Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Gasloos of niet

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.455 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 73 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 18 september 2018 11:31
  Ja, Nederland leeft voor een heel groot deel mee met Groningen. Dat daar een rekening aan vast zit, lijkt me een logische zaak.
  De burger moet aangezet worden, met woorden is dat al tigxx gedaan, om het energiegebruik te verminderen, dat kun je enkel met hogere tarieven bereiken.
 2. forum rang 7 haas 22 september 2018 15:01
  Rutte I,II en III: begroting 2019.
  Maar geen akties/maatregelen inzake transitie
  ===================
  Decennialang was de gaswinning
  een stabiele inkomstenbron voor de
  Nederlandse begroting. Het kabinet hield
  vanaf 2012 rekening met teruglopende
  gasbaten, maar de verwachting was
  destijds dat de gasbaten dit jaar nog
  altijd € 10,0 miljard groot zouden zijn.

  Niets is minder waar gebleken. In plaats
  van € 10,0 miljard ontvangt het kabinet dit
  jaar naar verwachting slechts € 2,1 miljard
  aan totale gasbaten.

  Voor volgend jaar gaat
  het kabinet uit van een verdere daling tot
  € 1,9 miljard. De schatkist ontvangt zo, ten
  opzichte van de verwachting bij de start
  van het vorige kabinet in 2012, jaarlijks
  ruim € 8 miljard minder inkomsten.

  Daarnaast heeft het kabinet besloten om
  ieder jaar € 200 miljoen te reserveren
  voor andere kosten voor Groningen,
  zoals de afhandeling van schadeclaims.
 3. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 september 2018 09:39
  Huiseigenaar wars van eisen
  Druk op verduurzaming werkt averechts

  Door Ruben Eg
  Updated 1 uur geleden
  Vandaag, 05:30 in BINNENLAND

  AMSTERDAM - Ondanks een overdaad aan overheidsspotjes en informatie van hypotheekverstrekkers en energiebedrijven, interesseert bijna de helft van de huizenbezitters zich niet voor verduurzaming van de eigen woning. Dwang om het huis energiezuinig te maken, blijkt zelfs averechts te werken.

  Slechts tien procent van de huidige huizenbezitters is van plan op korte termijn zelf actie te ondernemen om de woning energiezuinig te maken, door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen. Dat blijkt uit onderzoek van ING en onderzoeksbureau Kantar TNS onder 1046 huizenbezitters en mensen die van plan zijn een woning te kopen. Vereniging Eigen Huis herkent de uitkomsten.

  Steeds vaker klagen leden over opgelegde verplichtingen van de eigen gemeente, bijvoorbeeld energiezuinige of gasloze toepassingen, zonder dat hierbij enige financiële of andere praktische hulp wordt geboden.
 4. forum rang 7 haas 24 september 2018 17:15
  Ik kocht 1e huis (standaard hoekwoning)in 1974:geen isolatie: in 1976 heb ik dubbel glas en muurisolatie in dit huis gedaan: ging van 3000m3 naar 1500 m3/jaar
  Vanaf 1975 werd verplicht dat elk nw-bouw huis dubbel glas en muurisolatie kreeg

  DUS: elke huis dat na 1975 is gebouwd kent isolatie

  PS: als de Overheid vindt dat elke nwbouw-huis vanaf NU zonnepanelen moet hebben
  is wetgeving belangrijk net zoals gasloos bouwen: dan heb je niet de ellende van gemeentes !
 5. forum rang 6 JP Samosa 24 september 2018 17:51
  quote:

  haas schreef op 24 september 2018 17:15:


  Ik kocht 1e huis (standaard hoekwoning)in 1974:geen isolatie: in 1976 heb ik dubbel glas en muurisolatie in dit huis gedaan: ging van 3000m3 naar 1500 m3/jaar
  Vanaf 1975 werd verplicht dat elk nw-bouw huis dubbel glas en muurisolatie kreeg

  DUS: elke huis dat na 1975 is gebouwd kent isolatie

  PS: als de Overheid vindt dat elke nwbouw-huis vanaf NU zonnepanelen moet hebben
  is wetgeving belangrijk net zoals gasloos bouwen: dan heb je niet de ellende van gemeentes !  Eens. Poepsimpel.
  En de rest van de huiseigenaren geen dwangmaatregels opleggen.
 6. [verwijderd] 24 september 2018 17:52
  quote:

  fred12345 schreef op 18 september 2018 11:31:


  Ja, Nederland leeft voor een heel groot deel mee met Groningen. Dat daar een rekening aan vast zit, lijkt me een logische zaak.
  De burger moet aangezet worden, met woorden is dat al tigxx gedaan, om het energiegebruik te verminderen, dat kun je enkel met hogere tarieven bereiken.


