (en zo zijn er velen)?? en verder leven op kosten van de echte werkers..die 45 jaar door gaan...wees niet zo hypocriet!!!
josti5
1
quote:

fred12345 schreef op 8 okt 2018 om 09:05:


[...]

Wat versta je onder "keihard gesappeld"...op 52 jarige leeftijd met pensioen gaan (en zo zijn er velen)?? en verder leven op kosten van de echte werkers..die 45 jaar door gaan...wees niet zo hypocriet!!!


Je kunt deze onzin eindeloos blijven herhalen, rooie fred, maar daarmee wordt het geen spatje meer wáár.
Het enige dat je steeds weer duidelijk maakt is, dat de roverheid uit jouw portemonnee niet of nauwelijks heeft kunnen graaien.
Enne: het graaien van de overheid begon al met mijn krantenwijk, op m'n 14e.
52 - 14 = 38.
Vanaf 52 heb ik de graaiportemonnee fiscaal geoptimaliseerd, maar dat betekent beslist niet, dat de roverheid niet meer heeft kunnen graaien, want er was altijd nog het vermogen.
Dubbel graaien is vanaf 52 (vrijwel) enkel graaien geworden.
En, om jou gerust te stellen: vanaf 65,5 is het weer dubbel graaien geworden, kan ik je verzekeren, uit mijn AOW- en pensioenpot.

En dan heb ik het natuurlijk alléén maar over het directe graaien, want het indirecte graaien is volop doorgegaan én uitgebreid: uitstel AOW, eigen risico ZKV, BTW van 19 naar 21, allerlei heffingen omhoog, allerlei accijns omhoog, etc.

Mijn leven lang is de overheid grotendeels mijn vijand gebleken.
Zeg maar: de aloude 80/20 regel: in dit geval 20% voordeel, en 80% nadeel.
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 8 okt 2018 om 09:26:


[...]

Mijn leven lang is de overheid grotendeels mijn vijand gebleken.
Zeg maar: de aloude 80/20 regel: in dit geval 20% voordeel, en 80% nadeel.



De essentie van mijn reactie is...dat anderen voor jou moeten dokken, omdat zij bereid zijn wel 45 jaar te werken en jij daarmee gestopt bent op je 52e.
Natuurlijk is dat ieders eigen keuze, maar probeer dan niet je eigen portemonnee
te vullen ten koste van deze mensen. En de burgers vragen steeds meer van de Overheid (van de wieg tot het graf), maar dat moet wel betaald worden.
zeurpietje
0
@ Jonas
jij steld: "Ook heb ik geleerd: eerst goed voor jezelf zorgen en dan de andere"
daar kan iedereen het misschien mee eens zijn. de vraag is natuurlijk waar houd het voor je zelf zorgen op voordat je een ander helpt. wanneer zijn we tevreden? zal voor eenieder weer anders zijn maar dat we hier in dit land wel eens wat tevredener mogen zijn staat voor mij vast.
jonas
0

Zeurpietje. Ik ben niet zo tevreden met daklozen in eigen land en zeer matig onderwijs, massa immigratie, de politie die weinig kan etc etc

Het principe eerst voor jezelf zorgen voordat je dan en ander kan helpen blijft voor mij overeind. Bijstandsmoeders bijvoorbeeld moeten voor mij dan helemaal niets te doen aan liefdadigheid. Beter is dat ze zo goed mogelijk voor hun gezin zorgen en trachten uit die bijstand te komen.

Nu bestaat natuurlijk de maatschappij niet alleen uit bijstandsmoeders en zijn er veel mensen die meer verdienen. Zij moeten ook vooral eerst het eigen huis op orde hebben voordat ze aan geldweggeven gaan doen.

Overigens doen ze dat al via verplichte belastingheffingen die kunnen oplopen tot bijna de helft van wat ze verdienen en meer als je de BTW en Heffingen er bij optelt

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
Jonas, hoe goed het ook gaat, er zullen altijd mensen buiten de boot blijven vallen. Ga je niks aan veranderen.

