Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Gasloos of niet

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
694 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
Ja, Nederland leeft voor een heel groot deel mee met Groningen. Dat daar een rekening aan vast zit, lijkt me een logische zaak.
De burger moet aangezet worden, met woorden is dat al tigxx gedaan, om het energiegebruik te verminderen, dat kun je enkel met hogere tarieven bereiken.
haas
0
Rutte I,II en III: begroting 2019.
Maar geen akties/maatregelen inzake transitie
===================
Decennialang was de gaswinning
een stabiele inkomstenbron voor de
Nederlandse begroting. Het kabinet hield
vanaf 2012 rekening met teruglopende
gasbaten, maar de verwachting was
destijds dat de gasbaten dit jaar nog
altijd € 10,0 miljard groot zouden zijn.

Niets is minder waar gebleken. In plaats
van € 10,0 miljard ontvangt het kabinet dit
jaar naar verwachting slechts € 2,1 miljard
aan totale gasbaten.

Voor volgend jaar gaat
het kabinet uit van een verdere daling tot
€ 1,9 miljard. De schatkist ontvangt zo, ten
opzichte van de verwachting bij de start
van het vorige kabinet in 2012, jaarlijks
ruim € 8 miljard minder inkomsten.

Daarnaast heeft het kabinet besloten om
ieder jaar € 200 miljoen te reserveren
voor andere kosten voor Groningen,
zoals de afhandeling van schadeclaims.
DeZwarteRidder
0
Huiseigenaar wars van eisen
Druk op verduurzaming werkt averechts

Door Ruben Eg
Updated 1 uur geleden
Vandaag, 05:30 in BINNENLAND

AMSTERDAM - Ondanks een overdaad aan overheidsspotjes en informatie van hypotheekverstrekkers en energiebedrijven, interesseert bijna de helft van de huizenbezitters zich niet voor verduurzaming van de eigen woning. Dwang om het huis energiezuinig te maken, blijkt zelfs averechts te werken.

Slechts tien procent van de huidige huizenbezitters is van plan op korte termijn zelf actie te ondernemen om de woning energiezuinig te maken, door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen. Dat blijkt uit onderzoek van ING en onderzoeksbureau Kantar TNS onder 1046 huizenbezitters en mensen die van plan zijn een woning te kopen. Vereniging Eigen Huis herkent de uitkomsten.

Steeds vaker klagen leden over opgelegde verplichtingen van de eigen gemeente, bijvoorbeeld energiezuinige of gasloze toepassingen, zonder dat hierbij enige financiële of andere praktische hulp wordt geboden.
haas
0
Ik kocht 1e huis (standaard hoekwoning)in 1974:geen isolatie: in 1976 heb ik dubbel glas en muurisolatie in dit huis gedaan: ging van 3000m3 naar 1500 m3/jaar
Vanaf 1975 werd verplicht dat elk nw-bouw huis dubbel glas en muurisolatie kreeg

DUS: elke huis dat na 1975 is gebouwd kent isolatie

PS: als de Overheid vindt dat elke nwbouw-huis vanaf NU zonnepanelen moet hebben
is wetgeving belangrijk net zoals gasloos bouwen: dan heb je niet de ellende van gemeentes !
Señor Acero
1
quote:

haas schreef op 24 sep 2018 om 17:15:


Ik kocht 1e huis (standaard hoekwoning)in 1974:geen isolatie: in 1976 heb ik dubbel glas en muurisolatie in dit huis gedaan: ging van 3000m3 naar 1500 m3/jaar
Vanaf 1975 werd verplicht dat elk nw-bouw huis dubbel glas en muurisolatie kreeg

DUS: elke huis dat na 1975 is gebouwd kent isolatie

PS: als de Overheid vindt dat elke nwbouw-huis vanaf NU zonnepanelen moet hebben
is wetgeving belangrijk net zoals gasloos bouwen: dan heb je niet de ellende van gemeentes !Eens. Poepsimpel.
En de rest van de huiseigenaren geen dwangmaatregels opleggen.
Kees2
1
quote:

fred12345 schreef op 18 sep 2018 om 11:31:


Ja, Nederland leeft voor een heel groot deel mee met Groningen. Dat daar een rekening aan vast zit, lijkt me een logische zaak.
De burger moet aangezet worden, met woorden is dat al tigxx gedaan, om het energiegebruik te verminderen, dat kun je enkel met hogere tarieven bereiken.


Gas kan gewoon geïmporteerd worden. Het heeft verder niets te maken met stoppen van de gaswinning in Groningen.
Aardgas is een schone brandstof. Nauwelijks fijnstof en alleen CO2 wat niet schadelijk is. In het buitenland gaan ze niets voor niets over op aardgas.
Warmtepompen en windmolens geven alleen een goed gevoel bij link(s)e lieden. Het (buitenlandse) bedrijfsleven lacht om deze naïviteit en telt ondertussen de centen. Met milieu heeft het niets vandoen.
haas
0
@Kees2:precies: NU wordt al 70% van gas geimporteerd met het huidige gasleidng systeem. Daar kan nog wel 30% bij:)

PS: ook via dit gasleidingnetwerk exporteren we naar Duitsland, Belgie Frankrijk( NL distributieland:)
haas
0
JOEZJNO-SACHALINSK (AFN) - Rusland kan de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) tot 2035 verviervoudigen. Dat heeft het Russische ministerie van Energie gezegd, meldt het Russische persbureau TASS. De huidige productie bedraagt 21 miljoen ton. Dat kan stijgen tot 83 miljoen ton.

Handel staat voor de deur: NL heeft gasnetwerk en kan zo inporteren en exporteren naar omringende landen(doet Turkije,Oostenrijk en Oekraine ook
===========================================================
Om die stijging te bewerkstelligen, wil de Russische overheid de productie van lng stimuleren. Op die manier zou het huidige Russische marktaandeel van 4 tot 5 procent moeten stijgen naar ongeveer 20 procent.

Lng is een relatief schone fossiele brandstof en wordt gezien als een mogelijke vervanging voor scheepsbrandstof en diesel.
hosternokke
0
Sneller en goedkoper gasloos wonen.

Factory Zero BV, 5e plaats MKB Innovatie Top 100.

Helemaal van deze tijd. Dat is de iCEM (Integrated Climate and Energy Module). Deze door Factory Zero ontwikkelde dakkap combineert bestaande producten en componenten op een slimme manier. De installatie onderscheidt zich door haar compactheid, plug- and play aanpak, de monitoring en de aansturing met slimme algoritmes. Daarmee is het een oplossing om gasloos wonen sneller en goedkoper in zowel nieuwbouw als bestaande woningen mogelijk te maken en een forse CO2 besparing te realiseren.

Geen geluidsoverlast
De kast van nog geen vierkante meter past in iedere laagbouwwoning. De speciale dakkap werkt de warmtepomp weg en past in zowel een horizontale als een verticale solargrid. Door de plek op het dak, slimme aansturing en het lage vermogen is er geen geluidsoverlast. Bij goed geïsoleerde woningen zal de installatie door de efficiency van de warmtepomp zelfs in koude winterdagen niet meer vermogen dan een koffiezetapparaat gebruiken om de hele woning warm te houden en van frisse gezonde lucht te voorzien. Zo ontstaat er geen probleem in het elektriciteitsnet en is een zeer lage energierekening gegarandeerd.

Klaar voor de toekomst
Vergaande integratie van losse bouw- en installatieproducten, geassembleerd met slimme smart-industry technologie in de fabriek en gemonteerd op de bouwplaats zijn de toekomst in de bouw. De iCEM past geheel in dit plaatje en is klaar voor deze toekomst. Door op gestandaardiseerde manier modules te bouwen in de fabriek biedt het ook nog eens een oplossing voor de leegloop van vakmensen op de bouwplaats.

www.mkbinnovatietop100.nl/site/Factor...
DeZwarteRidder
0
quote:

haas schreef op 27 sep 2018 om 20:41:


ik ga voor gas

ik ga voor lachgas; wordt steeds vaker toegepast....!!!
Cézan
2
’Burgers worden als citroenen uitgeknepen’

DEN HAAG - Oppositiepartijen reageren kritisch op de analyse van de plannen van de partijen die onderhandelen over een Klimaatakkoord. Volgens PVV-leider Geert Wilders blijkt uit de analyse van het Centraal Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving dat de kosten nog hoger zijn dan gedacht. „Burgers worden als citroenen uitgeknepen voor die peperdure groene gekte! Kabinet wil huishoudens compleet failliet laten gaan. Waanzin. Kappen ermee”, twittert hij.

Aldus
www.telegraaf.nl/nieuws/2613104/burge...
haas
0
Luc Tack (Tessenderlo) investeert in eigen gascentrale
Thierry ROMAN
Thierry ROMAN
Journalist
27/04/18 om 16:36 - Bijgewerkt om 14:28

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Google+ Deel op LinkedIn Afdrukken

Tessenderlo Group speelt in op de Belgische kernuitstap en koopt een gascentrale in Tessenderlo. Die moet stroom opwekken wanneer er te weinig wind- of zonne-energie is. Volgens Luc Tack, de topman van Tessenderlo Group, is het van strategisch belang dat ons land over zulke gascentrales beschikt.
Willempie3
2
Houtkachel en petroleum uit Belgie (3 keer zo goedkoop als in NL). In Belgie willen ze voor het klimaat juist over op aardgas en krijg je subsidie voor een HR-ketel. Hier zijn ze volkomen de weg kwijt met hun warmtepompen. Je moet natuurlijk nog steeds stroom van ze kopen die op dit moment nog steeds voor een groter deel uit belasting bestaat als aardgas.
haas
0

@W3: terwijl in Belgie niet zo'n uitgebreid gasnetwerk ligt als in NL(bijna elk huis)
==========================================================
In duitsland is RWE bezig met starten van nwe steenkolencentral tussen Kerkrade en Keulen: daar wordt 'n bos gekapt : de steenkol schijnt daar direkt onder de graszoden te liggen:)
DeZwarteRidder
0
quote:

haas schreef op 29 sep 2018 om 08:14:


In duitsland is RWE bezig met starten van nwe steenkolencentral tussen Kerkrade en Keulen: daar wordt 'n bos gekapt : de steenkol schijnt daar direkt onder de graszoden te liggen:)

Geen steenkool, maar bruinkool.

Ik weet niet of het om een nieuwe centrale gaat.
haas
0
u het gelijk: bruinkool :
Kerkrade - De politie van Noord-Rijnland-Westfalen is met inzet van veel manschappen begonnen met het ontruimen van het ´bruinkoolbos´ bij Hambach, tussen Kerkrade en Keulen. Milieubeschermers hielden de plek jarenlang bezet om te voorkomen dan het energieconcern RWE het landschap zou ruïneren
Cézan
0
Begin ik onderhand idd te geloven..
Vage plannen en Wiebes probeert op de hem irritante manier de boel te sussen. Heeft volgens mij ook alleen maar de klok horen luiden, ongeloofwaardiger kan niet. Alleen al zijn lichaamstaal....

Klimaatbeleid ontploft

Het kabinet Rutte III pronkt met een ambitieuzer klimaatbeleid waarmee het internationaal koploper wil worden. De Nederlandse CO2-uitstoot moet voor 2030 met 49% zijn teruggedrongen en in 2050 95% lager liggen ten opzichte van 1990. Dat jaar moet er ook sprake zijn van een elektriciteitsproductie die volledig CO2-neutraal is.

www.telegraaf.nl/financieel/2615054/k...
694 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Handelszorgen ebben weg op de beurs

11:48 De Europese beurzen veerden dinsdag weer wat op na de flinke verliezen een dag eerder. Beleggers schoven de... 1

  Indices

  AEX 554,68 +0,60%
  EUR/USD 1,1151 -0,15%
  Germany30^ 12.167,80 +1,05%
  Gold spot 1.276,17 -0,12%
  LDN100-24h 7.363,72 +0,71%
  NY-Nasdaq Composite 7.702,38 -1,46%
  US30# 25.826,78 +0,61%

  Stijgers

  WDP
  +3,82%
  AMG
  +3,11%
  Galapagos
  +2,65%
  ADYEN NV
  +2,61%
  Arcelo...
  +2,19%

  Dalers

  SBM Of...
  -1,02%
  Wessanen
  -0,96%
  Kendrion
  -0,76%
  NSI
  -0,68%
  DSM
  -0,68%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  martinmartin op 21-mei-19 12:30
  (9)

  pietje-2005 op 21-mei-19 12:24
  (1)

  Arbitrageur op 21-mei-19 12:14
  (1)

  Himalaya ! op 21-mei-19 10:50
  (1)

  De beurscrash komt eraan op 21-mei-19 10:48

  Column Forum Meer»

  (36)

  geen_optie op 21-mei-19 12:29
  (1)

  Bonus aanbieding op 21-mei-19 12:19
  (18)

  theo1 op 21-mei-19 11:35
  (7)

  theo1 op 21-mei-19 11:28
  (5)

  knax63 op 21-mei-19 10:31