Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beginnende belegger: help, banken ondersteunen mijn fonds niet

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RickS.
0
Beste beleggers,

Ik ben 23 jaar, net afgestudeerd en ben via een boek over personal finance erg geïntereseerd geraakt in beginnen met bellegen. Om precies te zijn in een 'life cycle fund'. Nu is mijn oog gevallen op het volgende fonds:

www.fidelity.nl/fondsen/factsheet/LU1...
ISIN: LU1025014629

De reden dat ik graag een life cycle fonds wil is omdat ik graag een passieve belegger wil zijn en mijn belegde geld ook niet wil opnemen in de komende decennia.

HIER IS HET PROBLEEM WAAR IK TEGENAAN LOOP:
Als ik naar de 'waar onze fondsen te kopen' pagina van de aanbieder (Fidelity) ga, dan staan er alle vooraanstaande Nederlandse banken bij. Echter wordt het specifieke fonds dat ik wil niet ondersteund bij mijn bank (ABN Amro). Vervolgens heb ik contact opgenomen met de Rabobank en daarna met de ING. Beide hadden het fonds niet. De ING heeft mij zelfs enkele dagen later teruggebeld omdat ze wilden kijken of ze het niet konden opnemen in hun pakket, maar helaas.

Ik zou heel graag beginnen met beleggen in een life cycle fund om zo een mooi pension op te bouwen. Wie kan mij vertellen hoe ik dit nu kan aanpakken? Misschien via een buitenlandse bank? Ik ben werkelijk een beetje clueless nu als newbie in het beleggen. Ik hoop echt dat iemand mij verder kan helpen. Bij voorbaat dank!

Groeten,
Rick
Pinoooo
0
De A varianten zijn fondsen met distributievergoeding en mogen niet meer door Nederlandse banken verkocht worden. Enkel de Y varianten. Ik ben er niet heel diep ingedoken, maar waarschijnlijk is er voor dit specifieke fonds (nog) geen Y variant beschikbaar.
Stapelaar
0
Duur fonds, let op de kosten want daar gaat zeker op de lange termijn eem boel geld aan verloren. Ook veel te kleine fondsomvang om interessant te kunnen zijn.
Chicken_Skin_Music
0
quote:

Stapelaar schreef op 24 jul 2018 om 22:37:


Duur fonds, let op de kosten want daar gaat zeker op de lange termijn eem boel geld aan verloren. Ook veel te kleine fondsomvang om interessant te kunnen zijn.


Inderdaad lijken de kosten veel te hoog te zijn.
Wat is trouwens het probleem van een kleine fondsomvang, Stapelaar?
RickS.
0
Bedankt allemaal voor jullie antwoorden, en in het speciaal Chicken_Skin_Music.
Ik denk dat ik voor die van Robeco ga!
Bolleboos38
0
Fidelity is not the cheapest fund manager by far. This source gives you many options for all kinds of providers inside and outside the UK. Perfect for exploring your life cycle and indices options (iShares, Vanguard, L&G, Blackrock, etc.) Generally, annual costs (OCF in the data) should be < 0.75%. Index funds will cost you only 0.1-0.3% annually. Use it !
www2.trustnet.com/ia-unit-trusts/pric...
Bolleboos38
0
Nou dan, het begint in Keulen te donderen en nog eventjes en de borden staan op rood. Beetje corrigeren met je posities lijkt me gewenst. Ik dump alles wat US stocks in zich heeft in ruil voor wat gemengde boel. Lijkt me goed om een goede Global Tracker toe te voegen aan de mix en misschien een voorzichtige zet met wat meer onroerend goed erbij doen. Em Markets lijken gooedkoop, maar kijk goed uit. Ethische gemengde fondsen lijken me een veilige haven. En anders even een bak met cash aanhouden.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit hoger na rentebesluit Fed

19 jun De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten gesloten. Wall Street verwerkte het rentebesluit v...

  Indices

  AEX 561,45 +0,22%
  EUR/USD 1,1232 +0,33%
  Germany30^ 12.320,50 -0,09%
  Gold spot 1.359,84 -0,03%
  LDN100-24h 7.427,21 -0,12%
  NY-Nasdaq Composite 7.987,32 +0,42%
  US30# 26.513,14 +0,03%

  Stijgers

  ALTICE...
  +3,23%
  Alfen ...
  +3,09%
  Aegon
  +2,49%
  Fagron
  +2,15%
  TomTom
  +1,87%

  Dalers

  Air Fr...
  -3,57%
  Basic-Fit
  -2,33%
  ADYEN NV
  -2,03%
  AMG
  -1,77%
  ASR Ne...
  -1,31%