Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbelasting

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
[quote alias=ffff id=11119274 date=201809301204]

Eerlijk is eerlijk: Ik zie het in België nog niet gebeuren, hooguit een vermindering, maar het feit dat er sommige bewindslieden wakker worden is ook al iets waard.

/quote]

Hoeveel staat het met je ING aandeeltjes....nog bij gekocht afgelopen week vlg. de lagere limiet strategie?

Ja, dit moet natuurlijk door de Nederlandse bijstandstrekker betaald worden.
[verwijderd]
0
De enige mensen die last hebben van de Belgische belasting zijn Belgische beleggers.

Gaat er echt niet voor zorgen dat grote concerns naar België komen.
ffff
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 30 sep 2018 om 14:05:


De enige mensen die last hebben van de Belgische belasting zijn Belgische beleggers.

Gaat er echt niet voor zorgen dat grote concerns naar België komen.Verkeerd inzicht, Ben.

Natuurlijk is het ( inderdaad) niet het enige argument om in Belgiè te gaan vestiogen, maar het is wel zeker één van de belangrijke factoren.


Herhaaldelijk zijn er best diepgravende analyses te lezen waarom bedrijven in land A of juist het buurland kiezen. Daarbij spelen vele factoren een rol die voor ieder bedrijf weer iets anders gewaardeerd wordt, maar... door elkaar genomen…. als de files overal even lang zijn, als het ziekteverzuim en vooral het stakingsverzuim in een land toch echt hoger ligt, als het maandsalaris ergens hoger of lager ligt en dan nog 12 factoren: Het speelt wel degelijk mee.


Geen dividendbelasting voor ING maar wel voor KBC betkent toch: KBC heeft minder te investeren. 30 procent dividendbelasting voor AB InBev en niet voor Heineken betekent toch: Meer ademruimte voor Heineken.


Daar valt niet onderuit te praten.

En tenslotte,. Ben, alleen maar omdat JIJ het bent: Er is zelfs voor multinationals de keuze tussen landen, maar....houd je vast.... ook tussen plaatsen in landen.


In De Tijd stond een studie waarbij aangegeven werd dat wanneer bedrijf A in plaats in Vlaanderen, dan wel in Wallonië zich vestigt, maar ook…. wanneer ze de keuze heeft uit twee plaatsen in Vlaanderen, de ene plaats duidelijk interessanter is dan de andere…

Dus helemaal afgezien van al die andere factoren ( files, loon, werkverzuim) heb je de situatie dat plaat A minder vraagt/ kost dan plaats B


Om over de grens maar te zwijgen….Ik begrijp trouwens nooit dat jullie zo'n moeite hebben met dit soort vaststellingen. Profiteer ervan, zou ik zeggen en complimenteer die gemeentebesturen en die landsbesturen, die weten hoe ze werkgelegenheid moeten lokken.

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 1 okt 2018 om 11:49:


[...]

Natuurlijk is het ( inderdaad) niet het enige argument om in Belgiè te gaan vestiogen, maar het is wel zeker één van de belangrijke factoren.Nee, uit alle onderzoeken en ook enquetes onder grote internationale bedrijven komt naar voren dat dividendbelasting GEEN rol speelt.

Ook logisch, want bedrijven betalen geen dividendbelasting. Dat doen beleggers in hun eigen thuisland. Of Belgie nu wel/geen dividendbelasting heft maakt voor beleggers in de rest van de wereld niet uit.
ffff
0
Kom op Ben, blijf nou toch niet zo vasthouden aan je verkeerde beeld.

Beleggers kijken naar hun rendement en zeker al vermogensbeheerders die vermogen voor anderen beheren.
Zoals ik omstandig ook al aan Beperktedijkbewaking heb uitgelegd is het simpelweg zo dat een gedeelte van de winst voor de eigenaren van een bedrijf is, die ze uitgekeerd krijgen in de vorm van dividend.

Maar als die eigenaren daarover dividendbelasting moeten afdragen hebben die eigenaren toch minder rendement. Zoals ik nu voor de derde keer schrijf: Als er geen dividendbelasting afgehouden wordt, maak je het de bedrijven gemakkelijker om iets minder dividend uit te betalen, waarbij zij dus meer kapitaal in het bedrijf houden en desondanks de eigenaren meer op hun bankrekening krijgen.

Logisch dat UITERAARD ook de bedrijven voor zijn. Dat de media dit nuchtere gegeven manipuleert doet niets af van de logica.


Onlogisch geredeneerd van jou, want bedrijven betalen weliswaar geen dividendbelasting, maar wel hun eigenaren. En hun eigenaren zullen aandringen op een zo ruim mogelijke uitbetaling, lees: Zoek een land op zonder dividendbelasting. Zie de move van Macron en Rutte.


Frappant dat je er maar niet aan wil…… Maar ik geef niet op! Waarom maakten jullie je dan zo druk dat de dividendbelasting werd afgeschaft?


Peter
simidoc
0
Geldwolven kijken naar niks anders dan hun rendement.Al de rest voor de geldwolven is bullshit.
[verwijderd]
4
quote:

ffff schreef op 1 okt 2018 om 17:00:


Kom op Ben, blijf nou toch niet zo vasthouden aan je verkeerde beeld.


Je praat nu tegen jezelf denk ik.

Wat voor bedrijven qua belasting wel meespeelt is de vennootschapsbelasting en de mate waarin buitenlandse bronheffingen kunnen worden verrekend.

Blijkbaar heb je geen flauw idee.
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 1 okt 2018 om 17:00:Waarom maakten jullie je dan zo druk dat de dividendbelasting werd afgeschaft?Omdat dat (alleen) leidt tot

1) lagere belastingopbrengsten voor de Nederlandse staat

en

2) hogere belastingopbrengsten bij buitenlandse belastingdiensten


Even afgezien van de kleine minderheid van (Belgische) aandeelhouders die in een land wonen met een uniek en krom belastingstelsel.
ffff
0
Ben,

Bewonderaars heb je genoeg, maar die hebben er totaal geen verstand van.

Je schrijft: Hogere belastingen voor buitenland! Geloof jij nu zelf je eigen onzin? Geloof jij nu werkelijk dat zowel Macron als Rutte hun nek uitgestoken hebben om.…… buitenlandse belastingdiensten van dienst te zijn. Waar haal je de onzin vandaan.

Denk je nu dat de coalitiepartners van Rutte met dit voorstel ingestemd hebben, wetende dat ze daarmee….. alleen maar de buitenlandse belastingdiensten een cadeautje geven…..


En dan moet een Macron in Frankrijk en een Rutte in Nederland al die kritiek over zich heen krijgen.

Het is heel simpel Ben, voor jou en je LEP-Lammeren: Als van een dividend geen dividendbelasting wordt ingehouden komt dat geld uiteraard ergens terecht: Niet bij de Overheid, niet bij de bedrijven want dividend blijft gemakshalve hetzelfde…. dus bij de eigenaren van de aandelen.

Een schitterende denivelleringsmaatregel en een schitterend stimulering voor de bedrijven.

Volg je het nieuws nog, Ben: In België is Vanovertveldt, de minister van Financiën d' r ook over begonnen….. Over die veel te hoge dividendbelasting in België. Ennuh, zouden ze die nu in België ook niet wat willen verminderen voor de eigenaren van de aandelen offuh voor de buitenlandse belastingdiensten, hetgeen jullie jezelf wijsmaken…PeterP.S. Ik heb het al eens gepost, Ben: Afschaffing dividendbelasting in Nederland levert mij een….. TWAALF maal hogere uitkering uit Nederland op!!! Twaalf keer mijn AOW uit Nederland, maar nu in de vorm van afgeschafte dividendbelasting…..


Niet dat er ook maar één LEP-lam bestaat die mij dat gunt, maar om te zeggen dat het niet naar de eigenaar van de bedrijven gaat, naar de aandeelhouder…..
CIT
0
Peter,

Ben heeft grotendeels gelijk... Dividendbelasting is doorgaans een voorheffing waar in het woonland een tax credit voor geclaimd kan worden. De netto-impact voor veel aandeelhouders is dan dus ook beperkt. Uitzonderingen bevestigen zoals gebruikelijk de regel.

Veel multinationals zitten ook niet te wachten op afschaffing van de dividendbelasting. Kijk bijvoorbeeld ook naar de draai van Amcham. Op een gegeven moment werd duidelijk dat het vpb-tarief iets minder verlaagd zou worden om de extra kosten tav de afschaffing van de dividendbelasting te bekostigen. En veel multinationals (niet in NL genoteerd) hebben liever een lager vpb-tarief dan geen dividendbelasting (waar ze vaak toch al geen last van hebben).

Mvg, CIT
objectief
0
quote:

ffff schreef op 2 okt 2018 om 13:59:


Ben,

Bewonderaars heb je genoeg, maar die hebben er totaal geen verstand van.

Je schrijft: Hogere belastingen voor buitenland! Geloof jij nu zelf je eigen onzin? Geloof jij nu werkelijk dat zowel Macron als Rutte hun nek uitgestoken hebben om.…… buitenlandse belastingdiensten van dienst te zijn. Waar haal je de onzin vandaan.