Met het eeuwige (letterlijk) over het kwaliteit van het onderzoek ben ik ook wel een beetje klaar.
objectief
0
quote:

jonas schreef op 8 okt 2018 om 11:13:



Zeurpietje. Ik ben niet zo tevreden met daklozen in eigen land en zeer matig onderwijs, massa immigratie, de politie die weinig kan etc etc

Het principe eerst voor jezelf zorgen voordat je dan en ander kan helpen blijft voor mij overeind. Bijstandsmoeders bijvoorbeeld moeten voor mij dan helemaal niets te doen aan liefdadigheid. Beter is dat ze zo goed mogelijk voor hun gezin zorgen en trachten uit die bijstand te komen.



"Eerst voor jezelf zorgen" daar zal niemand op tegen zijn, maar wel tegen je opmerkingen over daklozen (zijn er steeds minder) , zeer matig onderwijs (is volledig onjuist) massa immigratie (gezien de oorlogsvluchtelingen ook onjuist) en
over de politie (die boekt steeds betere resultaten).
[verwijderd]
0
www.nu.nl/economie/5501603/advocaat-g...

De rechtszaken die buitenlandse beleggingsfondsen tegen de dividendbelasting aanspanden, zijn geen goede reden voor de afschaffing, stelt advocaat-generaal Peter Wattel in een advies aan de Hoge Raad. Hij gaat daarmee tegen de argumentatie van het kabinet in.
izdp
0
In het licht van dit nieuws, het IPCC en de nobelprijswinnaars in de economie,
en de wens om dit geld ten goede van het bedrijfsleven te laten komen, kan je onmiddellijk een goede bestemming voor dit geld aanwijzen.
Nl: terug aan het bedrijfsleven en uitsluitend voor klimaatgerichte doeleinden.
Voordeel grote energiebesparingen, schoner milieu en nieuwe banen zodat de huishoudens ook mee profiteren.
ffff
1
quote:

BEN RisQuant schreef op 7 okt 2018 om 20:38:


[...]

Ja, er wordt belasting ontweken. Duh. Maar niet meer in landen met een hogere belastingdruk. Zelfs minder.

Wat jij niet wil snappen is dat de wereld niet bestaat uit allemaal Peters en ook niet uit allemaal Bennen. Iedereen is verschillend en reageert verschillend op diverse prikkels. Om te weten het per saldo het effect is boeien n=1 verhalen dus niet, maar moet je kijken naar het daadwerkelijke effectieve gedrag.


JIJ maakt een inschattingsfout: Jij stelt terecht dat de wereld niet wordt bepaald door alleen maar Peters en Bennen. ( Op zich nog gelukkig ook !!!)

Maar hoe komt dat? Omdat het aantal mensen dat in de situatie van de Peters verkeert aanzienlijk minder zijn, dan mensen in een gewone arbeids- en vermogenssituatie. Voor hen maakt de belastingdruk niet zo veel uit, want zoals we al vaak geconstateerd hebben: Wat ze vangen van de Overheid is altijd nog iets meer dan wat ze betalen aan de Overheid.

Jouw argumentatie gisteren, zie je eigen postings, deed mij later spontaan denken: Voor ben geldt:

Hoe minder zwaar je criminelen straft, hoe minder criminele feiten gebeuren.

Hoe lager je de boetes bij verkeersovertredingen maakt, hoe correcter men zich in het verkeer gaat houden.


Hoe lager men de accijnzen op alcohol en tabak maakt, des te minder de bevolking gaat drinken en roken.

Waar het mij om gaat, Ben, is dat jij zo nu en dan alle logica verliest.


Bij honderden voorbeelden, zoals bij de drie voorbeelden hierboven, snapt ieder weldenkend mens hoe de relatie hoogstwaarschijnlijk zal zijn.

