Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbelasting

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jonas
0

IZDP het wordt dan inderdaad wat passen en meten en bijschaven. Zal het dan echt minder ingewikkeld worden? Ik denk het niet.

Gaat mij meer om het algemene principe van basisinkomen. Dat zou je dan ook aan de miljonair moeten geven en dat weer elders bij hem of haar moeten weghalen? Dat is ook rondpompen van geld.

Het huidige systeem werkt niet goed vooral bij mensen die net iets meer gaan verdienen dan de onderkant en het werkt ook niet bij de 50 plussers. Ik zou zeggen: dan gaan we het daar verbeteren en geen energie verspillen aan basisinkomen voor iedereen.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
Jonas, de huidige miljonair krijgt al veel meer dan een basisinkomen.

Jij ook. Kijk maar eens naar je heffingskortingen, aftrek van hypotheekrente, aftrek van betaalde pensioenpremie, kinderbijslag, etc.etc.

Misschien moet je de naam basisinkomen veranderen naar negatieve basisbelasting ofzo, dan ligt het minder gevoelig.
[verwijderd]
0
quote:

jonas schreef op 6 okt 2018 om 21:30:


De praktijk zal keihard uitvallen voor de mensen aan de onderkant.


Of juist niet. Nooit meer problematische schulden door toeslagen die ineens terug betaald moeten worden.

Veel makkelijker aan de slag vanuit een uitkeringssituatie.

Geen moeilijke en lastige rompslomp en regels en subsidie aanvragen.
izdp
0
Hm, zie bijna alleen maar winst voor me.
Ik kan alleen de korting voor energie bedenken.
Behalve als je dan inkomsten uit vermogen voor 25% gaat belasten.
Dat zou ernstig worden ;-)
DurianCS
0
quote:

izdp schreef op 6 okt 2018 om 22:19:


Hm, zie bijna alleen maar winst voor me.
Ik kan alleen de korting voor energie bedenken.
Behalve als je dan inkomsten uit vermogen voor 25% gaat belasten.
Dat zou ernstig worden ;-)

Het streven is om de inkomsten uit vermogen met 30% te belasten, dus wat is er mis met 25%?
jonas
0

Durian het gaat toch niet om direct 25% of 30%? Het is toch eerst een fictief rendement 4% waartegen de Staat zelf beslist niet wil uitlenen? Hoewel bij Ben weet je het nooit. Misschien bepleit hij wel een directe 25%.

Komt dan weer de vraag: wat te doen bij vermogensverlies? Lijkt me redelijk wanneer de staat die fictieve rente zet op het percentagewaartegen ze zelf voor zeg 10 jaar uitleent.


Groet, Jonas
izdp
0
[quote alias=DurianCS id=11134457 date=201810062345]
[...]
Het streven is om de inkomsten uit vermogen met 30% te belasten, dus wat is er mis met 25%?
[/quote

Precies om wat jonas zegt: 30% van 4% fictief is totaal iets anders dan 30% van de inkomsten uit je vermogen.

Dus laat maar lekker fictief 4% blijven tot van mijn part 100%.
rationeel
0
Het idee van mensen die niet willen werken is absurd.
In een gemeenschap moet iedereen zijn bijdrage leveren. Het is erg genoeg dat er nog steeds mensen zijn die door ichamelijk disfunctioneren dit maar beperkt kunnen.
Dat niet kunnen functioneren zal in de nabije toekomst, door betere voortplantingsbegeleiding en betere behandelingsmogelijkheden grotendeels opgelost worden.

We leven inmiddels in een maatschappij, waar iedereen scholing kan krijgen, dus geen enkele reden om niet mee te doen.
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 7 okt 2018 om 01:27:


Het idee van mensen die niet willen werken is absurd.
In een gemeenschap moet iedereen zijn bijdrage leveren.


De vraag is dan altijd: Werk je zelf??? zodat aan je mening meer waarde kan worden gegeven.
objectief
0
AMSTERDAM - De meerderheid van de VVD-kiezers (80 procent) vindt dat de dividendbelasting niet moet worden afgeschaft. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.
DeZwarteRidder
0
quote:

fred12345 schreef op 7 okt 2018 om 10:19:


AMSTERDAM - De meerderheid van de VVD-kiezers (80 procent) vindt dat de dividendbelasting niet moet worden afgeschaft. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Rutte heeft niet veel keus meer, dus ik ga er vanuit dat er 2 miljard te verdelen valt.
ffff
0
Leuke gedachtewisseling afgelopen 24 uur!

