Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbelasting

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
!@#$!@!
0
Vraagje FFFF,

Stel we doen de aanname dat het afschaffen van de dividendbelasting een onderdeel is van een groter pakket. We doen de aanname dat per saldo er geen verandering is in de mate van nivellering in het Nederlandse belastingstelsel.
We doen de aanname dat het slechts gaat om een verschuiving van wat belast wordt.

Ben je in deze casus dan nog steeds van mening dat het een goede keuze is om de dividendbelasting af te schaffen ?
ffff
0
Fred,
Er moet in Frankrijk toch ook weerstand zijn geweest door jouw geestverwanten. Of snap jij dat weer niet. En toch werd de maatregel uitgevoerd. Een IJZERSTERK argument om eens te kijken wat de nieuwe Franse regering met de bekende frisse wind in het door vakbonden overheerste Frankrijk toch doordrukte....

Eeen IJZERSTERK argument, waarschijnlijk argumenten moeten er bestaan hebben.

Moeilijk om te accepteren hè Fred. Overigens mijn vertrek naar Luxemburg geeft zo goed aan dat uiteindelijk ook bedrijven kunnen beslissen waar ze gaan zitten. Beroerd hè Fred, dat je dat toch niet tegen kunt houden. Dat ondervond Hollande ook zo... En wil Macron weer wat herstellen...

Moeilijk voor jou iets te accepteren als het niet in je herverdelende, nivellerende straatje van pas komt, maar Fred: Zoals water altijd naar het laagste punt stroomt, zo stroomt geld altijd naar het punt waar het het meest rendeert... Errug hè

Peter

ffff
0
Apestaartje,

Ja, VOLLEDIG achter de afschaffing, juist ook om de redenen die Macron heeft gehad. Langzaam maar zeker dringt het tot politiek verantwoordelijke door dat bedrijven KIEZEN waar zij jobs gaan creëren. Dus ontstaat er toch een concurrentie onder de landen om te zorgen dat bedrijven juist bij jou komen investeren. Tot vorig jaar speelden de Lux Leaks, de Panama Leaks, de Dutch connection, de Paradise Papers. Dat wordt allemaal aangepakt. Maar.... daar ben je er niet mee: Die bedrijven hebben veel meer mogelijkheden dan die belastingconstructies in Panama, Paradise eilanden, Luxemburg, Arabische landen. En langzaam maar zeker dringt door bij politici: We moeten wel zorgen dat we de werkverschaffers niet het land uittreiteren.
Denk aan wat bij Hollande is gebeurd.

Peter
objectief
0
quote:

ffff schreef op 19 september 2018 11:50:Er moet in Frankrijk toch ook weerstand zijn geweest door jouw geestverwanten. Of snap jij dat weer niet. En toch werd de maatregel uitgevoerd.Natuurlijk snap ik jou (schijn)argumenten...Frankrijk is een heel ander verhaal en onzin om dit als voorbeeld te gebruiken...Unilever schept geen werkgelegenheid van betekenis en per werknemer moet de belastingbetaler hier veel voor dokken, omdat ze zowel aan VPB. en andere belastingen weinig afdragen. Dit bedrijf is een subsidie put...laat ze s.v.p. in Engeland blijven.
izdp
0
Je argumenten slaan helemaal nergens op ffff en dat deel je met Rutte.

Immers alleen de 3 multinationals met een grote Britse tak zijn de grote bepleiters van de afschaffing.
Deze 3 zorgen voor relatief verdomd weinig banen in Nederland.
De grootste RDS zo'n 10.000 de andere samen ongeveer 4000.
Zie jij RDS vertrekken uit Rijnmond en de complexen daar slopen?
ffff
0
In Frankrijk vertrokken ten tijde van Hollande BINNEN het tijdsbestek van één jaar méér dan tienduizend ondernemers...…


Gelukkig heeft Macron meer gezond verstand dan ik hier in de KK regelmatig aantref. Macron heeft hen openlijk gevraagd terug te komen.

Staatsman Rutte is nog veel verstandiger: VOORKOMEN dat ze vertrekken, dan wel in andere landen gaan investeren.
objectief
1
quote:

ffff schreef op 19 september 2018 12:29:Staatsman Rutte is nog veel verstandiger: VOORKOMEN dat ze vertrekken, dan wel in andere landen gaan investeren.