Maar volgens jou : ....bij hogere belastingen.... geen kapitaalsvlucht…. geen zwartgeldcircuit.... en flauwe kul al die onderzoekingen afgelopen jaar waar het merendeel van de geregulariseerde bedragen nu eigenlijk vandaan kwamen. Je praat er handig omheen. Die bedragen zaten in het buitenland omdat diezelfde bedragen anders voor 50 procent, 60 procent en zelfs nog meer zouden worden afgeroomd. In de toekomst en zelfs vandaag is dat nog veel simpeler met Arabische landen die geen gegevens verstrekken aan wie dan ook. Voor 3500 US Dollar heb je een BeleggingsLTD in een tax-free zone in een Arabisch land, inclusief bestuur.

Soms is het leven simpel, Ben.


Peter


[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 8 okt 2018 om 13:15:


[...]
Jouw argumentatie gisteren, zie je eigen postings, deed mij later spontaan denken: Voor ben geldt:

Hoe minder zwaar je criminelen straft, hoe minder criminele feiten gebeuren.

Hoe lager je de boetes bij verkeersovertredingen maakt, hoe correcter men zich in het verkeer gaat houden.

Hoe lager men de accijnzen op alcohol en tabak maakt, des te minder de bevolking gaat drinken en roken.


Nee, je denkt te simpel. Dat zul je per gebied moeten onderzoeken.

Jij denkt dan weer heel simpel, hoe zwaarder je criminelen straft hoe minder criminaliteit. Dat blijkt in de praktijk helemaal niet zo te werken.

Wat JOU logisch lijkt is niet perse hoe de maatschappij werkt.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 8 okt 2018 om 13:15:


[...]
Maar hoe komt dat? Omdat het aantal mensen dat in de situatie van de Peters verkeert aanzienlijk minder zijn, dan mensen in een gewone arbeids- en vermogenssituatie. Voor hen maakt de belastingdruk niet zo veel uit, want zoals we al vaak geconstateerd hebben: Wat ze vangen van de Overheid is altijd nog iets meer dan wat ze betalen aan de Overheid.


En hoe is dat relevant voor de discussie?

In de praktijk blijkt simpelweg dat hogere belastingen niet leiden tot meer belastingontduiking.
[verwijderd]
0
Ennuh ... niet volgens mij. Volgens onderzoeken van het IMF en feiten uit de praktijk.
616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Vlakke opening op Wall Street'

14:47 De aandelenbeurzen in New York lijken maandag met zeer kleine koersuitslagen aan de nieuwe handelsweek te b...

  Indices

  AEX 574,43 -0,52%
  EUR/USD 1,0991 -0,24%
  Germany30^ 12.334,30 -1,07%
  Gold spot 1.521,14 +0,29%
  LDN100-24h 7.342,05 +0,72%
  NY-Nasdaq Composite 8.117,67 -0,80%
  US30# 26.891,61 -0,14%

  Stijgers

  Air Fr...
  +1,26%
  UNILEVER
  +1,25%
  Wolter...
  +0,81%
  TomTom
  +0,59%
  Sligro
  +0,59%

  Dalers

  Arcelo...
  -5,93%
  Fugro
  -4,17%
  OCI
  -3,97%
  Sif Ho...
  -3,36%
  ABN AM...
  -3,29%

  Nieuws Forum Meer»

  (8)

  Japio_ op 23-sep-19 14:46
  (10)

  Swarte Durk op 23-sep-19 14:34
  (8)

  Japio_ op 23-sep-19 14:20
  (2)

  Knight V op 23-sep-19 14:05
  (1)

  BeursVis op 23-sep-19 13:57

  Column Forum Meer»

  (52)

  Swarte Durk op 23-sep-19 15:03
  (2)

  Wolff in schaapskleren op 23-sep-19 14:36
  (4)

  Recessie in eurozone? op 23-sep-19 14:18
  (2)

  Just lucky op 23-sep-19 09:30
  (89)

  shortie op 23-sep-19 00:46