Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Gasloos of niet

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.053 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
izdp
1
Subsidie kan iets in gang zetten of over een drempel heen tillen.
Voor de rest heb ik er niet veel mee op.
Die voor isolatie zijn sowieso natuurlijk geen weggegooid geld.

Maar alles in verband met energie gaat nu vooral op aan het spekken van bedrijven.

Tom Riddle®
2
quote:

izdp schreef op 12 aug 2019 om 20:05:


Subsidie kan iets in gang zetten of over een drempel heen tillen.
Voor de rest heb ik er niet veel mee op.
Die voor isolatie zijn sowieso natuurlijk geen weggegooid geld.

Maar alles in verband met energie gaat nu vooral op aan het spekken van bedrijven.

Justum ! en het zinloos in iets nieuws investeren terwijl het er grotendeels al is ... namelijk ons gasnet en volgens de gasunie kan daar voor miljoenen huishoudens GROEN-GAS doorheen!

En wie is de aandeelhouder van de Gasunie ?
100% vd aandelen zijn in handen van de overheid !
www.gasunie.nl/over-gasunie/investor-...

En aan wie gaat de gasunie straks groen gas leveren ?
Aan landen die aangesloten zijn op onze gasrotonde en dus buitenandse huishoudens die al op ons gas zitten, gaan hiervan profiteren.
Maar niet de Nederlander, want die moet van het gas af en mag geen gebruik maken van het groene gas
izdp
1
Dat laatste wordt niet gezegd.
Dan neem je de uitspraak van Wiebes te eng.
Die is voor aardgas.

Maar is het mogelijk al het gas groen?
Dat moeten ze eerst bewijzen.
Huishoudens zal best kunnen, maar ook bedrijven als echte grootverbruikers?
Zie ze niet die afsluiten en huishoudens niet om de hoeveelheid groen gas.

De gemeente van die link wil zelfs het complete plaatje in 2030 voor elkaar hebben.
Dat maakt voor mij erg duidelijk met hoe weinig kennis ze deze materie te lijf gaan en net zo met de zonder twijfel ingehuurde externe expertise.
Je zou er maar wonen.

Tom Riddle®
0
quote:

izdp schreef op 12 aug 2019 om 20:28:


Dat laatste wordt niet gezegd.
Dan neem je de uitspraak van Wiebes te eng.
Die is voor aardgas.

Maar is het mogelijk al het gas groen?
Dat moeten ze eerst bewijzen.
Huishoudens zal best kunnen, maar ook bedrijven als echte grootverbruikers?
Zie ze niet die afsluiten en huishoudens niet om de hoeveelheid groen gas.

De gemeente van die link wil zelfs het complete plaatje in 2030 voor elkaar hebben.
Dat maakt voor mij erg duidelijk met hoe weinig kennis ze deze materie te lijf gaan en net zo met de zonder twijfel ingehuurde externe expertise.
Je zou er maar wonen.Na 2000 kan imho elektrisch. Daarvoor moet je goed over nadenken.
Isolatie is het belangrijkste, maar daarna moet een kosten baten plaatje gemaakt worden. Zeker niet zo'n achterlijk geldverslindend plaatje als Utrecht (groen links) nu wil implementeren, waar heel belastingbetalend Nederland (ophoesten rijksubsidie) aan mee moet betalen.
izdp
0
Eh, de link die ik vond was van Stichtse Vecht.

Verbaasde me wel dat er al een gemeente was, met iets wat op een plan en berekening leek.
Utrecht ook al zoiets dan?
2000 zal je niet bedoelen.
2030 kan niet gezien de bedrijven.

Tom Riddle®
0
voda
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 aug 2019 om 12:35:


www.ad.nl/wonen/huis-dat-volledig-ene...

Huis dat volledig energie-neutraal moest worden veroorzaakt vooral veel hoofdpijn
VIDEOHet moest een van de eerste volledige energie-neutrale woningprojecten in het land worden, maar de 52 gezinnen van de verduurzaamde huizen in Zoetermeer liggen wakker en kampen met hoofdpijn door te veel CO2 in huis.

Ingrid de Groot 13 aug. 2019 Laatste update: 11:25

52 gezinnen uit wijk Palenstein in Zoetermeer hebben gezondheidsklachten sinds hun bestaande woning door verhuurder De Goede Woning als een van de eerste in Nederland is verduurzaamd en CO2-neutraal is gemaakt. Ze hebben al een jaar hoofdpijn door een te hoge concentratie CO2in huis. Verder kampen ze met benauwdheid, hebben ze een droge mond en slapen ze slecht.