Zoals al door meer deelnemers is opgemerkt: Het zal er nooit en te nimmer van komen en dat komt nu juist door " democratie"

Hoe je het ook wendt of keert: Politici moeten wel gekozen worden en om gekozen te worden zullen ze toch nooit en te nimmer de uitgebreide ondersteuningsmaatregelen, de vele vormen van subsidies durven af te schaffen.

Ik zeg ook altijd afschaffen, want als je subsidies etc. halveert, dan heb je nog steeds dat enorme ambtenarenleger nodig om het allemaal te regelen. Pas bij afschaffing kun je die ambtenaren ander werk laten doen en vooral ook: Bij afschaffing kan er per definitie ook niet gefraudeerd worden.


Tenslotte blijf ik herhalen: Leer uit de lessen van pakweg 100 jaar! Het hele zwartgeldcircuit is ontstaan door te hoge belastingen. Ik postte dat gisteren uitgebreid.

Nog een leuke aanvulling: INDIA dacht slim te zijn en begin dit jaar werd een bepaald bankbiljet ongeldig verklaard. De reden was : Het de nek omdraaien van het overvloedige zwartgeldcircuit in India.


Men kon de biljetten wel inwisselen, maar kleine porties. DRIE weken geleden: Officieel verklaart de Indische regering dat de actie van het begin van dit jaar, vrijwel volledig MISLUKT is, omdat de Indiërs vele sluipwegen in een minimum van tijd ontdekt en geëxploreerd hebben.

De Indische regering verwachtte dat 70 tot 80 procent van die biljetten NIET zouden worden ingeleverd, vanwege: in het zwarte circuit, maar uiteindelijk bleek.....houd je vast.... dat 98 procent is ingeleverd....


Aardige casus voor de Europese Overheden voor wat betreft de 500 Euro biljetten. Hier in Luxemburg zeggen ze gewoon hardop en volmondig: U kunt er net zoveel brengen als U wilt.


Bij belastingen als vermogensbelasting en successierechten leert DE GESCHIEDENIS dat die twee vormen van belasting de belangrijkste bron zijn van zwarte vermogens.

Het viel mij op in al de postings dat niemand daar verder op in gaat. Geeft verder niks, maar je moet natuurlijk wel leren uit de geschiedenis en.... uit die recente omwisseling in India...

Nog een opmerkelijke ontwikkeling; In Duitsland neemt de hoeveelheid cash geld per Duitser, per portemonnaie… toe!


Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 7 okt 2018 om 16:42:Tenslotte blijf ik herhalen: Leer uit de lessen van pakweg 100 jaar! Het hele zwartgeldcircuit is ontstaan door te hoge belastingen. Ik postte dat gisteren uitgebreid.Jouw idee strookt niet met de werkelijkheid.

Landen met hogere belastingen hebben niet meer zwart geld en belastingontwijking.

Ook als je de ontwikkeling in de geschiedenis kijkt zie je NIET dat hogere belastingen tot meer ontwijking en vice versa leiden.

Kortom; het is onzin.

Wat wel een factor is is het vertrouwen in een maatschappij. In elkaar, en in de overheid.

In samenlevingen met weinig vertrouwen wordt veel gesjoemeld. In samenlevingen met veel vertrouwen wordt minder gesjoemeld en ontdoken.

Een en ander hangt nogal samen met religie overigens.
[verwijderd]
0
Uit onderzoek van IMF

www.imf.org/~/media/Files/Publication...

blijkt dat voor ontwikkelde economieën de relatie tussen belastingdruk en zwart werk zelfs omgekeerd is.
ffff
1
Ben,

Ik moet zeggen: Het blijft toch wel genieten met jou! Nou heeft hij de afgelopen jaren honderden publicaties over de Panama Papers, de Paradise Papers, de Lux leaks, de Swiss Leaks, de trustfondsen in Liechtenstein kunnen lezen en dan kom jij af met klinkklare nonsens als:


Landen met hogere belastingdruk hebben niet meer zwart geld en niet meer belastingontwijking.