  Gas kan gewoon geïmporteerd worden. Het heeft verder niets te maken met stoppen van de gaswinning in Groningen.
  Aardgas is een schone brandstof. Nauwelijks fijnstof en alleen CO2 wat niet schadelijk is. In het buitenland gaan ze niets voor niets over op aardgas.
  Warmtepompen en windmolens geven alleen een goed gevoel bij link(s)e lieden. Het (buitenlandse) bedrijfsleven lacht om deze naïviteit en telt ondertussen de centen. Met milieu heeft het niets vandoen.
 7. forum rang 7 haas 25 september 2018 07:42
  JOEZJNO-SACHALINSK (AFN) - Rusland kan de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) tot 2035 verviervoudigen. Dat heeft het Russische ministerie van Energie gezegd, meldt het Russische persbureau TASS. De huidige productie bedraagt 21 miljoen ton. Dat kan stijgen tot 83 miljoen ton.

  Handel staat voor de deur: NL heeft gasnetwerk en kan zo inporteren en exporteren naar omringende landen(doet Turkije,Oostenrijk en Oekraine ook
  ===========================================================
  Om die stijging te bewerkstelligen, wil de Russische overheid de productie van lng stimuleren. Op die manier zou het huidige Russische marktaandeel van 4 tot 5 procent moeten stijgen naar ongeveer 20 procent.

  Lng is een relatief schone fossiele brandstof en wordt gezien als een mogelijke vervanging voor scheepsbrandstof en diesel.
 8. forum rang 4 hosternokke 27 september 2018 17:22
  Sneller en goedkoper gasloos wonen.

  Factory Zero BV, 5e plaats MKB Innovatie Top 100.

  Helemaal van deze tijd. Dat is de iCEM (Integrated Climate and Energy Module). Deze door Factory Zero ontwikkelde dakkap combineert bestaande producten en componenten op een slimme manier. De installatie onderscheidt zich door haar compactheid, plug- and play aanpak, de monitoring en de aansturing met slimme algoritmes. Daarmee is het een oplossing om gasloos wonen sneller en goedkoper in zowel nieuwbouw als bestaande woningen mogelijk te maken en een forse CO2 besparing te realiseren.

  Geen geluidsoverlast
  De kast van nog geen vierkante meter past in iedere laagbouwwoning. De speciale dakkap werkt de warmtepomp weg en past in zowel een horizontale als een verticale solargrid. Door de plek op het dak, slimme aansturing en het lage vermogen is er geen geluidsoverlast. Bij goed geïsoleerde woningen zal de installatie door de efficiency van de warmtepomp zelfs in koude winterdagen niet meer vermogen dan een koffiezetapparaat gebruiken om de hele woning warm te houden en van frisse gezonde lucht te voorzien. Zo ontstaat er geen probleem in het elektriciteitsnet en is een zeer lage energierekening gegarandeerd.

  Klaar voor de toekomst
  Vergaande integratie van losse bouw- en installatieproducten, geassembleerd met slimme smart-industry technologie in de fabriek en gemonteerd op de bouwplaats zijn de toekomst in de bouw. De iCEM past geheel in dit plaatje en is klaar voor deze toekomst. Door op gestandaardiseerde manier modules te bouwen in de fabriek biedt het ook nog eens een oplossing voor de leegloop van vakmensen op de bouwplaats.

  www.mkbinnovatietop100.nl/site/Factor...
 9. forum rang 4 Cézan 28 september 2018 15:36
  ’Burgers worden als citroenen uitgeknepen’

  DEN HAAG - Oppositiepartijen reageren kritisch op de analyse van de plannen van de partijen die onderhandelen over een Klimaatakkoord. Volgens PVV-leider Geert Wilders blijkt uit de analyse van het Centraal Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving dat de kosten nog hoger zijn dan gedacht. „Burgers worden als citroenen uitgeknepen voor die peperdure groene gekte! Kabinet wil huishoudens compleet failliet laten gaan. Waanzin. Kappen ermee”, twittert hij.