Frankrijk is totaal niet relevant...dat is om een discussiepunt met andere oorzaken te laten verzanden om je eigen extreme visie door te drijven.
izdp
0
www.iex.nl/Nieuws/ANP-190918-070/Mult...

Als het gestaafd kan worden is een boete voor Unilever wel op zijn plaats.
Ze luisteren wel als het getal boven de miljard komt.
Gaan ze dan vertrekken?
Hoera!
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 19 september 2018 11:37:


[...]

Precies: De taak van de Overheid is te zorgen voor ALLE burgers. En het ALLERBELANGRIJKSTE voor die burgers is werkgelegenheid en niet de instandhouding van een uitkering.Mee eens.

Maar afschaffen dividendbelasting zorgt niet voor meer werkgelegenheid.

Sterker nog, aangezien de kosten ervan op het overige bedrijfsleven zullen drukken kost het per saldo waarschijnlijk werkgelegenheid.

Je kan die 2mrd per jaar dan beter inzetten voor het verlagen van werkgeverlasten arbeid.
haas
0
geld moet toch ergens vandaan komen: dus:1.5 % minder als was gezegd:
========================================
Een opsteker voor MKB : de vennootschapsbelasting daalt stapsgewijs van 25 procent van de winst nu naar 22,5 procent in 2021.
.....Eerder stelde de regering echter dat dit 21 procent zou worden.

Idem:
Btw-verhoging
We wisten het al een tijdje, maar hij gaat door: de btw-verhoging voor het lage tarief van 6 naar 9 procent. Verkoop je voedsel, dranken, boeken of bijvoorbeeld geneesmiddelen, dan moet je vanaf komend jaar 9 procent belasting over je producten heffen.
De btw-verhoging is bedoeld ter compensatie van de afschaffing van de dividendbelasting en is daarmee omstreden.
ffff
0
www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...


Een mooi artikel hoe met buitenlandse ogen naar de Amsterdamse beurs wordt gekeken. Met respect en bewondering. Lees het maar eens en besef hoe goed ze momenteel in Nederland bezig zijn, gezien vanuit buitenlandse ogen.
objectief
1
quote:

ffff schreef op 20 september 2018 16:45:


www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...


Een mooi artikel hoe met buitenlandse ogen naar de Amsterdamse beurs wordt gekeken. Met respect en bewondering. Lees het maar eens en besef hoe goed ze momenteel in Nederland bezig zijn, gezien vanuit buitenlandse ogen.


Ja, daarom de dividendbelasting niet afschaffen....Nederland zit al overvol met hoofdkantoren van buitenlandse bedrijven van Amsterdam tot Rotterdam.
Er is geen plek voor nieuwe werknemers tenzij het polen etc. uit Oost-Europa zijn die zijn tevreden met het wonen in een caravan.
izdp
0
quote:

ffff schreef op 20 september 2018 16:45:


www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...


Een mooi artikel hoe met buitenlandse ogen naar de Amsterdamse beurs wordt gekeken. Met respect en bewondering. Lees het maar eens en besef hoe goed ze momenteel in Nederland bezig zijn, gezien vanuit buitenlandse ogen.


Het vertelt alleen hoe achterlijk België het dividend behandelt.
Alsof wij nu door de afschaffing meer noteringen van hun beursje hier krijgen?
Zwets.
izdp
0
www.nu.nl/economie/5474138/werkgevers...

Kijk eens aan: natuurlijk komt dat wel uit de koker van Hans de Boer.
Dit om zijn lobbydoel voor Unilever, RDS en Akzo te kunnen financieren.
Het MKB mag hem dankbaar zijn.

ffff
0
Nederland mag er trots op zijn dat het zulke vooruitziende en krachtdadige VVD-bestuurders heeft, pardon zulk een krachtdadige en vooruitziende regering van VVD, CHU, D 66 en CDA.....

Ik zou er graag eens bijgezeten hebben, wat de rest van de Regering over de streep heeft getrokken.

Zo van: WIJ mogen alleen maar bepaalde zaken hardop zeggen vanwege onze achterban, maar voor het land, voor de werkgelegenheid is het toch veel beter, al schrikt onze achterban vanwege het mislopen van 2 miljard.

Doen we het gezamenlijk en geven we Mark de schuld…. En het merendeel van het domme kiesvee heeft dat niet eens in de gaten.