Denk je nu dat de coalitiepartners van Rutte met dit voorstel ingestemd hebben, wetende dat ze daarmee….. alleen maar de buitenlandse belastingdiensten een cadeautje geven…..Ja, Ben heeft zoals bijna altijd gelijk...en ik kan het weten..zelf de hoogste opleiding bij de Belastingdienst genoten.

4f: je motieven zijn gebakken lucht.
plof®
0
quote:

ffff schreef op 2 okt 2018 om 13:59:Het is heel simpel Ben, voor jou en je LEP-Lammeren: Als van een dividend geen dividendbelasting wordt ingehouden komt dat geld uiteraard ergens terecht: Niet bij de Overheid, niet bij de bedrijven want dividend blijft gemakshalve hetzelfde…. dus bij de eigenaren van de aandelen.

Een schitterende denivelleringsmaatregel en een schitterend stimulering voor de bedrijven.


Dat is het geweldige trickle down effect...wat niet werkt.

Meer geld bij de top zorgt voor bubbels, onrealistische waarderingen, hypes. Zeker niet tot meer investeringen.

Geld bij de modale burger, dat zorgt wel voor meer vraag, daardoor meer economische groei, investeringen en welvaart.

Geld weghalen bij de burger om weg te geven aan de top heeft op den duur een desastreus effect.
ONN
0
quote:

CIT schreef op 2 okt 2018 om 14:55:


Op een gegeven moment werd duidelijk dat het vpb-tarief iets minder verlaagd zou worden om de extra kosten tav de afschaffing van de dividendbelasting te bekostigen.

Ik als simpele DGA van een BV'tje weet niet beter dan dat de verlaging van het vpb-tarief gecompenseerd wordt door een hoger AB-tarief. In mijn geval meer dan gecompenseerd omdat er alleen nog maar oude winsten in m'n BV zitten :(
CIT
0
quote:

ONN schreef op 2 okt 2018 om 16:48:


[...]
Ik als simpele DGA van een BV'tje weet niet beter dan dat de verlaging van het vpb-tarief gecompenseerd wordt door een hoger AB-tarief. In mijn geval meer dan gecompenseerd omdat er alleen nog maar oude winsten in m'n BV zitten :(


Ik heb weinig verstand van ab-problematiek (of mogelijkheden)...
Snel de oude winst uitkeren?
ffff
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 2 okt 2018 om 15:43:


:)

Iedereen snapt het, behalve Peter.

Pijnlijk.
Brutaliteit ontbreekt je niet, Ben !


Herinner jij je nog hoeveel JAREN je hebt volgehouden dat er in Luxemburg niet slechts een kwart van de belasting werd ingehouden vergeleken met Holland.

Weet je nog dat je zelfs de KPMG daarover meende de les te kunnen leren.

CIT,


Zoals je terecht schrijft en door ben ook wel eens aangehaald wordt, wordt de dividendbelasting verrekend.

Maar dat is slechts een stukje van het hele plaatje. Ik krijg nog steeds geen antwoord, waarom de tegenstanders dan zo boos op Rutte waren dat hij de dividendbelasting afschafte. Als het dan voor de burger toch nauwelijks iets uitmaakte, wat zeuren ze dan?

En als je die vraag stelt wordt het plots stil, want ze beseffen heel goed dat er wel degelijk 2 Miljard verschuift naar die regionen waar zij het niet willen hebben.


En nog steeds hoor ik geen fatsoenlijk antwoord op mijn opmerking: Al die heisa en drukte hebben Rutte en zijn coalitiepartners gedaan….om de buitenlandse fiscus te spekken. Geloof je zelf die nonsens?

En niet alleen Rutte heeft dat gedaan, Macron heeft dat ook gedaan: Gewoon heel sociaal de andere buitenlandse regeringen spekken.


Een heel ander chapiter is de vennootschapsbelasting en trouwens ook de vestigingseisen voor bedrijven die niet alleen per land, maar zelfs per regio, ja zelfs per stad danig kunnen verschillen.


Wat mij betreft: Nu ook nog België en Duitsland de dividendbelasting afschaffen en we leven in een beleggersparadijs!

Peter
objectief
0
4f blijft zich belachelijk maken..ja naarmate men ouder wordt neemt de flexibiliteit af....nieuwe ontwikkelingen komen niet meer binnen.
ffff
0
Nou Fred,
Gisteren postte ik een mooie reeks van jouw ongelooflijke nonsensverhalen. Langzamerhand houdt vrijwel iedereen in de KK er al rekening mee: het is Fred die het post en die is toch echt niet helemaal goed bij zijn verstand. ( Amsterdamse hoertjes uitkering. Amsterdamse hoertjes als Fortis claimverwerksters/ Poolse verzekeringsoplichters prima zaak / honderdduizenden Afrikanen en Aziaten allemaal naar Nederland, d'r is geld , huisvesting etc genoeg / Iedere zwakbegaafde minimaal 9 begeleiders die onafhankelijk van elkaar " hulp " verlenen, maakt allemaal niks uit / weet al lang niet meer of hij het over Belgische dan wel Nederlandse dokters heeft. Gooit alles door elkaar….)