GGD Haaglanden, die door de bewoners werd ingeschakeld, constateerde dat de woningen - die werkelijk potdicht zijn geïsoleerd - een te hoge concentratie CO2 bevatten. De ventilator die lucht in- en uitlaat, kan de capaciteit niet aan. ,,De lucht met CO2 die de bewoners uitademen, wordt niet goed ververst'', aldus bewoner Denis de Jong, die namens de tientallen gezinnen de woordvoering doet. ,,We werden maandenlang niet serieus genomen; 'Die klachten kunnen niet', werd gezegd.'' De bewoners hebben inmiddels een advocaat op de zaak gezet. ,,Ik moet elke ochtend na mijn slaap naar buiten rennen om frisse lucht te krijgen.''

Benauwd
Het voelt benauwd, zegt ook Sunita Panday, die met enige regelmaat bij haar vriend in de straat slaapt. ,,Je slaapt slecht, je wordt wakker van de warmte. De lucht is droog.''

Verhuurder De Goede Woning kwam uiteindelijk in beweging na onderzoek door de ggd. Zij meldde gisteren dat in vier van de 120 verduurzaamde huizen inmiddels duidelijk is hoe de installatie beter kan worden afgesteld. ,,We hebben de aannemer aangesproken op het niet goed functioneren van de ventilatie'', aldus de wooncorporatie. ,,We zetten druk op de aannemer om de maatregelen zo snel mogelijk bij alle woningen door te voeren.'' De gemeente Zoetermeer verklaart dat zij het project nauwgezet volgt.

Klimaatneutraal
Ruim een jaar geleden werden de 120 huizen klimaatneutraal gemaakt. Alle huizen van de klimaatpioniers kregen muren en gevels met daarin 37 centimeter dik isolatiemateriaal. De ramen kregen driedubbel glas. En in het huis kwamen ventilatieroosters waarbij schone lucht werd ingeladen en vervuilde lucht werd uitgeladen. In elke voortuin werd een grote systeemkast gezet met daarin een warmtepomp om de boiler van warm water te voorzien, plus de aansturing van de zonnepanelen op het dak.

In huis kwam een bedieningspaneel dat aangeeft hoeveel vermogen de zonnepanelen leveren, en hoeveel de wasmachine, televisie en andere huishoudelijke apparaten verbruiken. Het idee is dat de woning net zoveel energie produceert, als dat het gebruikt: zogeheten nul op de meter-huizen.

Toekomst
,,Dit zijn wel de huizen de toekomst'', aldus een woordvoerder van De Goede Woning. ,,Willen we de duurzaamheidsambitie van het kabinet waarmaken, dan zul je de huizen zo moeten inpakken.'' Duurzaamheidsprofessor Jan Rotmans gelooft in het Zoetermeerse concept. ,,De huizen krijgen een isolatieschil om zich heen in combinatie met een waterpomp en zonnepanelen. Er zijn kinderziektes geweest, er wordt aan gewerkt. De techniek wordt steeds geavanceerder. Er wordt geleerd, er worden fouten gemaakt. Maar in de kern is dit de toekomst. Ik ben optimistisch.'' De woningen staan onder meer ook al in Tilburg, Amersfoort, Groningen, Kerkrade en Leeuwarden somt hij op. ,,De meeste bewoners zijn juist tevreden.''

Volgens ontwikkelaar Jan Willem van de Groep van Factory Zero die de installaties leverde, zitten de gezondheidsklachten van de bewoners uit Zoetermeer mogelijk tussen de oren. ,,Misschien zit er toch een psychologie achter. De mensen ervaren het in ieder geval zo. Er zijn ook veel gezinnen die de klachten niet hebben.''

Van de Groep erkent dat er in Zoetermeer instellingsfouten zijn gemaakt. ,,Het is nu een kwestie even langs alle 120 woningen gaan en zorgen dat het systeem goed gaat werken.'' De ventilator uitzetten kan niet, zegt hij. Maar bewoners kunnen volgens hem wel frisse lucht binnenhalen door een raam open te zetten.
Bijlage:
izdp
0
Vergeten blijkbaar dat het begint bij ventilatie.
Als ik zo lees dan is het zeker geen optimaal systeem en zelfs verre van dat.
Op zijn goedkoopjes overduidelijk.
Co2 sensors die aansturen zijn uiteraard een must.
Blijkbaar niet aanwezig.
Ventilator die niet uit kan en dat met ventilatieroosters?
Leren?
Kom op ff, klungels aan het werk geweest, goede systemen hoeven niet uitgevonden te worden. Die zijn er al tijdenlang.

Een aansturing voor de zonnepanelen in een systeemkast van de warmtepomp?
Zonnepanelen worden niet aangestuurd, dus zullen ze de omvormer bedoelen.
Vreemde plek, zo niet echt slechte plek voor de omvormer.

Dus geen instellingsfouten, maar ernstige systeemfouten.
voda
0
izdp
0
voda
0
Liander in zee met drie aannemers voor groot uitbreidingsplan


Met het oog op de energietransitie moet Liander zijn capaciteit vergroten.Foto: Fred Steenman / Dijkstra

Netbeheerder Liander schakelt drie aannemingsbedrijven in voor een uitbreidingsplan dat nodig is om de energietransitie mogelijk te maken. Het gaat om een meerjarig contract ter waarde van €140 mln dat na aanbesteding is gegund aan Heijmans HEIJM:€8,03-1,95% , Engie ENGI:€13,48+1,32% en Van den Heuvel.

Dit heeft Liander woensdag bekendgemaakt. De netbeheerder moet zijn capaciteit de komende jaren vergroten met het oog op de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Windmolens en zonneparken krijgen een groter aandeel in de energievoorziening. Dat betekent meer distributie van elektriciteit en dus meer werk voor Liander.

Werk uitbesteden

De netbeheerder kiest ervoor een deel van de werkzaamheden uit te besteden aan drie gespecialiseerde aannemers, mede door gebrek aan eigen technisch personeel. Zij gaan de komende tien jaar vervangings- en uitbreidingswerkzaamheden uitvoeren aan 4500 zogenoemde middenspanningsruimtes. Vanuit deze transformatorhuisjes, waarin stroom wordt omgezet naar laagspanning, gaat bijvoorbeeld elektriciteit richting woningen en bedrijven.

De drie aannemers krijgen ieder een eigen gebied. Zo gaat Engie aan de slag in Friesland, Flevoland en een klein deel van Gelderland. Heijmans wordt ingeschakeld in Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland. Aannemer Van den Heuvel is gevraagd voor Gelderland. Ieder gebied telt minimaal 1350 middenspanningsruimtes.

'De aannemers krijgen een lange-termijn-zekerheid van werk en kunnen hiervoor mensen in dienst nemen en opleiden', zo stelt Marlies Visser, directeur operatie bij Liander, in een verklaring. Vanaf oktober gaan de bedrijven de eerste werkzaamheden verrichten.

fd.nl/ondernemen/1312582/netbeheerder...
Tom Riddle®
0
@izdp
Jij lijkt verstand van isolatie te hebben, wellicht kun je me iets uitleggen.
Hoe komt zo'n woning aan energielabel A ?

======================================================

Onderstaand een huis, waarvan ik 100% zeker weet dat het zonder spouw gebouwd is.
De kozijnen zijn vernieuwd incl. dubbel glas ... behalve het glas in lood boven alle kozijnen, dat geeft geen enkele isolatie
De entree/hal is graniet op zand/laagveen
Het houtwerk van de vele erkers/raampartijen geeft nauwelijks isolatie

Zijn de muren aan de binnenkant geïsoleerd ? Neen, dat is te zien aan de kozijnen;
Is het geheel dubbel glas ? Neen, gezien het vele authentieke glas in lood
Zijn de vloeren geïsoleerd ? niet goed te zien, wellicht deels
De kap lijkt wel geïsoleerd !

De woning:
www.funda.nl/koop/den-haag/huis-40321...

Het energie label 'A'
www.funda.nl/thuis/kopen/wat-heb-je-a...
izdp
0
Het energielabel is van nul en generlei waarde.
Kan je absoluut niet op vertrouwen.
Makkelijk te manipuleren.
Je gezond verstand blijven gebruiken is van meer waarde.

Maar eh Tom, ik dacht dat je kleiner wilde wonen ;-)
Tom Riddle®
0
quote:

izdp schreef op 14 aug 2019 om 19:24:


Het energielabel is van nul en generlei waarde.
Kan je absoluut niet op vertrouwen.
Makkelijk te manipuleren.
Je gezond verstand blijven gebruiken is van meer waarde.

Maar eh Tom, ik dacht dat je kleiner wilde wonen ;-)

Ik heb daar in de buurt gewoond .... vroeger, daarom weet ik zoveel over dit soort huizen/villa's :-)
Hoe manipuleer je een energielabel dan ... krijg daar graag wat tips- en trucks over ..... want bij de verkoop speelt het psychisch wel degelijk een rol in de hoofden van menig potentieel koper
izdp
0
quote:

voda schreef op 14 aug 2019 om 13:12:


Liander in zee met drie aannemers voor groot uitbreidingsplan


Met het oog op de energietransitie moet Liander zijn capaciteit vergroten.Foto: Fred Steenman / Dijkstra

Netbeheerder Liander schakelt drie aannemingsbedrijven in voor een uitbreidingsplan dat nodig is om de energietransitie mogelijk te maken. Het gaat om een meerjarig contract ter waarde van €140 mln dat na aanbesteding is gegund aan Heijmans HEIJM:€8,03-1,95% , Engie ENGI:€13,48+1,32% en Van den Heuvel.

Dit heeft Liander woensdag bekendgemaakt. De netbeheerder moet zijn capaciteit de komende jaren vergroten met het oog op de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Windmolens en zonneparken krijgen een groter aandeel in de energievoorziening. Dat betekent meer distributie van elektriciteit en dus meer werk voor Liander.

Werk uitbesteden

De netbeheerder kiest ervoor een deel van de werkzaamheden uit te besteden aan drie gespecialiseerde aannemers, mede door gebrek aan eigen technisch personeel. Zij gaan de komende tien jaar vervangings- en uitbreidingswerkzaamheden uitvoeren aan 4500 zogenoemde middenspanningsruimtes. Vanuit deze transformatorhuisjes, waarin stroom wordt omgezet naar laagspanning, gaat bijvoorbeeld elektriciteit richting woningen en bedrijven.

De drie aannemers krijgen ieder een eigen gebied. Zo gaat Engie aan de slag in Friesland, Flevoland en een klein deel van Gelderland. Heijmans wordt ingeschakeld in Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland. Aannemer Van den Heuvel is gevraagd voor Gelderland. Ieder gebied telt minimaal 1350 middenspanningsruimtes.

'De aannemers krijgen een lange-termijn-zekerheid van werk en kunnen hiervoor mensen in dienst nemen en opleiden', zo stelt Marlies Visser, directeur operatie bij Liander, in een verklaring. Vanaf oktober gaan de bedrijven de eerste werkzaamheden verrichten.

fd.nl/ondernemen/1312582/netbeheerder...


Zo zie je maar, de regionale netten kunnen met vrij weinig geld de transitie blijkbaar managen.
14 miljoen per jaar voor 10 jaar is echt weinig voor zo'n groot gebied.
Daarbij ga ik ervan uit dat hun eigen technisch personeel hun normale werk blijven doen.
Tom Riddle®
0
Dit huis ken ik ook goed van binnen ... als je de reacties leest onderaan, zie je dat de mensen geen benul hebben wat zich daar tijdens WOII heeft afgespeeld. Ik ken het uit de jaren '70 en toen spookte het daarbinnen ....brrr, eng huis ... fraai van buiten, bizar om in te verblijven:
www.flickr.com/photos/roel1943/273804...
1.053 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beurzen hoger door hoop steunmaatregelen

11:51 De Europese beurzen stonden maandag in het groen. Beleggers hopen op meer stimuleringsmaatregelen van de we... 3

  Indices

  AEX 547,88 +1,10%
  EUR/USD 1,1105 +0,09%
  Germany30^ 11.725,00 +1,40%
  Gold spot 1.499,50 -0,93%
  LDN100-24h 7.195,71 +0,94%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 26.182,42 +1,10%

  Stijgers

  Heijmans
  +5,88%
  Boskalis
  +5,47%
  AMG
  +5,08%
  Arcelo...
  +3,91%
  BESI
  +3,86%

  Dalers

  IMCD
  -2,58%
  Galapagos
  -1,71%
  Brunel
  -1,52%
  NN Group
  -1,43%
  ALTICE...
  -1,14%

  Nieuws Forum Meer»

  (38)

  DeZwarteRidder op 19-aug-19 14:26
  (28)

  gokker op 19-aug-19 14:25
  (3)

  havik of duif op 19-aug-19 14:19
  (5)

  GWalstra op 19-aug-19 14:18
  (7)

  Pasti op 19-aug-19 14:15

  Column Forum Meer»

  (74)

  Hassan de yassan op 19-aug-19 14:08
  (7)

  Brulboei op 19-aug-19 13:24
  (4)

  Snugger op 19-aug-19 12:07
  (12)

  Snugger op 19-aug-19 10:57
  (4)

  Snugger op 19-aug-19 10:22