Peter
objectief
0
quote:

ffff schreef op 21 september 2018 17:42:


Nederland mag er trots op zijn dat het zulke vooruitziende en krachtdadige VVD-bestuurders heeft, pardon zulk een krachtdadige en vooruitziende regering van VVD, CHU, D 66 en CDA.....De VVDers vallen steeds opnieuw op als leugenaars en oplichters....de een na de ander moet aftreden.

Nieuw schandaal...het VNO/NCW heeft de afschaffing van de dividendbelasting met de regering afgestemd met als ruilmiddel de beperking vd leningen binnen de eigen BV boven 5 ton.

MKB is woedend en VNO zegt het was niet zo bedoeld..corrupte club dat VNO-NCW.
haas
0
Het MKB vormt het hart van de Nederlandse economie. Het is goed voor 70 procent van de werkgelegenheid in Nederland en voor veel innovatie.
Onze kartelpolitici luisteren vaak alleen naar de multinationals en de grote lobby’s – niet naar de DGA’s en ZZP-ers die zo belangrijk zijn voor onze groei. Daardoor wordt het MKB dikwijls onevenredig zwaar getroffen door regulering. Doorbetaling bij ziekte bijvoorbeeld, is bij een kleinere onderneming veelal moeizamer dan bij een grote multinational. Ook te starre ontslagbescherming van werknemers is voor het MKB een veel groter probleem dan voor organisaties met stevige financiële buffers en grote HR-afdelingen.
haas
0
daar gaat de div tax:):)
====================================
DEN HAAG - Olie- en gasconcern Shell heeft samen met branchegenoot Chevron de rechten om olie te winnen voor de Braziliaanse kust gewonnen. De twee bedrijven boden aan 70,2 procent van de winst aan de Braziliaanse regering af te staan. Daarmee kregen ze het zogeheten Saturn-blok in handen in een olierijk gebied in de Atlantische Oceaan.
ffff
0
Goed voorbeeld doet….. hopelijk….. goed volgen:

Eerst Macron die de dividendbelasting per METEEN verlaagt van 30 naar 12,8 procent

Dan Mark Rutte en de verstandige Nederlandse regering die de dividend van 15 naar nul verlaagt, maar wel pas over 14 maandjes….


En dan..... Hoe is het mogelijk ( !!!!) De Belgische Minister van Financiën Johan van Overtveldt die verklaart: Wij kunnen in belgië niet de ogen sluiten voor de ontwikkelingen in Nederland en Frankrijk…


Te overwegen is op zijn minst dat de 30 procent dividendbelasting opnieuw bekeken wordt….


Tja Johan, als je constateert hoe hard Brusel als fiancieel centrum werkelijk achteruitboert… zul je inderdaad iets moeten doen. Dat socialisten en vakbonden zoiets gewoonweg niet WIILEN begrijpen, dat hebben we in Nederland en in Frankrijk kunnen constateren, maar zo nu en dan moeten echte grote bestuurders eens kijken welke maatregelen goed zijn voor de werkverschaffing en welke maatregelen er toe bijdragen dat bedrijven naar de buurlanden gaan…


Eerlijk is eerlijk: Ik zie het in België nog niet gebeuren, hooguit een vermindering, maar het feit dat er sommige bewindslieden wakker worden is ook al iets waard.


Peter
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 539,38 -3,68%
EUR/USD 1,1027 +0,22%
Germany30^ 11.877,70 -0,11%
Gold spot 1.586,01 0,00%
LDN100-24h 6.737,28 0,00%
NY-Nasdaq Composite 8.567,37 +0,01%
US30# 25.697,37 +1,28%

Stijgers

Flow T...
+2,26%
AMG
+0,96%
Basic-Fit
-0,16%
Volker...
-0,23%
Van La...
-0,43%

Dalers

ICT Group
-14,18%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-7,32%
ALTICE...
-7,04%
Fugro
-6,60%

Nieuws Forum Meer»

(15)

Bir op 29 feb 2020 02:00
(15)

suske wiet op 29 feb 2020 00:31
(17)

Japio_ op 28 feb 2020 22:01
(7)

Lepre Chaun op 28 feb 2020 22:00
(78)

meedoen-of-winnen op 28 feb 2020 21:55

Column Forum Meer»

(459)

MaxR op 29 feb 2020 02:38
(2)

Martijn Kools op 29 feb 2020 02:29
(15)

Dirkidee op 29 feb 2020 01:27
(15)

ik ben Diede op 29 feb 2020 00:55
(27)

PaultW op 29 feb 2020 00:31