Over flexibiliteit bij jou gesproken: Totaal niet geïnteresseerd wat er in buurlanden gebeurt, zoals het voorstel om de dividendbelastingverlaging ook eens in België op de agenda te zetten. Allemaal dikke flauwekul, volgens Fred, want....heeft niks met Nederland te maken.

Hij snapt maar niet hoe die landen in concurrentie met elkaar zijn. dat dringt niet tot hem door of zou het zijn: Dat wil hij gewoonweg niet weten.

Dan nog een weetje , Fred: De maatregel van Macron leverde mij tot vandaag een kleine nieuwe auto EXTRA op. Dus in plaats van 30 procent naar 12,8 procent. REKENEN kan ik als de beste, jou overtuigen lukt nooit, want volgens jou maakt het voor mij geen moer uit of Macron nu 12,8 of 30 inhoudt. Zo nu en dan twijfel ik aan je intellect.

Nog 14 maandjes…… En dan heeft de weinig flexibele Peter er waarachtig weer 12 maal zijn AOW uit Holland er extra bij.

Word je al een beetje misselijk, Fred?


Ennuh als er één is die zich zwaar belachelijk maakt met zijn opvattingen , zie hierboven, dan ben jij het wel. Maar gelukkig kom je niet buiten de landsgrenzen, dus hebben we verder weinig last van jou.


Peter
ffff
0
Beste lezers: Het wordt langzamerhand een giller!

Even goed opletten: Fred ergert er zich aan als ik vertel dat de minister van Financië Vanovertveldt in België de verlaging van de dividendbelasting op de agenda wil zetten… Volgens Fred volstrekte onzinnige informatie….

En nou komt ie: Fred ergert zich, MET MIJ. al groen en geel dat hij ook, net zoals ik, jaren moet wachten op de TERUGGAVE van de teveel afgehouden dividendbelasting in België.


Hij spreekt er zijn verontwaardiging over uit, zijn ergernis etc. etc.


Wie is er nu schizofreen?


( Zie de postings van Fred gisteren over de teruggave van dividendbelasting in België )


Bij verlaging van die dividendbelasting zou hij ook van al die administratieve ellende af zijn. Zie die draad.Fred, je maakt je echt steeds belachelijker.

Peter
objectief
0
quote:

ffff schreef op 3 okt 2018 om 14:13:
Ennuh als er één is die zich zwaar belachelijk maakt met zijn opvattingen , zie hierboven, dan ben jij het wel. Maar gelukkig kom je niet buiten de landsgrenzen, dus hebben we verder weinig last van jou.Het gaat hier heel eenvoudig om de afschaffing van de dividendbelasting en Nederland wil dat niet (>75%)..lijkt me simpel dat moet het niet doorgaan.
Dat jij als buitenlander het goed met Nederland zou voorhebben is niet aannemelijk anders was je hier wel gebleven.
616 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Spanning Iran drukt Wall Street omlaag

19 jul De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Het sentiment op de beurs werd gedrukt ...

  Indices

  AEX 571,84 +0,05%
  EUR/USD 1,1221 -0,50%
  Germany30^ 12.243,90 +0,13%
  Gold spot 1.425,27 0,00%
  LDN100-24h 7.436,10 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.146,49 -0,74%
  US30# 27.088,39 -0,26%

  Stijgers

  Acomo
  +5,80%
  Galapagos
  +5,65%
  Sligro
  +4,00%
  BESI
  +3,39%
  IMCD
  +2,92%

  Dalers

  Kiadis...
  -2,22%
  ING
  -1,52%
  Fugro
  -1,43%
  Heijmans
  -1,40%
  Ordina
  -1,23%

  Nieuws Forum Meer»

  (8)

  het zwaard op 20-jul-19 02:08
  (4)

  efreddy op 20-jul-19 00:51
  (2)

  FlashHenk op 19-jul-19 23:51
  (11)

  Japio_ op 19-jul-19 22:38
  (5)

  Wired op 19-jul-19 21:48

  Column Forum Meer»

  (30)

  efreddy op 20-jul-19 01:11
  (104)

  Linda1979 op 19-jul-19 23:29
  (5)

  izdp op 19-jul-19 23:29
  (5)

  Snugger op 19-jul-19 21:49
  (11)

  Snugger op 19-jul-19 21:41