  Aldus
  www.telegraaf.nl/nieuws/2613104/burge...
 10. forum rang 7 haas 28 september 2018 19:33
  Luc Tack (Tessenderlo) investeert in eigen gascentrale
  Thierry ROMAN
  Thierry ROMAN
  Journalist
  27/04/18 om 16:36 - Bijgewerkt om 14:28

  Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Google+ Deel op LinkedIn Afdrukken

  Tessenderlo Group speelt in op de Belgische kernuitstap en koopt een gascentrale in Tessenderlo. Die moet stroom opwekken wanneer er te weinig wind- of zonne-energie is. Volgens Luc Tack, de topman van Tessenderlo Group, is het van strategisch belang dat ons land over zulke gascentrales beschikt.
 11. Willempie3 29 september 2018 08:00
  Houtkachel en petroleum uit Belgie (3 keer zo goedkoop als in NL). In Belgie willen ze voor het klimaat juist over op aardgas en krijg je subsidie voor een HR-ketel. Hier zijn ze volkomen de weg kwijt met hun warmtepompen. Je moet natuurlijk nog steeds stroom van ze kopen die op dit moment nog steeds voor een groter deel uit belasting bestaat als aardgas.
 12. forum rang 7 haas 29 september 2018 08:14

  @W3: terwijl in Belgie niet zo'n uitgebreid gasnetwerk ligt als in NL(bijna elk huis)
  ==========================================================
  In duitsland is RWE bezig met starten van nwe steenkolencentral tussen Kerkrade en Keulen: daar wordt 'n bos gekapt : de steenkol schijnt daar direkt onder de graszoden te liggen:)
 13. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 september 2018 08:21
  quote:

  haas schreef op 29 september 2018 08:14:


  In duitsland is RWE bezig met starten van nwe steenkolencentral tussen Kerkrade en Keulen: daar wordt 'n bos gekapt : de steenkol schijnt daar direkt onder de graszoden te liggen:)

  Geen steenkool, maar bruinkool.

  Ik weet niet of het om een nieuwe centrale gaat.
 14. forum rang 7 haas 29 september 2018 08:23
  u het gelijk: bruinkool :
  Kerkrade - De politie van Noord-Rijnland-Westfalen is met inzet van veel manschappen begonnen met het ontruimen van het ´bruinkoolbos´ bij Hambach, tussen Kerkrade en Keulen. Milieubeschermers hielden de plek jarenlang bezet om te voorkomen dan het energieconcern RWE het landschap zou ruïneren
 15. forum rang 4 Cézan 29 september 2018 08:41
  Begin ik onderhand idd te geloven..
  Vage plannen en Wiebes probeert op de hem irritante manier de boel te sussen. Heeft volgens mij ook alleen maar de klok horen luiden, ongeloofwaardiger kan niet. Alleen al zijn lichaamstaal....

  Klimaatbeleid ontploft

  Het kabinet Rutte III pronkt met een ambitieuzer klimaatbeleid waarmee het internationaal koploper wil worden. De Nederlandse CO2-uitstoot moet voor 2030 met 49% zijn teruggedrongen en in 2050 95% lager liggen ten opzichte van 1990. Dat jaar moet er ook sprake zijn van een elektriciteitsproductie die volledig CO2-neutraal is.

  www.telegraaf.nl/financieel/2615054/k...
1.455 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 73 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 538,62 +1,83%
EUR/USD 1,1074 +0,60%
Germany30^ 11.668,50 +0,09%
Gold spot 1.718,82 +0,56%
LDN100-24h 6.195,74 -0,60%
NY-Nasdaq Composite 9.412,36 +0,77%

Stijgers

Basic-Fit
+15,35%
Sligro
+15,18%
B&S Gr...
+9,28%
Sif Ho...
+5,46%
Wereld...
+4,92%

Dalers

Accell
-2,98%
UNIBAI...
-1,58%
Corbion
-1,47%
AMG
-1,32%
ICT Group
-1,02%

Nieuws Forum Meer»

(10)

krakras op 28 mei 2020 22:21
(1)

Dixtc op 28 mei 2020 22:21
(9)

wins op 28 mei 2020 22:15
(2)

bp5ah op 28 mei 2020 22:09
(1)

easy56 op 28 mei 2020 22:04

Column Forum Meer»

(607)

shortie op 28 mei 2020 22:20
(3)

Lepre Chaun op 28 mei 2020 20:48
(21)

Twijfels op 28 mei 2020 18:57
(6)

venelmptstraat op 28 mei 2020 16:13
(30)

jan van delft op 28 mei 2020 16:02
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare