Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING Augustus 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.105 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
FITCH NEGATIEVER OVER KREDIETSTATUS ITALIE.
En dan hebben we ook nog Turkije.
Slecht nieuws voor ING.
Maandag omlaag.
[verwijderd]
0
Grotere zorgen over schuldenberg Italië bij Fitch (bron Telegraaf)
Volgens Fitch zou de voorgenomen versoepeling van het fiscale beleid door de Italiaanse regering een grotere blootstelling kunnen geven aan mogelijke schokken vanwege het bestaande hoge niveau van de schulden in het Zuid-Europese land.

Het nieuwe Italiaanse kabinet samengesteld uit twee populistische partijen dat sinds juni aan het roer staan heeft ook bijdragen aan de negatievere visie van Fitch.

Fitch waarschuwde een maand geleden al voor een afwaardering van het hele Italiaanse bankwezen als de benodigde hervormingswet er niet komt.
Erny
0
En ja hoor, plotseling blijkt de blootstelling van ING aan Italië geheel onverwachts toch wel erg groot te zijn. Je verwacht het gewoon niet.
Erny
0
PS: wordt het niet tijd voor een nieuw draadje ING september 2018 ?
Hoe gaat dat in zijn werk?
Subtropical
0
Zit niet meer in ING maar heeft mij al 3K gekost dit jaar, de €9,- komt er aan. Beurs lijkt te gaan corrigeren. ING loopt dan voorop. Wat is hot en not. Banken not, afblijven.
Subtropical
0
Bart Meerdink
0
Ai, ING heeft haar onbezoldigde politiewerk voor de Nederlandse staat om criminelen de voet dwars te zetten niet goed uitgevoerd. Kosten €675m + €100m = €775 miljoen ofwel €0,20 per aandeel.

Meer dan verwacht, hopelijk is het hiermee afgedaan.

Merk op: "Next to that, the amount reflects the seriousness, extent and duration of the identified shortcomings but also expresses the fact that it was not possible to determine to which extent and for what amounts bank accounts at ING Netherlands were actually misused."

Is dit niet een extreme vorm van 'schuldig tot het tegendeel is bewezen'?
Bart Meerdink
0
Van de kant van het OM, deze verklaring, waarin het nog duidelijker staat dat het gaat om onbetaald politiewerk ('violating the country's law on preventing money laundering and financing terrorism' en 'gatekeeper duties, by sometimes not identifying the ultimate beneficial owners of accounts and not noticing unusual transactions that ran through them'). Ik vind dat ING voor dit politiewerk door de staat betaald hoort te worden.

==
By Toby Sterling and Bart H. Meijer

AMSTERDAM (Reuters) - Dutch prosecutors said on Tuesday they had settled a money laundering case with lender ING Groep NV (INGA.AS) for 775 million euros ($900 million).

Prosecutors said they blamed ING for violating the country's law on preventing money laundering and financing terrorism "structurally and for years" by not stopping customers' accounts from being used for money laundering from 2010-2016.

Prosecutors said ING had failed at its gatekeeper duties, by sometimes not identifying the ultimate beneficial owners of accounts and not noticing unusual transactions that ran through them.

"The result was that clients for years were able to make use of ING bank accounts for criminal activities pretty much undisturbed," a prosecution statement said.

"ING should have seen that the money streams that ran through those bank accounts possibly were coming from crime," prosecutors said.

Of the settlement, 675 million euros was intended as a fine and 100 million euros as disgorgement of ill-gotten gains, the country's financial prosecution office said in a statement.

ING said it deeply regretted its failures.

"Not meeting the required standards is unacceptable and ING takes full responsibility," it said in a statement.

"Even though our policies and procedures in the Netherlands resulted in us terminating the relationships with thousands of clients, it was not enough."

The bank said its executive board, headed by CEO Ralph Hamers, had agreed to forego any bonus for 2018.
Cold Buffet
0
(ABM FN-Dow Jones) Het forse schikkingsbedrag voor ING in de witwaszaak komt niet onverwacht. Dat stelt analist Jason Kalamboussis van KBC Securities in reactie op de dinsdagmorgen bekendgemaakte schikking van ING met het OM.

