Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbelasting

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 5 okt 2018 om 12:58:


[...]

Als mijn sommetjes niet kloppenJe verhaal klopt al niet.

Ingezetene van Luxemburg.
Heeft een SPV.
En vordert dividendbelasting terug.
En betaalt maar kwart van NL belastingen.

Jaja.
hirshi
0
De kogel is door de kerk!!

Het kabinet gaat het afschaffen van de dividendbelasting heroverwegen. Dat zei premier Rutte vanmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.
Opus135
0
Heroverwegen. Spinnend tot het bittere eind, dat onvermijdelijk een keer komt. Het debat komt er toch nog, neem ik aan. In de serie: hoe voor *** kan een MP staan en er dan ondanks een terechte motie van wantrouwen toch weer mee wegkomen (PvdA en GL zijn al lang tevreden nu met hoe het is)?
hirshi
0
Waarschijnlijk wil Rutte het D66 congres vóór zijn en de afgang van zijn staatssecretaris Snel voorkomen. De moties lagen al klaar.

Het afschaffen was een hele domme ondoordachte exercitie van Rutte. Niet in de laatste plaats omdat het in de achterkamertjes van de formatie geregeld werd.

Dat hoort niet. Een democratisch proces vereist dat zo'n ingrijpende wetswijzing onderwerp is van politieke discussie voordat verkiezingen plaats vinden.

Een mislukte greep naar de macht mondt altijd uit in electoraal verlies. Rutte heeft veel van zijn krediet verspeeld. Dat is jammer.
hirshi
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 5 okt 2018 om 17:42:


De vastgoedfondsen zullen wel blij zijn.


Dat was meteen te merken.

Vastned steeg 2,7 procent. NSI werd 1,6 procent duurder en Wereldhave won 1,7 procent.

Maandag verder omhoog.
hirshi
0
[quote alias=ffff id=11132026 date=201810051307]
[...]

CIT,

Ik heb mijn reden al enkele keren opgegeven: Ten eerste zijn er wel degelijk aandeelhouders die goed profiteren van de afschaffing van de dividendbelasting. Dus de eigenaren van die bedrijven, dus de aandeelhouders. En die aandeelhouders zullen druk gezet hebben.

Ten tweede: Omdat niet alleen Rutte de grote omslag heeft gemaakt, maar juist ook Emmanuel Macron en deze laatste ook ONMIDDELLIJK heeft ingevoerd. Dus nog drastischer als Rutte. Daar komt dan recernt nog bij dat ook in België de minister van Financiën Vanovertveldt die hele dividendbelasting opnieuw bespreekbaar wil maken: Lees: verminderen, want afschaffen zal zeker in België wel nooit lukken.


Landen als Frankrijk, N3ederland, België gaan echt geen zeer controversiële maatregelen nemen, die erg politiek geladen zijn ( lees schadelijk voor het aantal stemmen) als ze daarmee….. vooral de buitenlandse overheden gaan verrijken. Kom op, zeg: zover gaat de solidariteit tussen Europese landen echt niet.
Integendeel: Precies het omgekeerde: Ze concurreren elkaar liever bijna kapot om bedrijven binnen hun landsgrenzen te halen TEN KOSTE van de buurlanden. Dat is de realiteit en niet elkaar inkomsten gunnen door in eigen land een hele hoop politieke trammelant te krijgen.


Peter
[/quote

De populariteit VAN Macron staat zo ongeveer op nul.
rationeel
0
De afschaffing van de dividendbelasting is volgens Dekker een 'onderdeel van' het pakket dat ervoor moet zorgen dat Nederland een 'fantastisch' land is voor bedrijven om zich te vestigen.

De uitspraken van Dekker zijn opvallend: de afschaffing van de dividendbelasting valt niet in zijn portefeuille. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA) stelde vanochtend juist dat premier Mark Rutte (VVD) en minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) de aangewezen personen zijn om zich uit te spreken over de consequenties van het Unilever-besluit.

Hoekstra (Financiën) voelt 'een heleboel emotie' bij het nieuws, maar wil er verder niks over kwijt, net als staatssecretaris Menno Snel (D66, Financiën). Minister Eric Wiebes van Economische Zaken tenslotte, las het op Teletekst. ,,Maar ik heb zoveel dingen aan mijn hoofd dat ik er nog niet eens over heb nagedacht.''

www.ad.nl/politiek/minister-dekker-di...
izdp
0
Polman en Hans de Boer maken zich nog belachelijker dan ze al waren, door het verzet van het grote publiek in NL als oorzaak aan te wijzen van het niet doorgaan van de verhuizing.

Lees en huiver: www.theguardian.com/business/2018/oct...
izdp
0
Wat een zegen dat de multi's het niet voor elkaar krijgen.
Trump, het fossiel, zegt dat een land geen land is zonder dichte grenzen, eigen olie, kolen en staal.

Voor mij is een land geen land meer als het wordt geregeerd door multinationals.
Het MKB, de grote banenmotor, zal er nu zonder twijfel goed garen bij spinnen.

En och, arme ffff.
Zijn gedroomde winst vliegt het raam uit.
rationeel
0
Een land dat individuen voortbrengt die behept zijn met naijver, zou in de revisie moeten.
izdp
0
Mooi woord: naijver.

Ik denk niet dat je dat als land kunt doen.
Hooguit zorgen dat de verschillen tussen diverse groepen niet buitensporig worden.
Status telt toch erg zwaar en is een vorm van naijver.
rationeel
0
Unilever blijft gevangene van Brits-Nederlandse sentimenten

De Unilever-top ging niet over één nacht ijs, toen het op 15 maart bekendmaakte de Britse nationaliteit op te willen geven. Hij had bij tal van investeerders afgetast hoe het besluit zou vallen. De top liet een batterij van juristen, zakenbankiers, en public-affairsspecialisten aanrukken voor advies. Een speciaal opgetuigd team belde aandeelhouders individueel op om de mening de vragen. 'De eerste inschatting was dat het wel goed zou komen, ondanks de dynamiek rond de brexit-onderhandelingen', zegt een betrokkene op anonieme basis.

>>>

Polman en Dekkers kozen voor Rotterdam in de wetenschap dat een vertrek uit Londen extreem gevoelig ligt in het Verenigd Koninkrijk. Unilever wordt met een merk als Marmite beschouwd als een Brits kroonjuweel en sinds de brexit (en de uitverkiezing van Donald Trump in de VS) viert nationalisme er hoogtij.

>>>

Britse kranten startten campagne
Al rond de zomer begonnen de Britse kranten met een campagne tegen het besluit. Die werd in de aanloop naar de aandeelhoudersvergadering eind oktober flink opgevoerd. 'Je moet nooit te veel tijd laten tussen een besluit en de uiteindelijke stemming. Dan krijgt de andere kant de tijd het verzet te organiseren', luidt het advies van ervaren bestuurders. Maar veel sneller dan een half jaar kon het juridisch niet.

>>>

Bijna negentig jaar na de fusie tussen de Margarine Unie en Lever Brothers - en met een toegenomen internationalisering van de bestuurstop met Amerikanen, Fransen en Indiërs - bleef intern de wedstrijd Nederland-Engeland voortwoekeren. 'Intern was er altijd een geweldig gevecht over de locatie van de hoofdzetel', herinneren twee ingewijden zich.

>>>

... een zetel binnen de Europese Unie ook meer invloed op het Europese industriebeleid . Niet onbelangrijk in het geheel: de activa in de Nederlandse nv zijn veel meer waard dan in de Britse plc. En door voor Nederland te kiezen vond het bedrijf aansluiting bij het Rijnlandse model, dat niet alleen oog heeft voor de aandeelhouder maar ook voor mens en milieu. De afgelopen tien jaar duwde Polman het soep- en cosmeticaconcern opzichtig deze richting op.

>>>

De Britse tegenstrevers binnen het concern hadden echter troefkaarten in de hand. Unilever hoopte ondanks de verhuizing naar Rotterdam in de FTSE-index (het Britse equivalent van de AEX-index) te kunnen blijven, maar dat bleek een misrekening. Voor veel fondsmanagers van Britse pensioenfondsen bleek dat gegeven de afgelopen weken een brug te ver. Waar ze aanvankelijk neutraal tot positief waren, was nu de uitkomst een 'njet'.

>>>

Engelsen zijn tricky. Je moet heel erg met ze oppassen', zegt een Nederlandse bron. Hij wijst op de campagne die de City en de Britse media de afgelopen weken voerden. Terwijl in Nederland de kritiek op de dividendmaatregel van het kabinet alleen maar verder aanzwol. Binnen de muren van Unilever omschrijven ze het cultuurverschil na negentig jaar samenwerken als volgt: 'Nederlanders zijn ''too honest to be decent'' en de Britten zijn ''too decent to be honest''.'

fd.nl/ondernemen/1273075/unilever-bli...
hirshi
0
Heroverwegen van het afschaffen van de dividendbelasting?

Geen probleem mee - dan ook maar meteen invoering van de aflosboete heroverwegen.
rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 6 okt 2018 om 13:33:


Heroverwegen van het afschaffen van de dividendbelasting?

Geen probleem mee - dan ook maar meteen invoering van de aflosboete heroverwegen.


Alles heroverwegen, of de totale opruiming;)
hirshi
0
quote:

izdp schreef op 6 okt 2018 om 13:43:


Bedoel je de aflosboete bij hypotheken?


Inderdaad. De strafmaatregel die de politiek wil opleggen na aflossing van de hypotheekschuld.
izdp
0
quote:

hirshi schreef op 6 okt 2018 om 13:50:


[...]

Inderdaad. De strafmaatregel die de politiek wil opleggen na aflossing van de hypotheekschuld.


Dan heb je het niet over de aflosboete die banken opleggen, maar doel je dan op de wet Hillen?
616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Flink verlies Wall Street na uitlatingen Trump

23 aug De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke verliezen het weekend ingegaan. Het sentiment op Wal... 5

  Indices

  AEX 542,09 -0,88%
  EUR/USD 1,1143 -0,02%
  Germany30^ 11.462,80 -2,42%
  Gold spot 1.526,71 0,00%
  LDN100-24h 7.034,25 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.751,77 -3,00%
  US30# 25.647,42 +0,08%

  Stijgers

  TomTom
  +2,44%
  Basic-Fit
  +2,35%
  Alfen ...
  +1,98%
  Heijmans
  +1,97%
  Boskalis
  +1,49%

  Dalers

  Aegon
  -4,64%
  AMG
  -4,35%
  ICT Group
  -3,04%
  Aperam
  -2,82%
  BESI
  -2,50%

  Nieuws Forum Meer»

  (75)

  visje op 25-aug-19 10:44
  (11)

  Pl4 op 25-aug-19 09:57
  (27)

  Joop213 op 25-aug-19 03:38
  (11)

  boomer92h2t1yg op 25-aug-19 02:30
  (9)

  Dr Joep op 24-aug-19 23:33

  Column Forum Meer»

  (328)

  ren-je-dement op 25-aug-19 10:16
  (25)

  Dr Joep op 24-aug-19 23:22
  (13)

  Snugger op 24-aug-19 12:21
  (20)

  Ronald Engels op 23-aug-19 23:48
  (129)

  Happy op 23-aug-19 21:20