Waar haal je dit soort nonsens toch vandaan? Ten eerste , het was ook voor jou echt een schok en een eye-opener, waren de overheden zich nauwelijks bewust dat er zoveel constructies voor zoveel miljarden door zoveel ook prominente burgers gedaan werd. Simpelweg, dat men gewoonweg niet weet hoeveel, kun je ook niet zeggen dat er geen relatie zou zijn. Maar al die onthullingen waren toch echt voor iedereen een verrassing dat die constructies en die bedragen zo uitgebreid waren.

Kortom Ben: Jij vertelt klinkklare nonsens


En dan kom je met een voor mij onbegrijpelijk christelijke naastenliefde verhaal en vertrouwen in elkaar en in Overheden. Nou dat vertrouwen in Overheden is vrijwel overal maar heel erg weinig, dus is alleen maar een argument dat dan het zwargeldcircuit juist heel groot moet zijn.

Maar dat hele " vertrouwen" verhaal is complete fake, net zoiets als het leven na de dood. Wat geldt is wat we nu al een eeuw zien: Hoe hoger de lasten, hoe meer ontdoken.


" Zwart werk" is dan weer een onderdeel van het zwartgeldcircuit....


Maar jij noch IMF gaat mij ooit wijsmaken dat hoe hoger de belastingdruk, dus hoe hoger de kostprijs van arbeid dat een negatief effect heeft op zwart werk. En zelfs als in het absurde geval, die correlatie negatief zou zijn, dan komt het omdat ondertussen het werk in veel goedkopere buurlanden wordt uitgevoerd. De bedrijven laten het werk tegen minder kosten elders verrichten en hoeven het dus al niet meer zwart te doen....


Je posting deed mij even denken aan die van je discipel: De Amsterdamse hoertjes moeten echt wel een leefloon krijgen, want volgens hun eigen opgave hebben ze helemaal geen inkomsten meer...… En dan zijn er echt mensen die dat geloven.....
Wel verhelderend te lezen dat er zulke grote geloven en vertrouwen in de maatschappij te vinden zijn.


Peter

rationeel
1
quote:

ffff schreef op 7 okt 2018 om 16:42:


Leuke gedachtewisseling afgelopen 24 uur!

Zoals al door meer deelnemers is opgemerkt: Het zal er nooit en te nimmer van komen en dat komt nu juist door " democratie"

Hoe je het ook wendt of keert: Politici moeten wel gekozen worden en om gekozen te worden zullen ze toch nooit en te nimmer de uitgebreide ondersteuningsmaatregelen, de vele vormen van subsidies durven af te schaffen.

Ik zeg ook altijd afschaffen, want als je subsidies etc. halveert, dan heb je nog steeds dat enorme ambtenarenleger nodig om het allemaal te regelen. Pas bij afschaffing kun je die ambtenaren ander werk laten doen en vooral ook: Bij afschaffing kan er per definitie ook niet gefraudeerd worden.


Tenslotte blijf ik herhalen: Leer uit de lessen van pakweg 100 jaar! Het hele zwartgeldcircuit is ontstaan door te hoge belastingen. Ik postte dat gisteren uitgebreid.

Nog een leuke aanvulling: INDIA dacht slim te zijn en begin dit jaar werd een bepaald bankbiljet ongeldig verklaard. De reden was : Het de nek omdraaien van het overvloedige zwartgeldcircuit in India.


Men kon de biljetten wel inwisselen, maar kleine porties. DRIE weken geleden: Officieel verklaart de Indische regering dat de actie van het begin van dit jaar, vrijwel volledig MISLUKT is, omdat de Indiërs vele sluipwegen in een minimum van tijd ontdekt en geëxploreerd hebben.

De Indische regering verwachtte dat 70 tot 80 procent van die biljetten NIET zouden worden ingeleverd, vanwege: in het zwarte circuit, maar uiteindelijk bleek.....houd je vast.... dat 98 procent is ingeleverd....


Aardige casus voor de Europese Overheden voor wat betreft de 500 Euro biljetten. Hier in Luxemburg zeggen ze gewoon hardop en volmondig: U kunt er net zoveel brengen als U wilt.


Bij belastingen als vermogensbelasting en successierechten leert DE GESCHIEDENIS dat die twee vormen van belasting de belangrijkste bron zijn van zwarte vermogens.

Het viel mij op in al de postings dat niemand daar verder op in gaat. Geeft verder niks, maar je moet natuurlijk wel leren uit de geschiedenis en.... uit die recente omwisseling in India...

Nog een opmerkelijke ontwikkeling; In Duitsland neemt de hoeveelheid cash geld per Duitser, per portemonnaie… toe!


Peter


De staat zou veel rationeler kunnen worden ingericht. Dan moet er wel iets veranderen aan de inwoners.

Je geeft aan dat het afschaffen van bepaalde subsidie, je kunt ook denken aan belastingen, een grote vermindering van ambtenaren zou betekenen.
Inderdaad, maar dat die ambtenaren dan voor iets anders, nuttigs ingezet zouden kunnen worden is nog maar de vraag.

Blijkbaar zijn er mensen die eigenlijk nergens voor geschikt zijn. En dat zijn er nogal wat. Kijk wat er bij de banken gebeurde toen die mensen vervingen door geautomatiseerde systemen, toen de mijnen opgeheven werden, toen V en D failliet ging.

Je zou kunnen veronderstellen, dat de belastingbetalende veelbetaler, in het bijzonder, wordt ingezet om een heel leger van nuttelozen van werk en daarmee inkomen te voorzien.objectief
0
quote:

rationeel schreef op 7 okt 2018 om 18:52:


[...]

Je zou kunnen veronderstellen, dat de belastingbetalende veelbetaler, in het bijzonder, wordt ingezet om een heel leger van nuttelozen van werk en daarmee inkomen te voorzien.Ja, de veelbetaler is naar Luxemburg verhuisd, omdat ie daar meer belasting mag betalen....je gelooft je eigen verhaal toch niet echt???
jonas
0

Fred alweer persoonlijk?

Denk dat er inderdaad wel veel inzit als Ben over "Vertrouwen" begint. Nobelprijswinnaar economie Kenneth Arrow schreef ooit ook zoiets in een essay over zijn behoorlijk ingewikkelde werk.

Ergens is dit common sense. Je betaalt natuurlijk, met minder meer plezier belasting aan zaken die je onzinnig vindt. Je moet wel het idee hebben is dat het geld goed besteed wordt aan de juiste zaken.

"Wat wel een factor is het vertrouwen in een maatschappij. In elkaar, en in de overheid.

In samenlevingen met weinig vertrouwen wordt veel gesjoemeld. In samenlevingen met veel vertrouwen wordt minder gesjoemeld en ontdoken".

Voor zwart geld moet je dan toch vooral in de minder ontwikkelde landen zijn en Nederland mag met zijn hoge toon over verbetering wereld weleens beter mogen kijken in dat opzicht naar haar eigen koninkrijksdelen waar belastingontduiking de dagelijkse praktijk is.

Ironisch we roepen hoe de hele wereld te verbeteren, maar slagen er niet eens in daar in eigen achtertuin zaken op orde te.

Groet, Jonas


616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit verdeeld

19 sep De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag verdeeld gesloten. De renteverlaging door de Federal Reserve ... 1

  Indices

  AEX 579,08 +0,41%
  EUR/USD 1,1052 +0,16%
  Germany30^ 12.431,20 -0,21%
  Gold spot 1.500,95 +0,08%
  LDN100-24h 7.326,89 +0,11%
  NY-Nasdaq Composite 8.182,88 +0,07%
  US30# 27.108,91 +0,09%

  Stijgers

  Pharming
  +5,08%
  Sif Ho...
  +3,78%
  Arcadis
  +3,35%
  Euroco...
  +2,33%
  Aegon
  +2,16%

  Dalers

  Arcelo...
  -4,78%
  Flow T...
  -2,30%
  Fugro
  -1,68%
  DSM
  -1,65%
  Accsys
  -1,25%

  Nieuws Forum Meer»

  (26)

  Chris 'belegt' op 20-sep-19 02:48
  (1)

  bergen333 op 20-sep-19 01:02
  (18)

  Ronald Engels op 20-sep-19 00:31
  (5)

  rekeozsejtlerap ed op 19-sep-19 23:20
  (3)

  janwk op 19-sep-19 22:36

  Column Forum Meer»

  (5)

  Ronald Engels op 20-sep-19 01:04
  (68)

  Call me Put op 20-sep-19 00:25
  (38)

  PaultW op 20-sep-19 00:05
  (6)

  Snugger op 19-sep-19 22:11
  (7)

  theo1 op 19-sep-19 16:01