Volgens de analist wierp het schikkingsbedrag, in combinatie met de situatie in Turkije, sinds het begin van het jaar een schaduw over de beurskoers van de bank. ING moet 775 miljoen euro betalen wegens jarenlange,structurele overtreding van de wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme.

KBC werd in augustus minder negatief over ING. "We vonden dat de waardering van het aandeel de aangekondigde schikking en een mogelijke worstcasescenario in Turkije goed reflecteerde. ING kan nu vooruit kijken en een frisse start in 2019 maken", aldus Kalamboussis.

Hij denkt wel dat ING in het derde kwartaal mogelijk 300 miljoen euro op Turkije gaat afschrijven. De bank heeft in totaal 15 miljard euro aan leningen uitstaan in Turkije. "We zien daarom geen verbetering in de resultaten vóór het eerste kwartaal van 2019", aldus de analist. KBC blijft in de bankensector de voorkeur geven aan ABN AMRO. Dat staat op een koopadvies.

KBC Securities handhaafde het Houden advies op ING met een koersdoel van 13,00 euro. Het aandeel stond dinsdag 1,2 procent lager 11,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Cold Buffet
0
Frisse start in 2019? Met 15 miljard uitstaand in Turkije? Het mag een wonder heten als het bij de 300 miljoen blijft. Erdogan die de munt laat devalueren om zijn schulden goedkoop af te lossen. Eigenlijk schaam ik me diep, dat ik klant ben bij deze arrogante bank, die helemaal niets hebben geleerd van de laatste crisis.
Bart Meerdink
0
Er is trouwens een eenvoudige verklaring voor de ongebruikelijk hoge boete: om te voorkomen dat de SEC in de VS met het geld aan de haal gaat. Dan liever hier de staatskas spekken.
Cold Buffet
0
Dicall69
0
quote:

Cancel schreef op 1 sep 2018 om 10:49:


ING in de maand augustus -10.78%


Het bankenstelsel en de verzekeraars blijven een oplichterszooitje, management strijkt dikke salarissen op en kunnen maar bezig blijven, want niks en niemand die er iets aan zal doen, lijkt wel de zorgsector, UWV en nog een tal van andere instanties in Nederland die niet weten waar het geld van de normale burger heen gaat, maarja meestal ontdekt men het als er miljarden verdwenen zijn !!!
Cold Buffet
0
ReadArt
0
quote:

Cold Buffet schreef op 5 sep 2018 om 10:04:


Onvoorstelbaar, dat er nog zo veel wordt gekocht, van dit Kamikaze aandeel.


Hoezo, de ING is nog steeds een winstgevende bank, die momenteel zeer aantrekkelijk geprijsd is.
Cold Buffet
0
@ReadArt, gebruik je verstand, er kleeft nog zoveel rottigheid aan die bank, straks nog een miljoenen afschrijving voor Turkije, dividend wat ongetwijfeld tegen zal vallen, nee voor mij geen ING.
Han Mink
0
quote:

Cold Buffet schreef op 5 sep 2018 om 10:36:


@ReadArt, gebruik je verstand, er kleeft nog zoveel rottigheid aan die bank, straks nog een miljoenen afschrijving voor Turkije, dividend wat ongetwijfeld tegen zal vallen, nee voor mij geen ING.


Goed gezien, als de politiek zich al gaat bemoeien met de interne gang van zaken, heb je te maken met een stel bandieten die de goede naam van het Nederlandse bankwezen te grabbel aan het gooien is, dus handen af van die griezels.
Cold Buffet
0
Op 31 Augustus, heb ik jullie de volgende tip gegeven;

Als ik ze had, zou ik het volgende doen. Verkoop 30% van je positie, houd 20% aan voor kaspositie (eventueel lager instappen) en koop voor 10% sprinters short.

Had het nou maar gedaan!
1.105 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 10,398   Verschil -0,01 (-0,08%)
Laag 10,380   Volume 1.277.544
Hoog 10,468   Gem. Volume 14.172.038
11-dec-19 09:59
label premium

Winstdruk voor ING Groep

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium