Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TOMTOM AUGUSTUS 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
~Justin~
0
@ketchup

If so, en het is MSFT, dan hebben ze Gates’ blessing.

Gezien wat er met LinkedIn gebeurde pre-acquisitie?

Zie plaatje hier: www.google.nl/amp/s/www.fool.com/amp/...

Een van de meest absurde (en smelly) charts, if you ask me.
~Justin~
0
Prima TT pb en die Mike Schoofs lijkt lekker begonnen met het overzichtelijker maken van het pnd aanbod. “Hot on the heels of the launch of the TomTom GO Basic, the TomTom GO Essential is the second product in our new simplified product line-up.”
TomTom 25
0
IFA, Berlin, Germany, 30 August 2018 TomTom (TOM2) today announced the launch of the TomTom GO Essential – a feature-packed, connected sat nav with hands-free calling, voice control, compatibility with Siri voice recognition software and Google Now™ service, fully interactive screen and a magnetic mount. Also included are Lifetime* Europe Maps and Traffic updates, with a six-month trial of TomTom Speed Cameras, making it easy to stay up to date on new roads and helping the driver to avoid traffic and fines.


The all new TomTom GO Essential is a powerful yet easy-to-use navigation device that seamlessly integrates with a smartphone. The built-in Wi-Fi® means that drivers no longer need to connect to a computer to get the latest maps and software updates. In addition, by connecting to a smartphone, the new TomTom GO Essential makes driving safer with hands-free calling, compatibility with Siri and Google Now™ and reading aloud smartphone notifications such as text messages. It also is a smart-learning device that recognises driving habits to predict when a driver is going to frequent destinations saved in My Places.


Mike Schoofs, Managing Director, TomTom Consumer, comments: “Hot on the heels of the launch of the TomTom GO Basic, the TomTom GO Essential is the second product in our new simplified product line-up. With this introduction, we are now able to offer a better-connected driving experience, pre-planning capabilities, and TomTom Road Trips inspiration to a broader audience.”


The TomTom GO Essential opens the world to the route sharing community TomTom Road Trips, a free platform which lets travellers discover the most epic driving routes, and personalize it with their own adventures up mountains, along coastal roads, into forests and beyond. TomTom Road Trips works seamlessly with TomTom MyDrive, TomTom’s existing online route planner. With TomTom MyDrive drivers can pick a route and search for locations on their smartphone or computer and sync it with their sat nav so they are ready to explore the world.
Gesloopt door HG
2
pwijsneus
1
quote:

Gesloopt door HG schreef op 30 aug 2018 om 08:43:


Dit PB zal de koers vast doen exploderen.
MW loopt het vast dun door de broek.


gfy
~Justin~
0
Gewoon goed en logisch. Product rationalisatie, beschermt marges. Dit apparaat is vrij compleet, met Google Now en Siri, voor een degelijk pricepoint (vanaf 200 euro). TomTom heeft een heel lage omzetvoorspelling voor pnd in 2018 in de outlook staan (lopen ook ruim voor op schema na een half jaar). Dat kan ook met die rationalisatie te maken hebben: compacter aanbod aan modellen en goede marge per model.
Gesloopt door HG
1
Het worden lange dagen zo naar de volgende cijfers.
Altijd weer een feest als er een PB van TT is geweest.

Prettige dag verder.
Dickit o
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 29 aug 2018 om 19:22:


[...]

verbaasd me niks voor ONGEDEKT schrijven van opties, risico's kunnen enorm zijn, en dan zeker wat het schrijven van call opties betreft.

bij de meeste Banken krijg je een aparte credit-line voor het schrijven van opties en daar hoef je geen aandelen voor in de porto te hebben, dus je kan bvb calls schrijven zonder aandelen Long te zitten, maar eens dat je credit-line vol zit, moet je het totaal beschikbaar maken bij de bank, en dan begint je credit-line opnieuw

wat je ook hebt is dat de bank gewoon stelt maak X bedrag beschikbaar , handel zoveel als je wil, maar de account clearen we elke dag naar nul voor exposure, dat is een margin-account, elke dag kan je een settlement verwachten basis slotnotering en dat gaat beide kanten uit jij stort en zij storten terug , is het bedrag op, moet je opnieuw een som geld deponeren.

Er zijn ook Banken die NIET toestaan dat je call opties schrijft als je de aandelen niet in de porto hebt, of je nu een credit-line hebt of niet, die vinden het risico te groot

als je bvb call opties schrijft op Binck en Binck gaat morgen niet open voor handel omdat er iemand is die het van de Beurs wil halen op 2 x de huidige notering dan heeft een margin call van de avond tevoren weinig zin en heeft de bank een risico als jij niet bij machte bent het verschil aan te passen.

put opties daarentegen mag je wel schrijven zolang de Bank weet dat je kredietwaardig bent om de aandelen op te nemen als je ze aangeleverd zou krijgen.

Banken houden er wat dat betreft wel verschillende regeltjes op na, niet enkel onderling, ook intern - de ene klant is de andere niet.

ik heb het altijd levensgevaarlijk gevonden call opties te schrijven als je de aandelen niet in de porto hebt, de risk-reward is gewoon niet te bevatten als iemand de toko overneemt.Hartelijk dank voor je uitvoerig en duidelijk antwoord.
Ongedekt Call opties schrijven doe ik niet, risico inderdaad niet in te schatten.
Bij het schrijven van Put opties daar in tegen is het risico wel vast te stellen, maximaal de uitoefenprijs als het bedrijf failliet gaat!

TKR
0
quote:

Gesloopt door HG schreef op 30 aug 2018 om 09:14:


Het worden lange dagen zo naar de volgende cijfers.
Altijd weer een feest als er een PB van TT is geweest.

Prettige dag verder.

Nog niet uitgestapt?
ketchup of catch-up
0
quote:

pwijsneus schreef op 30 aug 2018 om 10:33:


bijgekocht


verstandig en denk de juiste keuze voor risk/reward

het is afwachten op dat ene persbericht en dan is het ook gelijk einde oefening.

voor nu hangt het aandeel rond het niveau van NIBC in afwachting op en mogelijke gegadigden weten allen dat TT enkel maar duurder kan worden.
Confirmatie bij volgend kwartaal dat de ingezette trend voor beter doorzet is het aandeel niet meer tegen te houden, nu is het nog vrij makkelijk te sturen, dat is straks over.

Tijd is in het nadeel van mogelijk kopers voor de toko, het aandeel is al niet meer te koop, je kunt nu onmogelijk een belang van 10 of 15 % opbouwen zonder dik over de notering te betalen.
Pieterbell
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 30 aug 2018 om 10:45:


[...]

verstandig en denk de juiste keuze voor risk/reward

het is afwachten op dat ene persbericht en dan is het ook gelijk einde oefening.

voor nu hangt het aandeel rond het niveau van NIBC in afwachting op en mogelijke gegadigden weten allen dat TT enkel maar duurder kan worden.
Confirmatie bij volgend kwartaal dat de ingezette trend voor beter doorzet is het aandeel niet meer tegen te houden, nu is het nog vrij makkelijk te sturen, dat is straks over.

Tijd is in het nadeel van mogelijk kopers voor de toko, het aandeel is al niet meer te koop, je kunt nu onmogelijk een belang van 10 of 15 % opbouwen zonder dik over de notering te betalen.
Morgen Wies,
Die 8,85 van NIBC is op dit moment tevens de top en is het wachten op het verlossende bericht waarop we nu al enkele jaren wachten.
Zou mooi zijn wanneer @NIBC of een ander huis met een adviesverhoging op de proppen komt en het aandeel op een kooplijst wordt geplaatst waardoor de koers weer een stapje voorwaarts kan maken.

De handelaar op de beurs heeft momenteel niets te zoeken in dit aandeel maar voor de MT/LT belegger daarentegen is het een ander verhaal.
De onderliggende waarde van het aandeel @TT zal ooit geoogst moeten worden en hopelijk zijn wij, de particulieren aandeelhouders dan nog van de partij.

En tot die tijd is het dood geld op de plank of dat nu aan 7, 8 , 9 of 10 euro is maakt op zich weinig verschil, je moet ongeacht de kleur van het aandeel in je portefeuille in alle gevallen het geduld op kunnen brengen om LONG te blijven zitten.

Voor mij persoonlijk, zit op target aan 7,35 en koop enkel bij wanneer het aandeel voor de zoveelste keer wordt gedumpt en wellicht blijven dan de extra stukken in portefeuille.
Blijft het verlossende bericht nog lang uit dan komt er ongetwijfeld nog een dump moment voorbij!!

Qua risk/reward kun je stellen dat het aandeel op de huidige koers rond de 50% van de asset waarde noteert en gezien de financiële prestaties en gezondheid van het bedrijf bied een koers van 8 euro een redelijk fundament.

Wordt alleen een probleem bij een vinding dat het verdienmodel van @TT onderuit schoffelt, dan wordt het gezien het handelsvolume dringen bij de uitgang!
En zo heeft iedere vorm van belegging zijn risico element..

Succes.........Peter
Xynix
1
Interessant filmpje.

devpost.com/software/augmented-realit...

Dit ziet er uit alsof dit al redelijk productierijp is. Zou heel mooi passen in een Microsoft (/Apple?) aanval op de Google-maps hegemonie.

On average, TomTom's map is updated more than 570 times a second. The changes are a mixture of geometry and road features and may include new POIs, altered road junctions or new addresses.
boem!
0
Denk dat je gelijk hebt @Wies. Wachten op de 3q cijfers is geen optie voor een eventuele kandidaat-koper.

Gegeven de aandeelhoudersstructuur zit de bepalende hand bij founders and friends indien zij zicht denken te hebben op termijn van een EPS van meerdere euro's zal de appetijt voor verkoop nu niet groot zijn.
Mogelijk de meest spannende periode die we ingaan met TT de komende weken.
Pieterbell
0
quote:

martinmartin schreef op 30 aug 2018 om 11:50:


Denk dat je gelijk hebt @Wies. Wachten op de 3q cijfers is geen optie voor een eventuele kandidaat-koper.

Gegeven de aandeelhoudersstructuur zit de bepalende hand bij founders and friends indien zij zicht denken te hebben op termijn van een EPS van meerdere euro's zal de appetijt voor verkoop nu niet groot zijn.
Mogelijk de meest spannende periode die we ingaan met TT de komende weken.

Morgen Martin,
Het is al vanaf 2015 spannend met @TT en kan best zijn dat die termijn beslecht worden in de komende weken maar kan ook nog vele maanden voortkabbelen.

Het wauw effect op het aandeel @TT kan ieder moment plaatsvinden, daar is geen event oid voor nodig of het moet zijn dat een van de deelnemende partijen aan de DEAL tafel voortijdig gaat lekken en dan krijgen we eerst nog een welles nietes spelletje met dito koersuitslagen!!

Voor kandidaat kopers kun je nu toeslaan, morgen kan het te laat zijn maar je moet ervan uitgaan dat het een LONG positie is voor de middellange of langere termijn zonder tussentijdse vergoeding maar wel zicht op 100% rendement!

Succes..........Peter
Sunshine Band
0
Eerlijk gezegd denk ik niet dat bij een bod vandaag of morgen ook maar 1 aandeelhouder zijn stukken aanmeldt voor de q3 cijfers.

Ik zie ook niet overdreven handel in de september opties, zo kt verwacht ik niet veel.
SuperFlash
1
MIT zonder Maps beter dan levensgevaarlijke Uber:

MIT has a new system to allow self-driving cars to navigate without a map, potentially opening up the nascent technology to millions of miles of roads and helping to prevent future accidents like the recent fatality involving an autonomous Uber.

www.forbes.com/sites/ericmack/2018/05...

De reden dat TomTom nog nooit 1 cent heeft verdiend aan HD Maps?
Pieterbell
0
quote:

Sunshine Band schreef op 30 aug 2018 om 12:51:


Eerlijk gezegd denk ik niet dat bij een bod vandaag of morgen ook maar 1 aandeelhouder zijn stukken aanmeldt voor de q3 cijfers.

Ik zie ook niet overdreven handel in de september opties, zo kt verwacht ik niet veel.
Hallo SB,
Sitatie van een bod hebben we nog niet meegemaakt bij @TT en veel zal afhangen van het soort bieding.

Komt er een kaper die ongevraagd een bod doet van 50% op de huidige koers blijf ik inderdaad zitten, is wellicht het breekijzer waarop het aandeel gaat bewegen.

Maar komt er een deelname van bijvoorbeeld een @BOSCH met instemming van de founders voor een % of 10 zal veel afhangen van de prijs van deze deelname.
Samen met de founders is er dan een absolute meerderheid en de kans dat een andere partij er met de buit vandoor gaat is dan verkeken.

Bij een 'private' onderneming is het lastig in de keuken kijken en kunnen 'bevriende' aandeelhouders op een andere manier worden beloond waardoor wij particulieren aandeelhouders het nakijken hebben.

In zo'n geval halveer ik wellicht mijn positie bij een koers van 14,15,16 euro zodat de resterende stukken 'gratis' in portefeuille zijn en kijk dan verder de kat of kater uit de boom!

Maarja eerst maar eens in een dergelijke situatie terecht zien te komen en wat mij betreft liever vandaag dan morgen en mijn voorkeur heeft het kaper scenario!!

Succes........Peter
Agatan
0
Dat is ook een overweging waar ik tegen aan zit te hikken. Is echter een scenario dat ik niet on short notice verwacht. Het zou na al die jaren echter wel voor de welverdiende positieve reuring zorgen. Op een ander level was het KPN dat ook op het vinkentouw zat met onze Mexicaanse vriend (America Movil met Carlos Slim) als potentiele koper. Had daar met Wies steeds aardige gedachtenwisselingen over het telecom gebeuren. Verkochten toen op juiste moment. Komt niet altijd voor.
(Wies het staat weer op 2.14 maar je zal nu niet meer zo snel toehappen denk ik!!)
1.528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 10,806   Verschil +0,05 (+0,45%)
Laag 10,750   Volume 17.502
Hoog 10,806   Gem. Volume 494.800
18-sep-19 09:31
label premium

TomTom: dichter bij Microsoft

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium